Új hozzászólás Aktív témák
-
Med1on
aktív tag
A HD 4850 kártya 1 Tflops teljesítményére jutott 63552 MB/s sávszél.
Most a HD 5870 esetében 2,72 Tflopsra 178301 helyett csak 153600 MB/s sávszélesség jut.
(a hub memóriavezérlő terén nem tudok jelentősebb fejlesztésről ezért vettem alapul ezt az egyszerű összehasonlítást)A HD 4850 kártyánál a memórialimit több helyen egyértelműen fölmerült, nem vészes persze csak hát valamivel biztosítani kellett a HD 4870 előnyét. Most az RV870-nél nőtt az IPC, így a chip kihasználtsága, miközbe arányait tekintve sávszélességből rosszabb a helyzete mint a HD 4850-nek.
Meglátásom szerint ez lehet a Cypress gyenge pontja de a tévedés jogát fenttartom.
-
tzsolesz
nagyúr
Öhm, öhmm. Nagy szeretettel várjuk a PH!-ás tesztet.
Abu, van már nálatok valami teszt példány?
-
Crytek
nagyúr
válasz
dangerzone #195 üzenetére
Nem is ez volt a szándék!
Abu85 cikke a PH-rol:
"Az új Radeonok legnagyobb újdonsága természetesen a DirectX 11-es API támogatása. Az AMD már számos játékfejlesztővel dolgozik együtt, így a kártyák rajtjára elintézték, hogy az EA Phenomic közkedvelt stratégiai játéka, a BattleForge már használja is a compute shader újításait. Ennek segítségével a játék DirectX 11 módban átlagosan 25-30%-kal gyorsabban fut a DirectX 10.1-es módhoz viszonyítva, míg a DirectX 10-es eredményhez képest 50%-os gyorsulás mérhető. Ez természetesen nem minden, ugyanis már kiderült, hogy a hamarosan megjelenő Dirt 2, S.T.A.L.K.E.R: Call of Pripyat és Aliens vs. Predator című játékok is támogatják a Microsoft új API-ját, sőt a compute shader kódokkal elérhető gyorsulás mellett a tesszellátort is bőszen használják majd az előbbi programok. Ezenkívül az AMD bejelentette, hogy a Lord of the Rings Online és a Dungeons and Dragons Online: Eberron Unlimited is DirectX 11 támogatással érkezik."
-
eXodus
őstag
"A nagy EyeFinity/DIRT2/Cryengine3 hype alatt nem maradt ember aki a jelen jatekaival foglalkozzon, szeptember kozepe epphogy elmult de ebben a honapban mar 2x "megszivtak" (Batman, NFS:Shift)."
"Nincs gaz a GTX295 teljesitmenyevel, mukodik az SLI a jatekban."NFS Shift
"És persze a konkrét tesztben a GTX260 is elveri az összes Radeont, az új üdvöskét is."hát jah
-
wednesday
őstag
Akkor lehet viszont választani nagyobb sebesség játékok alatt vagy ugyanazon sebesség mellett, több megjelenő tartalom.
Crytek: Rengeteg múlik azon, hogy a fejlesztők(a kiadók árnyékában) ki is "akarják" -e használni a lehetőségeket. A meghatározó ugye a konzolra való fejlesztés, az onnan "lekerülő" játékokra mennyi időt és energiát fektetnek. Nem értek hozzá, úgyhogy nem tudom, a DX11 kihasználása mennyi extra időt és energiát emészt fel (ha felemészt) egy PC-re való portolásnál.
-
Devid_81
félisten
válasz
sniper elite #160 üzenetére
Ezt sajnos lehetett tudni elore, hogy ha nincs konkurens akkor az ATI is elszall
Varni kell meg ezekkel, vegyek csak meg az amcsik, mi meg majd megvesszuk ha ertelmes, emberi aron lesz. -
Crytek
nagyúr
Stalkerre vagy Dirt 2-re leszek kiváncsi hogy DX11 alatt mit mennek majd a DX10-1-es VGA-k mert ha nem lesz olyan nagy különbség akkor tényleg full felesleges lesz még váltani!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kiegyensúlyozott a kártya. Nem fogja vissza ezeket semmi. Persze mindene lehet javítani. Az látszik, hogy a DX11-re készültek a rendszerek. Az DX11 SDK-ban lévő HDAO demóval már sokkal gyorsabb a HD 5800, minden piacon lévő rendszernél. Erre lettek kitalálva, a DX11-es teljesítményben fognak ütni.
-
luw2win
őstag
válasz
janos666 #164 üzenetére
éénn nem szidtam senkit
, csak mindig az van hogy az nv hogy el van maradva, és már pár éve ugyanazzal az architektúrával lép fel csak más néven.
Nekem 1680*1050-et bir a monitorom, és jeleneleg minden játék elfut rajta tökéletesen maxon
Jó crysis meg stalker CS-nál fekszik meg, többi oké.Jó nem azt montam h dirt2 meg mittoménmi fullon elmegy majd, de nem tudom egyes emberek mit rohangálnak egy 4890-et eladni mert már annyira nem jó, és biztos jobb egy 5870,áá de mégse mert lehet h jobb lenne egy 5870x2-re várni majd cfx-et csinálni... jajj nekem
-
keIdor
titán
válasz
peetmaster #151 üzenetére
Hát sajnos kár volt eladni azt...
én is agyaltam rajta, de hála istennek nem tettem meg.
Én is ezt terveztem, hogy majd jól bevásárolok HD5800-ból, de most nem éri meg, mert drágák... így egyelőre 2009-ben még marad a HD4890, és majd 2010 elején veszek egy HD5870-et, amikor már lesz alá játék és olcsóbb is lesz.
Te pedig vegyél egy HD4850-et addig ideiglenesen 23k-ért!
Abban is biztos vagyok, hogy ez a kártya nem megy 100%-on, úgyhogy driverekre is várni kell még. -
laci666
senior tag
Új dolognak mindig megfogják kérni az árát akár mi legyen is az.És itt is így van.
Most is azt valóm hogy jól csinálja az AMD az árképzést, nem csap bele rögtön közepibe,hanem szépen fogja lefele tornászni az árakat.
Teljesítményben a Nvidia felett van és az árakat is úgy méri sőt még olcsóbban ad ugyanannyi teljesítményt mint az Nvidia, hol itt a probléma.
Persze hogy nem fogja 50K-ért adni a 5850-et akkor kutya se venné meg a raktáron lévő 4xxx vga-kat.Mire jön a 5770/50 addigra be fog állni az áruk,mert addigra kiszórják a 4xxx vga-kat.És igy nem csinálnak házon belül konkurenciát a maradék 4xxx-vga-knak.Aki meg 4890-ről nem látja értelmét 5850-re váltani azt sajnálom.
sőt még 4870X2-ről is érdemes 5870-re váltani. -
vergilx
őstag
tudom h nem nekem van címezve de:
én driver re gyanakszom inkább,de a mem szávszél sem kizárt.kb 2x olyan gyors mint a 4870,de a mem sávszélessége "csak" ~40gb/s el nagyobb,ami nagyon aránytalan szerintem.ha kijött/vesz valaki,igazán megnézhetné mennyire hálás a mem. tuningnak -
zuchy
őstag
Abu, gbors!
Szerintetek mi fogja vissza leginkább az 5870-t?
És a sávszélre gyanakszom, mivel az nőtt a legkevesebbet. Vagy csak simán beáldozták a segességet a DX11 javára? Vagy csak nincsen még megfelelő driver?Ja és mégvalami: Akkor most ROP-okból mennyi is van? A reggeli cikkben 8 egység szerepel.
-
sagesz93
addikt
válasz
vedd meg addig az én 3850-esemet, ezzel játszani is lehet
-
sniper elite
senior tag
Csak gondolkodok rajta, mivel megint bukta szaga van, ugyan úgy mint ahogy most bukok a 4870x2 eladásával! Semmi és senki se garantálja hogy márciusban nem jön ki az AMD egy 5890x2-vel amivel a kártyáim 30%-kal buknak az árukból, majd mire elszeretném adni, máris 50-60% a bukta! Én is pénzből élek...
-
vlcsko82
senior tag
Teljesen mindegy az ára aki jobb teljesitményt szeretne,meg ki tudja használni az megveszi és nem azt fogja nézni,hogy 80k v.100k
UP a karinak
-
ashot
tag
válasz
sniper elite #160 üzenetére
igen, a 99% hun - 1% az elit mesterlovesz
-
peetmaster
senior tag
Ábrándozni sem lehet?
Hát ha 65-70k körül lesz, akkor inkább nyúzom tovább a PS3-t, azon legalább nem idegeskedem, hogy lassú a frame... Az 5850-re meg majd visszatérek 2-3 hónap múlva, hátha lesz valami változás. Köszi a válaszokat mindenkinek. (A biciklis válasz volt számomra a legmeghatározóbb
)
-
janos666
nagyúr
(#153) luw2win - Ez ugyan úgy a te képedbe is bele lehetne dörgölni. Gyere át hozzám a kártyáddal, ami tökéletesen kiszolgál, kösd rá az 1920x1200-as monitoromra, és mutasd meg, hogy miként teljesít. De min 8x AF-et mindenképp, és legalább 2x AA-t is kérek rá, szarul mutatnak a recék. És persze nem lebutítva akarom csodálni a friss játékokat, hanem teljes pompában. Vagy otthon maradhatsz, és gyertyát gyújthatsz az AMD logó alatt az oltárnál, amiért ilyen tökéletes kártyád van.
Miről beszélsz? Ki merte szidni az nv-t? Mit, mit, mit akarsz te?(#154) peetmaster - Inkább a rullett asztalt javaslom, haver mindig odajárt, mikor ajándékot akart venni a csajának. (én adtam neki kölcsön hozzá
) Néha bejön.
-
vergilx
őstag
csak én nem látok különbséget battleforge dx10 és dx11 között?
-
tome.jr
addikt
válasz
Te is bedőltél szépen ennek a nagy hájpnak. Még nem is lehet kapni az 5850-et, te meg már árcsökkenésről ábrándozol?
-
zuchy
őstag
válasz
peetmaster #158 üzenetére
Én 65-70k-ra tippelek.
az 5850-t.
-
sniper elite
senior tag
Még nem lehet tudni pontosan milyen áron jönnek ki a karik, nem kell mindjárt rémeket látni, amúgy várható volt hogy mivel x2 késni fog, így 100-on felül jön a 5870, 5850 kicsit olcsóbb 75 körül! x2 körülbelül 150k körül debütál, szóval itthon megengedhetetlen vásárlóréteg 99%ának! Hogy ez kinek jó? Senkinek!
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Teszel hozzá egy keveset, és veszel egy HD5850-est. nem sokkal drágább.
(#155) vergilx Már eleve a technikai paraméterei alapján sem gondolom, hogy a kártya 100%-osan megy.
Kell azért optimalizálni ekkora változásokat. 1600SP, ráadásul nem olyan a felépítése mint a 4000-es szériának. Várjuk ki a végét. Már most is GTX295 szintjét súrolja néhol, de a 4870X2-től egyértelmű hogy jobb.
-
vergilx
őstag
hát én csalódtam a kártyákban,az előzetes híresztelések után.nyilván driver el még fog gyorsulni,de többet vártam tőle(techpowerup gépbe minek van 6 giga ram,mikor 32bites os van fönn??)
szerintem nem érnek annyit,mint amennyire beárazták.
-
luw2win
őstag
válasz
Ha lesz időm sajnállak.
(én azon is elgondolkozok hogy most 4850-et eladjam és vegyek egy 5850-et de ez a kártya teljesen kiszolgál, akkor te egy 4890-el, hát nem tudok rá mit mondani , jó neked az a 8k-s kártya)
#154: dobd be, és fogd be
-
ashot
tag
válasz
vegyel egy biciklit
-
peetmaster
senior tag
Nem tudnátok tanácsot adni, hogy mitévő legyek? 2 hete eladtam a 4890-emet (mondván, hogy lazán veszek egy 5850-es ATI-t majd
). Most van egy ööö....8ezres vga-m, és 50ezer Ft kp.-m. Nem tudom, hogy mit kellene csinálnom. Várjak, még lemegy az 5850 ára, vagy ideiglenes ruházzak be megint egy 4890-re?
Nem szívesen térnék már vissza a 4890-re. Játszani meg már szeretnék nagyon, de azért nem veszek meg egy 4870x2-t, hogy 1-2-3 hónapig ellegyek 2-3 játékkal.
Az is egy megoldás, hogy gyűjtök még hozzá, de nekem 55k-nál többet semmilyen vga nem ér. -
zack
nagyúr
Ezt a folyamatot amit felvázoltál az AMD árképzése egyébként is lassítani fogja, arról nem is beszélve hogy közel sincs még vége a válságnak. A globálisnak se, és Magyarország külön válságának se. Innentől kezdve nincs miről beszélni. Nagyot akar szakítani (végre) az AMD, csak borzalmas rossz az időzítés egy drága kártyacsaládhoz. Majdnem mindegyik DX11 játék csúszni fog, amiből a STALKER-t már hivvatalosan is bejelentették, szóval nagyon nincs még értelme DX11-re váltani. Ez az egész 5xxx széria "DX11 bullshit", ami csak azért kellett ilyen korán, mert a Win7 októberben fog debütálni. Ez csak a Microsoft-nak jó, az AMD-nek egyelőre kevésbé.
-
wednesday
őstag
válasz
janos666 #138 üzenetére
Hidd el lesznek olyanok akik megveszik ezen az áron is. Akkor már megérte az extra profitot lefölözni az AMD-nek. Aztán majd jöhetnek a vékonyabb pénztárcájúak és vagy a racionálisabban gondolkodók. Idővel még a gyártás is olcsóbb lehet.
A 4XXX szériába teljesen más szelek fújtak. Nvidiával való verseny, kisebb GPU!, és jobban padlón voltak akkor a hardware árak. Nem csak a VGA-k drágábbak jelenleg, hanem szinte minden.
Meg az elején (vagy is inkább nem sokkal a rajt után) hiába voltak iszonyat best buy kategória pl: egy 4850 idővel a kereskedők raktak rá extra profitot a megnövekedett kereslet miatt. Így volt a 8800GT idejében is, arra is azt mondták szemtelenül olcsó lesz, azt a kiskerbe már nem volt annyira. -
Devid_81
félisten
Uhh alig gyozok olvasni, "kicsit" porog a topik.
Megint jot alkotott az AMD -
P00By
nagyúr
No, mindent elolvastam
Sztem jó lettGyak. kompatibilis driver nélkül nagyon szépen megy.
Az idle fogyasztás pedig öhm..korrekt -
janos666
nagyúr
válasz
wednesday #131 üzenetére
Á, csökkenni csak akkor fognak az árak, ha kijön valami fasza nv chip, vagy ha már kezdik a raktársöprést. Nyilván nekik sem jó, ha mindenki az utolsó hetekig vegetál, hogy majd a padlóig leértékelt áron vegye meg ugyanazt. Ezek sem annyira épkézláb érvek.
De erre csak azt mondom, hogy az AMD magának kavarta a szart, hogy túl olcsón adta a HD4-et, miközben már rögtön egycsapásra vissza akart mászni az árakkal köztes fél-jóáras generáció nélkül (ennek kéne most ittlennie, bruttó 75k-s 5870-eknek, drágábban, mint a HD4 bejött, de olcsóbban, mint most).
(#137) cowboy_bebop - Oké, akkor nem magyarázom tovább, mert már látom, hogy véletlenül sem akarod megérteni.
De: Ha cserélni akarsz, az rendszerint a régi használ, újra történő cseréje.
Valahogy ezzel sosem szokott ilyen gond lenni, de innentől pedig az ezt megelőző hsz-em jö: maguknak kavarták a szart a túl olcsó HD4-el (mert tényleg az volt olcsó, nem ez drága, de most attól még így tűnik) -
tome.jr
addikt
válasz
janos666 #133 üzenetére
Pont ezért firtatom azt hogy ki az aki egyáltalán gondolkodik jelenleg a megvételén.
Mert semmilyen racionális érv nem szól mellette. Aki most akar jó teljesítményű ATI-t az vesz használtan X2-t. Akinek 4890 van és többre vágyik az vesz jó áron még egyet és CF-ben hajtja őket és még mindig olcsóbban kijön mintha megvenné az 5870-et. Úgy érzem jelenleg nem nagyon lesz erre a kártyára kereslet.
-
laci666
senior tag
Nemtom mit akarnak itt egyesek,netalán azt hogy ingyen osztogassák a kártyát.
5850 veri 285GTX-et nehogy már 40-50K ért adják amikor az nvidia 70-80K.
Már ha csak egy árba adják az 285GTX-el már akkor is megéri.
Inkább menjetek reklamálni az Nvidiának hogy 285GTX-et vigye le 40K-ra és akkor happy van.
5870-meg egy egy magos csúcskártya és az ára is ehhez van mérve de az is böven 100K alatt lesz.
Aki meg nem tudja megvenni az nem veszi meg a 285GTX-et se vette meg vagy azt nem sokallta, ja nem mert az Nvidia.Teljesítményben azt hozza amit vártam,persze drivertéren lesz fejlődés az nem vitás,így kezdésnek ez tökéletes.
-
zuchy
őstag
Stalker Call of Pripyat csak jövőre.
[link]
-
janos666
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #129 üzenetére
És te mit hiszel tesó, hogy most veszi meg mindenki élete első VGA-ját?
Add el használtan (vagyis a gyártó álmaiban inkább dobd ki a szemétbe) a 4890-et a vételár közel felén, és vegyél egy új 5850-et? Mindjárt ugrik az az árkülönbözet.
De ez sokkal jobb példa: Add el 55-60k közt a 4870x2-et, és vedd meg ugyan azt a teljesítményt, a DX11 ráadással 95-100k-ért? > 0-20% javulás, 80-90% ráfizetés.
Vagy ugyan ez eljátszva 4850x2-vel, vagy 2db 4850-essel, és már nincs is kedved hozzányúlni a géphez.
Én most eladtam a 4870x2-t 55-ért, és vehetek 5850-et 75-ért, de várhatóan csak DX11-et támogató játékokban fogja legalább rendesen utolérni a régit, lehagyni nem is nagyon fogja. 80%, hogy jövőre vehetek mellé még egyet (igaz, akkor használtan, de a gyártónak az nem akkora haszon). -
wednesday
őstag
válasz
janos666 #127 üzenetére
Erről már leírtam a véleményemet máshova. Abban igazad lehet, hogy jelenleg talán nem éri meg lecserélni egy jól teljesítő 48xx szériát. De erre senki nem kényszerít. Ezt most úgy mondod, mintha vétkezett volna az ATI azzal, hogy kihozta legújabb szériáját. Pedig ez nem hátrány, ahogy beállítjátok hanem előny. Mire szükség lesz a nagy többségnek egy DX11-es erős hardware addigra már rég telítődik a piac ezekkel a kártyákkal és az árak is mérséklődhetnek.
Az lenne igazán a baj, ha csak AKKOR jelennének meg új hardwarek (felárral) ha már égető szükség lenne rájuk, mert a jelenlegi választék nem nyújtana elégséges teljesítményt. Erre úgy kell tekinteni, hogy megvannak már a piacon a jövő kártyái is.Azt meg, hogy drága, azt el kell fogadni. Újdonság felárral. Ez a türelmetleneknek szól, ők majd megfizetik az árát rendesen. (Úgysincs akkora készlet a kezdeteknél)
Majd a többi felhasználó is sorra kerül idővel, mikor csökkenek az árak. -
Chaser
legenda
válasz
cowboy_bebop #129 üzenetére
Tedd mellé az alacsony idle fogyasztást és a dx11-et, akinek drága ne vegye meg.
-
wednesday
őstag
válasz
sniper elite #122 üzenetére
A teszteket nézegetve jó választás lehet a HD 5850. Bőven hozza egy GTX 285 teljesítményét ezekben a "régi játékokban". Az 50-es kártya mindenre elég, maximum csak egy extrémebb beállítású Crysis tudja megfogni.
sniper elite: Volt valamelyik tesztbe 5870 CF, abból le lehet azért szűrni mekkora teljesítményre is képes egy ilyen rendszer vagy majdan egy X2-es.
-
janos666
nagyúr
válasz
Bluegene #114 üzenetére
Nem csak akkor drága valami, ha nem eszel 1 hétig, ha hazaviszed. Bár itt abszolút értelemben sem túl olcsók ezek a termékek, de ami a nagyobb baki, hogy a felhasználók szeméből nem éri meg váltani (legalább is pillanatnyilag nem úgy tűnik).
A jelenlegi paletta csúcsa teljesítményben épp hozza az elő generáció csúcsát, az extra csak a DX11, viszont az árkülönbözet elég magas, mikor azt nézzük, hogy valaki kidobja-e a 4870/50x2-t, vagy a CF rendszerét, és helyettesítse egy(-két) HD5-ös kártyával. Mert gondoljunk azért bele, hogy a használt piacot is csak mértékkel szabad bekalkulálni, a helyes eljárás az, ha kidobod a szemétbe a régit, és akkor a kisebb pénztárcájúak is olcsó, de új kártyákat vesznek használt helyett. De nézd meg mennyiért kelnek el most a HD4-ek, ahhoz sokat hozzá kell tenni HD5-ig...
Plusz teljesítményt még nem is kap, mire már egy rakat pénzt kifizetett, csak a DX11-ért, és semmi másért, közben nincs semmi igazi érv, hogy megérne 10% felárat a DX11, mert egyelőre csak itt-ott ígér plusz teljesítményt, és addig viszont a -20% FPS-ével is elég DX10.1, mert simán fut az adott játék, és majdnem ugyan úgy néz ki.
Akkor mi az, ami itt nem drága?Jó a kártya, és az ára is jó lenne, csak az olcsó HD4-eket egyelőre nagyon nem éri meg lecserélni.
-
Na a tesztek szerint maradt a 4870x2 a király.
-
kuzzikan
csendes tag
Én nézelődtem a tesztek után egy ideje, de igazából rakatnál oda is volt írva, hogy a nagyrésze csak feltételezés, továbbá egy olyan kártyát tesztelni egy már meglévővel szemben, ahol a driver egy erősen béta, gondolom tele bugokkal, optimalizálástól erőteljesen messze álló, szemben egy több mint 1 éve finomított, csiszolt, játékokra optimalizált driverrel... hát nemtudom, én nemigazán hittem ezeknek az állításoknak.
Egy viszont biztos: sokan írták hogy 4890et vesznek... egészségükre. Nekem ahhoz nincs tápom, iszonyat amit eszik loadban, és idleben sem egy kevéssel beéri kategória, tehát ha beleszámoljuk, hogy vegyél egy 30ezres enermaxot, mert sztem az alatt tápot tökfölösleges venni, akkor ugyan ott vagy, hogy van egy 5850ed, ami valószínűsíthető, hogy az új catalystok eljövetelével be fog állni a másfélévvel ezelőtti 4850es dominancia szintjére, és cserébe lófszt nem eszik.
A fogyasztás és a teljesítmény sokszor üti egymást, vannak az őrült OCsek, hátnemtudom, én is használom a gépemet, hdfilmre, webes tervezésekre, játékra, böngészésre mind otthonról, valamint távoli asztalon egyaránt, ha éppen nem otthon tartózkodok, de az időm valamint az elfoglaltságaim lehetővé teszik. Egésznap megy a gépem, mivel a félkész munkáimat az otthoni gépemről tudják megtekinteni, valamint szeretem, ha mindenemet el tudom érni a nap 24 órájában. Ennek függvénéyben nem mind1, hogy 100 vagy 24 wattot fogyaszt egy idleben 100%ban kihasználatlan vga, a nap 24 órájában.
Ha ezeket a "tényeket?" egybe vesszük, hasonló feladatoknál hosszútávon megtérülő befektetés egy ilyen kártya, mert hány olyan ember van aki megvette akkoriban sokak szerint aranyáron a 4850esét, és a mai napig többé kevésbé elég, monitormérettől függően persze.
Tesztekkel várjuk meg az első hivatalos eredményeket szerintem, fölösleges az ilyen kiszivárgott, előfordulhat hogy jancsika próbálkozik a photoshoppal című akciókkal foglalkozni, és próbáljon mindenki a kész tényekre, vagy a valószínűsíthető jövőképre koncentrálni.
Ez az én véleményem, aztán lehet h hülyeségeket beszélek
mod: arra meg hogy valaki a vantage eredményekre ad, inkább nem mondok semmit
-
-
luw2win
őstag
anandtech-es árakat nézve 47k egy 5850, ez kezdésnek jó, egy hónap, és sokat esik akkor mehet a csere
juteszembe 5870x2 mikor jön? - az még talán valamit lentebb nyom -
zuchy
őstag
Huh már új topik is van, tesztek is vannak.
Összegezve: Jók lettek a HD58xx-ek, legerősebb 1 magos kártyák, az idle fogyasztás lenyűgöző, a load már kevésbé. De hát valamit valamiért. Az érdekes, hogy az X2 befogja az 5870-t pedig magasabb órajelen jár. Most vagy nincsen megfelelő driver hozzá, vagy olyan architektúrális változásokat hoztak, ami a DX11-nek kedvez. Egyszóval kicsit beálldozták a teljesítményt a DX11 javára. Ja még a hűtőről. Tettszik, jó nagy bordát tettek alá, és csak ~2000RPM-ig gyorsul a venti full terhelés alatt.
PH!-s teszt mikor lesz?
Akkor most máris csökkentették a végfelhasználói árat?
-
Picco
addikt
válasz
Runner_fxr #112 üzenetére
Ők is tudják, hogy az emberek úgy is az első játék teszteket várják és nagy többség az alapján dönt. - ez kerlek a kis atlag, mert nem mindenki van regelve PH! es hasonlo helyre, altalaban ugy szokott menni hogy bemegy anyuci apuci meg kisgyerek a boltba es: szeretnenk egy gepet venni, de nem kell komoly, csak a gyereknek kell jatszani. persze szegeny birkak nem tudjak h arra kell a legerosebb gep es sokalljak a 160k-s arat monitor nelkul, de verpistike kisirja.
mellesleg nem unod meg a kartyak fikazasat? vegyel 88gtx-et es 4870x2-t meg 295-ot ennyi. nem tetszik nem kell megvenni, de ne errol szoljon mar az egesz topic h te mire szamitotta, mert az mondjuk a lehet a logout blogod temaja es ott ki lehet beszelni.
az előzetes nagyarcúskodás miatt mindenképpen, de ez idáig nem úgy néz ki. erdekes es sehol nem olvastam h AMD azt mondta volna h ezzel mindenkit lesopornek meg a duplamagos karikat is.
ON: olyan szintu ugrast produkaltak mint a 38xx-48xx kozott van, ami teljesen jo, a kezdeti arakon akarjak behozni a fejlesztes koltseget ami menni is fog, eleg kapos lehet a kari.
mi meg ha kivarjuk amig lecseng a hype akkor jo aron kapunk egy jo kartyat -
FragMaster
addikt
válasz
Tommmmka #115 üzenetére
Hát ez szörnyű, az előző generáció abszolút csúcs két gpu-s szörnyetegét megfogni 1 gpu-val tényleg szégyen
Nem ezzel van a gond, hanem az árazással. Meg már ki lett korábban vesézve, hogy egy vadi új, itthon be sem árazott hardver kigondolt árát egyszerűen badarság egy régebbi hardver használt árához hasonlítani. Még ha újonnan nem is venne az ember. A használt árat már inkább a piac alakítja.De amúgy olvastátok a hardveres vrm védelmet? Végre nincs többé furmark driver buhera sem, nem létezhet soha olyan program, amivel meg lehetne sütni a kártyát. Ez egy rohadt hasznos dolog és nem szoftveres bütykölés mint eddig.
-
robyeger
addikt
válasz
sniper elite #89 üzenetére
#10. hszre is: Nehéz neked tanácsot adni a jövőre nézve, de ha MCM tokozásba fog jönni a Hemlock, akkor az elő kalkulációd nem lesznek helytállóak és a 5870X2 teljesítménye szavakkal leírva; a brutális felett, végzetes, az NVidiára nézve mindenképp. Vagy ha lesz is 5890 vagy 5890X2 az időben jóval odébb lesz.
-
janos666
nagyúr
válasz
Runner_fxr #112 üzenetére
Jók ezek a kártyák, csak a HD4-hez közelebbi árazással kellett volna kihozni, és vinnék is, mint a cukrot. De így én is csak a körmöm fogom rágni, hogy picit lassabb kártyát vegyek ráfizetéssel a 4870x2 után (persze már mindegy, az elment, de így inkább megvárok több márkát, és inkább csak 50-es lesz, nem 70-es).
-
Én csak azt nem értem, hogy amikor pl a mérnökök elvégezték az első teszteket a titkos laborjaikban, nem látták hogy ez az eredmény nem éppen elegendő? Ők is tudják, hogy az emberek úgy is az első játék teszteket várják és nagy többség az alapján dönt. Egy családon belüli finomításkor pl 4870 ről 4890-re még jók ezek az eredmények, de itt egy új generációs család jött és így igen kevés amit produkál. Ez a dx11 dolog meg lehet így lesz, de hát emlékezzünk csak dx9 ről 10-re váltás idején micsoda ígérgetések aztán micsoda csalódások jöttek. Én már tényleg hiszem ha látom. Én valami 8800GTX féle sikerre számítottam, az előzetes nagyarcúskodás miatt mindenképpen, de ez idáig nem úgy néz ki.
-
Stargun!
tag
Látni kellene majd az itthoni kisker árakat. Én a magam részéről egy 8800GT-vel húztam ki idáig, de ahogy a helyzet áll a váltás nem 5850-re lesz, hanem 4890-re...
(Ha valakit érdekel EZ az ajánlat nem is olyan rossz, amennyiben ez a XFX ATI HD4890 1GB DDR5 XT (HD-489A-ZDEC), amihez full H.A.W.X-ot csomagolnak)
-
-
tome.jr
addikt
Komolyan kérdezem, hogy a külföldi tesztek alapján van valaki aki most úgy gondolja, hogy a megjelenéskor vesz ilyen kártyát?
sniper elite: Ha beruházol az új szériába, akkor inkább 3 db 5870 mint 2 db 5870X2. A 4870X2 CF-ben nagyon kula volt nálam, a második kártya talán ha 5 %-os gyorsulást hozott. A 3 db single sokkal jobban skálázódik játékok alatt. Vantage-re viszont az 2 db X2 lesz jobb.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
FragMaster #104 üzenetére
Anand-os tesztben már az új árak szerepelnek. [link]
-
tzsolesz
nagyúr
Itt a kép az első hozzászóláshoz.
Már megcsináltam korábban is, csak sajnos nem volt netem, meg nem is lesz, csak 2 percekre. karbantartás miatt.
-
FragMaster
addikt
válasz
cowboy_bebop #102 üzenetére
Épp erről van szó
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
sniper elite #89 üzenetére
A tesztekkel egyelőre várj szerintem, ha megfigyelnéd írják hogy béta driver-el készült.
Ami elsőre nem rossz sőt jónak mondható, helyedbe megvárnám a 9.10-es driver-t és akkor ítélkeznék az újdonságok felett.
Amúgy 1db 5870x2 is elég lenne szerintem minden user-nak, teljesítményben is meg ugyebár minek fűtsön 4gpu ha alig használja valami 3trémárkokon kivült meg 1-2 gamet leszámítva. -
cowboy_bebop
őstag
válasz
FragMaster #99 üzenetére
259$-ért egy 5850-et realizálnának nálam.
-
Kicsimix
őstag
Ha a His 5870et árulták 399 dodóér akkor sztem a sapphire minimum egy 20-as al elviekben már alapból olcsóbb kell legyen... Ha tényleg még pofásítanak az árakon akkor már tetszetősebb lehet valóban...
De hamarosan kiderül...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest