Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz FeRkE #12733 üzenetére

Egyetértek. Én csak kerekítettem. És iponos árakat néztem.
    Viszont a szállítási költséget nem számoltam bele. Az attól függ. Ha egy helyről rendeli akkor kijöhet 2k környékén de valamit csak egy másik helyről tud beszerezni akkor az megint postaköltség.

@cmd3:

"Mi van ha nem A10-est veszek? Hanem egyel kisebbet pl A8 5600k vagy 6600k"

Én a későbbi dVGA miatt nem ajánlanék gyengébb procit. Én is amiatt szívok, hogy nem tudok erősebb VGA-t venni a gépbe csak 7870-et vagy R9-270x-et. Mert egyszerűen pénzkidobás lenne, mert a proci nem hajtaná ki kellően. És ha most nem is, de a későbbiekben biztosan procilimites lenne a rendszer.

Nem tudom. Meg kéne fogalmazni, hogy a későbbiekben milyen játékokkal és milyen szinten akarsz játszani. :) Mert az 5800k-hoz a 270x a max. Jövő ilyenkor meg már kitudja mennyit fog az a teljesítmény érni. Jó, BF3-4 simán elfut rajta, Crysis 3 már nagyduzzogva 30-40 fps talán 1080p-ben. De kitudja mi lesz itt egy év alatt?
    És hiába lesz olcsóbb jövőre a fentieknél erősebb kártyát nem tud venni az 5800k mellé. Legalábbis hiába is vennél. Néztem 3D mark teszteket és 5800k-s proci mellett nagyjából ugyanakkora pontszámot ért el egy 7870-es kártya, mint egy 7970-es! Pedig majdnem dupla annyiba kerül és majdnem dupla akkora teljesítményű. Egyszerűen azért, mert oda már kevés a proci.
    Sőt, a későbbiekben ha majd olyan játék jön ki hogy a 7870 nem bírja el, butítani kell a grafikát, visszább venni a felbontást, akkor meg már ténylegesen is ott lesz a procilimit. Hiába fogod lejjebb venni a grafikát vagy a felbontást, nem lesz jobb a játék, nem fog jobban menni, mert a proci beszabályoz. Erre vannak konkrét tesztek, mikor egy közepes i5-ös meg az 5800k van összeeresztve 7870-nel. És 1280-ban, 1440-ben medium grafikán az i5-ös proci van ahol 50fps-sel többet ad, mint az 5800. Azért, mert limites a rendszer.

Tehát no, azt mondom az 5800k még okés. De annál lejjebb már kérdéses. Ha esetleg a későbbiekben felhúzod azt a gyengébb procit, de ahhoz meg egy jó hűtés kell.

Új hozzászólás Aktív témák