- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Plazma TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nordekk
tag
válasz
Kean_Sorbo #45682 üzenetére
Defraggler és Hdsentinel szerint jó a HDD.
Amit csináltam ,hogy eszközkezelőben az AMD SMBus drivert frissítettem, 2006-os dátumot írt az illesztőprogramnál. Frissítés után 2017.08.30, talán ez lehetett a baja. -
mcs
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45678 üzenetére
Köszi, akkor marad így.
-
Nordekk
tag
válasz
Kean_Sorbo #45672 üzenetére
Próbáltam már emelni +1 et akkor is kék halál. Viszont perfegor17 most rávilágított erre a chipset driverre, eddig ez teljesen elkerülte a figyelmem. Windows 7-nél a fontos frissítéseknél az AMD chipset driver ott van. Windows 10 esetében meg nem tudom mert az automatikusan telepítgeti a szarjait a "megkérdezésem" nélkül. Mivel régi chipsetről van szó lehet ,hogy hibásat rak fel, vagy nem is rak fel semmit??
-
Nordekk
tag
válasz
Kean_Sorbo #45670 üzenetére
Nem fix. Az energiatakarékos beállítások közül csak a Cool & Quiet opciót hagytam bekapcsolva ami ugye downclockolja a cpu-t ha nincs terhelve. Erre is gondoltam, hogy rosszul kezeli és kevés feszt ad neki, mert csak akkor jön ez elő amikor nem használom ki az erőforrásokat. De akkor Windows 7-en miért nincs soha egy kék halál se, ugyanezekkel a beállításokkal?
-
blue01song
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #45647 üzenetére
Oks,köszi a válaszokat
-
blue01song
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #45644 üzenetére
Csak BF1 alatt megy fel 80 fokra, többi gammánál (titanfall,heroes of the storm) 70 környékén van. Akkor azt mondod ez normális,elfogadható és nem lesz baja a procinak ?
-
Vesa
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45644 üzenetére
Thanks!
-
Norbi887
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #45638 üzenetére
Rendben van, akkor megnyugodtam
Köszi szépen a gyors választ! -
topjoyy
tag
válasz
Kean_Sorbo #45625 üzenetére
Egy be quiet pure rockkal 4ghzen játék közben hány fokig menne el?
-
topjoyy
tag
válasz
Kean_Sorbo #45620 üzenetére
Hogy tudom megnézni, hogy a kupakhő mennyi?
-
topjoyy
tag
válasz
Kean_Sorbo #45616 üzenetére
Meg most így 1,18volton 4ghz-n 70 fokon megy egy id-cooling se-213v2 társaságában játék alatt. Ez normális?
-
topjoyy
tag
válasz
Kean_Sorbo #45616 üzenetére
Leteszteltem memtestel. Nem talált hibát. Friss drivereket tettem ennek ellenére újra jelenkezett a hiba.
most 4.2ghz-ről levettem 4 ghz-re. Hátha a proci csak ennyit bír. -
topjoyy
tag
válasz
Kean_Sorbo #45614 üzenetére
Slimdriverrel, keressem meg a legújabb drivereket? AIDA64 memória tesztel meddig menjen?
-
topjoyy
tag
válasz
Kean_Sorbo #45612 üzenetére
64.Hogy tudnám frissíteni a BIOS-t?
-
fulton
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45578 üzenetére
Na megnéztem. Következő van.
Offset módban nekem csak ilyen értékeket lehet megadni:
5, 10, 15, 20, 25 ,30 stb stb 5 ösével növekszik a mV érték. Vagy lehet csökkenteni a minusz tartomány felé.
De nem tudom beírni hogy pl: 1.230 V legyen a feszkó.
Ezt csak a fixed módban engedi. Most akkor mennyit állítsak be offset módban?
nem értem az egészet.,.. -
topjoyy
tag
válasz
Kean_Sorbo #45583 üzenetére
Tulajdonképpen CS:GO-ra van a kártya és minden lowon van és 200-300 fps közt mozog,csak gondoltam kihozhatnék még egy picit.
-
fulton
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45578 üzenetére
már nagyon kíváncsi vagyok hogy hogy fog sikerülni.
Lehet ház cserét is kéne eszközölnöm.
Egy EVO 212 hűtő van rajta most, de a ház zárt és nincs benne semmi venti, levegőáramlás, + zárt helyen van (ilyen a pc asztal)A Dram tweaker-ot nem kell állítanom igaz?
-
fulton
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45576 üzenetére
akkor ezért nem tudtam beírni...baszus. KÖszönöm
A klaviatura + és - gombokkal kell állítani. Ok
Na haza érek megézem.-A CPU load line- mennyire érdemes állítani?
-Olvastam hogy a spread sprectum-ot is érdemes tiltani húzásnál. (=mi a véleményetek? )
- Valamint az intel speed step funkciót is, ( van már aki tesztelte on-off állásban, van különbség fogyasztásban és játékok fps ugrálásában)
-Valamint, mi az a hőfok (c) amire figyeljek hogy a magok ne érjék el.? (i5 6600K)
-
fulton
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45569 üzenetére
Íme a képek a biosomról.
(1. oké, beállítom a CPU ratio - all core majd megadom a szorzót mondjuk 42.
2. A long duration power limit és a short duration power limit - beállítom hogy 200
3. na és ezek után? itt kéne ugyebár a feszkót megadni neki, de azt hol tudom?és ami fontos, mire figyeljek, terhelés alatt mennyi legyen a max CPU hőmérséklet? mi az ami már ártalmas
-
fulton
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45569 üzenetére
oké.
egyébként ezt a V értéket hova kell beírni? (mert ott van egy rakat auto beállítás alatta) mármint ha az offset módot már kiválasztottam. ?
win 10 ből az asrockatuning al szabad tuningolni? (csak mert elvileg arra van), vagy nem javasoljátok?
-
fulton
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45562 üzenetére
Köszönöm. Akkor belevágok a napokban.
-
fulton
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45560 üzenetére
Köszönöm.
-Még annyit szeretnék, hogy miért nem jó ha hagyom hogy automatikusan állítsa a V-ot magának?-Illetve "teszteld a Linx 0.6.5-tel. Nem kell nyúzni, teljes memóriával 2 kör lemegy akkor használd." ezt találtam egy korábbi hozzászólásban. Magyarán ennyi elég a rendszernek teszt szempontjából?
-Ha nem lesz elég neki a V-t akkor azt miként veszem észre akár a teszt akár a gép máködés alatt( játék). Kifagy?
-Jól tudom az sem egészséges ha nagyon kevés szeültséget adok neki és úgy üzemeltetem húzva? vagy lényegében addig vigyem le a feszültséget amivel még üzemszerűen működik, és azzal használhatom is. ?
-
fulton
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45557 üzenetére
Az hol találom, : long short duration? Nekem ilyen nincs.
4500 mhz es 4400 mh hez milyen V erteket ajnlanátok? Tudom h ki kell tapasztalni de mégis.. mennyinel kezdjem kb. -
Golyobis
tag
válasz
Kean_Sorbo #45552 üzenetére
Mert a videókártyát szerettem volna tuningolni.
Külön videókártya tuning topicot nem találtam ezért ide írtam, még akkor is ha ez a
"Processzor, tuning" főkategóriában van.
Vagy rosszul tettem?
A helyzet az hogy az "Azonnali videókártyás kérdések órája" topicban is megkérdeztem ezt, de ott nem válaszoltak, ezért meg akartam próbálkozni egy tuninggal foglalkozóban is.Amúgy közben megoldódott a kérdésem, rájöttem hogy a kártyám "Voltage locked".
-
NandorHUN
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45536 üzenetére
Ezt nem egészen értem.
Off-esetén fut az alap legkisebb érték, ugye?
On esetén viszont csak elkezd bekapcsolni a Smart Fan control.
Ilyenkor viszont ha jól értem, akkor még On-os érték se a max fordulatot jelenti. Akkor Off és On között mi történik? Mennyivel pörög?
Nem értem hogy kéne ezt beállítani. -
perfegor17
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #45530 üzenetére
200 stabil 215 még megy felette már nem.
-
Anubis_9
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45517 üzenetére
Nem azt akartad írni, hogy 4 magos terhelés mellett 3.40 GHz-en fog futni? Mert 3.40 GHz az alapfreq. és nem 3.50 GHz. Ha így van, ez elég nagy baj. Adobe Lightroom mind a négy magot használná és pont ehhez kellene az erősebb CPU (jelenleg i3-4330 van).
-
válasz
Kean_Sorbo #45505 üzenetére
Annyiban ellent kell mondanom neked, hogy -bár keveset és ritkán játszok- nálam bizony van jelentősége, hogy 1600 vagy 1866 Mhz en ketyeg a rendszermemória, mivel APU processzort használok az meg ugye rendszermemót használ a GPU-hoz.
-
álommanó
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #45505 üzenetére
Szia!
Légy szíves segíts nekem.
Pár hete a segítségeddel tuningoltam a 6600K procimat.
De néha teljesen random előfordul,hogy a gép indításkor meg sem nyekken csak második indításra.Játétkok alatt beton stabil a rendszer.
Elképzelhető,hogy valamit finomhangolni kellene a tuningomon,mert néha érzékeny valamire indításkor??
A múltkor így lett beállítva:
Az offset módban módosítottam a 0.060at 0.040re úgyis előjött ez a hiba.
-
sNk77
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #45499 üzenetére
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45499 üzenetére
Ja, és a Load Line Calibration-t közepesre (3).
-
sNk77
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #45493 üzenetére
Ez most 1.210 feszre állítva biosban és 4300mhz-en megy, stabil eddig, a lényeg ugyanúgy adott, 1.410 eddig a max. 1.190 fesszel 4200on volt 1.426 is a max érték.
A biosról képeket csak így tudtam csinálni:
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=994170416230123.bmp
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=350170416230147.bmp
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=310170416230210.bmp
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=958170416230228.bmp
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=130170416230244.bmp
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=573170416230255.bmp -
Cry0
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45495 üzenetére
jogos
-
Cry0
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45493 üzenetére
anno mikor tuningolni probálkoztam 4.4-en monták hogy ha 2-3x végig megy az ibm teszt 65 fok alatt akkor jo ha nem akkor még csiszolni kell
-
Monsterr
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #45488 üzenetére
olyan eszméletlen tuningot nem szeretnék, de egy 4GHz et jó lenne, ha stabilan bírna.
Most egy E5450 es pörög, de már 3.8GHz nél gondok vannak... 3.6 ig stabil, a hűtés is masszívan 45fok átlagon tartja terhelés alatt. Bár ez C0 steppinges... A Vcore t nem merem 1.35 fölé vinni, lehet itt a gond, de így pedig ez csak 400MHz FSB ig stabil. Az alaplap elméletileg 600MHz ig bírja az FSB -t, bár nem tudom, ez a gyakorlatban előhozható e, mindenesetre ezt a procit nem merem jobban kínozni. Már eljutottunk olyan szintre, hogy a VGA t nem ismerte fel a gép, ez egy elég furcsa jelenség volt.. Driver, minden helyén, mégis úgy viselkedett a win, mintha csak valami alaplapi vga lenne a gépben, DX kezelés sem volt, semmi. De a felbontást engedte állítani. A PCIe fix 100MHz re volt állítva. lehet ez megint csak az alaplap hibája volt.
Kíváncsi vagyok teszteredményekben hoz e valamit az X-es proci hasonló órajeleken, mint az E5450, ha ugyanaz marad minden, akkor pedig egy próbát megértVagy alap órajelen, ugyanazt, mint az E5450 húzva, ez sem lenne rossz eredmény. És persze ha sikerül vele a 4Ghz, akkor főleg megérte.
Az E sorozattól kicsit félek, nem tudom, meddig bírják a magas értékeket állandó használat mellet, bízom benne, hogy a xenonnak ez sétagalopp lesz, ha a hűtés tényleg elbírja. A memóriákra vigyázok, 1066osak de pont annyin, vagy az alatt tartom őket.
Mindenesetre köszönöm a tippet, meglátjuk mi alakul. Tapasztalatot szinte sehol sem találtam erről a prociról, félek, ez nem véletlen. -
cyber86
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45480 üzenetére
Közbe leteszteltem de nem hoz már semmit így marad a 4.5
-
cyber86
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45478 üzenetére
És szerinted volna értelme 200 mhz-et növelnem?
-
gumi01
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #45473 üzenetére
Rendben, köszi
-
VVoid
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #45469 üzenetére
Rendben, köszi.
-
álommanó
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #45465 üzenetére
Köszönöm a hasznos tippeket,javaslatokat.
Lőttem a BIOS-omról pár képet,mit,hogy állítottam.Megtennéd,hogy ránézel??
A CPU Load line calibrationnál benéztem a dolgokat.Level 1-7 van...
Van valami amin módosítsak??
Teszteltem is a tuningot a Linx 0.6.5-el. Jó 20 percet futott hiba nélkül közben ment a Hwinfo64.Realtemp,CPU-Z
Íme:
Van bármi amin módosítanál a helyemben??
4.3Ghz fölé semmiképp sem húzom a procim.
-
álommanó
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #45242 üzenetére
Szia!
Kérlek segíts nekem tuningolni a processzoromat.
ASUS Z170 PRO GAMING alaplap
I5 6600KA hszben amit válaszoltam egy két dolgon kívűl minden világos.
Azt nem tudom,hogy OFFSET módot.hogy használjam.
Kiválasztom,hogy " - " ,de nem tudom milyen értékeket kezdjek el csökkentésnek??
0.005,010 így haladjak míg stabil???Load Line Calibration:: Ezt mire állítsam??Level 1-10 között??
Illetve ha a VCORE-t auton hagyom mi történik??Van valami hátránya??
-
Monsterr
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #45457 üzenetére
Igen.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45449 üzenetére
4.4 Ghz lett a vége 1.180-as Vcore-on ennyit még elbír ez a lütyő hűttő sajnos többet nem
Köszönöm szépen a segítséget -
SECTORnooB
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45446 üzenetére
Igazából semmit sem állítottam mert nem ismerek nagyon állítgatni a szórzót 40 re raktam meg a turbót egyszer kivettem de akkor mindig 4ghzn járt vagy ezt mutatta a cpuz és visszaállítóttam auto-ra a cpu core voltage is auton van nem tudom mi az az offset de ahonnan nekem kezdődik a manuális beállítás az 0.800
de dobok pár képet a mostani setről
auto CPU Core Voltage-n BF1-ben 100% terhelés mellet 62 fok a max 4ghz-n
[link]
[link] -
SECTORnooB
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45444 üzenetére
[link]
ennyit mutat a legkisebbnek -
SECTORnooB
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45442 üzenetére
[link]
auto-n ennyire tette manuálisan kb mennyire állítsam? -
SECTORnooB
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45440 üzenetére
-
Tyrel
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45436 üzenetére
Hát nem akarja az igazat...
4,4-et akartam kipróbálni így első körben, de nem jutok túl a Windows boot-on.
A Turbo szorzóját tekertem 44-re, a Manual CPU fesz.-t meg így lépcsőzetesen felnyomkodtam 1,3V-ig, remélve hogy egyszer túl jut a boot-on, de nem, mindig belehalt.
Próbáltam azt is hogy PLL Overvoltage Enabled aztán CPU PLL +0,10V de nem segített rajta semmit.1,3V fölé már nem mertem menni, bár hozzátartozik hogy a valós feszültség egy kicsit alacsonyabb lehet a beállítottnál:
Jelenleg 42-es szorzóval megy (PLL overvolt nélkül), egyelőre stabilnak tűnik, a Vcore 1,24V-ra van állítva... viszont ha elindítok egy CPU burn tesztet akkor Aida64 és CPU-Z is úgy látják, hogy 1,200 - 1,208 V közt ugrál a CPU feszültség, tehát az 1,24V igazából nincs meg neki - vagy rosszul méri??
Az alaplap VRM-je egyébként kb. 2 éves korában elkezdett ciceregni / sípolni, majd rá bő egy évvel egyszer csak elhagyta, pedig nem bántotta senki... de lehet hogy nem 100%-os már, szóval nem lepődnék meg ha nem a mérés lenne rossz...A hőmérséklet így már boven a 70-80°C tartományban van, bár a 80°C-os lélektani határt azért nem lépi át mint a korábbi automata szabályzással, de ennél feljebb menni nem igazán szeretnék hőmérsékletben, így feszültségben sem kéne (max. ha visszatérek a de-lid ötletéhez).
Mekkora feszültségen kéne ennek tudnia 4,4 - 4,5 GHz-et? Ilyen anti-tuningos példányt fogtam volna ki annak idején?...
A fentiek fényében elképzelhető hogy az az 1,3V amit beállítottam igazából nem volt 1,3V, de meddig szabad elmenni? És mekkora hőmérsékletnél olvad el a cuccmák tokostul?
Egyszer kipróbálnám hogy stabil-e egyáltalán bármilyen feszültséggel is magasabb órajelen, mert ha nem a de-lid-el sokra ugye nem megyek...
...főleg hogy én nem is merem megcsinálni, 5 ropiba meg egy postázgatásba fájna. -
Tyrel
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45434 üzenetére
Átállítottam azokat is, de végül a Windows volt meghülyülve - köszi!
Nem is tudtam hogy ilyen szinten beleszólhat a CPU órajelébe, azt hittem azt a hardver dönti el.Esetleg ha de-lid-elem a procit min kell változtatnom a 4,5GHz eléréséhez?
Csak simán emeljem a Turbo szorzóját és a feszültséget (amíg stabil nem lesz), vagy kell egyéb bűvészkedés is? Vagy ott már a Turbo-t jobb lenne kikapcsolni és az alap szorzót vinni feljebb, vagy hogy megy ez?Bclk. húzásnak van gyakorlati haszna? (mármint oké biztos van, de meg is éri?)
Amúgy durván jót tett a hőmérsékleteknek a feszültség normális beállítása: http://i.imgur.com/jFTk1x2.png
Ha összehasonlítod a néhány hsz.-el korábbi screenshottal, elég kellemes. -
Tyrel
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45429 üzenetére
Köszi!
Erről van itt valahol egy leírás? (merthogy témaösszefoglaló nem nagyon van)
Tudom hol vannak ezek a duration-ok, ill. láttam már őket, de fogalmam sincs mi az... na meg mi mást kellhet még beállítani?... -
Dragon27
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #45426 üzenetére
köszi
-
tooolz
tag
válasz
Kean_Sorbo #45399 üzenetére
. Eddig tudja a dolgát. Megy a COD infinite war plussz net rádió plussz torent resident 7 töltés alatt..
Boldogságos... -
tooolz
tag
válasz
Kean_Sorbo #45397 üzenetére
oki...minden teszt szépen lefutott.. THX további szép napot..
-
tooolz
tag
válasz
Kean_Sorbo #45394 üzenetére
Thx a sok sok segítséget... -
tooolz
tag
válasz
Kean_Sorbo #45389 üzenetére
Vcore offset.. Mínusz 95 már leáll tesztek alatt 110 nél nem töltött be a win..
Én mínusz 50 re hagytam...igy IB lefut a 15 Kör max 1.136 v cpu z de főként 1.120 v
4.4 ghz max 62 C a magok.... Érdekes minden alap beáll. Max turbo 4.2 igy 1.248 v ill 79 C a magok..
Alul fesz esetén pl fentiekben ki tudja hajtani a max ot a cpu magából..
Úgy látom laikus szemmel ez igy szép..h magasabb ghz és hűvösebb is ..de tartósan ok ..lehetŐszintén megvallva nem is matyiznák vele többet igy talán évekig elegendő és mégsem alap óra jel..
-
tooolz
tag
válasz
Kean_Sorbo #45381 üzenetére
automata mind a kettő..short/long duration
köszönöm a segitséget... BCLk val kezdjek játszani v jó a 100 -
tooolz
tag
válasz
Kean_Sorbo #45378 üzenetére
Köszönöm szépen az infót...de sajnos 5 nap alatt sem segített senki..mint látható az ottani feltöltött képeim stb..ha jól láttam mindenki csak a pillanat képekért élnek..segíteni no... Sajnos szomorú de így van ...
-
KisBundi
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45373 üzenetére
-
fecke78
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #45356 üzenetére
És az létezhet ,hogy ez a probléma már régóta fent áll , mert a régi tápom alatt(enermax) is volt"auto" tuning , és nem volt semmi gond , vagyis nem volt jelezve , mert a corsairnak van ez a monitorozó funkciója
https://www.asus.com/hu/support/faq/100588/
ez rám vonatkozhat? -
BaLee
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45352 üzenetére
Köszi!
-
bebe159
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #45342 üzenetére
Hát jó, köszi! Kicsit reménykedtem, hogy valaki járt már hason cipőben és nem nekem kell megtapasztalni, de akkor majd tesztelgetek. Nagyon nem szeretem a procihűtő le/fel procedúrát
-
bebe159
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #45340 üzenetére
Mindenképp ráteszem.
Szemléltetés, bejelöltem a levegő irányát (hátulra megy még egy venti). Ha fújásra teszem, nem fog csak ott kavarogni? Mert végül is lesz huzat a procihűtő és a ház hátulja között.
-
M0ng00se
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45328 üzenetére
Visszább sajnos nem tudom venni őket.
Nem dualban mennek, az egyik modul csak 667mhz, viszont akkor gondolom ez a limitáló tényező. Ez csak azért fura mert 800mhz-n csináltam egy tesztet és ott rendesen ment a chrome... -
M0ng00se
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45326 üzenetére
FSB-vel együtt nő az órajelük.
667-re osztottam vissza, és most 740 mhz-n megy. -
Elmör
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45318 üzenetére
Köszönöm, szerintem meg is van a hiba, a Vcore-t nem offset módba tettem, a többi az okés.
Holnap kipróbálom, ma már hagyom nyugodni. -
stigma
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45314 üzenetére
(#45314) Kean_Sorbo, (#45315) mokus1 :
köszi mindkettötöknek, meglátom, lehet benézek 1 hozzászólás erejéig a skylake topicba.
Nekem olyan rémlik még Sandy Bdribe esetén volt ilyen , ahol kb 5Mhz-vel tudtad a FSB-t emelni, amivel igazából semmit nem értén. (i5-2400-am volt annó)
-
heaven
tag
válasz
Kean_Sorbo #45305 üzenetére
Köszi, bármilyen Z170 jó?
-
skandarg27
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #45297 üzenetére
Ajj, pedig reménykedtem, hogy én állítottam el valamit nagyon. Még valami finomhangolás ötlet? (tudom, hogy gép és környezetfüggő, de te személy szerint nem állítanál át valamit?) Egyelőre még nem tervezem, delidelni, mert mindent izzadás nélkül visz így is, de talán pár év múlva.
Köszönöm a segítséget. -
ALFA
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #45291 üzenetére
Kössz, most már értem, tehát a hwinfo rossz helyen irta, nem a proci mehet lényegesen gyorsabban, hanem az alaplap képes fogadni lényegesen gyorsabb procikat is.
Köszönöm, megvilágosodtam.Most látom, kettővel kisebb sorszámmal lett tőlen egy üres beírás, technikai hiba volt, kéretik törölni.
-
ALFA
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #45288 üzenetére
Mert nem ez a kérdés, hanem az, hogyha ez a 1800-as proci mehetne 3800-on is, azt hogyan lehet megoldani.
(lásd 45280) -
ALFA
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #45282 üzenetére
Írtam nekik, ezt kaptam:
-
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45284 üzenetére
Akkor nagyon boldog vagyok. Reméltem elmegy 4.5-4.6-ig legalább, azért is vettem ezt a procit, mert hosszútávra terveztem. Nem ma tuningoltam először, ezért is fordultam hozzátok, hátha tudtok valami okossággal szolgálni. Próbáltam mindent állítani, de 4.3 a plafon, azzal meg nem vagyok előbbre, hogy duration állítás nélkül felhúzom a csillagos égig.
Ha ezt tudom, akkor veszek egy sima 3770-et, az szorzózárral tudja a 4.1-4.2-t
-
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45281 üzenetére
A lap egy asrock z68 extreme3 gen3, amiben elég jól tudtam húzni a 2550k procit.
Hány voltot adjak neki? -
ALFA
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #45278 üzenetére
hardwareinfo szerint:
Mainboard Name: F672CR
Mainboard Version: R01-A4Processor Version: Intel(R) Pentium(R) Dual
External Clock: 200 MHz
Maximum Clock Supported: 3800 MHz
Current Clock: 1800 MHz
CPU Socket: Populated
CPU Status: Enabled
Processor Type: Central Processor
Processor Voltage: 1.2 V
Processor Upgrade: ZIF
Socket Designation: Socket 775Max. Memory Module Size: 2048 MBytes
Supported Memory Speed: 70 ns, 60 ns
Supported Memory Type: SPM, EDO
Supported Memory Voltage: 5 V
Associated Memory Slots: 2 -
petakpa1
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45273 üzenetére
Köszi! Sok kisérletezés után beláttam, hogy kb. 3,5 GHz a vége a procimnak. 1,51-1,53 V beállítása ellenére sem akart stabilan menni 3,6 GHz-en
3,5 GHz-et viszont szépen viszi 1,45-1,46 V fesz mellett
Lenne még egy olyan kérdésem, hogy van-e értelme magasabb BCLK-t használni Llano APU-n?
Pl. az alábbi beállítások közül melyik adja a legjobb teljesítményt
BCLK / CPU multi / CPU freq / Memory multi / DDR freq
i) 100 MHz / 35x / 3,50 GHz / 18,66x / 1866 MHz
ii) 114 MHz / 31x / 3,53 GHz / 18,66x / 2127 MHz
i) 125 MHz / 28x / 3,50 GHz / 16x / 2000 MHzEgyenlőre nincs diszkrét VGA a gépben, de a cél az lenne, hogy egy RX460-al párosítva minél jobb játékélményt nyújtson a gép.
-
geri0095
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #45263 üzenetére
i5-6500. A szorzót maximum addig az értékig tudom állítani, amennyi a maximum turbo boost. (3.6 GHZ) Szeretném, ha 4- 4,2 GHZ-en futna, ahhoz pedig a BCLK pöckölése szükséges. 2x8 GB memoriamodult használok.
Szerinted mi okozhatja a gondot? Én már mindenre gondolok, lehet a lap, lehet a CPU, vagy a táp is akár.
-
kabdzsi
tag
válasz
Kean_Sorbo #45260 üzenetére
Okés, köszi a válaszod!
Gondoltam rákérdezek itt is, mert valahol azt írták hogy 1:1-be kell állítani a Core Clock-kal, máshol meg azt hogy alapon kell hagyni.
-
geri0095
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #45258 üzenetére
Az alaphoz lehet köze? Gigabyte Z170-es.
-
fulton
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45248 üzenetére
Olvasgatom olvasgatom az infokat..
Még azt szeretném kérdezni a manual mode és offset mode pro/kontra miket lehet felsorolni? -
fulton
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45248 üzenetére
Köszönöm, de nincs erről esetleg valahol youtun vidi belinkelni, full nem értem elsőre amit írtál
-
fulton
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45244 üzenetére
Sziasztok
Nem sokára ter vezem egy ilyen kombót:
Asrock Z170 PRO4 + i5 6600K ( with CollerMaster 212 EVO) + 2x 8GB DDR4 2133 (direkt ilyen mhz -es ramot kap)Azt szeretném kérdezni:
1. Meg tudom azt majd csinálni hogy felhúzom mondjuk 4,4 Ghz-ig (ha bírja a proci) és a V- feszültséget auton-hagyom , akkor magának igazítja azt ? (csak mert nem tudom ilyen 4,4-4,5 Ghz nek milyen V kéne adni manuálisan. Magyarán ezen lapokon és K-s procival én csak beállítom hogy 4,5 és a lap oda igazítja amit kell?2. Mennyi az a hőmérséklet amire figyeljek hogy "az már nem egészséges) (megjegyzem 4,4-4,5 nél fentebb nem szándékoznék menni).
Köszönöm.
-
Sidorovich
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #45242 üzenetére
Értem. Elvileg ezeket a köröket végezte el ez a program helyettem. Akkor is érdemes inkább visszaállítanom és manuálisan nekem megcsinálnom mindezt? Jobb eredményt érhetek el mint az automatikus tuning? (Ez a program akkor inkább csak parasztvakítás lenne?
)
A hőmérsékletekről mi a véleményed? Meddig érdemes max elmenni?
Köszönöm a segítséget!
-
mikkristof
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #45233 üzenetére
Miért kell Z chipsettes?
Illetve ha nem lehet overclockolni adott esetben akkor lehet lockolni a turbo boost max frekvenciájára?
-
m4rk.89
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #45223 üzenetére
Arra esetleg nem emlékszel hogy különböző orajeleken hány gflopsot tolt a procid?
-
m4rk.89
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #45221 üzenetére
Maximum hőfok mennyi volt kb.? Illetve a processzor VID-je mennyi volt? Enyém nem igazán tudom hogy kéne megnézni.
-
customer114
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45218 üzenetére
Illetve prime95 programmal tudsz stabilitást tesztelni, ha be bír tölteni a rendszer. Alapfeszt nézd még aida-val rendszer alatt, és azzal indíts biosban.
-
demmer123
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45207 üzenetére
Mondták hogy sokkal gyorsabb lesz a gép.És ha tuningolva van a proci érdemes kikapcsolni ezeket az energia gazdálkodásokat stabilabb is lesz a gép hogy fix órajelen megy a proci.
-
pixta78
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #45201 üzenetére
Rebootnál semmi gond, bootnál sem mindig jön. Sajnos néha az a vége,hogy a Windows beadja a kulcsot😨 repair majd go....
-
szaszaboy0
tag
válasz
Kean_Sorbo #45198 üzenetére
Köszönöm az infót.
Akkor pl az is lehet hogy memóriát tettem be menet közben -
szaszaboy0
tag
válasz
Kean_Sorbo #45196 üzenetére
Bocsánat elfelejtettem közölni hogy ez a másik gépem ebben ga990fx ud3 lap van. F12 boot menü ott kiválasztom a cdrom-ot el is indul a boot folyamat miután kéri any billentyű lenyomását de csak a win logó van. Esetleg a manuálban hagyott memória okozhat ilyet?
-
szaszaboy0
tag
válasz
Kean_Sorbo #45194 üzenetére
Köszi a segítséget
Még valami.
Telepíteném a windowst és nem bootol be lemezről.
Egy hete csináltam akkor még működött.
Addig eljut hogy bejön a win logó de alatta töltés jelző nincs és a lemez sem pörög fel.
Már mindent kipróbáltam de semmi eredmény. Más lemezzel is pont ugyanez. -
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45181 üzenetére
Köszi.
Most a GFlops 118 lett, a proci meg kicsivel melegebb mint legutóbb.
Elvileg most nagyobb teljesítményt tud leadni a proci, hogy megemeltem 200-ra a Durationokat?
-
sarkany01
tag
válasz
Kean_Sorbo #45181 üzenetére
Sziasztok. Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy egy számitógépet szeretnék összeállitani, lehetőleg pcxről. (bocsi, hogy nem tuning, de kezdő vagyok) Szoval keret nagyjábol 80-100 ezer forint között lenne, elvárásom csupán annyi, hogy vigye a mai játékokat. ( nyilvan nem a legerősebb pc lesz ennyiből) tápegységem van ( chieftec 550w ) viszont ezen kívül kéne minden más, processzor, videókártya, alaplap, proci hűtő, ram, esetleg gépház és merevlemez. Szoval abban kérnék segitseget, hogy segítsetek már, hogy miből milyet vegyem. köszönöm előre is.
-
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45179 üzenetére
Ezt biosban kell állítani?
-
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45176 üzenetére
Kiegyensúlyozottra van állítva.
Long/Short duration level megvan emelve?
Ez mi, és hol kell állítani? -
m4rk.89
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #45176 üzenetére
Ezek az értékek mit állítanak? Z77 2500k esetében kell valamit állítani tuningnal?
-
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45173 üzenetére
Köszi a tippet, de az SP1 már fenn van. Egyéb ötlet?
Kaby lake-ig szeretném még kihúzni vele, skylake-be már nem szeretnék invesztálni.
-
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45169 üzenetére
Ne értsed, nem miattad csináltam a tesztet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hobby rádiós topik
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Hegesztés topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Blood Message - Egy újabb akció-kalandjáték Kínából
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged