Hirdetés
- IFA 2025: Játék mellett munkára is ajánlott az új kimaxolt Predator notebook
- A cache-rendszeren és a multiprocesszoron változtat az AMD-féle UDNA
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- Az AMD-vel fejlesztené igazán használható szintre a kvantumszámítógépeket az IBM
- Céleszköz: LG Smart Monitor Swing
Új hozzászólás Aktív témák
-
HeavyToys
senior tag
Hát jó, figyelj, sokféleképpen lehet nézni. Ha ezek nem zavarnak, akkor vedd meg a Gigát. Nekem még egyszer nem kéne, az fix. Amúgy van Asrock-modellen is amin Etron chip van, de ez nem olyan.
Nekem Brazos-ban az MSI vált be legjobban. Ha lenne FM1-es ITX lap, akkor megnézném az övéket is, csak ott is bugyuta a venti szabályozás.
-
HeavyToys
senior tag
Én Patriot 1866 Vipre memóriával próbáltam. Az alap A55-ös, legolcsóbb Asrock minden gond nélkül ment vele.
A Gigának alap BIOS-a van, tudom ez csak "külcsín" de Asroc-é, vagy más UEFI-s mellett nagyon ódivatú. Akkor pl alap dolog lenne egy ITX-es háznál a ventilátor vezérlés. Ezt a Gigabyte csak az APU esetében tudja, a rendszerventit már nem képes vezérelni. Szemben Asrock, aminél ha 4-pinesre 3 pines ventit dugsz, még akkor is vezérli. Apróságok, de sokat segítenek ám a mindennapi életben.
Gigánál a boot 10-12 mp, amíg elindul a gép, Asrocknál 2-3 mp. Memóriákkal teljesen kompatibilis. Kingstone, Kingmax, Patriot, Corsair és Mushkinnel próbáltam, mindegyik tökéletes. Szóval nálam egyértelműen az Asrock a nyerő. Mellé még az alaplapi hangkártya is jobb, és nincs rajta a teljesen gatya ETRON chippes USB-3 vezérlő.
Egyedüli előnye a Gigának, az 1-2 W-al alacsonyabb fogyasztás és az, hogy a szorzózáras (nem K-végű) procikat tudod benne tuningolni, de csak IDE módban és D-SUB kimenetet használva.
-
HeavyToys
senior tag
Most nem azért, de ha tuning nem játszik, a K-s verziókat nem értem ezalatt, szerintem akkor a Giga full gagyi. Volt ITX-es Giga lapom, úgy örültem, hogy becserélték egy Asrock-ra, hogy csoda!
Lassú a boot, körülményes, nincsenek extra szoftverek, nem működik normálisan az USB 3.0-ás csati. Kényesebb a memóriákra. Én összességében ezt tudom róla elmondani.
-
Konfigos
őstag
Akkor:
ASRock A75M-HVS,BIOSTAR A75MH,ASRock A75M trióból melyik a nyerő?Ha mélyebben nyúlnék a zsebembe,(de ezt csak akkor akarom ha az igényeimnek nem elég a fenti lapok egyike) akkor van ilyen lehetőség is: ASUS F1A75,Gigabyte A75M-UD2H,Sapphire Pure Platinum AMD A75.Kérdés megér-e plusz 4-5k-t ezek a lapok,fm1-et is azért próbálom ki mert szinte biztos hogy az fm2 sok nekem,ezért elég fontos most nekem az ár,ha egy "gagyibb" lap is elég nekem akkor nem veszek jobbat,cpu tuning nem lesz.
-
HeavyToys
senior tag
Én is ezt használok, mármint Shuriken is volt meg most Big Shuriken van. Bőven elég egy alulfeszelt 65W-os APU-nak is. Csak kíváncsiságból kérdezem. Mondjuk itt kérdéses, hogy a kis hely miatt, hogy alakulna az a nagy légszállítás. (Cooler Master Elite 120-as ház), max 65mm-es hűtő megy be.
-
HeavyToys
senior tag
Megértem én, csak nem igaz. Nekem volt Chiftech-em, és CFI-m is. Ha CFI iszonyat hangos, akkor a Chiftech pedig sugárhatjású vadászgép.
2 db 8981-esem is volt, egyik sem volt hangos, sőt. 2,5-es winyót ki lehetett hallani belőlle. Nyilván vannak hibás darabok, cserélni kell.
-
HeavyToys
senior tag
-
Kicsit utána jártam a dolgoknak, házaknak:
Thermaltake Element Q (alias Spire Power Cube): a táp miatt a Llano gyári hűtője nem fér el, túl közel van a táp alja (a ventivel). Venti nélkül esetleg jó lenne a gyári hűtőborda is, csak akkor máshonnan kellene megoldani a hűtést.
TT Element Q: mindkét oldalán van szellőzőnyílás így bármaeliyk oldallemezhez rakható venti.
Spire Power Cube: Csak a szemből nézve jobb oldalon van ventinek hely, ahol egy esetleges második 3,5-es vinyó helye lenne.
Én még arra gondoltam, hogy szerintetek középről nem lehetne hűteni a procit?
Képeken néztem, hogy egy normál ODD + a táp felülete a ház közepénél elég közel esik egymáshoz. Ha oda beragasztanám gyurmaragasztóval a 2,5 centis normál ventit, amit a CPU_FAN helyre kötnék, az nem lenne jó megoldás?
-
HeavyToys
senior tag
Brazosnak se hűvös ez a ház, szerintem nem éri meg az árát semmiképpen sem. Tudom, nekem volt ilyen.
Az általad linkelt Thermaltake ház, pedig egy az egyben egy Spire PowerCube-al egyezik meg. Táp ebben kicsit nagyobb teljesítményű, de ugyan az a gyártó. Tudom kívülről más, de az előlap alatt ugyan az van.
-
Peak
addikt
Korrekt választás mind a CPU, mind a lap.
Javaslat az alulfeszelésre, hogy ha nem kell akkora órajel, akkor még a lassítást is próbáld ki, mert igazán azzal tudsz értékelhető hőleadást és fogyasztást csökkenteni, ezáltal jelentősen halkitani a hűtést.
A sima gyáriórajel melletti alulfeszelés nem hoz akkora előnyt.A chieftec házak aktiv tápegységével annyi a bajom, hisz nekem is az van, hogy ha elkezded terhelni a rendszert, több áram kell neki, akkor elkezdi pörgretni a táp a ventilátorát, ami nem a leghallkabb fajta.
-
Peak
addikt
Igazából jól tetted, hogy váltottál, hiszen a Brazos E350/450 alapjában nem erőmű, ellenben HTPCnek használva pont ugyan azt adja, mint a Llano.
De abban a pillanatban, hogy kell egy kis kakaó, lásd a Te esetedben is, illetve a saját esetemben is, egyértelműen a Llano lesz a befutó.
Nem véletlen, hogy a legbikább FM1-es procira lőtem júniusban (A8-3870K) , a 3GHz órajel 4 valódi maggal, illetve a Brazos HD6310-es GPU-jához képest szignifikánsan erősebb HD6550D GPU eldöntötte a kérdést. A maga akkori 32e forintos bruttó árával tuti befutó volt nálam. Megtoldottam 2x4GB low voltage RAMokkal, a fogyasztás minimumon tartása végett.Pluszban a 64GB-os SATAII-es Kingston SSD, ami már két éves és az asztali PC-mből "csúszott le" a HTPC-be olyan mértékű gyorsaságot, kezelhetőséget hozott, hogy egyszerűen a rendszer használhatósága, flexibilitása, sokoldalúsága, ezek miatt az ár/érték/teljesítmény aránya felülmúlhatatlan.
Szerintem!A kérdésedre a válasz az, hogy a teszteket látva a Trinity első fecskéi pont ugyan olyan sebességet ( minimális ingadozással ) fognak adni használatban, mint a Llano.
Esetleg a játékok tekintetében lehet valós előnyről beszélni az erősebb GPU miatt.
HTPC-nek, illetve általános PC-nek használva egálban vannak.
Ergo ha most kéne választani, akkor megint a Llano-t választanám. Instant get! -
MZperX75
addikt
Nem csak a táp-tól függ egy rendszer fogyasztása.
A táp terhelhetősége az megint más kérdés,ha 60W-os a tápod attól még a rendszered 20W-ot is ehet
Lásd PL: MIB5140-es ház 64G Intel SDD+MSI E-350Is- lapban idle 14.7W load: 25W körül
HDD-vel idle 19.6W volt nálam max 29W 2 vinyóval 33W +DVDRW 37Watti_2010
Konkrét típus volt,ráadásul 14hónapot volt birtokomban egy Gigabyte MIB5140-es ház 65W-os paneltáppal E-350-el szerelve.
Tudom ,hogy te speciálisan erre gerjed az ingered,már erről veled párszor dumáltunk.
Maga MIB ház egy 17-22ezer Ft kuckó nem olcsó,ezt még spékelni szeretnéd egy nagyobb 150-200W-os paneltáppal ,akkor mindjárt ütöd 30.000Ft+ot. és csak egy kis házad van amiben a hűtés ugye nem egyszerű dolog főleg egy 65WTDP-s Llanónál.
-
MZperX75
addikt
Felejtsd el A MIB5140-es Házat Llanóra.
! vagy a MIB házban cseréld le a paneltápot egy min150W-osra! vagy egy jó kis FSP tápra (egy kicsire) 3000-4000Ft kb a 250W-350W-os- és ez a DVD helyére befér.Brazosra tökéletes cucc csak a helyén kell kezelni a funkcióját ne akarj vele játszani vagy filmeket dekodolni tömöríteni,nekem 14hónapig volt Mib5140-es házam tök jó Brazos E-350-el.(film,kis játék torrent 24/7-en visszasírom)
Llanót nem mertem beletenni pedig szerettem volna.A paneltáp egy nagy hibája ,hogy a lényeges 12V-ágán max 5A képes leadni,ami hamar elfogy PL: 2db HDD+DVDRW rendszerindításkor simán felvesz 5-6A-t
Főleg hogy a MIB5140-es házikóban 65W-os a paneltáp.
A Brazos egy nagyon jó kis konfiguráció,kinek mi volt vele a baj?
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Apple MacBook
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MILC felhasználók szakmai topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
- Új Dell 7340 Latitude 13.3 WUXGA Touch i7-1365U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- UTOLSÓ!! 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest