Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
VinoRosso #398 üzenetére
Az 50-es sem fogyaszt lényegesen kevesebbet, szóval azt is úgy lehetne szerintem, ha még az 1 GPU-s refkártyához képest is kicsit alacsonyabb feszen tudnák hozni a ~700Mhz-et. És a refhűtőik nagyon életveszélyesek lennének. Szóval én is csak akkor várok x2-t, ha valami csoda folytán szükségesé teszi a létet az nvidia. (Illetve ha jövőre csinálnak valami új szilikonrevíziót, akkor abból a szintén leválogatott, alacsonyabban feszelt chipekből, és nem kimaxolt órajeles kártyát...)
De ez meg azért necces, mert lehet csinálni tri és quda CF-et, ezesetben 4 db 5870 leverné a 2x 5850x2-t, tehát Vantage rekorderek szempontjából sincs sok értelme, hacsak nem lesz HexaCF, OktoCF, vagy valami hasonló elvetemül hülyeség, és akkor több GPU-t lehet felhalmozni X2-esek sorbabiggyesztgetésével... -
Med1on
aktív tag
válasz
janos666 #396 üzenetére
A "mester" tegnapi tippjére céloztam.
Ideális körülmények alatt csak összejöhet a "várva-várt" duplázás a HD 4870-re. A GTX 295 ellen viszont már a DirectX 10.1 is bőven elég.
Egyetlen problémám van csak a Battleforge-val kapcsolatban. Ez a játék ahhoz képest, hogy milyen grafikát mutat még a DirectX 11 ráhatásával is lassssúnak tűnik. -
VinoRosso
veterán
Az biztos, hogy nem fog megállni 300 alatt ezt magyarázom. Ahohz 150W környékére kéne tornászni az egyes karik teljesítményét a mostani 200-215 helyett. Ezen kívül én a egy felső becsélést mondtam arra, hogy mi lehet a maximum( 1400W ) és egy alsó korlátot, hogy mi a minimum( 1000 W) a teljes rendszer teljesítményére vonatkozólag( vagyis hogy milyen táp kell hozzá ).
Itt 664 watt a peak
Ha hozzáadsz + 2 gpu-t meg egy izmosabb procit akkor kb 335W-ot kéne elosztanod 3 fele, hogy megúszd 1000 alatt. Ez kb 110 W, ennél meg jóval többet fogyaszt most 1 chip. Ha én az AMD helyében lennék, és mindenképpen szükségét érezném egy x2-es kártyának, akkor 5850ből csinálnék, ez talán vételi árban és fenntartási költségekben még alatta marad a kritikus értékekenek. 5870 x2-nek semmi érteleme, ha raconálisan gondolkodunk. Persze a piaci szereplőket nem minig racionális indokok vezélik.
-
janos666
nagyúr
Nem úgy értetted, hogy 14-18%?
(vagyis fele?
)
Amúgy gyönyörűen látszik a grafikonon, amit korábban felvázoltam: DX9/10.(1)-ben fej-fej, vagy esetleg kicsit lentebb az 5870, mint a 4870x2, és a DX11 sebességtöbblete épp annyit hoz a konyhára, hogy az 5870 stabilan és egyértelműen beelőzze a 4870x2-t, de ez is olyan 10-15% a felpatchelt motorban, ez úgy max 20% lesz akkor ha eleve erre írják, és max 25% szélső helyzetben, ahol még a driver is toppon van hozzá.
Szóval megéri 80-90 % felárért beújítani. -
zseko
veterán
válasz
8nemesis8 #386 üzenetére
Nem nézem én le, emlékszem mikor bejött akkor 33e-ért megvehettem volna még itt vidéken is (amit azóta kicsit sajnálok is hogy nem tettem meg), csak egyrészt a hangja miatt, másrészt a fogyasztása miatt nem tettem. "Bűvészkedni" meg nincs sok türelmem
hogy belőjjem a megfelelő fogyasztást/hangerőt. Az alapból 20-27W fogyasztás az nagyon barátságos, a hangja meg ha zavar (tuti hogy fog
), akkor azt is átszerelem passzívra.
Mondom, nem nézem le a 4000-es szériát, csak mostmár nekem jobban megéri az 5-ösre várni mint 4-eset venni.Méretileg érdekelne még, hogy milyen hosszú, bár "feljavítottam" a gépházat flex és lemezvágóolló segítségével
, így egy 33cm hosszú kártya befér ...
-
keIdor
titán
-
zseko
veterán
Na, megvan az utóda a 3850-es kártyámnak
Már csak emberközelibb áron kell hogy adják, igaz én még nem vettem videókártyát 25e-nél drágábban
De mivel most már kezdem unni a közel évenkénti kártyacserét, lehet egy ideig ez lesz az utolsó bővítés, és így lehet nem várok annyit és 45-50e körül már bevállalom
Figyelembe véve, hogy ez az új kártya nem kicsit erősebb a 3850-esemnél, szerintem nekem megéri. Ha így folytatódnak a játékfejlesztések, akkor akár esetleg 4 évet is kibírhatok, mire megint érdemes lesz cserélnem (mondom ezt annak okán, hogy pl. a Wolfenstein és a COJ2 is elfut a mostani kártyámon 1920-ban - persze AA és AF nélkül), és még az újabb DX11-es játékokkal is játszhatok.
És mivel nincs rámkötve paksígy fontos hogy mennyit fogyaszt a gépem, ezért inkább veszek 45-50e-ért egy 5850-et, mint 25e-ért egy 4850-et. Remélem egy PhenomII 905e elég lesz majd azért alá (a mostani 4850e-től biztos mindenképp
)
-
Retro11
senior tag
-
ProEvoFan
nagyúr
"...Egyébként meg nem hiszem, hogy a 5870-t a 295 ellenfelének szánták, arra majd ott lesz talán az 5890, de inkább az 5870x2.
Viszont rendkívül okosak ott az AMD-nél, hogy így a két legjobb NVidia kari közé belőttek egy új kártyát aránylag olcsón, ráadásul fejlettebb technológiával.
Mert így aztán tényleg nem fog senki 285-öt vagy 295-öt venni (leszámítva pár Nvidia fanboy-t)..."
ezt egy fórumról szúrtam be, tökéletesen igaza van a kollégának -
FragMaster
addikt
Azért a 48xx-ek kezdőára valóban alacsonyabb volt, de szvsz most belenyom a latba az is, hogy tavaly nyáron amikor megjöttek pont jó erős volt még a forint és nem volt az áfa se 25%-még. (Utóbbi csak pár k de mégis.)
Szerk.: de mivel más teljesítménykategóriába is rajtoltak a kártyák eleve nem az előző generációhoz kéne hasonlítani, hanem a jelenlegi hasonló teljesítményű konkurenciához. Ha így vesszük a 285 85k-tól indul, a 295 pedig 110k-tól és ezek már ott igencsak nem indulóárak.
-
Bluegene
addikt
felesleges mert nem igaz
egyáltalán honnan veszed
Oliv: te meg hiába örülsz
dare2live: mégha monopóliumban is van egy cég, időnként hajt végre árcsökkentést, még a 8800GTXnek is lement az ára, nos hasonló teljesítményt nem fog drágábban mérni
egyébként se olyan túl drága ez az 5800as széria túl van ez dramatizálva
Kezdőárak: 4800 vs 5800
4850: 199 5850: 259
4870: 299 5870: 379 -
Devid_81
félisten
Ehh kozel 200 hsz-t kell most atolvassak miattatok
-
VinoRosso
veterán
és ki mondta hogy 300nál többet kell hogy kajoljon? 2x300=600 + a rendszre többi része mondjuk legyen csak egy 100as az már 700. Ha 2x 5870x2 van az már 4x300 = 1200, meg akkor már kéne mellé egy normális proci is, azzal kb 150-200 watt tuningtól függően. Az már 1400. Gyorsan előjönnek ám a kilowattok! Egy 5870 x2 CFX rendszer alsó hangon 1000 Watt. És akk mondjuk 300-400at zabál idle.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #356 üzenetére
Csak akkor lehet powervírus egy játék, ha egy objektumból áll és azon egy shadert futtat. Ilyen nem nagyon lesz. Már ha a szőrős fánkhoz beraksz egy simogató kezet, az akkor is két objektum (két shaderrel). Ezzel már jelentősen csökken a terhelés.
gbors: Pontosan.
Maga a tesszelláció egyébként nem drága időben. Ellenben a kapott "bónuszvertexek" már problémásabbak.
-
cowboy_bebop
őstag
Tuti olcsóbb lesz, $-ban majd 1/3-ddal kerül kevesebbe az 5850. Én olyan 70K-ra számítok eleinte, aztán remélhetőleg csökken a "hype" és vele együtt a kereskedői haszon is realizálódik, így itt a ph!-n, bazárban 5850 lesz 60K-ért is újonnan okt. közepe táján.
De lehet h. bilibe lóg kezem.
-
janos666
nagyúr
Elég régóta nem engedi már 3D órajelbe a kártyát a Catalyst. Talán 9.2 környékén még elég volt letiltani az AI-t, de nekem már úgy sem váltott fel, ha átneveztem az exet, átállítottam a GI verziót, IA off, stb...
Úgy látszik, magyar ember már csak a szürke importban bízhat.
-
Oliverda
titán
válasz
cowboy_bebop #357 üzenetére
82 540 HUF + FA
Mondjuk azt hozzá kell tenném hogy az Expert sokszor drágább mint jópár kisker.
-
janos666
nagyúr
Segítek: A másik CUDA alapú.
Az addig rendben van, hogy a szabvány nem csúcsértékekre, hanem statisztikailag normált határokat szab meg, ennek így van értelme. De egyébként elméletben sem állhatnak fent olyan csúcsértékek játék alatt, amik pl. Furmark alatt? (ha nem is órákon át, de hosszas másodpercekig 1-2 perces gyakorisággal, hogy a tápnak legyen esélye rinyálni, ha már kellően felmelegedett a megelőző órá(k)ban?)
-
butch3r
senior tag
expertben már van raktáron, aki be tud lépni az tud árat is mondani a nagyérdeműnek
pontosítok, árlistában szerepel:
VGA Asus PCIe EAH5870/G/2DIS/1GD5 -
Abu85
HÁZIGAZDA
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez lenne az elgondolás lényege. Én ugyan még nem teszteltem, de az AMD is ezért építette vissza az SSAA-t. Persze a sok előny mellett ott van az a hátrány, is, hogy két pofára zabálja a Fill-rate-et, így a sebességen, meg a 2xAA mód is keményen meglátszik. Mondjuk van elég kraft a karikban.
VinoRosso: egy kártya nem fogyaszthat többet 300 wattnál. Ez a feltétele a PCI-SIG 2.0-nak. A HD 4870 x2 még a legcombosabb konfigban is 500W alatti fogyasztást eredményez. A HD 4870 x2 800 watt alatt van simán. No persze nem mintha megfelelőek lennének ezek az értékek, de az 1000 watt az túlzás.
-
VinoRosso
veterán
-
Szergei
tag
Abu85: habár egyértelműen fogalmaztál ebben a hozzászólásodban, a gyakorlatban is készpénznek vehető, hogy pl. egy Radeon HD 5870-en kivétel nélkül MINDEN (DX9.0c API-ra épülő) deferred renderinget használó játékban működni fog az RGSSAA, driverből ráerőltetve?
(Többek között ezekben: Grand Theft Auto IV, S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, Call of Juarez: Bound in Blood, Overlord II, Wolfenstein, Dead Space... stb.)
Valamint a(z OpenGL-re épülö) The Chronicles of Riddick: Assault On Dark Athenaban, SSAO mellett is menni fog a supersampling?
A választ kösz előre is!
-
Tolkarius
tag
wááááá, ez nagyon király
Ilyet nekem
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
Bluegene #333 üzenetére
"legyártottak néhány 64 Mbites SRAM chipet"
Az eddigi sokéves tapasztalatok alapján első SRAM chiptől jellemzően jó 1év mire beindul a gyártás. Jövő összel jöhetnek az első 4770féle bejáratós új AMDk, de ugye a a bejáratós 4770 és az 5870 közt is eltelt kis idő.
De a lényeg nem ez volt a hszemben, hanem, hogy (ha akár elörébb lép is 28nmre) mért adná 4870 féle szeretetsztolgálat olcsón?
-
LackoMester
addikt
a következö karim egy 5870,teszteket elnézve nagyon jó kis kari
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
dangerzone #335 üzenetére
-
tzsolesz
nagyúr
Jah, értem. Akkor nem magadnak szerettél volna kedvezni ezzel a kis kéréssel, hanem a többieknek. Én magamat a többiekhez sem venném egy E5200-al. Nagyjából 5Ghz-en kellene járatnom.
E7/8000 széria is elég ugyan úgy mint a q9xxx-ek é társai, ha a játék 2 magnál többet nem használ. Ez sem teljesen igaz, mert egy 4 magos konfiguráció alapból gördülékenyebb, és gyorsabb mint egy 2 magos. (háttérben futó alkalmazások, stb...)
-
-
Bluegene
addikt
válasz
Dare2Live #321 üzenetére
és ne feledjük lesz még 5890, ill 5870X2 is
ezekkel bőven meg tudják fogni az nv-t, akik 4 hónapot csúsznak, mikor kijön a GT300, az AMD válasza árcsökkentés és 5890
innentől az lenne a fincsi nekik ha tavasszal már mindezt 40nm+TSMC helyett, 28nm és GF-ben csinálnák, és olcsón kínálnák, boldog boldogtalan Atit venne
-
WesTM
őstag
Remélem velős lesz,ahogy tőled megszokhattuk. Mindenre, ismétlem mindenre kíváncsi vagyok!
Gondolkoztam. Ha beér az 5850 kicsiny hazánkba ilyen 70k körüli árakon, és ennek a gtx 285 már nem tud alámenni, akkor kezdem megérteni hogy milyen szerepet fog betölteni az 5850. Gondlom sokan a gtx-ről át fognak állni az 5850re. Szerintem a vásárlók nagy részét ez a réteg fogja kitenni. Nem gondolom hogy az 5870 olyan jól fog fogyni, főleg nem kezdetben.. Na de majd az idő igazol, vagy megcáfol...
-
Bluegene
addikt
válasz
Dare2Live #321 üzenetére
én azt tartom valószínűnek hogy egyelőre egy csíkszélességcsökkentést hajtanak végre, hisz nem egyszerű dolog egy új GPU-t kifejleszteni hozzá megbízható drivert csinálni, kicsit emelik az órajelet azt csók, azonkívűl az AMD 256 bit sávszélesség fölé nem akar menni, kell egy kis idő míg a GDDR5 memóriák felfejlődnének arra a szintre h 256biten is ki tudjon szolgálni egy 3200sp-s szörnyet, ergo a logikus lépés a 28nm bevezetéséra az RV870@28nm(6800as széria)
a 28nm pedig közel van, eléggé begyorsult a gyártástechnológia fejlődés
ha ugyanakkora teljesítményű és olcsóbban félig meddig saját gyárban(28nm GF) gyártanak ugyanúgy megvan a hasznuk GPU-ként, ergo adhatják olcsóbban, hisz akkor több is fogy(profitmaximalizálás)
azonkívűl az 5800as széria is le fog olcsósodni elkerülhetetlenül arra a szintre hogy kicsi a hasznuk rajta így hát kidobják ugyanazt 28nm-en
-
én a következőkre gondolok:
- driver fronton majd 1-2 extrém hülyeséget kijavítanak, de átlagosan a következő 9-12 hónapban ez 10-15%-nál többet nem fog hozni
- Med1on már írta, hogy a HD5870 arányai kísértetiesen emlékeztetnek a HD4850-ére (bár én nem az ALU:MEM arányt emelném ki, hanem a ROP:MEM-et), és az a kártya érezhetően sávszélesség-limitált volt - DX9-ben nyilván ez a helyzet a HD5870-nel is
- az interpolátorok átszervezéséről elég kevés az info, de nekem úgy tűnik, abba az irányba mozdultak, mint ami az nVidia az elavult (khmmm) G80-ában van. ha az interpoláció elvesz shader-kapacitást, akkor az jelenthet teljesítmény-csökkenést - ha tudok szerezni ilyen kártyát, akkor a Vegas-szal ezt kiderítem
- az is lehet, hogy a komplexebb játékmotorok esetében az ütemező nem bírja etetni ezt az iszonyú mennyiségű ALU-t - az ütemező ugyanis nem duplázódott#182 Abu: hogy a pékbe' lenne kiegyensúlyozott, amikor szinte minden unit duplázása után egyes esetekben csak 60%-kal gyorsabb a 4870-nél?
#262 janos: TPU teszteknek ne tessék hinni!
-
-
HZoli87
veterán
Nem tudom , hogy volt - e már : Sapphire HD 5870 Vapor-X . Csinos darab .
-
tzsolesz
nagyúr
Meglehetősen igényes írás. gratulálok a cikk szerzőjének.
Mindamellett gondolkodásra adott okot, azzal kapcsolatban, amiről már hónapok, illetve lassan 1 éve szó van itt a PH!-án.Most értettem meg igazán miről regélt eddig Abu85. Az NV más irányba csoportosítja a tőkét. egy jövedelmezőbbe.
De az nagyon meglepett, hogy miközben mi itt azt hisszük, hogy az AMD kezében van a jövő grafikus megoldása, közben kiderül hogy még sem. A végén újra az NV fog nevetni az egészen.Mondjuk az elég merész kijelentés, hogy az AMD nem ellenfél a jövőben sem. Ezek vazze kiröhögik az egész világot, de legjobban az AMD-t, és valami azt súgja, hogy nem alaptalanul.
-
Corsa1
tag
abszolut nincs igazad hogy 1vga vs 1vga, ennyi erővel a 4870 vs 4870x2 is reális összehasonlítás nem??? hiszen 1vga vs 1vga.
de ugy is mondhatnám hogy akkor szerinted mind1 hogy 2ember huz egy szekeret vagy 1. a lényeg hogy ember.
teljesen rendben van az 5870 teljesíménye.nem tudom ti mit vártatok...üdv
-
Bluegene
addikt
Az AMD a Radeon HD 5870 esetében 379 dolláros, míg a Radeon HD 5850-es változat esetében 259 dolláros ajánlott végfelhasználói árat állapított meg.[link]
tessék a 4850es induló ára 199, a 4870es 299
379-299=80 dollárral több
259-199=60 dollárral több
asszem az AMD pillanatnyi monopóliumát nézve, nagyon rendesek h csak ennyivel dobták meg, hozzá kell tenni az új 5800asok előállítása is drágább
szal nincs szó semmilyen vérszívásról; ellenkezőleg: rendesek
persze egy darabig, míg nincs elég darab a nagykerekben, a magyar kereskedők extra profitot tesznek rá, szal érdemes várni egy picit vele
legalább 1 hónapot, de én a januárt mondom(karácsony utáni lecsengés, konkurrencia feltűnése)
-
nixx-21
őstag
DX11-ben nézz majd teljesítményt
(#302) janos666 : ja TPU tesztben is a PCI-E 2.0 x8 - x16 között alig 1-4%-ig terjedő különbség volt összesen a végén
szal jól mondtad....alig számít..ismét egy atomOFF [előre is bocsi]
(#301) ne_nezze: nem érsz nekem annyit h leálljak veled vitázni nem alacsonyodok újonc szintre -
rup1u5
nagyúr
Csürhetjük-csavarhatjuk de 1db vga vs 1db vga és ez a lényeg. Tökmindegy hogy hány sziliciumlapka figyel rajta.
Jelenleg a legtöbb tesztben a 295 mögött láttam és ez távolról sem az az alázás amiről itt lebegtek a hírek. Persze béta a driver ésatöbbi de csodadriverben sem hiszek. Max 15-20%-ot fog javulni a legjobb esetben szerintem egy normális driverrel (ha lesz ilyen) és az pont arra lesz elég, hgy orrhosszal beelőzze a 295-öt. Az viszont nem alázás.Eljövendő dx11-es címekben biztos jobb lesz de arra alapozni.......szóval szerintem nem történt alázás. Azt vártam, hogy akkora port fog felverni mint annó a 8800GTX. Ez elmaradt. Ettől függetlenűl baromi impresszív gpu az szent!
-
ne_nezze
aktív tag
a pcie 1.1 sávszélessége pont fele a 2.0-nak.
az, hogy a kártya beéri 8 pcie 2.0 (azaz 16 pci 1.1 sávval) az meg egy másik dolog. (pont emiatt lettem volna kíváncsi a p55 chipsetes alaplapok tesztelésénél egy sli mérésre is, mert állítólag az nv kártyái sávszéléhesebbek)ps: a gyufát nem én húztam ki, szóval lekattanhatsz rólam.
ps2: mielőtt elfelejteném, no offenz! lol...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged