Új hozzászólás Aktív témák

• Rider74

tag

válasz AxBattler #15406 üzenetére

Szia!

Nos nekem egy ilyen Giga lapom van: F2A88XM-D3H. Néhány tapasztalati dolog: F1-es bios volt rajta egy rémálom volt a frissítése a bios flash-elése pen drive- ról nem működik, illetve belekezd, de nem megfelelő mérető a file ezért mégsem teszi meg a frissítést. Mivel a frissítés nem sikerül, ezért a backup biost tölti be, de nem igazán megy zökkenőmentesen ez sem. Végül Win alól @bios-al sikerült az F5-öt felszúrni rá...

Amúgy a működésre nem igazán van panaszom, de az UEFI bios, mintha egy kiherélt verzió lenne. Jó néhány dolgot nem lehet állítani. A CPU feszültség vagy Norm, vagy Auto, vagy emelt +0,xx V-al. Nem állítható be fixen a feszültség. A ventik vezérlése is elnagyolt, Norm, Silent, vagy fix... Egy 400-1350 RPM fordulatú ventit nem hajlandó 780RPM alatt járatni akármilyen hűvös is a proci...
    Nem állítható az NB órajel szabadon, de lehet, hogy ez csak a K-s procikkal működik, nekem egy sima A8-5500 van benne.
    Viszont csatlakozókkal jól felszerelt, stabil, könnyedén tuningolhatóak benne az APU-k.
    Néhány Gigabyte alaplapom volt már K7, LGA775 procik alá, de valahogy az volt az érzésem, ez már nem az a Gigabyte, mint amilyen pár éve volt. Az Asrock-on én is gondolkodtam, de végül mégis a Giga mellett maradtam...
    Egy Asus-t azért kipróbálnék...

Új hozzászólás Aktív témák