Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bucihost
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #44597 üzenetére
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Még mindig tuning kérdés...
Xeon X5660 + Gigabyte GA-EX58-UD3R v1.0 + 3*4gb ddr3 1333 + Noctua NH-U12P SE2Per pill 23 x 150 en megy, semmi máshoz nem nyúltam. Stabil, nem melegszik, viszont szeretném egy kicsit tovább húzni. 23x160 on még elindul viszont ha megnyitok egy böngészőt akkor kékhalál, valami memória akármire hivatkozva. 160 felett viszont már be sem kapcsol a gép.
A kérdésem az lenne, hogy mihez kellene nyúlnom, hogy egy 23 x 165 - 170 még meglegyen?
Csatolok bios képeket.Más:
Mi a különbség 23x150 és 21x165 között? (kb ugyan a az órajel). Sajna nem igazán vagyok képben. -
NFree
addikt
válasz
szoszo1973 #44592 üzenetére
Szia esetleg bekavarhat ha előtte 2 magos cpu volt , win instal megvolt?
-
Myth
aktív tag
válasz
elfelejtette #44591 üzenetére
Meglepően jó, 45 fok fölé nem ment még a proci hőmérséklet. Nem is nagy tuningra van szükség igazából csak arra, hogy jól be legyenek lőve az értékek mert az auto feszelés pl. mindig csomó túlfeszt ad a procinak is meg a ramnak is. Legalábbis régebben ez volt a tapasztalat...
-
szoszo1973
aktív tag
Sziasztok!
Van egy asrock G41-VS3 alaplapom amibe vettem egy q6600 procit. Az alaplap támogatja.
A gondom a következő: Mivel tudom megnézni ténylegesen a magokat, frekvenciát stb.
A cpuz azt mutatja, hogy 2mag 2 szál, a feladatkezelőben is csak 2 mag van.
Olyan érzésem van mintha csak 2mag menne.
Mivel tudom megnézni tutira?
Biosban kell valamit állítani, hogy kezelje a 4 magot?Köszönöm előre is.
Üdv: Ákos
-
Myth
aktív tag
Sziasztok!
A következő géphez kérnék egy stabil beállítást, léghűtéssel biztonságosan:
Asrock 970 pro3 rev 2.0
Amd fx 8320e
Cooler master hyper 103
Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury BlackPrime tudom majd tesztelni, hőfokokat monitorozva...
Köszönöm!
-
válasz
misfine #44587 üzenetére
Egy aprócska kérdés. Ha nem úgy overclockolok, hogy az Intel Turbo Boostot disable hanem Auto, és minden magnak beírok kézzel 44 szorzót, TDP-t pedig felrakom 200-ra, az miben különbözik mintha Turbo boostot disable és csak a központi szorzót rakom 44-re? MI a jelentősége ennek? Ha csak így tudom stabilizálni az overclockot, akkor maradhat így?
Jelenlegi beállításaim gigabyte g1.sniper m3 lapon, 2700k proci:CPU Clock Ratio: 44
Cpu PLL Overvoltage: Auto
Intel Turbo Boost: Auto
x44
x44
x44
x44
TDP 200/200 (watts/amps)
C1E: Auto
C3/C6: Disable
CPU Thermal Monitor: Auto
EIST: Auto
LLC: Turbo
CPU PLL V: 1.650 manuálisan
Vcore: normal
DVID: -0,100V
cpuz vcore: 1,284V
ramok xmp 1600mhz. -
válasz
Kean_Sorbo #44585 üzenetére
Az overvoltage-nak nem látom az értelmét olyan tekintetben, hogy 4.4GHZ-en jártam csak. A TDP-t pedig azért hagytam auto-n, mert a turbo core-t kikapcsoltam, és ha azt kikapcsolom, akkor nem állítható a tdp. A vcore-t pedig offsetbe állítom, csak gigabyte lapon dvid néven fut, és azt pedig csak úgy érem el ha a vcore "normal"-ra van rakva. Ha az LLC-t lejjebb állítom, akkor sokkal kevesebb V-t kap mint kéne (kitesztelgettem még kézi manuális beírogatással és a turbo volt a legpontosabb)
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
misfine #44584 üzenetére
Elbírja. Itt a beállításokkal lesz gond.
Pár tipp:cpu pll overvoltage: Enabled
A Watts funkció gondolom itt a TDP korlátozásra vonatkozik. Ha igen mehet manuálisan 200-ra.
Ami pedig a vcore-t illeti, illene offset módban beállítani a stabil működéshez szükséges, minimális feszültséget.
Továbbá én a C3/C6-ot is bekapcsolnám.
LLC-t pedig egy szinttel lejjebb, így terhelés nélkül is biztosabb lesz a rendszer. -
Üdv. Létezik, hogy egy CM Thunder 600W-s táp ne bírja egy 2700K overclockját? Mellette egy IceQ HD7870 vga van. Mármint valamiért, nem bírok stabil overclockot elérni a prociesszorral. Beállítottam egy overclockot (lejjebb olvasható, meddig jutottam) , 1 napig stabilnak tűnt(előtte pár óra prime is lefutott, linx 3072 ram, 15 kör lefutott), másnap reggel is még tökéletesen ment a gépem, aztán este mikor be akartam kapcsolni, folyamatosan felpörgött, újraindult. Elem ki-be megoldotta, viszont azóta nem mertem próbálgatni az overclockolást, mert mikor legutóbb meghalt az alaplapom, utána pedig egy 2700K (ami most van proci az már egy teljesen új 2700k) is, ugyan ez az újraindulós dolog jelentkezett. Így most defaulton használom, de nem vagyok a teljesítménnyel megelégedve. Vagy lehet a bios beállításaimban nem klappolt valami?
bios setup ( Gigabyte G1.Sniper M3 mobo, hyperx xms beast 2133 ram 1600-on ):
cpu clock ratio: 44
cpu pll overvoltage: Auto
intel turbo boost: disable
watts: auto
amps: auto
c1e: auto
C3/C6: disable
cpu thermal monitor: auto
EIST: auto
LLC: Turbo
vcore: normal
dvid: - 0,110 V (így CPU-Zben 100% terhelésen 1,284) -
NFree
addikt
válasz
energy4ever #44579 üzenetére
Nem bizots vagyok benne, hogy komoly terhelés alatt elmelegszik a proci .
Ezt a 3 feszt amit említettem , kell babrálni, én szinte 24/7 re a maxot irtam le, ennél lejebb kell , hogy menjen.
Tesztelj intel burn el, hogy stabil e a rendszer közben monitorozd a hőfokot core temp el vagy hwinfo val.
Ha nem megy akkor sajna lejebb kel venni az órajelet, szerintem , ha egy normál darab procit fogtál ki akkor az kb 4,3-4,4ghz et fog tudni a fentebb leírt módon. állísd me kérlek , mert nagyon magasak a feszek ezek a dögök meg érzékenyek rá.
Leirom még1 x a maxot.
Cpu input 1,800-1,830v
Cpu core 1.26v max 24/7 re
Cpu ring vagy chache 1.100v
És csak a szorzót kell álítani biosban föl vgy le amíg intel burn el lefut a teszt 10kör legalább 4gb memóriával.
ilusztráció. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
energy4ever #44579 üzenetére
Offset módban, ezt az automatikus Vcore értéket tudod változtatni. Próbáld meg csökkenteni, lehet hogy 1.2 voltig is letudod vinni.
-
NFree
addikt
válasz
energy4ever #44577 üzenetére
Iput voltage elég kell legyen hétköznapi tuningnál, olyan 1.800-1.830v cpu core nak 24/7 re megfelelő hűtés esetén, 1,25v ha tudod hűteni. Cpu ring voltage vagy chace nem tudom , hogy írja az asrock 1.050v az alap de 1,100v nál nem kell több szerintem ,ha ezeken a dolgokon belül vagy és tudod hűteni akkor fasza maradhat.
-
energy4ever
addikt
válasz
Kean_Sorbo #44576 üzenetére
Biztos?
Ahol lehet allitani, ott azt irja, hogy atlagosan 1,8-1,9V kozott van.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
energy4ever #44575 üzenetére
Mennyi a Vcore? Lehet, hogy lehet csökkenteni, akkor hűvösebb lenne.
Elnézést, félre olvastam!
-
energy4ever
addikt
válasz
Kean_Sorbo #44574 üzenetére
CPU input voltage: Fixed Mode
Fixed Voltage: 1.940V -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
energy4ever #44573 üzenetére
Mit állítottál 1.950-re?
-
energy4ever
addikt
1.950V-n elmegy 4,6GHZ-n. Nagyon sok minden auton van, de ami a leirasban van nagyjabol beallitgattam.
90fokot nem eri el.
Maradhat, vagy hosszu tavon lehet valaminek baja, igy, hogy ha auton maradt valami?1.900V-nis stabil volt benchmarkok alatt, de felraktam 1.950-re, nehogy multi kozepen kifagyjon nekem.
-
NFree
addikt
válasz
energy4ever #44570 üzenetére
Szia , alaplapi gyári tuningot én szigoruan megtiltanám, nem ismerem az asrock lapot. de pl Giga túlfeszel mindent. Sőt egyenesen bődületes feszt ad a komponenseknek.
Olvasgasd át ezt[link] figyelmesen akár töbször is , és kezdj neki. ha nem boldogulsz akkor a topikban biztos lesznek srácok akik helyre rakják a dolgokat.
Haswell tuning nem nehéz. -
katakomb1
tag
Sziasztok!
Egy Athlon 740-est szeretnék tuningolni, de valamiért nem engedi azt. Rá tettem 3400Mhz-re és még mindig alap 3200Mhz jelez.
AMD Turbo Core Tech Offolva van.Itt egy kép a BIOS-ról.
-
energy4ever
addikt
Lenne egy 1150-es, 4670K procim. Ma rakom fel ra az uj hutest, amit azert vettem, hogy lehessen egy kicsit tuningolni rajta.
Egy asrock itx lapban van a proci.Kerdes:
Az alapbal biosan belul van gyari tuning, amit az alaplap allit be. Az mennyire megfelelo? Ha stabilan megy, maradhat? -
bucihost
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #44565 üzenetére
nah. 23x150 en elindul. minden mást auton hagytam. turbo modot kikapcsoltam. 23x160-on elindul, de ahogy egy böngészőt megnyitok már kékhalál valami memory ........ gyorsan eltűnik.
terhelés nélkül így 35-40 fok közt mozog.
terhelve 67-72.Ennyi lenne a vége, vagy lehet még picit tornázni rajta? ha igen hogyan?
-
HULK25
tag
Sziasztok szeretném kicsit húzni a procimat régebbi gépeimnél nem volt ezzel bajom de most nem akar összejönni az lenne a probléma hogy biosban hiába szeretném állítani a frekvenciát nem történik semmi egyszerűen nem enged semmit csinálni ,mikor rákatinttanék az "adjust cpu frekvency" fülre egyszerűen nem reagál! Alaplap :msi a78-e45 Proci x4 750k
Válaszokat előre is köszönöm -
bucihost
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #44565 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, ha haza megyek megnézem.
Azért volt fura mert 23x133 = 3,05 ghz viszont a proci csak 21x133 = ~2.8 ghz. -
bucihost
senior tag
válasz
bucihost #44562 üzenetére
Sziasztok!
Megjött a várva várt konfig!
Xeon X5660 + Gigabyte GA-EX58-UD3R v1.0 + 3*4gb ddr3 1333
A procinak 21-es a szrorzója, bios-ban is 21 van belőve neki (a lenyíló fülben 12-23 közt állítható).
Amikor indul a gép, akkor azt írja hogy x23 @ 3.09 ghz.
Cpuz szerint x22-es szorzóval megy.
Core temp szerint x22.5.wtf?
Más: ha szeretnék húzni rajta kicsit, mennyi a max amit ezzel az alaplappal lehet, valamint a Noctua NH-U12P SE2 hűtővel?
-
ThodEE
őstag
Sziasztok !
Első körben nem is tuningolni szeretnék mert a jelenlegi hűtő nem bírja lehűteni a procit így az órajelet és a feszültséget szeretném csökkenteni.
Jelenleg:
MSI P6NGM-L V3.1 alaplap
E5400 65W gyári hűtője
Q8300 proci
4Gb ram meg a sallang
Win10 64bit
Jelenlegi BIOS: Release Date 2009-05-07 Version 3.6A biosba semmi lehetőséget nem találtam, az XTU proginak túl régi a hardwer , a desktop control centernek pedig a win10 túl új
Az MSI Dual Core Center nem látja a proci hőfokot és semmit nem sikerült benne állítaniHELP PLS!
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Noctua NH-U12P SE2 Mennyire jó hűtő tuninghoz?
(Xeon X5660 + Gigabyte GA-EX58-UD3R v1.0)
Köszi
-
katakomb1
tag
Sziasztok!
Egy Athlon 740-est szeretnék tuningolni, de valamiért nem engedi azt. Rá tettem 3400Mhz-re és még mindig alap 3200Mhz jelez.
AMD Turbo Core Tech Offolva van.
Itt egy kép a BIOS-ról.
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Esedékes (lenne) a félkonfig vásárlás. 1366 6/12-ben gondolkozom.
Találtam 2 eladó konfigot is, szerencsémre egyik eladó sem igazán erőlteti a biznisz, de türelmes vagyok.
Viszont mivel SOS a vásárlás mert munkára kell a gép így azt veszem meg aki hamarabb reagál.Az egyik Xeon X5660, 2.8GHz
A másik Xeon X5650 2,66GHzA két proci közt csak órajel különbség van? Mennyire érezhető tuningnál ez a kis különbség?
-
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek itt 5820K procija? -
No, most úgy néz ki a jó úton haladok (lekopogom), 4.4-en tartok jelenleg, viszont nem tudom, hogy az természetes, hogy offseteléssel, már -0.110 nél járok? Így kap CPU-Z szerint terhelés alatt 1,272V-1,284V -t.
A hőfok nekem nagyon magasnak tűnik, 75C. 4.5GHZ-en már kell a PLL Overvoltage? Vagy maradjon ott még Auton? (volt aki azt mondta, 4.5 már kéri) -
-
Ha Disable a Turbo Technology, de előtte mikor még Auton volt, beállítottam egy 130 értéket mind2-nek, akkor a freq ledroppol 3500-ra 4200-ról. Viszont ha visszaállítom autora, és utána rakom át disable-re, akkor minden okés. Mekkora értéket kéne megadjak neki, vagy csak hagyjam auto-n, és utána Disable? Most -0.035 offsettel, 1.380V-t ad neki Extreme LLC-n. Ezt ki kéne logikázzam valahogy, hogy melyik LLC-t használjam.
-
Így tizedjére átolvasva rájöttem melyik szorzóról beszéltél. Azt hittem a vcore-ra írtad, hogy emelgessem amíg még stabil
Elnézést
Megpróbálom, hogy auton hagyom akkor a Thermal-t. A többi beállítás így jó lehet?
Nem tudom megölni ezzel a procit, ha szép lassú lépésekbe próbálom kitesztelni?
-
Csökkentésre gondolsz szerintem, mivel alulfeszelem. De tudom hogy működik ez a része, inkább a többi beállítás érdekelne, hogy PLL disable, és a társai, turbo disable vagy enable, milyen módszerrel csináljam ?
Ez az elképzelésem lenne, csak félek, hogy valami olyat állítok, ami megöli ezt is.
CPU PLL: disable (vagy auto?)
TURBO CORE TECH: disable(előtte limiteket 130-ra)
C1E: auto
C3/C6: disable
CPU THERMAL: disable
EIST: autoLLC (Normal, Low, Medium, High, Turbo, Extreme): Turbo
CPU Vcore: Normal
DVID: ?
VTT: auto
PLL: 1.650Elvileg itt, ha offsetbe szépen elindulok lefele, akkor ki tudnám tapasztalni, hogy mennyi az annyi, csak félek, hogy ha nagyon alulfeszelem, megint megszívom.
-
KYZRR
őstag
válasz
misfine #44545 üzenetére
Szia!
Kiindulási pontnak állíts be 1.3V Vcore-t és 42x szorzót, emelgesd addig a szorzót, amíg stabil, ha már nem az, akkor vcore-nak +0,03-0,05v.
Léggel nem mennék 1.45v felé ott már lehet throttlingolni fog a CPU(93-95°C környéke).IMC-t nem kell piszkálni, jó lesz alapon (0.925v)
-
válasz
Kean_Sorbo #44544 üzenetére
A cél egy 4.4 - 4.5 ghz 24//7-re belőve. Mindenképpen úgy akarom, hogy ha nem muszáj ne legyen terhelés alatt. Hűteni egy Alpenföhn Matterhorn Pure-al hűtöm, szóval valószínűleg még 4.5-n meg tudnám fogni(remélem). Az a baj, hogy nem mertem még kitesztelni alap órajelen a legkisebb feszt amire szüksége van, mert a legutóbb a proci valahogy akkor halt meg mikor alulfeszeltem.
ui: képeket csatolok mindjárt. -
Hali. Most szereztem be egy zsír új bontatlan 2700k-t és nagyon ki akarom próbálni, hogy mit bír. Miután behalt nálam az előző 2700k amit cseréltek erre, magamtól nem nagyon merem piszkálni, s segítséget kérnék. Van már tapasztalatom, de vannak beállítások amivel játszani kell, szóval inkább nem csinálnám magamba. Gigabyte G1.Sniper M3 lapon menne. Csinálhatok esetleg screeneket is a BIOS-ról, hogy hogy néz ki alapból.
(ui: a guidek elévültek ezért nem igazán tudok 1-ről a 2-re jutni.) -
ITrex
tag
Sziasztok!
Egy ősrégi low budget pcben szeretném húzni a core 2-es duo procit(e7400-at) pusztán kíváncsiságból hogy mire is képes
Kérdésem hogy hány Ghzig húzható biztonságosan illetve mekkora fesz kellene neki? -
netguru10
aktív tag
Sziasztok.
Adott egy 5960X és a kérdésem az lenne,hogy mekkora feszt bír tartósan elviselni? Munkához kellene videó vágás és tervezés a feladat. A hűtés nem akadály,egyedi víz van a lapon és a procin.
-
KYZRR
őstag
válasz
bucihost #44535 üzenetére
3.6GHz kb alap feszültségen ki lehet hozni.. én gyári feszültség alatt használtam 3.4GHz.
ramokat a gyarihoz leheto legkozelebb kell hagyni, +-100-130MHz nem a világvége, kutya kötelessége bírnia minden ramnak, PCI-Express órajel fix 100Mhz.Szerk. most nézem, hogy neked x5660 van.. ez valamelyest jobb lesz, a nagyobb szorzó miatt.
próbálj meg egy 21x160-at, minden feszültséget az alapra, vagy állítsd auto-ról manualra.
ha stabil, akkor ötösével mehet feljebb a feszültség, ha már nem, akkor emeld a CPU feszültséget +0.05v-tal. -
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Egy Xeon X5660 (12M Cache, 2.80 GHz, 6.40 GT/s Intel® QPI) proci Gigabyte GA-EX58-UD3R v1.0 lapban, mellette 12288 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM) rammal, léghűtéssel meddig lehet (érdemes) kb húzni? kb egy 25-30% bele férhet?
-
kriszbon
őstag
Ha az órajel sokat számít, akkor biztosan, mert ha mondjuk veszel egy jól tuningolható E5800-at ami alapból 3,2 GHz és azt megrántod, lehet közel lennél a 4+GHz-hez is.
Még talán az 1066-os procival is jobban járnál ha magasabb az órajel, mert még tudsz rajta húzni.
Ha játékra kell, akkor talán a legjobban jársz az említett Xeon procival, persze ahol 2+magot is igényelne a játék.
Igaz csak 3GHz lenne, de az négy magon is meglenne.
Persze ha ennyit beleölnél még abba a rendszerbe.1333FSB vs 800FSB
Igaz nem a legjobb összehasonlító oldal, de pl. én 3,3 GHz-es E5200-ról váltottam E8500-ra a több L2 miatt, és bődületes csalódás volt.
[link]
[link] -
kriszbon
őstag
Szia!
Elég rossz választás integrált VGA vezérlős lapba alacsony órajelű procit venni aminek 1333 az FSB.
Csak mert kb. ennyit tudnak ezek a lapok, tehát 330-340MHz FSB és kész végük is szokott lenni.
Persze van pár kivétel, de a többség ilyen.
Ilyen FSB-s prociból szerintem minél magasabb órajelűt érdemes csak beletenni, vagy egy 4 magos 3 GHz-es Xeont-t.
Picit tudsz rajta emelni, ha nem fix 100-ra rakod a PCI-e frekit(105-107), de az nem mindig egészséges dolog.
Ezek a lapok 800 FSB-s procikhoz még elmentek tuningra, de a többihez már nem annyira jók.Mod: A ramot nem értem miért osztottad vissza előtte, mikor 1333-as?
-
MeroM
senior tag
Szép jó estét!
Következő probléma/dilemma elött állok:
Adott egy MSI G41 p26 lap 3GB ddr3 1333 as ram (2gb+1gb Dual chanel) volt benne egy E1200 (1.6ghz 800fsb 512kb l2) a ramok 800mhz n mentek. megnéztem mit tud: Stabilan: (2.2Ghz, ramok: 880mhz visszaosztva) tovább nem húztam mert az 512kb l2 miatt sok értelme amúgy sem lett volna.
Viszont vettem bele egy : E6750 et (2.66Ghz 1333fsb 4mb l2) a ramok alapból 1066mhz n mennek.
És akár mit csinálok sehogy sem tudom feljebb tornászni az eredményt, 3Ghz volt a terv.
Esetleg valakinek valami ötlete?
Válaszokat előre is köszönöm. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
flash- #44527 üzenetére
Eleve rosszul indultál neki a tuningnak, de a kérdésedre a válasz a Intel Speedstep,C1,C6,C7 funkciók kikapcsolása.
Egyébként alapon 1600MHz-en futnak ezek a processzorok, és a terheléstől függően külön-külön dinamikusan változtatják az egyes processzormagok sebességét 100MHz-enként. -
flash-
veterán
Az miért van , hogy ha a CPU nem alap órajelen van(3400mhz) hanem tuningolom (és ez most mindegy hogy milyen módon:Advanced turbo 30 kiválasztásával vagy vagy Load optimized cpu oc settings kiválasztásával, esetleg saját magam állítgatom be,
az van, hogy a cpu órajel vissza esik bizonyos időközönként(20-40 másodpercenként) 1-1 pillanatra 1600mhz-re.ezt 3400mhz alap órajelen nem teszi.
mit állítsak be hogy tuningolt cpu-nál ne legyen ez a visszaesés?
mert gondolom ezt jáékok alatt is megteszi ami biztos okoz valami szakkatást, vagy fps esést...CPU:i5-3570k
alaplap: asrock Z75 pro 3 -
bucihost
senior tag
Sziasztok!
6 magos 1366-os Xeon-hoz melyik lap lenne jó tuning alap?
ASUS P6t se
ASUS P6T
Msi eclipse plus -
Apollo_21
addikt
Szeretem a jól beváltakat használni igazából.
Tehát nemmind1 hogy mennyire gagyi..egy sima fehér trutyi helyett egy mx akár hozhat jó 4-5 fokot is...
De nemérdemes elszállni árakkal sztem, a mindenkori best buy én úgyérzem most is az mx2 és a 4.
Persze kinek mi...a 4 tényleg rideg nehezen kenhető, de eddig nemokozott csalódást.Abban az árban ami a kis kiszerelést illeti, jobb nemigen van.
Én speciel nem kedvelem a revoltec alumina és spire kenyőanyagait, általában javaslom is hogy ha nem nagy fáradtság, álljanak át mx2-re mert csak jól jöhetnek ki a dologból.
Csak profitálsz abból ha megfelelő a hőközlés a hűtendő felület és a hűtő bordázata között. -
Apollo_21
addikt
válasz
Martin97 #44517 üzenetére
Sztem neméri meg cserélni a pasztát, ez az mx4 nemajánlott dolgot most hallom először, annyi előnye van az mx2-nek a 4-el szemben h lágyabb, ezáltal könyebben fellehet hordani a felületre.
De h kifejezetten nem ajánlott lenne, ez sztem vmi áprilisi tréfa.
Pár pasztát próbáltam anno h melyik lehet jobb...coolermaster ic essentials, mx2, mx4 és ilyen pár fokos különbségek voltak csak, azok meg elenyészőek ahhoz hogy mást kellene használni. -
Martin97
aktív tag
válasz
vilmaboy #44518 üzenetére
Van erre megfelelő topik is.
Egyébként meg a notepal U3 jó lehet, de csak akkor érdemes rá beruházni, ha van a gép alján szellőző nyílás. Laptopban hűtést nem nagyon tudsz cserélni jobbra, vagy max. sufnituningolni tudod. Ebben killhates a profi. Ha komolyan gondolod, akkor keresd meg a fórumon.
Martin
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Nem tudom mennyire ebbe a topikba tartozik, de van egy Dell Vostro 3350 (i3) (HM67 chipset) laptopom, amin elég sokat játszok stb. A CPU hőfoka alapból is 50fok körül van, játék közben 60-65 minimum, pláne ha 2 kliens fut. Szeretném kicsit megerősteni a hűtését. Mit javasolnátok?
-
ngáborz
tag
Sziasztok!
Egy i7 870-et hajtok már évek óta egy Asus P7P55-M alaplapon. Szeretném egy kicsit felhúzni az órajelet, mivel nem szeretnék új processzort vásárolni. Sajnos jelen pillanatban még a gyári hűző van rajta, szóval a kérdésem az volna, hogy melyik az a normális hűtő amelyik elfér egy Coolermaster Silencio 352-es házban 155mm-nél kisebb, illetve a biosban mi az a normális beállítási érték, amivel kb stabilan a 3,5 GHz-t elérném.
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
KYZRR
őstag
válasz
bucihost #44512 üzenetére
Elsősorban megnézném, hogy mennyi az alap feszültség alapórajelen.
Mert ha nem nyúltál a feszülstégekhez, akkor nagy valószínűséggel auto-n vannak, ami komolyan túllövi a dolgokat.
70-75fok kicsit sok ahhoz képest, hogy "alapfeszen" van, emiatt feltételeztem, hogy auto-n van. -
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Adott:
P7P55D alaplap,
intel core i7-860 @ 2.8 Ghz + arctic cooling freezer extreme rev2 hűtés,
2x4 Gb corsair memória (pontos típust csak otthonról tudok),Feszültség állítás nélkül csak az FSB-t emelve, 3,37 Ghz órajelet tudok elérni, ezután már nem indul be.
Itt stabil, a hűtéssel 100%-os terhelésnél max. 70-75 °C a proci hőmérséklet.
Ki lehet ebből többet csiholni valahogy?
Ha igen akkor hogyan?Magamtól feszültséget nem mertem állítani, de nem tudom azzal lehetne e nagyobb, stabil órajelet elérni.
-
Loresz
tag
Sziasztok! Tudna nekem valaki egy olyan step by step útmutatót adni tuninghoz, ahol részletesen elsajátíthatom a tuning menetét! intel 1155-től errefele kellene, főleg haswellhez! Eddig úgy ment nálam a tuning, h csak szorzót állítottam mindent autón hagyva, de szerintem túl nagy feszt kap így a proci! Jó lenne tudnom, h magamnak kikísérletezzem az elfogadható feszen elérhető legmagasabb órajelet! THX!
-
mzso
veterán
válasz
elfelejtette #44503 üzenetére
Nálam, az én procimmal meg tizet bír. Ez van...
-
mzso
veterán
Úgy néz ki viszont, hogy a 3,3GHz-et alap feszültségen is tudja. Nekem az azt sugallja, hogy nem is volt feszültség hiánya CPU-nak. Egyszerűen valami (pl az alaplap) nem bírja a nagy órajelet. Ha bele gondolok a 20%-ot húzott E6750 csak 3,2Ghz-en ment.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- HP notebook topic
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Filmvilág
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Projektor topic
- Reklámblokkolók topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest