- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi és Hifi kábelezés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silentfrog
veterán
válasz
r3dsnake #5700 üzenetére
Ezt neked kell eldönteni!
Én azért nem vettem bullt. mert ami tényles gyorsabb a 3870k nál az jóval drágább volt.és többet fogyasztot.Másrészt az én hülyeségem a csendes gép, ha megválogatod,hogy mit veszel akkor az 5400rpm-es samu merevlemez lesz nálad is a leghangosabb alaktatrész
Most lehet,hogy az ssd. mellé berakok egy noti hdd-t igy már a 3.5" zajforrás is kiesik.Bármilyen gépet veszel és nem akarod ,hogy hangos legyen a gyári cpu hűtőt felejsd .
Célszerű még venni egy előlapi venti szabályzót és azzal manuálisan megoldoldani a ventik fordulatát.
Nekem egy olcsó TITAN nevű előlapi szabályzóm van erre van rákötve a procihűtés is. -
Silentfrog
veterán
válasz
r3dsnake #5697 üzenetére
Én nagyon hasonló cipőben jártam nemrég. kb 3 hete.
Nagy hirtelen eladtam az egész konfigomat.
Nézegettem a teszteket ,olvastam a forumokat ,kérdeztem a topikokba mi mit ér. Úgy volt elsőnek,hogy veszek egy bull-t. viszot ott a fogyasztás és a valódi 4 mag és a többlet ár miatt lemondtam róla.
Utána már csak a mostani és egy Intel i3 procis konfig lett volna az amit megtetszett,
I3 2120 lett volna ami alaplapostól pont annyi lett volnan mint a mostani 3870k-s rendszerem. A teszteket elnézve szinte pont ugyanannyit tudott, az ára pont annyi tuning nincs ,és a 2 mag + 2 ht nem hozott lázba,volt olyan amikor a valós négy mag jobb. /játék,alaklamazások/ az integrált részéről nem is beszélve.Az igle fogyasztás jobb és alulfeszelve a terhelt is.
Igy lett a mostani "halott" konfigom.
A am3 és lassan az am3+ tokozás is az lesz igy nem idegesitettem magam azon ,hogy nem lesz a lapba uj APU.
Ha konkrét árakat tudnék és ha most kellene vennem gépet akkor lehet,hogy az Fm 2 felé kacsintgatnék,de a telejesitményét elnézve ez csak árazáskérdés lenne.Igaz én nem használom a 6550D-t hanem vettem hozzá egy 7770-et de a cpu ereje elég hozzá és én szerencsés vagyok 3.7 ghz-en simán megy a 3870k és ez elég egy 7850 kártyához is nagy felbontásba.
Én nem vennék a helyedbe 7750-et mert a 6670+APU szinte hozza azt a sebességet.
Vagy egy i3 vagy gpu nélküli athlon lenne jó neked szvsz ebben a tokozásba.,és az ár pont futja egy Athlon 651k cpu és egy 7770 kombora vagy veszel egy i3 3220-i3 2120 -s Intelt egy 7770 kártyával. Ezt ugy irom,hogy én nem tudom,hogy mennyi lenne egy fm2 tokozású trinity konfig.
Én mindig ugy vagyok ,hogy inkább évente másfél évent veszek másik konigot mintsam,bukjak egy csúcskonfigon.
Ment a phenom x4 925 cpu ment a 5830 vid.kártya lett egy 3870k-hd7770 kb 15 ezres ráfizetéssel.Jobb teljesitmény jóval kevesebb fogyasztás. -
Silentfrog
veterán
válasz
r3dsnake #5695 üzenetére
Jóval visszább irták,söt vitáztak erről a remról ha jól emlékszek de nem tudom pontosan,hogy mi volt a bibi,
Az adatlapomon szereplő Kingmax megy 1866 mhz-en de akkok az időzitéseket kell visszavenni. Ennyit probáltam,mivel van a gépembe vga igy nekem a sebesség nem fontos .
-
MZperX75
addikt
válasz
r3dsnake #5651 üzenetére
A kérdés inkább,mi nem fut el?mert,olyanról még nem tudok.
A Cod-ok?
CodMW2 : 1080p max(ultra) árnyék meg minden 4x élsimítás 30-70Fps 30 a legalja!
A8-3820-al ami csak 2.5Ghz-es X4-es. viszont ugyan az a HD6550D-vel szerelt nálam 2x2DDR3-1600-al.
De multiba azért csak 1600x900-be maxon megy! efekt levéve 4x élsimítás ultra beállítással 50-85Fps között.
CodMW3 1366x768 High-Ultra 2x 50-60Fps.
Persze multibaNFS RUN szépen szaladgál
Ha jól emléxem 1366x768 High-on ,de lehet hogy keverem a NFSshift az 1366x768 medium 2x 20-40Fps között átlag 35Fps.Crysis2 1366x768 medium szépen fut,passz nem néztem fps-eket.
GTA 4 nem néztem,A maffia2 viszont 1366x768medium szépen fut. -
kjani18
őstag
válasz
r3dsnake #5638 üzenetére
Vmiért kimaradt a szórásból az Asrock. Garantáltan csúcs lap a kategóriájában az A75 Extreme6.
Ha meg játszani akarsz, az A75 Pro4/MVP -
HeavyToys
senior tag
válasz
r3dsnake #5630 üzenetére
Nem kiemelkedő értékek, jó közepesek, kb ez várható a kingston-tól is, csak árban szerintem jók nagyon!
Az a táp tényleg megéri!
FSP Aurum-ot én 17k-ért vettem meg, szóval a tiéd jobban megéri, csak kérdés mennyire halk. Ugye a value dolgoknál, mint ez is, sokszor a belső minőségi, de a ventilátor-körítések annyira nem. Vagyis minőségi cask nem halk.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
r3dsnake #5628 üzenetére
Hát ha nem paneltápban gondolkodsz, így pedig tuti nem, akkor FSP Aurum 400 (ez Gold minősítésű táp). Memóriában én Patriot Viper 1866 ot használok, 9-10-9-24-es időzítésekkel elmegy 1,4V-on. Ráadásul 2x4 gb-os kitt 11,5K.
A monitor jó választás az tuti!
Házad nem tudom meg van-e már, én most vettem Cooler Master Elite 120-as házat és nagyon elégedett vagyok vele!
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
r3dsnake #5621 üzenetére
Kb. egy évig volt szegény A6-3650-esemen most a gyári hűtő, és én is hagytam, hogy az üzletben rakják össze a konfigot - ez díjmentes volt -, és olyan szinten össze volt ragadva a cucc, hogy a végén úgy választottam el őket egymástól, hogy letettem a padlóra a házat, ráléptem az oldalára, alsó madárfogásban rámarkoltam a hűtőre, és leszakítottam róla
Az a bagolyfing mennyiségű paszta, amit a boltban odakentek, figyelemreméltóan jól tette a dolgát ragasztóként
Szereld össze magadnak, a pasztázást se lehet elrontani, mert előzetesen applikálva van a borda talpára az MX-2 ezeknél a coolereknél. -
HeavyToys
senior tag
válasz
r3dsnake #5623 üzenetére
Milyen monitort vennél egyébként?
Alaplap, jó kérdés, én Gigabyte M-ITX-es lapja mellett döntöttem, mert ez volt az olcsóbb. Egyébként Asrock jó választás általában, de én úgy vagyok vele, hogy azt venném, amelyik a legolcsóbb. Ha tuningra is gondolsz, akkor érdemes a Gigát, állítólag ebben jobb mint a többi.
-
Silentfrog
veterán
válasz
r3dsnake #5623 üzenetére
Ne hidd,hogy tesztelik az Iponnál egyik ismerősöm vett komplett gépet összeszerelést kért,állitolag tesztelték egy napig.
Amikor megkapta,be sem lehetett kapcsolni gyári hibás volt a hipro táp. Erről ennyit. Én nem tartom hihatőnek,hogy kikapcsolták,és pont a következő bekapcsolásnál immár az ismerősömnél halt meg a táp.A pazstázást nagyon nem lehet elrontani,főleg úgy ha csináltál már olyat. Inkább a proci belerakását szokták elrontani,rosszul forditva erőltetve rakva a lapba az nagyobb gond mit a pasztázás!
-
HeavyToys
senior tag
válasz
r3dsnake #5621 üzenetére
Előre pasztázás szerintem megfelelő, én használtam így gépeket, de tökéletesen működtek.
Nem akarok beleszólni, de összeszerelésért ne fizess. Manapság már annyira egyszerű egy gépet összerekni, még jumperolni sem kell, csak sata dugók helyére, igazából el sem lehet rontani.
Egyébként ha rövid ideig van rajta nem probléma levenni. Általában ha évekig rajta van és "rászárad" akkor tud nehezen lejönni.
Egy szó mint száz, én megvenném darabokban az összerakás árából pedig meglenne a hűtő ára is. Szerintem ha virtuálisan is de tudnánk neked segíteni, ha valamivel mégis gond lenne!
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
r3dsnake #5606 üzenetére
Igen, a lap szabályozza a fordulatszámot a terhelés függvényében. A gyári hűtő egy turbina erősebb játékok alatt, mert kicsi a ventije, és így elég nagy a fordulatszáma, ennek már jóformán nincs hangja, mert 8 centis ventije van.
Paszta csak a borda talpán van, MX-2, szép vékonyan, szakszerűen. Ez az egyetlen negatívum szerintem, mert így muszáj a proci kupakjára is ugyanolyat felvinni. De ha éppen nincs otthon - mert azt hitte a vásárló mondjuk, hogy kap hozzá a dobozban -, akkor vagy elmegy venni kissé bosszankodva, vagy ha másmilyen paszta van otthon, akkor letörli inkább a talpról is az MX-2-t.
További alternatívák véristvánok számára: 1. a kupakra nem teszel semmit (én olyat nem merek, mert elég vékonyan van ellátva a borda talpa) 2. a talpon ott hagyod az MX-2-t, a kupakra meg viszel fel olyat, amilyen éppen van neked (gondolom, nagy baj nem lehet belőle, de engem nem visz rá a lélek, mert olyan véristvános megoldás.
HeavyToys kolléga ajánlatai is szuperek, annyi, hogy ár/érték mutatóban az Alpine 64 Plus jobb. Ez annyiban különbözik az enyémtől, hogy 92 mm-es, nagyobb a ventije, tehát még egy kicsit halkabb lehet.
-
fkaresz
tag
válasz
r3dsnake #5322 üzenetére
Üdv!
Itt csak ajánlani tudom a HP7300-as házat minőségi tápegységgel.
Egy kis barkácsolás (0,5óra) és egy nagyon jó házad lesz, minőségi tápegységgel
nevetséges áron. Én már kettőt beüzemeltem, csak ajánlani tudom. -
-
El Kebir
őstag
válasz
r3dsnake #5267 üzenetére
igen, azzal minden órajel (igp, mem, cpu) növekszik, mert az az alap, amit felszoroznak a részegységek.
de ha visszaveszed az időzítéseit, akkor az 1600-as ramot akár 1866-on járathatod. (fsb emelés nélkül)
(pl nálam cl9-es 1600-as, cl10-ben 1866-on megy, cl11-ben meg 2000 körül)
-
Silentfrog
veterán
válasz
r3dsnake #5243 üzenetére
A 6670 a legnagyobb amit tudsz használni dualban.
Az alaplapi kimenetbe kell ezesetben dugni a monitorkábelt.
Ha minden igaz akkor ki tudod kapcsolni a integráltat a biosból,legalábbis nálam van ilyen bios menüpont de nálam nagyobb kártya van bent igy kiprobálni nem tudom.Viszont bekapcsolni be tudom úgy,hogy a APU gpu része is megy és a 7770 is,de értelemszerűen a 7770 dolgozik csak.
-
MZperX75
addikt
válasz
r3dsnake #5229 üzenetére
6550D+6670 crossfire plusz egy egyszerű nvidia kártya, ami csak a physx-et számolja?
Felejtsd el!
Nem csak Driver kérdése ,de csak gondolj bele ,hány FM1-es lap tud 2 db 16xPCIe-t?
Akkor inkább Vennék egy jó AM3+,vagy Inteles lapot 2 db VGA kártyával.
De akkor inkább már csak 1db GTX-el ha már annyira számít a Fizix. -
törölt tag
válasz
r3dsnake #3000 üzenetére
az a55 és a75 között usb3 és sata3 szokott lenni a különbség.
asrock A55M-HVS
asrock A75M-HVS
nekem ez a 2 dolog tűnt fel, ettől függetlenül másban is különbözhetnek.tuning 2 esete:
1.: szorzózáras verzió
"fsb" emelésével emelkedik a cpu, igp, memória órajele (mindegyiknek külön szorzója van)
baromira lutri, de bizonyos lapok fixáljak a különböző órajeleket (pcie, stb). eredetileg a6-3500 vásárlásán törtem a fejem, és gondoltam lazán felhúzom 3ghz-re, de miután beleolvastam a topikba, inkább 3670k lett belőle.2.: szorzózár mentes verizó
cpu szorzója külön állítható, ipg órajele külön állítható (bár inkább a szorzóval babrál a lap, mert nem pontosan azt az értéket látom oprendszerben, mint amit állítottam bios/uefi-ben)mind2 esetben lehet állítani a memória szorzóját úgy, hogy a szabvány órajeleket kapjuk elvileg 1866mhz-ig, de állítólag pár processzor támogatja az eggyel nagyobb lépcsőt, de ezt az alaplapnak is támogatnia kell. ezen felül még az "fsb" emelésével lehet húzni a ramot, ez szerencsefüggő.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
r3dsnake #2971 üzenetére
Az én alaplapom tudja úgy szabályozni a ventiket minden segédeszköz vagy szoftver nélkül is, viszont 1 Ghz-re nem veszi vissza a frekvenciát egyik asztali proci sem de 798-ra igen, meg a feszültséget is.
El Kebir Na akkor kérdezd meg a tuningosokat hogy mi mér pontosabban 4 dióda a magokban vagy 1 az alaplapon, aztán beszélünk.
-
Tomix24
addikt
válasz
r3dsnake #2951 üzenetére
A8-3800 - sajna sehol nem kapni, már 1 éve vadászom rá..
A Ram sebessége fontos(játékoknál csak), természetesen némi tunningal lehet javítani a gyengébb Ramokon. Dual is fontos.Az A6-3500 és az A8-3850 között ~10Fps van játékonként kb a 3850 javára ha ugyanazon ramokat használják.. ÁRban kicsit nagyobb a szakadék, illetve 65w - 100w
Viszont lefaragható ha pl gyorsabb késleltetésü ramot veszel. Szart sem ér az 1866Mhz, ha Cl9.. Nekem Cl7 van és 1600Mhz
Egy érdekesség: (Gyors mértem egyet - a sárga az enyém, alatta kiemelve a nagytesó. A nagyobb érték a jobb. ) Alap, nincs tunning.
-
-
Tomix24
addikt
válasz
r3dsnake #2944 üzenetére
Érdemes szerintem , főleg a jelenlegi árak miatt. Nekem A6-3500 van, és 1080p-ben tolom az új sniper v2-őt, 3D-ben ráadásúl(1-2 FPS-t veszít az erejéből ha 3D-ben megy.) Kis kompromisszummal(árnyékok közepesen, és az élsimításokat leveszem minimumra) .
Ez mellett simán viszi a FullHD3D Blu Ray filmeket, az AVCHD2.0-át, a konvertálgatásnál sem öregszem megNetezésre, youtubra, HD mozizásra 100%-an jó. DTSHD/TruHD megy, 24p rendben. Kijátszottam a SaintRow3-CODMW3-GTA4-et közepes graffal. Még élvezhető szinten). SSD van nálam a rendszerben, és az még gyorsít is a dolgokon nem kicsit, multitasking 1000-el. SSD Sata 3 is támogatott, úgyhogy csak a nagyon komoly, max beállításos játékra nem elég a Llano. Ráadásúl a teljes rendszer idle 30W maxon terhelve 75w-ot eszik(Dirt3 alatt mérve)
FM2 -lesz a Trinity, vagyis új alaplap kell a prociknak. Az árak pár hónapig biztos a csillagos eget verdesik majd.
-
zetecR
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Akkor is nehéz dolga lesz az Intelnek, ha részesedést vásárol benne az USA
- Automata kávégépek
- Filmgyűjtés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Battlefield 6
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Intel Core I5-8600K
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7410 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Szinte új! 3 Hónapos! Playstation 5 Slim Disc (Lemezes) Kiadás! Garancia: 2027.05.15
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest