Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
HeavyToys #5844 üzenetére
Az USB3 nekem fontos lenne, néztem most a Giga honlapján, hogy milyen vezérlőt raktak a lapra. Asrock nem Etron-t használ szintén?
Gigánál nekem még az is fontos szempont, hogy van header egy plusz digitális hangkimenetnek. Akarok rá csinálni egy digit koax kimenetet.
Eddig a gigával meg voltam elégedve és egyáltalán nem zavar a "régi" BIOS, UEFi csak csili-vilibb, de ugyan azt tudja. Giga szoftveresen oldja meg a ventik vezérlését, de ezt kikerültem fix fordulatszámos ventivel.
-
Patice
nagyúr
válasz
HeavyToys #5841 üzenetére
Gigából csak egy ITX-es lap létezik tudtommal. Azt mondod, hogy olyan szar? Pont azt néztem ki. Asrock jobb lenn ebből a szempontból?
Mondjuk a Brazos-os Asrock lap nekem nem jött be annyira, nálam is előfordult, hogy random eldobálta a vezetékes hálózatot. Bár más tekintetben OK volt.
Kingston RAM-okat sikerült beszereznem, arra is kényes lenne a giga lap?
-
Patice
nagyúr
-
Patice
nagyúr
válasz
vonyarc #5834 üzenetére
Alaplap: OK
Proci: OK
RAM: OK
SSD: Edigitalban akciós! 14.900 FtOptika: csak ha tényleg kell, amúgy OK.
Proci hűtő: ha nem akarsz tuningolni + nem játszol nagyon gépigényes játékokat, akkor akár a gyári is elég lehet. (Prociból is vehetsz 2000-rel olcsóbban, szórzózárast, ha nem akarsz tuningolni.)
Merevlemez: inkább WD... (több garival)
Ház: Codegennel én nem próbálkoznék, inkább amennyit meg tudnál spórolni a többi alkatrészen, azt fektesd egy jó házba (pl. Fractal Design Core 1000-es vagy Cooler Master Elite 342 + táp) és egy jó hatásfokú, csendes tápba (pl. Be Quiet! System Power 300W).
-
Patice
nagyúr
válasz
HeavyToys #5828 üzenetére
A noctua "hagyományosan" úgy éri el a jó hűtési teljesítményt, hogy nagy légszállítású ventilátorokat alkalmaz. Abban a hűtőben gyanítom ugyan ez a helyzet az alsó ventivel is, jobban hűthet, mint a scythe, de szerintem nem kétszer annyira jobban.
Volt Scythe Big Shuriken-em. Elég csendes volt. 1000 rpm környékén 35-40 fok között tartott egy 65 W TDP procit.
-
Patice
nagyúr
Kicsit utána jártam a dolgoknak, házaknak:
Thermaltake Element Q (alias Spire Power Cube): a táp miatt a Llano gyári hűtője nem fér el, túl közel van a táp alja (a ventivel). Venti nélkül esetleg jó lenne a gyári hűtőborda is, csak akkor máshonnan kellene megoldani a hűtést.
TT Element Q: mindkét oldalán van szellőzőnyílás így bármaeliyk oldallemezhez rakható venti.
Spire Power Cube: Csak a szemből nézve jobb oldalon van ventinek hely, ahol egy esetleges második 3,5-es vinyó helye lenne.
Én még arra gondoltam, hogy szerintetek középről nem lehetne hűteni a procit?
Képeken néztem, hogy egy normál ODD + a táp felülete a ház közepénél elég közel esik egymáshoz. Ha oda beragasztanám gyurmaragasztóval a 2,5 centis normál ventit, amit a CPU_FAN helyre kötnék, az nem lenne jó megoldás?
-
Patice
nagyúr
Vagy ha a fentebb linkelt ház nem okés, akkor a másodlagos jelölt ez. Kicsit drágább ugyan de ez is szimpi.
Ebbe akár még egy 3,5-es vinyót is berakhatnék, de lehet felesleges, mert az külső vinyónak jobb lesz, mert minek menjen folyton, ha csak háttértár?
A 2,5-es vinyók elég halkak lesznek.
(#5796) Peak:
Ez előtt egy AMD Athlon II X2 250-es procim volt, amit gyári értékeken hagyva simán alulfeszeltem 1,1 V-ra és emellett működött a C'n'Q is, ami automatikusan visszavette a szorzó változtatásával a proci frekvenciáját. Amikor nincs terhelés, akkor 1 MHz alá is lement a régi procim a gyári 3 MHz helyett.
-
Patice
nagyúr
válasz
HeavyToys #5794 üzenetére
Nem is akartam bele plusz ventiket rakni. Elég lesz a táp + a proci ventije. Asztali gépnek szánom. Médialejátszóm van.
Nem kell sokkal nagyobb teljesítmény a Brazostól, így szerintem egy sima, alap 2 magos, legolcsóbb Llano is megteszi nekem prociban. Főleg ha alul is lehet feszelni kicsit, akkor melegedni sem fog annyira és akkor a gyári venti is lehet elég halk lesz (+ akár C'n'Q).
A körítés adott: SSD + két notivinyó megy majd bele + az optika.
Konkrét jelöltek: Proci, alaplap. (RAM-ot már sikerült beszereznem a Brazos-hoz, 8 GB 1600 MHz CL9-es Kingstonokat, dual KIT)
-
Patice
nagyúr
Sziasztok!
Nemrég Brazos-ra váltottam, de nem jött be a sebessége, így 8 napon belül visszavittem a lapot és inkább Llanot tervezek beszerezni. (FM2 még túl új, alig kapható a processzor + a hozzá való lapok is, ráadásul mini-ITX alapon akarok épitkezni, ami megint csak nehézkes, mert csak az MSI mutatott be első körben ilyen méretű lapot.)
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek érdemes erre az árcsökkentésre várni, vagy ebből mi semmit nem fogunk tapasztalni? Vagy ha valamennyire le is mennek még lejjebb az árak, akkor az már nem lesz annyira jelentős csökkenés?
Nem akarom túl sokáig húzni a vásárlást, mert egyrészt szükségem van a PC-mre, másrészt aggódom, hogy a Trinity start miatt nehogy elfogyjanak a boltokból a Llano-s procik + lapok.
-
Patice
nagyúr
válasz
MZperX75 #5220 üzenetére
Pár kritikában olvastam, hogy nagyon belassul a rendszer és még böngészésre is lassú + Office megfoghatja.
Fenntartásokkal kezelem az ilyen véleményeket. Nem hiszem el, csak hát az ördög nem alszik.
Valószínűleg user error mind, ill. lassú vinyóval használták a Brazost. Szerintem a Brazoshoz jó párosítás egy SSD, hogy pörgős legyen, és kész.
Nem játszom, nem tömörítek át filmeket, szóval csak néha kell az a kis teljesítmény. De akkor nem gond, kivárom.
Akkor leteszek a Lliano-ról, felesleges, mert nem használnám ki. Brazos elég lesz.
A MIB házhoz azért ragaszkodom, mert a kis fogyasztást minden képpen szeretném megvalósítani, és a gyári 60 W-os táp elég jól lekorlátozza a lehetőségeket. Nem is baj ebből a szempontból.
A mostani konfigom is 100 W körül vesz fel a hálózatból idle, szóval egy nagyobb paneltáppal majdnem ugyan ott lennék fogyasztásban.
A Green vinyók is felvesznek ennyi áramot induláskor? (A jelenlegi asztali PC-mben is hallom, amikor rendszerindításkor egymás után kapcsolgatja be magának a gép a vinyókat, nem egyszerre. (Win7 alatt, az energiatakarékos, vagy milyen elnevezésű energiagazdálkodási profilt módosítottam a saját igényeimnek. Lehet talán ezért?)
Ilyen beállítással lehet elketyegne két 3,5-es Green vinyó is a MIB házban?
-
Patice
nagyúr
Sziasztok!
Átolvastam már a topikot, keresgéltem információk után, de egy kis plusz infóra még szükségem lenne.
Egy alacsony fogyasztású, netezős, letöltős gépet akarok összehozni egy Gigabyte MIB T5140-es házban 60W-os táppal.
Első körben Brazos-ra gondoltam, de néhány kritika miatt elgondlkoztam azon, hogy egy FM1-es lappal + Lliano procival nem járnék-e jobban proci teljesítményt illetően. Nem játszom, csak néha jól jön egy két számítás igényes feladathoz a teljesítmény.
Alul lehet feszelni (+ esetleg levenni az órajelet) egy A4-es procit annyira, hogy a táp ne legyen gond? Vagy ehhez nagyobb táp kéne? (Ha igen, akkor ez a táp mennyibe fájna, ill. hol tudnám ezt beszerezni?)
Az FM1-es lapban még lenne 8 GB RAM, egy SSD + max. 2 vinyó (2x 3,5-es Green, vagy egy 3,5-es Green + egy 2,5-es notivinyó), DVD-író, két venti.
A ház elég alacsony (65 mm), nem tudom, hogy a gyári hűtő elfér-e benne, vagy passzív hűtéshez milyen bordát ajánlanátok hozzá? (Bár a nagy bordához is raknék egy Slim 12cm-es ventit.
)
A válaszokat, tanácsokat előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest