Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

No, hétvégén bekerült a gépe az új 270X a kis 5800k mellé. Tapasztalat egyelőre kevés, de az nagyon pozitív.
    Semmi komolyabb játékot még nem raktam fel, ugyanis sorrendbe igyekszem végigvinni az elmúlt évek kimaradt játékait.
    Viszont próbának GTA4-et és Black Ops 2-t raktam fel. GTA4 olyan, amilyen optimalizálatlan konzolport. De azért 45-55-ös átlag fps-sel elmegy minden maxon + driveres AA ráadva. Ami mondjuk szart se ér valamiért. Ehhez képest igp-n 20-25fps-em volt minden low 1440x900-ban is.

A Black Ops2-n viszont már látszik, hogy jobban optimalizálták. Ugye grafikailag sokkal sokkal szebb, mint a gta. És igazából nem tudtam már mit följebb tenni, hogy megrezzenjen a fix 60fps. Minden maxon 1080p-ben AA full, amit csak lehet. V-sync bekapcsolva. Így atomstabil 60fps.

Jó, persze ez sem egy eget-regető grafikájú játék, de viszonyítás képpen a Black Ops 1-gyet toltam IGP-n és 1440-ben low-mediumon is alig volt játszahtó... Sőt, azért hagytam félbe mert kb játszhatatlan volt összességében.

Szóval egyelőre nagyon megvagyok elégedve vele. Komolyabb játékok is jönnek majd később. Amit érdemes figyelembe venni ilyen esetben, hogy a procira így igp nélkül nagyobb terhelés hárul. Ezáltal adott OC szinten nagyobb fesz kell neki, különben fagyás lesz. Nálam is ez volt, mire egy kollega ajánlotta, hogy vegyem visszább a procit és adjak kis feszt rá... és láss csodát, azóta nem fagyott.
    Jelenleg 3,8ghz-en megy a proci, tehát alapon. Majd idővel azért tornászom feljebb kicsit. De egyelőre nem látom okát. Lag vagy microlagot nem tapasztaltam, pedig a gta4 azért eléggé prociéhes játék és optimalizálatlan is. Bár már nem mai darab az se.

Új hozzászólás Aktív témák