- Azonnali notebookos kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- RAM topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44771 üzenetére
Az elmúlt két évben 1600Mhz CL9-en ment.
Most viszont pár hétig nélkülöznöm kell a dedikált videokártyámat és az IGP nagyon érzékeny a sávszélességre így gondoltam kipróbálom hogy felmegy-e 2Ghz-ig.
A tegnap küldöttekkel szépen ment de a stressz tesztek hibát dobtak pár perc után szóval nem fogom ennyire pörgetni. -
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
2x4GB gyárilag 1600Mhz-es G.Skill RipjawsX (F3-12800CL9-4GBXL) memória esetében ez a tuning beállítás mennyire normális?
2000Mhz, 1.635V, 10-11-11-28 timing
Kizárólag a leírt értékekkel játszottam, van még valami amihez érdemes lehet hozzányúlni?
Eredmények: [KÉP] -
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Hamarosan lesz egy Dell Latitude E5430-am amiben egy i5 - 3210M muzsikál HD4000-es igp-vel. Asztali 3770k-mban ezt az igp-t akár 1,5Ghz-ig is ki tudom húzni megfelelő fesszel, szerintetek laptopban mennyit tud majd?
Hallottam hogy ott a TDP limit rendesen keresztbe tesz az OC lehetőségeknek de konkrét adatot még nem találtam. -
AeSDé Team
őstag
válasz
Apollo_21 #42612 üzenetére
Neki is Athlon van így nem írtam oda. Utána néztem a neten, sokan írják hogy ezzel a procival nem megy az UCC. Most hogy így benne vagyok a témában megpróbáltam tovább vinni az OC-t. 240-as alap órajellel használom, így 15-ös szorzóval eddig jól ment 3,75V-on. Most próbáltam 15,5-re emelni a szorzót, 4V-on stabilnak tűnik negyed óra P95 után, mentem tovább. 4,25V, 16-os szorzó, fél óra után újraindult a gép. A hőmérséklet nem ment 50°C fölé mert jó hűtésem van és ez van neki beállítva, szerintetek megpróbálhatom 1,45V-on hátha bírja ?
Vagy ez már nem ajánlott?
Esetleg ha feljebb tekerném a ventit és 50 helyett 45°C körül tartanám, akkor stabilabb lenne a 4,25V is? -
AeSDé Team
őstag
válasz
Apollo_21 #42610 üzenetére
Nem oldható fel a 4. mag hiába támogatja az alaplap, már rengetegszer próbáltam. Szerintem hibás lehet, és nem csak szimplán le van tiltva.
Tényleg kevés alá, a kártya közel sem hozza azt a teljesítményt amit interneten tesztekben olvasni lehet róla, Win 8.1 van fent legfrissebb driverekkel. -
AeSDé Team
őstag
válasz
GGenius #42608 üzenetére
Ha húzni akarod akkor addig húzd ameddig csak lehetséges, mert a mai játékokban már kicsit gyengék ezek a procik. Az aláírásomban lévő proci, (az csak X3-as) 3,6 Ghz-ig hagyta magát, de még így sem hajtja ki az általad említettnél jóval gyengébb HD7770-es kártyámat.
A kettő kártyára szerintem keress rá a google-ben és hasonlítsd őket össze, én AMD párti vagyok szóval persze hogy az R9 270-et venném, de erről dönts te. Találtam egy ilyet:
http://www.hwcompare.com/16566/geforce-gtx-660-vs-radeon-r9-270/ -
AeSDé Team
őstag
válasz
honda 1993 #42533 üzenetére
Maradjunk annyiban hogy egy véletlenül égve felejtett villanykörte többet dobhat a számlán, mint a tuningolt gép
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Kean_Sorbo #42495 üzenetére
Ennél a párosnál is 600Mhz? Ezekszerint majdnem ott vagyok, mint ameddig a turbo emelheti az órajelet.
ASRock Z77 Extreme4
i7-3770 -
AeSDé Team
őstag
Sziasztok, lehet hogy hamarosan beruházok egy Intel procira. Vagy i5 vagy i7 lesz, de még nem tudom melyik generáció, akár az első is szóba jöhet. A kérdésem csak annyi, hogy a nem "K"-s, szorzózáras procikat lehet alaplapi órajellel tuningolni? A mostani 3 magos AMD Athlon II-esem is így van húzva 3,6Ghz-re, nincs vele semmi gond. Van bármi eltérés az AMD és Intel közt ennél a tuning módszernél, vagy bármilyen negatívum/pozitívum, fontos tudnivaló?
Előre is köszi -
AeSDé Team
őstag
válasz
philodox #39578 üzenetére
Nekem AMD-s kártyám van, én addig kísérletezek amíg le nem fagy a rendszer max terhelés mellett. Szerintem tönkretenni nem tudod. Volt olyan kártyám amit 550-ről 750Mhz-re húztam, ami elég dúrva tuning %-ban mérve, és simán bírta.
Haladj nagyobb számokkal, aztán ha valahol lefagy ugorj vissza az előző értékre és kezd el kisseb lépcsőkben tuningolni. -
-
AeSDé Team
őstag
válasz
stratova #39548 üzenetére
Aktív használat közben jelentkezett pár probléma.
3600Mhz-en. kb. fél óra Prime95 Blend teszt után leállt a 2. mag "fatal error" üzenettel. (Small FFT-t bírta leállás nélkül)
Ezt tegnap figyelmen kívül hagytam, ezután ma jelentkezett az újabb probléma: egyszer csak az összes alkalmazás amit használtam hirtelen leállt, a rendszer belassult.
Lejjebb vettem 0,5-el a CPU szorzót, azóta nem használtam sokat de eddog stabil. Lehetséges hogy a 3600 is túl sok neki ? -
-
AeSDé Team
őstag
A képen látható beállítások működnek, de ha a NB vagy a CPU órajelén próbálok emelni egyel, akkor az terhelés alatt kékhalálhoz vezet.
Ennyi a max. amit ki tudtam préselni a processzoromból feszültség emelés nélkül ? A linkelt leírás említ valamit a memória időzítések kézi hangolásáról, ezekkel nem lehet baj ?
[link]
Lusta voltam új képet felrakni, azóta a HT órajele 960-ra lett állítva AUTO helyett. -
AeSDé Team
őstag
válasz
stratova #39526 üzenetére
Teszteltem amit lefotóztam és működik, 55°C fölé nem megy. Ha tovább szeretném húzni akkor a CPU Frequency-t emeljem kicsivel tovább, vagy a multiplert tegyem vissza 16-ra ?
Az a baj hogy nem tudom melyik mit állít. A Frequency visz mindent, a multipler pedig csak a CPU órajelét ? -
AeSDé Team
őstag
válasz
stratova #39524 üzenetére
Beállítottam így: [link]
Hűtés gyári, tuning nélkül 100% terhelés alatt 45 °C-re engedi max, de ilyenkor még nincs max fordulatszámon.Ramom: 2x2Gb 1600Mhz KingMax
Kell még valamit csinálnom a rammal, vagy hagyhatom alap beállításon? Ez nem fért a képre, így néz ki: 800Mhz DDR3_1600Az NB a képen még nincs 2000 felett, de a következő opció 2160-ra állítaná, ezt kicsit soknak véltem. (ehhez sem értek)
Bármilyen beállítással ki lehet próbálni, vagy azért ésszel csináljam mert tönkrevághatok valamit ?
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
CPU: Athlon II X3 450 (Rana, 45nm)
Alaplap: ASRock M3A UCCHogyan tuningolhatnám ? Van rá 2 módszer, de egyik se megy
Unlock CPU Core: Ha engedélyezem az UCC-t akkor bootoláskor kiírja hogy Phenom II X4, de a rendszer nem indul, ki kell kapcsolnom az UCC-t és még akkor sem megy, vissza kell állítanom a legutolsó visszaállítási pontot.
Overclock: vagy a proci szorzózáras, vagy én vagyok hülye, nem tudom emelni a szorzót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest