- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi hangfal építés
- Kábelrejtő, "prizmás" miditorony az In Win berkeiből
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Home server / házi szerver építése
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
killzone1987
senior tag
válasz
killzone1987 #44798 üzenetére
Enyémre valaki?
-
killzone1987
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki segíteni ebben?
[link] -
Tibal
tag
válasz
Kean_Sorbo #44796 üzenetére
Üdv!
1.290 még amin stabilnak mondható. VCCIN voltaget levettem 1.500-ra, ramot meg 2133-ra raktam. Ilyen beállítások mellett "stabilan fut" (eddigi tapasztalatok szerint).
-
Tibal
tag
Üdv!
Feljebb nem igazán megy, kérdésem lenne mit állíthatnék? És ezek a beállítások jók/rosszak?
-
half333
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44793 üzenetére
proci kb 60-65 max. De van olyan h CPUTIN (haver azt mondja az is a proci),ott 78-79 volt legutóbb a max. köszi!
-
half333
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44791 üzenetére
nem működik nálam ez a program: the processor detected is not supported
amúgy az alaplappal szembeni oldalra van felszerelve 2 8cm-es cooler függőlegesen egymással -
half333
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44789 üzenetére
HWMonitorral figyeltem eddig,az nem megfelelő erre a célra? Amúgy hogy lehet ventilátort szerelni az alaplapra,és pontosan hova?
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
half333 #44788 üzenetére
Az alaplapon található MOSFET-ek is túlmelegedhetnek. Játék közben nézd a processzor hőmérsékletét pl. a RealTemp programmal. Ott majd látod a maximális hőfokot, és a leszabályzási hőfokot is. Ha nem éri el, akkor valószínűleg az alaplap lesz a jelenség okozója. Ezen az oldallapra szerelt ventilátor tud segíteni.
-
half333
őstag
Üdv! Milyen proci hűtőt ajánlatok am3+ (amd FX-8300)? játék közben tapasztaltam h néha néha fps drop jelentkezik. De ha kilépek,és mindjárt vissza,egy ideig megint okés,ezért gondolom h nem jó a hűtés (amúgy nem a gyári van rajta,erősebb,de úgy néz ki ez sem elég erős).
-
Johni5
őstag
válasz
Martin97 #44785 üzenetére
Apli!A tiéd 2*4 volt,de nála teli RAM van,ami szívás.Marti97 Keresni kell neten,bár megmondom őszintén hogy nálam a rutin meg az évek.kell hozzá kitartás.Van amikor a legjobb beállítás 200 BIOS resettel jön ki és kb 2-3 hónap.Aztán jön egy új RAM és kezdődik előröl.BIOS képet adsz a ramokról,segítek inkább.
-
Alpi.
addikt
válasz
Adiking #44780 üzenetére
Mch feszen kívül a többit fölös emelgetni. Nem segít jelen esetben sajna.
8 Gb rammal ne várj nagy oc potenciált 775-töl. Megfekszi a gyomrát.
Mondjuk ez a 399 ok, 400-on semmi ez valami más miatt lesz. Azért 400 fsb-t kéne tudjon.
Próbálj meg minél több értéket kézzel megadni biosba.
Arra tippelnék, hogy valamit máshova rak auto-n 400 fsb-nél és amiatt esik el. -
Adiking
tag
Ne. Akkor ez ennyi volt?
Esetleg BIOS frissítés bétára?Izmoztam egyébként vele tegnap háromnegyed kettőig, 399-en simán lefut a Prime 1,25 Vcore és 2,100 VRAM mellett, minden más "normal"-ra fixálva. A 400at 1,35 Vcore; 1,4 MCH; 1,7 PLL és 2,400 VRAM mellett sem futja meg...
-
Adiking
tag
Sziasztok!
P45. Nagy segítségre lenne szükségem.
Most fejlesztettem 2X2gb-ról 4X2gb-ra. A memória pontos típusa GEIL Ultra Plus gx24gb8500c5udc.
Amíg 2X2Gb volt, addig a rekordom 3920 Mhz volt (490x8), most alig bírtam elindítani 2900-on (370x8).
A legmeredekebb feszültségek mellett sem indult el 400 FSB-n, pedig min. 455 lenne a cél 24/7-re.Hol a hiba?
konfig:
Gigabyte GA-EP45-DS4
Intel Xeon L5408
Prolimatech Megahalems Rev. C
4X2Gb GEIL Ultra Plus 1066 MHz CL5
Gigabyte GTX 460 OC 1Gb
FSP Hyper 500 -
Johni5
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44774 üzenetére
-
Johni5
őstag
"Nagyon sokszor kitárgyaltuk már, hogy 1600Mhz-nél nagyobb memóriasebesség felesleges." Ettől fogok egyszer a falra mászni.
Az alsubok sokkal többet számítanak,mint az a 4 első szám,amit ide vésnek az emberek.CL7-es ramot elverem cl11-be -
AeSDé Team
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44771 üzenetére
Az elmúlt két évben 1600Mhz CL9-en ment.
Most viszont pár hétig nélkülöznöm kell a dedikált videokártyámat és az IGP nagyon érzékeny a sávszélességre így gondoltam kipróbálom hogy felmegy-e 2Ghz-ig.
A tegnap küldöttekkel szépen ment de a stressz tesztek hibát dobtak pár perc után szóval nem fogom ennyire pörgetni. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
AeSDé Team #44770 üzenetére
A helyzet az, hogy a számok szépen mutatnak, de egyik program sem fog jobban futni tőle. Nagyon sokszor kitárgyaltuk már, hogy 1600Mhz-nél nagyobb memóriasebesség felesleges.
Egyébként ez a te dolgod, de én biztos nem kínoznám a semmiért.
Az meg, hogy a CL9-es memóriát CL10-en járatod a 400MHz-ért, hát azt kell mondjam elég érdekes. Inkább legyen 1600, és próbáld meg a CL8-as időzítést. -
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
2x4GB gyárilag 1600Mhz-es G.Skill RipjawsX (F3-12800CL9-4GBXL) memória esetében ez a tuning beállítás mennyire normális?
2000Mhz, 1.635V, 10-11-11-28 timing
Kizárólag a leírt értékekkel játszottam, van még valami amihez érdemes lehet hozzányúlni?
Eredmények: [KÉP] -
half333
őstag
Üdv! Az lenne a problémám h 4 játéknál (GTA V, Witcher 3, Fallout 4, Forza Motorsport 6: Apex) is jelentkezett az fps drop. Az olvastam h az alaplapom cpu tápellátása nagyon gyenge, így mindig túlmelegszik a proci mellett a 3 fekete kis kocka. Az lenne a kérdésem h létezik ilyen vrm hűtőborda,vagy a procira (amd fx 8300,de nem a gyári cooler-al,attól erősebb) nagyon hűtés kellene? HWMonitorral figyeltem,és mikor a CPUTIN felmegy 75-76 fokra,akkor jelentkezik a belassulás kb 5-10 mp-re,aztán helyreáll rövidebb időre. Emígy magánál a processzornál max 68 fok,a grafikusnál (geforce gtx 960 4gb,oveclock) 71 fok. Haver szerint nem a tulmelegedés a gond,szerinte a proci 102 fokig okés,pedig nagyon ért a dolgokhoz,de akkor mi lehet a probléma. Tudna valaki segíteni ezekben?
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Dzsozi56 #44765 üzenetére
Ez egy ASUS lapokra jellemző jelenség. Egyes alaplap/processzor páros ezt produkálja.
Lehetséges megoldások, amik nem biztos, hogy nálad működnek.- PLL Overvoltage On. / PLL feszültséget növelni.
- Fix Vcore
- Memóriavezérlő feszültségének emelése.Esetleg ezek kombinációja.
-
customer114
őstag
válasz
Dzsozi56 #44765 üzenetére
Helló,
Hirtelen, ami eszembe jut:
1. Biztos, hogy megmaradnak a húzott beállítások és nem egy reset miatt indul újra?
2. Bios elem lemerült, ezért minden indításnál "csekkolja" a ram(oka)t.
3. Több memória modul esetén próbáld meg megcserélni a kettőt. Így: beraksz egyet, bekapcs, betölt, kikapcs. Belerakod mellé a másikat, bekapcs, betölt, OK.
4. Várj még, hátha másnak jobb ötlete van.
5. Overclock-ot rendesen csináltad, vagy csak emeltél az fsb-n oszjó'van?
-
Dzsozi56
tag
Üdvözlök mindenkit a Fórumon!
A jelenség, aminek az okát nem tudom a következő: Gép bekapcsolása után 2 másodperccel leáll a masina, de cca. 5 másodperc után újraindul, szépen feláll a rendszer, majd már stabilan működik tovább. Alapfrekvencián - 2,83GHz - nem produkálta előtte. A jelenség a napi géphasználatot befejezve másnap jelentkezik. Az első lekapcsolás után, akár több órás szünetet követő újraindításnál nem tapasztalható!
Alaplap: Asus P5QC
CPU: Xeon x3360 2,83GHz > itt történt egy igen kis mértékű frekvencia emelés > BIOS-ban 3,04GHz-re (csak azért, mert korábbi processzorom - Core 2 Duo E8400 - alapfrekvenciája is 3,0GHz volt.) > szorzó 8,5 FSB 358MHz
RAM: Crucial Ballistix Sport 1600MHz 2x4GB DDR3 kitVan valakinek ötlete, mi lehet ennek az oka?
Köszönettel: Dzsozi56
-
Johni5
őstag
válasz
prime_adam #44762 üzenetére
1.45v-al 4500-at megy.Lapot már eladtam egy 6/12 procival,de az i7 920 és i7 950-et megtartottam.
-
prime_adam
aktív tag
Köszi nektek, akkor próbálkozok még a beállításokkal! Az a 4ghz meg nem semmi
-
Martin97
aktív tag
válasz
prime_adam #44759 üzenetére
Nem muszáj. A qpi lehet kevesebb. Az nb-t meg érdemes emelni, hogy gyorsabb legyen a ramkezelés.
-
Johni5
őstag
válasz
prime_adam #44759 üzenetére
Nálam 211 bclk-val így nézett ki.
4GHz meg így. [link]
-
Martin97
aktív tag
válasz
prime_adam #44757 üzenetére
Szia!
Rakd 10-es szorzóra a ramokat, és máris 1600mhz-en mennek majd.
#44756 stoon: Pontosan mire lennél kíváncsi?
-
prime_adam
aktív tag
Helló!
Sok év használat után először, úgy döntöttem tuningolom kicsit a gépem, illetve kipróbálom milyen érzés
A konfig: ex58-extreme alaplap, i7 920-as proci + CM v8 hűtő, 1600mhz-s corsair memók, minőségi táppal. Szóval az alap szerintem adott.Olvastam néhány cikket a tuningról (pl. http://logout.hu/cikk/core_i7_tuning_utmutato_az_alapokto/bevezetes.html), és most sikerült is olyan 3.2 ghz-re tenni. Biztos menne feljebb is, de most csak eddig próbálkoztam
Ami számomra viszont furcsa, hogy minimális cpu tuning esetén hogy tudnám tartani az eredeti memória órajelet? Mivel xmp-vel ment 1600-on, de ehhez 3200Mhz-s uncore-t kéne beállítanom, amihez viszont több, mint 6400-as QPI kéne, ami a cikk szerint már extrém.
Egyébként most valahogy így lőttem be:
BCLK 20*160
memó 8*160 = 1280
uncore: 17*160 = 2720
QPI 36*160 = 5760Szóval a célom az 1600-as memó elérése lenne, mint eredetileg
-
HULK25
tag
válasz
Kean_Sorbo #44750 üzenetére
Nem jól emlékeztem, azt sem tudom, állitani, ha rákattintok csak villan egy kicsit a kurzor és ennyi nem tudom mi lehet a baj!
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Walter_White #44752 üzenetére
-
HULK25
tag
válasz
Igen azt tudom álítani, de a sima szorzót nem!
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok. Lehet egy totál hülye kérdést teszek fel,
Szeretném a segítségeteket kérni, abban, hogy fellelhető-e a Neten akár magyarul is, egy összegzés arról, hogy mit mikor kell állítani Tuningnál a Biosban, illetve a háttérben milyen funkciót látnak el ezek a beállítások, és honnan lehet tudni, hogy az most nekem kellenj fog-e, vagy sem. Előre is köszönöm.
Ilyenek pl:
CPU Current Capability 100-130%-ig
CPU Vrm switching Frequency/Fixed Freq 500-800khz
CPU Power Duty Control -T.Probe/Extreme
DRAM Current Capability
DRAM Switch Freq 300khz-500khz
Fclk Freq
Pll bandwitch
Köszönöm előre is.
Vagy ezekkel csak Extrem tuningnal kell foglalkozni és 4.5-4.6Ghz-ig maradhatnak Auton ahogy a lap állítja?
Proci: i7 6700K -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Még egy ötlet: az AMD Turbo Core Technology-t állítsd Disabled-re.
-
HULK25
tag
Sziasztok, olyan problémám lenne, hogy szeretném kicsit húzni a procimat, de egyszerűen nem tudom megnyitni a szorzót, elvileg a processzor és az alaplap is alkalmas a tuningra(Msi a78-e45 Athlon 750 k) a bios is elvileg nagyon felhasználó barát ilyen szempontból, de sajnos egyszerűen nem tudom lenyitni az ehez tartozó menüt, megnyitom az owerklock menüt és sajnos hiába kattintok a cpu core rationra nem nyilik meg, szerintem valami kissebb beálitás lehet ami tiltja ezt de nem tudom mi lehet az, ha tudnátok segiteni azt megköszönném!
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Zsírkrétamen #44747 üzenetére
Ezek elfogatható hőfokok.
A Vcore-t állíthatod fixre, vagy Offset - módban csökkentheted, akkor idle állapotban még kevesebb lesz a fogyasztása.
Ha kevés a Vcore baja nem lesz, maximum nem indul vagy instabil lesz. Ezt a minimum értéket viszont neked kell kikísérletezni. -
Végre rávettem magam, hogy feltornásszam I5 3570K-mat 4.2Ghz-re, azt mondtátok, ha feszhez nem nyúlok, alapon még bírni fogja. Hát ilyen értékeket adott:
Kicsit magasnak érzem a hőfokokat, úgy, hogy még feszt nem is emeltem. Mennyi a gyári fesz, amit ad a procinak? Mert látom, hogy terhelés közbe olyan 1.15-1.2v körül eszik, de tudom-e valahogy csökkenteni, vagy ha fix beírom, hogy 1.2v-ot adjon neki, az úgy jó-e?
Illetve, szerintetek érdemes ezt még feljebb tornászni? Olyan 4.4Ghz-ig gondoltam, de az már kétlem, hogy gyári fesz-el menne, viszont én meg nem tudom, hogy mennyi kéne neki. (meg igazából azt se, hogy mi van akkor, ha túl kevés feszt adok neki, és esetleg nem indulna a gép, akkor hogy jutok vissza a bioszba, van-e valami védelmi opció)
Hűtés szempontjából annyira nem állok jól, viszont később a nagyobb radiátor/jobb ventik miatt meg lesz oldva a hűtése, szóval ezért gondoltam, hogy mehetne még fejjebb -
Pöttön
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44744 üzenetére
Köszi!
-
válasz
Kean_Sorbo #44742 üzenetére
Lehet hogy jó helyen állítottam lehet hogy nem, de a beállítást követően végig 4GHz felett ment a CPU, és 1.24v körüli feszültséggel. Sztem holnap összeállítom a fényképezőt a monitor elé és végigfotózom a BIOS-t hogy biztosan a jó helyen állítsam be a dolgokat. Ha az úgy jó.
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Adott az alábbi konfig, és most nem tudom elönteni, hogy húzva van e a proci, vagy se...
Asrock Z97m ITX-ac, I5 4690k, 2x8gb DDR3 2400Mhz cl11 ram
A bios-ba a cpu ratio-t 35-re állítottam, a ram órajelét meg 1600-ra, (nem szeretném tuningolni a procit)
És az aida,meg a CPUID még is 3900 Mhz-nek jelzi, 39-es ratioval, de lent, ahol meg a magokat jelzi, ott meg 3,5ghz-et mutat...
Akkor a fenti órajel az a turbó órajel lenne?
A segítséget előre is köszi! -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
SchumiBácsi #44741 üzenetére
A VID az a a feszültség, amit a processzor automatikusan kap, pl. 42-nél az 1.33. Ezt tudod módosítani. Ha beírod a 0.1-et, akkor ebből körülbelül 1.23 lesz.
Ugyanez 40-es szorzónál 1.3, abból 1.2 lesz. -
válasz
Kean_Sorbo #44740 üzenetére
Csak ennyi? Mondjuk nem baj ha csak ennyi kell
A VID az a minimális feszültség amúgy? Egyébként a Vcore 1.33v a 42x szorzónál, 40x szorzónál meg 1.30v... Amit írtál azt mínuszba teszem, utána beírok például 0,1-et akkor 1.33-hoz képest vagy 1.30-hoz képest veszi el?
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
SchumiBácsi #44739 üzenetére
Offset mode : -
Majd alatta megadhatod, hogy mennyivel csökkentse a Vcore értéket a VID-hez képest. -
Üdv all!
CPU tuning van folyamatban az adatlapon szereplő gépben. Egy kis előtörténet amit feltétlenül szükséges tudni.
A BIOS-ban melyik kapcsoló az ami közvetlenül hat a CPU magfeszültségre? Szeretnék az 1.31V-ból elvenni egy kicsit mert sztem hajtásnál is feleslegesen sok. Üresben lemegy 0.96V-ra is, ez nem gond. Ha megvan a kapcsoló mennyire csökkentsem? SZVSZ 1.22V is elég a hajtáshoz, de hátha tudja valaki mert nincs kedvem kísérletezni - annyit
Egyébként hajtásnál a célórajel 4120MHz, ezt 103MHz FSB és 40x szorzó adja ki. Működött ilyen olyan játékban 42-es szorzóval is, de ne legyünk telhetetlenek
Ha további beállítás is szükséges írjátok meg és teszek fel saját képeket a többi fülről is hogy a lehető legoptimálisabb beállítást megtaláljuk. Előköszi addig is!
-
Tito30
tag
válasz
Kean_Sorbo #44735 üzenetére
Az a gond,hogy ez-vagy az
Ennyi erővel új konfigot lehetne összetenni,mivel csak a lap meg a proci nem lett cserélve,azon kívül minden
-
válasz
Tito30 #44734 üzenetére
Memtest lehet lefut hibátlanul, de nálam volt olyan, hogy hiába futott le hibamentesen, a Gigabyte lapokkal összefosta magát a gép...
Tegyél fel még egy bluescreenview-t, és abból kidob még egy hibakódot, arra keress rá. Habár lehet ugyanezt dobja.
Kezdd a memóriákkal, egyesével legyen csak benne. Én erre gyanakszok
-
Tito30
tag
válasz
Kean_Sorbo #44719 üzenetére
Szia.
1.- memtest volt az első amit lefutattam és a memóriáknál nem talált hibát.
2.- Iobit dryver booster+advanced sytemcare,semmi javulás.
3.- volt a nagyobb tápcsere,ugyanúgy csinálja.
4.- a vinyót kicseréltük ssd-re,hátha olvasófej vagy valami más baja van.
5.- gyanakodtam a Vga-ra is,de ati és Nvidia vga-val is csinálja.
6.- prime95 következett kb 1 óra,hibátlan,nem melegszik,de a hiba előjön.
7.- Hardveraprós fórumon való segítségkérés.
-
válasz
Kean_Sorbo #44731 üzenetére
Delta táp, megfelelően védi a dolgokat, nem Rasurbo színvonal.
Elvinni nem fog semmit.
@KAMELOT: Feleslegesen nagy táp meg nem kell neki, jó hogy nem 1200-ast ajánlunk neki
-
pedro888
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44731 üzenetére
Átnézek a milyen tápot vegyek topickba. Köszönöm hogy még időben segítettél.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
pedro888 #44728 üzenetére
Körülbelül 12 volt / 40A kellene neked két ágra osztva, de inkább egy ágas táp lenne a legjobb. Tehát nem az összes Wattot kell nézned, hanem a 12 volton leadott teljesítményt.
Ráadásul nem mindegy, hogy milyen a táp minősége. Körülbelül 15000 Forint körül már elfogathatót tudsz venni.
Az hogy ez a táp meddig bírja ezt a határon mozgó terhelést, mi nem tudjuk megmondani. Az viszont biztos, hogy ha eldurran benne valami, akkor lehet viszi a lapod, VGA-d, processzort. Ezt érdemes mérlegelni. Megéri-e 10 ezer forintot spórolni, mikor 50-70 ezres alkatrészek vannak rákötve? -
pedro888
csendes tag
válasz
customer114 #44727 üzenetére
Már mint a 7970?
Szerk: De én arra lennék kíváncsi, hogy a jelenlegi 7970-em meddig bírná a 450w-os tápot.
-
pedro888
csendes tag
válasz
customer114 #44725 üzenetére
Ezzel azt akarod mondani, hogy a jelenlegivel nem egy hétig hanem 2 hétig bírná?
-
ThodEE
őstag
válasz
pedro888 #44722 üzenetére
A kártya hivatalos TDPje ~300W, 12V*15A=180W, ha sikerül mint a két ágat rákötni a kártyára akkor talán van esélyed, de szerintem igy is örülhetsz hogy nem kapcsol ki
-
pedro888
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44721 üzenetére
Az a gond, hogy, csak két 12v-os ága van vagy kevés a teljesítménye ? Azért még nem fog elszállni a gépem, ha használom még egy darabig?
Fesz. vagy power emeléssel se menne a tuning?
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Tito30 #44718 üzenetére
Töltsd le a Memtest nevű programot. Készítened kell egy boot pendrive-ot, majd felmásolni rá. Ezzel leteszteled a memóriákat. Legyen ez az első lépés, szerintem valamelyik hibázik, és ez lesz a megoldás.
Az 50-es kódot okozhatja egyébként VGA hiba is. A teljes driver leszedése majd újratelepítése (esetleg más verzió), megoldhatja a problémát.
-
Tito30
tag
Jelen állás szerint elnézve a topikot,teljesen mindegy hol kérdezem
-
mileston3
csendes tag
válasz
mileston3 #44709 üzenetére
Sziasztok!
Hozzáértő fórumozótársak segítségét, ötleteit, tippjeit várom köszönettel.
Mielőtt bármibe belekezdenék, a 2 éves gépem főbb alkatrészei:
Alaplap: MSI FM2-A85XA-G43
Processzor: AMD Athlon X4 740X (4 mag, 3,2GHz/mag)
RAM: Corsair XMS3 1600MHz 2x2GB
VGA: Sapphire R7 260X OC (1050MHz core clock, 2GB GDDR5, 128bit)
Egyebek: win7 64bit, 1TB WD Sata3 vinyó, 500W Chieftec Smart Series táp, Sharkoon Vaya ház, Arctic Freezer 7 CPU-hűtő, ASUS VS247 monitor)
Nemrég felraktam az MSI Afterburnert, de egyelőre csak módjával használom, gondoltam előbb megkérdezem az ebben jártasabbak véleményét, hogy érdemes-e jobban felhúzni. Főleg hogy magán az AMD programon belül is van lehetőség arra hogy az órajellel, power limittel játsszak.
Aki behatóbban ismeri az MSI BIOS-ok felépítését és a különféle beállítások használatát, kérem az is írjon, hogy mit érdemes beállítani ahhoz, hogy a gépemet ne is nyírjam ki rövid határidőn belül, de a lehető legjobb teljesítményt hozhassam ki belőle.
Mivel folyamatosan 1080p-n használom a monitort, azért észreveszem, hogy sokszor az élsimítással vannak gondok, vagy videókban látok hasonló "hibákat", néha görgetés közben is van apró szakadozás. Emellett érdekelne, hogy tudtok-e részletes, már kész beállításokról szóló cikkeket, leírásokat főleg a videokarihoz. Egy ismerősöm mondta, hogy van kimondottan egy oldal, ahol ilyen van, de ott az én karimra nem találtam.
Bármilyen szoftveres, hardveres segítséget szívesen várok, köszönöm előre is, mindenki írjon akinek van némi hozzáfűznivalója!Senki?
-
Pixx96
aktív tag
Hali!
Kéne egy kis segítség van egy 2600k processzorom és egy b75 g43 msi lapom mivel nem adott a tuning lehetősége ebben az alaplapban de a max turbó órajelet belehet állítani ebben kéne nekem segítség hogy még is hogyan mert hiába rakom a szorzót fel nem megy annyi csak a gép jelzi számítógép tulajdonságoknál meg a biosban is hogy 3,8ghz de cpu-z aida stb trehelés hatására csak 3,5ghz-t ír.De ez azelőtt is így volt mielőtt be állítottam a szorzót magyarul semmit nem reagál rá.Szóval csak kinyomtam az EIST-et és ezzel kikapcsolta a lap magának turbót is meg belőttem 38-ra szorzót és semmi mit kéne még csinálnom?
Köszi előre is!
Bios beállítások [link]
-
KYZRR
őstag
-
Danii9123
tag
Egy Amd Athlon x2 250 processzort meddig lehet húzni, hogy stabil maradjon? Most 3.3GHz-en ketyeg, és normálisan működik. (egyébként a képen csak a chrome megy közbe)
Ha fel húznám mondjuk 3.8-4GHz-re akkor mennyi feszültség kell neki? Ezt honnan lehet tudni? Továbbá mit kellene még beállítani (ha kell), hogy normálisan működjön? -
mileston3
csendes tag
Sziasztok!
Hozzáértő fórumozótársak segítségét, ötleteit, tippjeit várom köszönettel.
Mielőtt bármibe belekezdenék, a 2 éves gépem főbb alkatrészei:Alaplap: MSI FM2-A85XA-G43
Processzor: AMD Athlon X4 740X (4 mag, 3,2GHz/mag)
RAM: Corsair XMS3 1600MHz 2x2GB
VGA: Sapphire R7 260X OC (1050MHz core clock, 2GB GDDR5, 128bit)
Egyebek: win7 64bit, 1TB WD Sata3 vinyó, 500W Chieftec Smart Series táp, Sharkoon Vaya ház, Arctic Freezer 7 CPU-hűtő, ASUS VS247 monitor)Nemrég felraktam az MSI Afterburnert, de egyelőre csak módjával használom, gondoltam előbb megkérdezem az ebben jártasabbak véleményét, hogy érdemes-e jobban felhúzni. Főleg hogy magán az AMD programon belül is van lehetőség arra hogy az órajellel, power limittel játsszak.
Aki behatóbban ismeri az MSI BIOS-ok felépítését és a különféle beállítások használatát, kérem az is írjon, hogy mit érdemes beállítani ahhoz, hogy a gépemet ne is nyírjam ki rövid határidőn belül, de a lehető legjobb teljesítményt hozhassam ki belőle.
Mivel folyamatosan 1080p-n használom a monitort, azért észreveszem, hogy sokszor az élsimítással vannak gondok, vagy videókban látok hasonló "hibákat", néha görgetés közben is van apró szakadozás. Emellett érdekelne, hogy tudtok-e részletes, már kész beállításokról szóló cikkeket, leírásokat főleg a videokarihoz. Egy ismerősöm mondta, hogy van kimondottan egy oldal, ahol ilyen van, de ott az én karimra nem találtam.
Bármilyen szoftveres, hardveres segítséget szívesen várok, köszönöm előre is, mindenki írjon akinek van némi hozzáfűznivalója! -
NFree
addikt
válasz
Martin97 #44706 üzenetére
Hu asszem eltévedtem én a 4670 k ra értettem a dolgot , 775 nem tudom asszem nekem volt egy e5300 (775 )és lenyestem az volt a próba
Én is szeretem a maximumot kitekerni a motyóbol, legutolsó proci amit políroztam q66 volt. azóta én nem látom értelmét egy jó hűtő kell, jó zsír és kész. extreme tuningnál meg egyértelmű. de ott sem a polír hoz sokat
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Keresünk dokkolókat
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest