- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Akciókamerák
- Apple asztali gépek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
válasz
tzsolesz #11984 üzenetére
Köszi! Nekem ez az ötödik Sapphire VGA-m a sorban:
HD 3850 Ultimate
HD 4850 Toxic
HD 4870 512
HD 4870 1G
HD 5850 Toxic Ez 3 hónapja van meg. Eddig probléma mentes. Viszont elég gyenge Bios-al jött ki, de ezt orvosolták Sapphire-ék, kiadtak egy új Bios-t hozzá, és ez már engedi a tuningot 1000/1300-ig a Catalystban.
Ja és volt nálam vagy 5 napig kölcsönbe egy 3870X2.(#11988) a000: Asus, MSI, HIS, Sapphire. Ezek közül érdemes válogatni. Amelyik szimpatikus. Igaz a HIS nehezen beszerezhető.
-
HSM
félisten
válasz
tzsolesz #11984 üzenetére
"A Sapphire-ban egyszerűen nem lehet csalódni."
Azért sajnos de. Ők is csak egy gyártó...
(=profitorientált vállalkozás) Amivel nincs is baj, csak nem kéne túlmisztifikálni a dolgokat.... Amúgy a legtöbb kártyájuk tényleg jó konstrukció.
Amúgy nekem a refi karik jobban tetszenek, nekem ez már túl giccses... -
Giot
addikt
válasz
tzsolesz #11247 üzenetére
Nem nem nagy gáz!
Én is így vagyok ezzel! A 10.3a hozott esetenként játéktol függően 10/20% gyorsulást ami ha nem is volt létfontosságú de jól esett. Majd a 10.5 re leszek kíváncsi meg a tapasztalatokra vele kapcsolatban ha jó lesz akkor az is települ a gépemre.(#11246) CptMisi: Egészen odáig hogy nem hívták fel a figyelmem erre a laggolásos témára én észre sem vettem. Most sem zavar, és diagramokból kiderült számomra hogy nem túl nagy gondrol van szó ami ráadásul úgy tűnik driveres hibára vezethető vissza. Ha javítható javítsák ki. És kapnak egy piros pontot.
(#11245) Sárpac: Na akkor jöhet csak csinálják meg rendesen!
-
CptMisi
őstag
válasz
tzsolesz #11247 üzenetére
"néha telepítsétek újra a winfost (hiszen az már beavatkozás nélkül is képes magát összehányni)"
kurva jó
ezt betehetem az aláírásomba? esetleg névvel is?
most már tudom, hogy nem érdemes cserélgetni a drivereket...adok majd még egy esélyt, meg még sokat valószínűleg, mert úgy se lenne pénzem és szívem, mert a kártyát megszerettem, lecserélniamúgy, ha meg lesz egyszer az SSD-m, akkor sűrűbben fogok win-t telepíteni szerintem
-
válasz
tzsolesz #2264 üzenetére
van a "kicsit elfogy a VRAM" eset, meg a "nagyon elfogy a VRAM" eset. a Clear Sky és a Far Cry 2 AA nélkül az előbbit, AA-val az utóbbit produkálja. az elsőn lehet segíteni nagyobb memória-sávszéllel valamennyit, az utóbbi esélytelen.
1920x1200-ban 4xAA mellett több játékon (pl. GRID) is azt láttam, hogy már kezd kifogyni az 512M VRAM-ból, de még nem komoly. 1920x1200 8xAA többnyire már gyilkos.
Hogy az 1GB VRAM mikor lesz kevés? GTA4-et félretéve, szerintem 2560x1600 alatt nem mostanában. -
old gray
addikt
válasz
tzsolesz #1685 üzenetére
Innen rendeltem a Sapphire 4870 Toxicot. Minden rendben volt a céggel, kivéve, hogy nem Toxicról hanem VaporX-ről kaptam szla-t és a gar.papíron csak 12hó garancia volt feltüntetve, holott 2év van rá. A webshopos ár nem volt aktuális, mert nem volt készleten a vga, 1-2k-val (ha jól emlékszem) drágábban kaptam meg mint a feltüntetett ár.
-
loki22
tag
válasz
tzsolesz #1665 üzenetére
Én még 9800xtmhez kaptam sourcot-hl2-t-condition zerot és még 3 eredeti játékot.A baj csak annyi volt ,hogy a videokártya 3hét alatt beleégett az alaplapba és kicserélték egy x800asra azóta is azt használom,de az 5870est meg fogom venni ,ha kijön agp-s változatban max 10kért
-
keIdor
titán
válasz
tzsolesz #1104 üzenetére
Én biztosan váltani fogok 5870-re a kérdés már csak a mikor, ugyanis ennyit nem adok érte, de 70k-ért már elfogadható lenne pedig. Egyrészt a kíváncsiság, érdekel a tesszeláció pl. AvP alatt, meg a kisebb fogyasztás se mindegy szerintem...
Csak csökkenjen az ára!
leviske: Egyetértek, most 2011-ig a 28nm-ig szerintem nem lesz új kártya. Egy 5890-et is csak akkor tudok elképzelni, ha az nVidia nagyot dobbantana, de ebben kár reménykedni, főleg azok után a cikkek után...
-
Pipó
őstag
válasz
tzsolesz #1070 üzenetére
Az mitől lehet, hogy pl. az 1:21-nél feltűnő, jobb kezében valamit lóbáló gyerek az ati-n szinte néger (tiszta fekete a nyaka, feje is) sima zöldes pólóban, míg az nv-n egy fehér gyerek világos csíkos pólóban? Hasonló, szemmel is látható eltérések tömkelege van a két benchben, ami teljesen eltérő számítási teljesítményt igényelhet. Szerintem ilyen nagyfokú képi eltérésnél megkérdőjelezhető az összehasonlító eredmény.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
tzsolesz #925 üzenetére
főleg úgy, h a jelenlegi "kisebb" új ATI, tehát az 5850 is megveri a GTX285 leggyorsabb 1magos nVidiat
sőt, a GTX285 hivatalos boltban 80K [link] máshol sem találtam olcsóbbat
67K vs. 80K nem is tudom miről beszélünk már megint, nvida fanok várjátok meg a GT300 grafikus processzor eljövetelét, és ha az tényleg alázza az új 58XX szériát, akkor végre tudtok érvelni valami okossággal, addig meg nem kell itt a tűzoltás...
ATI az megtette az első lépést, várjuk az nVida elképzeléseit...de ez kicsit homályba vész
de én mindig azt mondom, h jöjjenek már mert kell nekem egy olcsó 5850
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- EAFC 25
- Formula-1
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Politika
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Star Trek
- További aktív témák...
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X OC Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III 12G - 36 hó garancia
- ASUS 4070 Dual OC 12GB GDDR6X - Garanciális 2027 januárig
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Black & Decker töltőt keresek
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest