Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiLi
addikt
válasz
katt777 #1995 üzenetére
Igazad van! Bocsánat én is utálom ezeket a marketing megfogalmazásokat! Már annyit szajkozzák ezeket a szavakat, hogy teljesen átveszi az ember!
Azt kifelejtettem a játékból, hogy jön az ősz, jön megint a válság színháza...
Itt előre találgatni nem nagyon lehet!Ahhoz én legalábbis kevéske vagyok....
Csak játszom a gondolattalTESCO-Zsömle Én kívánom Neked, hogy nyerj egyet!
Csak ezek a játékok tényleg kamu dolgok szerintem is!
-
RI/OS
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #1996 üzenetére
És a referencia 2gb-osak mikor jönnek?
Már ha lesznek. 4890-ből is csak VaporX-ből volt 2gb, ha jól tudom
-
katt777
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #1996 üzenetére
Kár, hogy ezeknek az akcióknak mindig előre megvan a nyertesük.
Ha csak nem te vagy az, és ezért tudod...
-
TESCO-Zsömle
titán
Én se tudok többet, mint amit olvasni lehet, csak az infókat történetbe fontam, a végén némi feltételezéssel, hogy emészthetőbb legyen.
Én nyerni fogom a HD5870-esemet.
Nem akarok találgatni, de már hirdetnek nyereményjátékot Sapphire HD5870 Vapor-X-ért, szóval már biztosan léteznek. Én azt mondanám, hogy kb egyszerre vagy 1-2 hét késéssel jönnk az egyedi modellek a Referencia 2GB-osak után.
De ezek csak az én elképzeléseimet tükrözik, nem szentírás.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #1976 üzenetére
Ne feledd, hogy a CF sokat fogyaszt de legalább annál kevesebb játékban működik akár csak egy elfogadható szinten is (bár nekem 95% lenne elfogadható, ami kizárt), ugyanakkor egy erős 1 GPU-s kártya mindent visz.
ceaser: Karácsonyra már most mindennek megy fel az ára, jó árú (az általad használt szó nem létezik a magyar nyelvben) 58xx karikat majd január-februárban kapsz.
-
TomiLi
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #1992 üzenetére
Az én feltételezésem a szállingozó híreken alapszik (magyarul
), én nem vagyok ennyire jól tájékozott, mint Te! Köszi a részletes háttér információkat!
Amúgy, mint egyszerű júzer, nem örülök, ha az NV elpuskázza a leendő VGA--it és elcsúszik velük jövőre!Karácsonykor én én is egy jó árasított 58xx kártyát szeretnék
De ezek szerint erre egyre kevesebb az esély....Arról nem tudsz valamit, mikor jönnek az egyedi 58xx verziók... Úgy értem nem referencia megoldások...
-
Skyfish
tag
válasz
Templomegere #1961 üzenetére
Szia!
Egy óra NFS Shift után néztem minden maxon.
GPU 35-82C,VDDC 2,3-55,7A
GPU-Z 0.3.5.0 -
TESCO-Zsömle
titán
Az egész szitu olyan, mintha nV a káoszra gyúrna. Illetve próbálná elodázni az elkerülhetetlent. TSMC-felőljött a hír, hogy borzalmas a chipek kihozatali aránya. Hihető, figyelembevéve, hogy a Cypress kihozatali ránya sem éppen rózsás (csak AMD-fele TSMC törleszt a HD47xx-ért -nem jut ezsembe milyen csip-), és akkor hozzá vehetjük, hogy ez mennyivel nagyobb... Erre (logikusan) jött nV válasza, hogy minden rendben, nemsokára jönnek az überbrutális nV kártyák. (Nehogy valaki is elrohanjon AMD-t venni, mert az gyengépp lessz... DX9 alatt...) Aztán AMD tolt egy Paper-launchot, amire válaszként nV elérhetővé tett egy igen impozáns TechSpec-et, néhány képpel. 1-2 hét elteltével elkezdtek szálingózni az első HD5870-esek, amiket lassan az 50-esek is követnek, a nép pedig már az árcsökkenésről és HD5770-esekről álmodozik. Erre jött válaszként egy bamutató az ominózus kártyáról, amit (ahogy az a cikkben is le van írva) úgy őrzött egy nV-s tag, mintha az élete múlna rajta. Demozták a PhysX-et (állítólaz azt is Fermi-n), aminek semmi értelme, mert a Radeon+GF bojkottal gyak ellehetetlenítette azt.
Véleményem:
Nem hiszem, hogy az nV tényleg képes lenne még idén bármiféle VGA piacradobására, mint ahogy azt sem hiszem, hogy tényleg komoly bevételre számít. Ha az egészet globálisan nézzük, minden cselekedetük arra irányol, hogy visszatartsák a potenciális vásárlókat az AMD-től. Egyelőre mást nem tud tenni. Ha Karácsonyra nem prezentál a cég valamit szvsz annál tovább egyik egyszeri user sem fog várni, mikor mindenfele azt látja, hogy milyen jól mennek a játékok HD58xx-en... Addigra kint lesz az X2 is a megszállottabbaknak, és a HD57xx is a közép-kategóriát keresőknek, szóval ha úgy nézzük karácsonyra AMD már lefedi a fél piacot, mikor nV még "csak" PaperLaunch-olja a Fermit.RI/OS: Legyen erősebb, és egy kicsit olcsóbb, vagy egy árban.
Akkor vehetek olcsón Ciprust. -
TomiLi
addikt
Uppsz! Akkor ezt félre értettem!
De így már leesett
Nah mindegy jól körbejártuk ezt a témátRI/OS Legyen meg a Te akaratod
Én így is úgy is atit fogok venni, csak még várok, amíg nem csak ref. kártyák lesznek...
Erről tudni valami pontosabb időpontot? Mikor enged szabad teret az AMD a gyártóknak? -
TomiLi
addikt
Állítólag az NV csak vetít itt nekünk és nincs is semmilyen kártyája! Ami a bemutató képein látható, az csak egy házi barkács végterméke - működni nem képes!
Szerintem meg ez is csak a reklám része! Pár hete azt hallotuk, hogy a mittomén hány száz chip-ből, csak 7 volt működő képes... Aztán jött az ellenhír, hogy ez nem igaz nagyon jó úton haladnak a végtermék felé, aminek a teljesítménye meseszép lesz.....és így tovább
na most mindenki találhat magának szimpatikus részt a hirekben amiről lehet dumálni vitatkozni...Legjobb reklám....
Szerintem jöjjenek azok a zöld kártyák csak szépen - Hátha jó hatással lesznek az ATi áraira
-
gyiku
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #1964 üzenetére
most akkor mi a lényeg?
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
leírná valaki tömören h miről is van szó
-
- = Zk = -
félisten
válasz
FragMaster #1979 üzenetére
én a PH!-ra gondoltam, meg a "hazai" eredményekre
-
M@trixfan
addikt
-
FragMaster
addikt
válasz
- = Zk = - #1978 üzenetére
Szept. 30-a óta kint vannak a tesztek róla.
-
carrot
tag
válasz
- = Zk = - #1976 üzenetére
-
törölt tag
soha többet nem veszek nvidia kártyát... hülyék ezek bmeg? mostmár idegesítő amit művelnek.
zk: aláírás büntet!
-
RI/OS
addikt
válasz
Meddig süllyed még az nvidia vajon?
8800GTX volt az utolsó Nvidia kártyám, azóta csak a hülyeséget csinálják...
-
luw2win
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1968 üzenetére
omg ezek hol élnek
Pedig a kínainak büszke feje volt..., bár lehet h csak plasztika -
- = Zk = -
félisten
válasz
jujj...
hátigen, nagynak és okosnak lenni jó, ugye?...
-
luw2win
őstag
válasz
egy tömör lényeget kérhetünk
-
lsc
nagyúr
válasz
Ciki.
-
$p@rr0w
őstag
Te jó ég, megnéztem a TechpowerUP-os tesztet, ezután az Nv-nek valami durvát kell bemutatnia ha nem akar csődöt. Amúgy meg szegény 4850-em is csúnyán megkapta.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
Petya2900XT
aktív tag
Hát én nem tudom Vídiáéknál,hogy kell drivert vadászni a játékokhoz,de nekem a 2900XT-hez mindig az a legjobb,hha a legújabb drivert rakom fel.
janos666:
Furcsa,de én nem ilyen hsz-eket olvastam az új drivereknél.....nem veszi vissza az órajeleket,ha visszaveszi össze veszi vissza(játékok alatt nem kapcsolt 3D-be) vkinek vmi ventiszabályzási baja voltérdekes..ez azért nem csak 25 pont meg 1.5fps
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #1958 üzenetére
Az off csak poén volt.
gbors: Nem érdekel az a 60-70%, amit nem maximális grafikai összetettséggel mértek (nem feltétlenül marad ua. különbség AA növelésével ezt már 3870 vs. 4870 láttam), ill. DX9-ben is más a különbség, van, ahol csak 15%.
Obliviont illetően: természetesen agyonmoddolva, úgy megy neki max terhelés. És nem, nem használ 2 magot. A thread opciókkal lehet engedélyezni, hogy a számítások egy (egyébiránt elenyésző) részét szétossza, de a grafikonon is látszik, hogy ez milyen kevés. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ha kvázi 1 maggal a 4870 2.8GHz-en kihajtható, akkor még ha 100%-kal gyorsabb lenne az 5870, annak is elég lenne egy 2 magos CPU extrém tuning nélkül, amennyiben az a 2 mag rendesen ki van használva. Erre írtam anno, hogy egy alapfeszen 3.6GHz-et tudó E8400-nál több játékok alá nem kellhet. Aki meg egy 58xx karival nem max összetettséggel játszik, az egyszerűen szánalmas.
Mindenesetre kíváncsian várom a 2 CPU-magos és full grafikás 58xx teszteket. Ha valaki "agyonmodolt" (topicja 1. hsz-ben a cikkem) Oblivion-nal is megnézne egy 5870-et, azért külön hálás lennék.
-
Templomegere
senior tag
akinek van 5870-es vga-ja mondana nekem pár hőfokot ?
idle és load érdekelne
GPU , VRM , vddc
-
válasz
katt777 #1957 üzenetére
Három apróság:
- az Oblivion nem csak 1 magot használ (bár kettőt valóban nem bír felpörgetni 100%-ig)
- érzékeny a memóriára is (ez talán i7-nél kevésbé izgalmas, de a Penryn CPU-knál annál inkább)
- az 5870 nem 35%-kal erősebb a 4870-nél, hanem inkább 60-70-nelill. a fenti teszt az agyonmoddolt Oblivionnel készült? mert akkor az nem teljesen a 3 évvel ezelőtti gépigényt reprezentálja
-
TomiLi
addikt
válasz
Petya2900XT #1954 üzenetére
ööö jah! Hát nagyon pörög a topik!
Nem voltam itthon szombaton....
Akkor lehet, hogy igazad van! Én nem olvastam utána a driver hibáinak! A Franc sem gondolta volna, hogy a driverrel ekkora hiba lehetőség van! Nem baj, most már csak azért is kipróbálom az új generációs ATI VGA valamelyikét....
LAssan konkrétan egy játékhoz kell venni a hardvert, valamint drivert vadászni hozzá...HA végig tolta az ember az adott játékot, lehet újra optimalizálni a rendszert! Kis túlzással.... -
Bluegene
addikt
válasz
katt777 #1957 üzenetére
ne légy nevetséges, világosan le volt írva hogy ők miből milyen arányban gariztattak
több esélyed van egy GTX 280assal vagy egy 3870X2-vel, legkisebb pedig a 4850el, ennyi
Ha ráhagyással azt veszem, hogy az 5870 35%kal erősebb a 4870-nél, most viccelsz? vagy ezt komolyan is gondolod
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #1930 üzenetére
Ez egészen olyan "statisztika", mint az orvosiak: Valahogy minden oltásnak, gyógyszernek mindig csak 1-2%-a okoz kárt, és ha neked is bajod lesz, azt mondják, beleestél ebbe az 1-2%-ba. Sosem tudod meg, nem valójában 50-60%-e az az 1-2, csak üzletileg senkinek nem érdeke ezt elárulni.
Azoknak, akik szerint hiperagyonb.szotttuningos i7 kell egy 5870 kihajtásához, álljon itt okulásul egy Oblivion teszt. Nem mai program (3 éves), és csak 1 magot használ, mégis az i7 alapon kihajtja a VGA-t. Ha ráhagyással azt veszem, hogy az 5870 35%kal erősebb a 4870-nél, akkor is elég az i7-nek kb. ugyanennyi tuning, azaz még ha csak 1 magot használna is az adott játék, 3.7-3.8GHz-en kihajtaná, ahogy egy E8400 is. És 2 v. több maggal, ugye... (Mai játékok még csak 30-40%-on terhelgetik a CPU-magokat, már ha egyáltalán képesek rá.)
-
válasz
Petya2900XT #1954 üzenetére
Igen, mert a Vantage 25 ponttal, a L4D pedig 1,5 FPS-el kevesebbet produkál 191.xx-el, mint 182.xx-el.
De én még így se hiszek neki, akkor már inkább 185.xx, de nekem a 191-essel sincs gondom. És legalább van választék.
És amúgy nincs azzal gond, ha a régi driverrel jól megy, akkor van gáz, ha várod az újabb és újabb drivereket, mert a régi is szar, és az újabb se jobb, de ha jó ami van, akkor nem kötelező hétről hétre frissíteni. -
Petya2900XT
aktív tag
Te aztán le agy maradva a hsz olvasással
A grafikai beállítással nem lehet elrontani semmit,de azzal,h a legújabb drivert raktad a vídia alá még ha whql-es is azzal igen.....280-as topikba olyanokat olvasok ,h ketté áll a fülem....Amd-t szidja mindenki,h milyen gány drivereket ír,meg egyesek azt mondják,h hónapról hónapra rosszabbul teljesít régebbi kártyákon aztán kiderül,h pont az a nagy vídia is elel cseszegeti a drivereket....Henk kolléga szerint a 182.50 a legjobb a gtx285-höz mikor már van 191.0*-isAkkor ez most ,hogy van?
Ez olyan,mintha durván féléves csatalisztet raknék a 2900XT-m alá..nem a legjobb döntés
-
TomiLi
addikt
válasz
Petya2900XT #1842 üzenetére
Dehogy sértődöm....
Mit lehet elrontani egy játék grafikai beállításánál? (GTX280-nal volt a GRIDben a fura kép.... Az akkori legfrissebb NV driverrel...)
-
gergobaby
aktív tag
Igazából a DX11 nyújtotta újításokra leszek kíváncsi, hiszen azzal alávághatnak az NVIDIA-nak egy ideig... Csak még 1 évig kb. nem lesznek valódi, ténylegesen DX10re írt gamek...
-
FragMaster
addikt
-
sagesz93
addikt
válasz
RootRulez #1943 üzenetére
4850 és 4870 között azaz a 4860-al
Tényleg a 4860 mikor kerül forgalomba? Mert én nem láttam még seholse.
Amúgy cikk végén olvasható: "A Radeon HD 5750 várhatóan 149 dolláros ajánlott fogyasztói árral rendelkezik majd, de lesz egy nagyobb testvére, HD 5770 néven. Utóbbi képességeiről még nem lehet tudni, de vélhetőleg a Radeon HD 4870 teljesítményét célozzák meg, az ára pedig előreláthatólag 199 dollár lesz." -
RootRulez
félisten
válasz
FragMaster #1942 üzenetére
ez az 5750es melyik mai 4000essel van egy súlycsoportban?
-
keIdor
titán
válasz
- = Zk = - #1938 üzenetére
Sok 3D (Stalker) nyírta aztat ki.
-
P00By
nagyúr
válasz
- = Zk = - #1938 üzenetére
Ne emészd magad! Nem tehetsz róla!
-
keIdor
titán
válasz
- = Zk = - #1936 üzenetére
Ne vedd szentírásnak.
-
RootRulez
félisten
Most olvastam ezt a cikket, szerintetek várjak a 4850 vásárlásommal vagy fölösleges, annyival ez az 5750 úgyse lesz jobb, mint amennyivel drágább (legalábbis az első pár hónapban az ólcsósodás előtt)
-
Joe.36
addikt
Szerintem karácsony előtt lemegy az ára
-
törölt tag
nekem gigabyte 285-öm van, december óta, egy párszor már adtam neki elég rendesen, vizet is kapott, és semmi baja. (szintén kopp-kopp
)
megmondom őszintén, én ennek a listának nem hiszek. nem értem, hogy referencia karik között miért lenne különbség, főleg meghibásodási arányban... hülyeség. -
FragMaster
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #1926 üzenetére
És tényleg, ha a jól működő kártyákat is jeleznék akkor pár száz oldallal nagyobb lenne a topic
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
katt777 #1920 üzenetére
Ez is olyan dolog, hogy az objektív felméréshez nem csak az a 40 ember kell, akik beírják, hogy "E-romlott a karim, garban van", hanem az az 1000 is, akiknek gond nélkül megy.
Énnekem eddig semmi bajom nem volt. Egy Gainward HD4870 512-m van, amire vásárlás óta nincs gar, de eddig semmi baja nem volt. (kopp, kopp)
-
FragMaster
addikt
válasz
katt777 #1920 üzenetére
Megoldás: referenciát kell venni, vagy bejáratott, megbízható nem referenciát pl vaporx. Rossz szériák nem referencia kártyák esetén nem éppen az amd hibája.
Bluegene: jó felmérés én inkább azt hiányolom, hogy a kártyafajták nincsenek gyártókra tovább osztva. Pl gigabyte 3% feletti meghibásodási arány lehet, hogy mind a gtx280-okból alakul ki
Lehet az előző vicc volt, viszont giga amd karikat nem nagyon láttam meghalni, de nvidiákat se mondjuk. Itthon is egy 4850 dorombol belőle.
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1918 üzenetére
Baszki, itt még az a legolcsóbb! Mondom: 20k körül van még egy 8600GT is!
Az egyik 3870-em is bedöglött a 3-ból (nem elírás, CF volt, amilyen hülye voltam, de szerencsére 1000Ft buktával sok tapasztalatot szereztem, azóta nincs is CF-öm). De 38xx és 48xx topicban is sok-sok bedöglött ATI kártyáról hallottam, és a legtöbb nem ügyes flash-elés áldozata volt, csak szerencsétlen user betette a gépébe, és használta. Sajnos az ATI-nak a korszerűsítés mellett nem nagyon jut ideje a megbízhatóságra figyelni, amire jó példa több széria XFX 48xx kártya hibája már az első használatkor, főleg 4850-eké.
-
tom_tol
addikt
"kistestvér" is hozza a formáját
még dolgozom rajta
(nagyon elveri a 285gtx-t)
Amatörasus5870 bios -
FragMaster
addikt
válasz
katt777 #1915 üzenetére
Hát az már user error, hogy mm-ben vásárolsz
Akkor nem volt szerencséd a 4870-ekkel ahogy látom. Hwsw-n volt pár tulaj de nem nagyon deglettek meg (a kártyák, nem a tulajok
), szóval nem igazán értek egyet ezzel a "én beszívtam a régebbi szériával akkor biztos a tök más felépítésű új is olyan fos lesz" hozzáállással.
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1883 üzenetére
Viszont amennyit garban töltöttek a 4870-eim (az első 3 hónapot), rohadt jól jött volna egy alaplapi kártya (nem pedig 23k-ért kell vennem egy 4650-et a MMarktban, mert máshol még egy 8600GT is annyi felénk, amit aztán 10k-ért tudtam eladni).
Nem csodálkoznék, ha az 5xxx karik is tömegével zuttyannának vissza garba.
HIS 3870-em volt ref, és jobban lehetett tuningolni, mi több, Sapphire-re flash-selve a bios-át még az is jobban ment, mint a sajátjával. Sok ref. kártya csak ránézésre ref.
Def26: De jó, hogy ezt naponta csak 10X kérdezitek meg...
-
luise178
tag
tényleg! volt már szó róla, hogy ennek a videokarinak mi a párja, hogy kb ne legyen cpu limites? csak mert én amd vonalon 945/955/965 szinten tudom elkébzelni az álomkonfigot hozzá, mondjuk ezzel a deszkával:
[link]na?
-
Med1on
aktív tag
válasz
janos666 #1911 üzenetére
Fogalmazzunk úgy, hogy nem a designt tartották elsődleges szempontnak a készítők.
Az alap ötlet nem rossz remélem később egy nagyobb oldal még visszatér erre a témára .Beta Catalyst 9.10RC6. Lassan már azért kijöhetne egy WHQL driver.
Most jutott eszembe az anadtech is tesztelt már.
-
Hogy lehet ilyen szar grafikonokat gyártani?
Két színnel oldanak meg 6 eredményt, miközben nem is olyan egyértelmű, hogy a P55 mindenhol kötelezően lassabb, mint az x58, és váltakozik a kiosztás grafikonról grafikonra, még mák, hogy oldalt sorba rakták, különben semmit nem érne.Mondjuk ettől még vicces a mérés is, 3 GPU néha több, mint 4, de a 3. se sokszor csinál már érdemi munkát az első kettő mellé. (És ez persze lehet valós, nem csak mérési hiba, sőt...).
Mondjuk ezt jó látni, hogy nem nagyon érdekli a rendszert, hogy P55-ben megy 2x8, vagy x58-ban 2x16 sávval. A Ph-s tesztben tuti az baszott be, hogy elfogyott a VRAM, mert 2560-akat toltak 512-es kártyákkal.
-
Med1on
aktív tag
válasz
FragMaster #1904 üzenetére
1,145 itt rendesen lemérték.
AMATŐR:
1,35V, 1,035MHz
1.4V. 1,050MHzASUS Voltage Tweak Radeon HD 5800 modelleknél elvileg az Asus ezt garanciálisan garantálja.
janos666
A Techpoweren még régebben nézted a HD 5870 CF skálázódást most itt találtam egy egész érdekes írás:
HD 5870 multi-card scaling - 1,2,3,4 cards -
AMATŐR
őstag
Azt esetleg tudja valaki, hogy az Asus karik esetében hány voltot enged beállítani, ill. az órajelekre lennék kíváncsi.
Azt az eredményt hivatalosan minden karinak kéne bírnia, mert egyenlőre mind ref. -
gergobaby
aktív tag
válasz
killer1203 #1897 üzenetére
Elég régóta CS-zem, és mondjuk ugy, hogy az átlaghoz képest, eléggé jól... Amíg volt stabil 60 fps-em, addig semmi bajom nem volt, de 1 éve folyamatosan esik vissza az FPS, bármilyen oprendszeren, mert mindig van vmi update, és igazából nema VGA-m a rossz, hanem a procit kínozza egyre jobban a game, mostmár 2.3 G-n járatom ebben a szar lapban a procimat, hogy fix 60 fps-em legyen, de ugye mivel nem 1 tuning lap, minden baja van... Szal ideje lenne, egy uj proci, lap, vga trió
és ezért kérdeztem, hogy van e fix 999 fps-e valakinek...
-
D@ni88
addikt
arról valaki tud valami információt hogy mennyi 4770 van még a nagykerekben? 2héten belül szeretnék venni egyet. tudom várjam meg az 5750et, de nekem jó ez is...
és hogy esni fog e az áruk.
Tudom nem itt kellett volna kérdezni, de itt több nagykeres olvassa ezt a topikot, mint a 4770esét.. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - 40AS Lenovo ThinkPad USB-C dokkoló (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest