- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rocket
nagyúr
Mikoze kene legyen az SP szamanak a szellozo racs meretehez?
Ha mar mindenkeppen hasonlitgatni akarsz akkor a fogyasztasbol indulj ki, ugyanis abbol keletkezik a ho aminek tavoznia kell, de meg ez se egyertelmusiti a dolgot, ugyanis nem tudjuk milyen hatekonysaggal tavozik a ho a HD4890-nal a teljes slot es a HD5870 eseteben a fel sloton.
Az biztos a HD5870-nel mas ventit hasznal az AMD aminek nagyobb a legszallito kapacitasa, es hasonlo fordulaton halkabb mint amit az elozo generacioban hasznaltak.
-
FragMaster
addikt
válasz
- = Zk = - #1095 üzenetére
PH-s tesztben vajon lesz már 5850?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
FragMaster #1090 üzenetére
okés, köszönöm...
pozitívan állok a kérdésnek ezentúl, de PH teszt mindenképp érdekel. remélem kitérnek rá pár szó erejéig...
(#1096) FragMaster: gondolom
elférne sztem...
(#1086) Lauda: háát naigen. rend a lelke mindennek
f..ngom nincs, hogy mihez fogják majd hasonlítani legfőképp -
válasz
dangerzone #1092 üzenetére
Vagy az amd-hez megy, azt nem irta mire kell a zsozsoka.
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1089 üzenetére
38xx és 48xx karikon is sokan jobb hűtést "farigcsáltak", mint némelyik drága hűtő. Pl. X2-n +2 venti a blokkokra, stb.
-
FragMaster
addikt
válasz
- = Zk = - #1085 üzenetére
Vagy nem, pont elég kimeneti nyílás van ott, lásd a fentebb linkelt képet
-
FragMaster
addikt
válasz
katt777 #1079 üzenetére
Hát passz, a doboz belseje gondolom úgy van kialakítva, hogy a hő meg a levegő az optimális irányban és mértékben el legyen terelve. A borítás eltávolítása, vagy egy rossz helyre helyezett ventillátor lehet, hogy még ront is. Próba cseresznye mondjuk, de én nem hekkelnék gyári hűtést, max valami jóféle utángyártottat tennék rá.
-
katt777
félisten
válasz
dangerzone #1084 üzenetére
Pénzé', vazze.
Muszáj.
Mintha a szívemet tépnék ki.
-
válasz
- = Zk = - #1085 üzenetére
Epp ettol felek.
- = Zk = -
Kivancsi vagyok, de h a radeon lesz a jobb halkabb ebben biztos vagyok.
-
válasz
nixx-21 #1078 üzenetére
ha adnak melle egy flexet is semmi akadalya.
katt777: Azert megneznem a 2 milliard feletti tranyo mennyi meleget termel full hd game alatt, szerintem olvad ott minden, fasze nem hagytak meg a 2 slotos hutest.
Most meg erre valtasz? Eleg gyakran cserelgeted a vga-t.
Persze fo a valtozatossag.
-
-
válasz
- = Zk = - #1072 üzenetére
Pont ezt irtam en is. Kicsit meredek, hogy 800 sp-hez vegig nyitott szellozo volt a 2. slotban, itt meg az 1600-hoz csak fele.
-
FragMaster
addikt
válasz
Több tesztben megnézheted (pl nyitópostban), hogy se nem túl hangos (bár nem a leghalkabb) se nem túl forrófejű. Nem okoz olyan nagy gondot az, hogy fele akkora a kimeneti nyílás, mint ahogy azt egyesek gondolják.
De ha jól tudom a csatlakozók felől nézve a bal oldalon van szellőzőnyílás pluszban, szóval max annyi a bibi, hogy nem viszi ki az összes meleget a házból.Szerk.: ott is van az oldalsó extra kifújónyílás a cf csatlakozó felett
-
S. Szabi
őstag
válasz
Az lehet, de a borda egy kicsit azért nagyobb lett: [link]
-
- = Zk = -
félisten
Nemtom, a hűtést kiveséztétek-e már, de engem egy picit aggaszt, hogy szűkítettek rajta
-
katt777
félisten
válasz
cowboy_bebop #1038 üzenetére
Rá szokott. Volt már nekem így Sapphire, His, Powercolor, és ASUS kártyám is anélkül, hogy megbontottam volna a gépet.
De a legjobban a HIS vált be. A Smartdokival viszont vigyázni kell, mert ez nem feltétlenül fog menni bios-cserés kártyán, mivel a hardvert nem tudod lecserélni, és az ált. 3+2 fázisú tápellátással szemben az ASUS 4+2-est szokott alkalmazni (+még más bios-finomításokat, amelyek nem jelennek meg a bios editorban). Valamint kimondottan AUS driver is kell neki.
sniper elite: Ne feledd, hogy nem csak a CFX úgy-ahogy hatékonysága veszik el a 3. kártyával, hanem még rosszabb is lehet az eredmény, mivel a 3. kártyától az első 2 VGA már csak 8 PCI-E sávon dolgozik, míg a 3. 1-en. Tehát a 3. kártya hozna mondjuk 10%-ot, az első 2 teljesítményéből meg ennél több is veszhet.
DX10.1-es karik DX11-ben nem fognak lassulni (azok a sima DX10-esek, így az nV-k lesznek), csak nem jelenítik meg az újabb eljárásokat.
-
válasz
kriszbon #1063 üzenetére
Szerintem ez most nem driver, hanem GT200 szindróma. Hiába, hogy dupláztak mindent, gyakorlatban nincs meg tisztán a dupla teljesítmény (azonos tesztben, azonos, mindkét chip által kiteljesedő renderpatchel...)
Szóval ezután ha gyorsul egy DX10-es program, ilyen 5-10%-okat, akkor ott valószínűleg R600-tól fölfelé mindenen gyorsul (esetleg HD5-ön 10-et, 3850-en 5-öt, stb).Vagy ha driver, akkor még nagyobb bajok is lehetnek, ha új megjelenéskor várni kell a driverre, mert majdnem olyan érzékeny lesz a kettévágott sharderblokk miatt, mint ha CF lenne, és hónapok óta megírták a drivert a régi programokhoz, de a jövőben néha várni kell majd.
-
RootRulez
félisten
Egy darabig nemigen lesz ilyen karim
De egy nyálcsorgatós PH-s tesztre már ki vagyok éhezve
-
zuchy
őstag
GTX295 CO OP --> Clear Sky <-- HD5870 1GB TEST
Azt hiszem ez még nem volt.
-
tome.jr
addikt
válasz
sniper elite #1052 üzenetére
Én a helyedben inkább 2-3 hónapot várnék. Nem maradsz le semmiről.
-
dangerzone
addikt
válasz
sniper elite #1052 üzenetére
2-3 hetet..hmm...akkor sem fogod kihasználni, mert még nem nagyon lesznek dx 11-es játékok. De te tudod...
-
tome.jr
addikt
válasz
sniper elite #1050 üzenetére
Mindig ráugrasz az újdonságra ahelyett hogy megvárnád az árcsökkenést és a választékot (965 Extreme, X58 Extreme)
-
FragMaster
addikt
válasz
sniper elite #1046 üzenetére
Rosszabb vélhetően nem lesz semmi, sőt. Csak sebességre nem nyersz olyan sokat (legalább is a dx11 játékok felpörgéséig).
-
tome.jr
addikt
válasz
sniper elite #1046 üzenetére
És mire használnád jelen pillanatban a béta driveres 200k értékű kártyákat?
-
törölt tag
válasz
sniper elite #1042 üzenetére
ígérem, hogy nem fogok semmi rosszat szólni, de légyszíves áruld már el, mivel játszasz te, hogy nem elég a 2 db. 4870x2? köszi puszi. vagy te neked már külön elküldték a crysis 2-t? esetleg gta 5?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Simán felismeri de 2.gpu hozza a lényegesebb növekedést %-ban.(19xx-ben 56%)
A 3. kb 10%-ot a 4. meg kb 5%-ot de ezt szerintem már leírták. -
tome.jr
addikt
válasz
A felismeréssel nem lesz gond.
Viszont a harmadik kártya biztos kevesbb pluszt hoz mint a második. Játékfüggő hogy hol mennyit.
-
subaruwrc
félisten
válasz
cowboy_bebop #1038 üzenetére
rá fog természetesen.
-
cowboy_bebop
őstag
Azt lehet már tudni h. az ASUS bios rá fog menni a többi ref.kártyára? Jó lenne azoknál is a szoftveres voltmod.
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1028 üzenetére
Na jó, de ez csak a csupaszmajom értelmi szintjének egy újabb mérőeszköze...
Tom5: Részemről én nem csesztetem, csak felhívtam a figyelmét a potya pénzkiadásra. Természetesen az ő pénze, ha arra akar költeni, felőlem vehet 4 db 5870X2-t.
dangerzone: Ez az állandó fogyasztás, mégis egyre több a kövér ember...
Ki érti ezt?
-
tome.jr
addikt
válasz
sniper elite #1025 üzenetére
Amúgy tápod maximum négy kártyát támogat
-
subaruwrc
félisten
válasz
Bagira01 #1026 üzenetére
az lehet hogy van átalakító de attólmég nem tud több ampert leadni a 12v-s ágon a táp.
Tom5
megmutatom én mi az unalmas:
[link]számold össze mennyiszer van benne, a majd veszek, majd jövőhéten veszek, a tegnap már vettem, a kettő darab szart sem ér kifejezések közül bármelyik. na ez a kibaszott unalmas.
-
Tom5
addikt
válasz
Bagira01 #1026 üzenetére
Van aki kocsikba öl milliókat van aki műtárgyakba stb, stb. Ő a számítógépébe.
Kezd unalmas lenni, hogy állandóan baszogatjátok. Megteheti. Én megtehetném ugyanezt csinálnám. De szerintem Te is. Részemről ennyi. No offense, csak már tényeleg unalmas, hogy minden 5.hsz az ő csesztetéséről szól. -
Bagira01
veterán
válasz
sniper elite #1025 üzenetére
Én azt nem értem, hogy egy felnőtt embernek, hogy van annyi ideje, hogy megérje milliós konfigot tartani játékra
Aztán az meg más kérdés, hogy mivel játszik, mert a legtöbb játék van ps3-ra és xbox 360-ra is, uolyan szép grafikával
Amúgy átalakító is van a világon már egy ideje
-
katt777
félisten
válasz
subaruwrc #970 üzenetére
Miért sietted el?
Ki lettek onnan takarítva az nV-sok. OK, azt mondom, jöjjön át, mondja el, mit tud a VGA-ja, mit akar tudni az ATI kártyákról, mert anno nV topicban is teljesen normálisan fogadtak engem régi ATI-sként, amikor GT 260/280-ról érdeklődtem, de az így-úgy le- és beszólás tényleg értelmetlen. Persze lesüllyedhetsz te is odáig.
zuchy: Baba ez a baba!
Előbb-utóbb tuti lesz felnőtt változatban is, 1:1 méretarányban, vsz. gumiból.
luw2win: Max összetettséggel 1280x1024-ben (kevesebbet számít a felbontás, teszteltem), 3.3-3.5GHz-en ki kell, hogy hajtsa, ha valóban 35-45%-kal gyorsabb 4870/4890-nél. Ne aggódj, alapfeszen is bőven elég lesz az E8500, az E8400-am 3.6GHz-et vitt úgy, és azzal még a gyári Intel hűtő is röhögve megbirkózik. Nézd meg a 4870 tesztjeimet, annak is elég az E8400 alapon. Szar grafikai beállításokkal persze lehet GPU-limitet csinálni, nV-t ált. úgy is tesztelik, mert erősebb minőségben elvész az ereje. Szóval ne hagy magad átverni.
CsendesMark: Háháhááá...
Mondtam én, hogy meghagyták a szart.
Használj ATT-t!
OS-t tök mindegy, mit használsz, a kártya a hunyó.
Lauda: Valami jó progival nem lehet rendelni? A Jar-ral jól jársz?
Dare2Live: Én egyetlen játékot sem láttam még, amelynek segítene +2 mag egy 2 magossal szemben. Még a direkt annak hirdetetteknek sem. Ja, van, amelyik több magot használ, csakhogy édes mindegy, 2 CPU-mag dolgozik 95%-on, vagy 4 db dolgozik 45%-on. Tudom, teszteltem E8400-zal és i7-tel is, nem a levegőbe beszélek.
Keldor papa: Én úgy szoktam: 8XAA és 16XAF. Nem is kell agyabeteg CPU-tuning.
Mach5: Én biztos vagyok abban, hogy ebből a gyakorlatban 10-11% tuning marad. Vantage-ben hiába bizonygatják, mert amin az lefut, azon a játékok 95%-a nem. Nálam is lefut a Vantage hiba nélkül 840/1100MHz-en, mégsem megy úgy egyetlen játék sem, csak 815/1050 tekinthető teljesen stabilnak. Nem bedőlni a kamunak!
Látom, nagyon áradnak már megint ezek a megtévesztő "tesztek", mint a 48xx karik bevezetésének idején.
FragMaster: Érdekes, én 3870-nel és 3870X2-vel szemben is 8XAA 16XAF Full Precision beállításokkal teszteltem a 4870-et, és Vantage-ben is Extreme minőségben. Default-on a 3DMark pontokra élvezők tolják, főleg, hogy 06-ban totálisan értelmetlen már default teszteket futtatni.
sniper elite: Csak óvatosan, lásd feljebb. Nálam volt már "tuningbarát" ASUS, az eredményt lásd feljebb.
-
-
keIdor
titán
válasz
sniper elite #1018 üzenetére
Nem úgy volt, hogy a héten neked már lesz 2db?
Vagy az múlthét volt?
-
sniper elite
senior tag
válasz
sniper elite #1016 üzenetére
Ki is vetettem hálómat ezekre a tuningbarát Asus karikra, remélem sikerül beszerezni, elég ritka példányok!Holnap kiderül...
-
subaruwrc
félisten
válasz
FragMaster #1013 üzenetére
06-ban is állítható, de igen vantageban van extreme beállítás.
-
szacsee
nagyúr
válasz
CsendesMark #986 üzenetére
Várd meg a következő drivert hátha az a bibi... volt már hasonló gubanc Catalystal, csak akkor a 2.-os monitorra kapásból 200Mhz képfrissítési frekit tolt rá
... páran örültek is neki..
Off-ot félretéve mik az első benyomások?
Hűvös, halk, megy.. nem megy?
Meleg? Hangos? Játékok be-belaggolnak vagy sem... mint páran a 4850-eseknél panaszkodtak... bár azokon meg NV napszemcsi volt. -
Dare2Live
félisten
válasz
FragMaster #1003 üzenetére
tökrandom meg léynegtelen is. Az a fontos EU/MOra milyen széra(ák) jönnek
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- Hobby elektronika
- Suzuki topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Autószerelők, autószerelés
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Powercolor RX 6800 Fighter 16 Gb újszerű
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- Retró És kuriózum AGP kártyák Eladók !!!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest