- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- Micro Four Thirds
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Zsírkrétamen #44747 üzenetére
Ezek elfogatható hőfokok.
A Vcore-t állíthatod fixre, vagy Offset - módban csökkentheted, akkor idle állapotban még kevesebb lesz a fogyasztása.
Ha kevés a Vcore baja nem lesz, maximum nem indul vagy instabil lesz. Ezt a minimum értéket viszont neked kell kikísérletezni. -
takacsbotond
őstag
válasz
Zsírkrétamen #44441 üzenetére
Ha csak nem ilyen ram hűtőket használ el fog férni.Bőven.
Egyébként 10 napig lehet elállni, de csak online vásárlás esetén. -
takacsbotond
őstag
válasz
Zsírkrétamen #44439 üzenetére
Már miért is ne férne el az alaplaptól?Nincsenek egy síkban, a radi az alaplap előtt van... [link]
-
secular
tag
válasz
Zsírkrétamen #44433 üzenetére
Akkor szerintem marad a H55 ha nincs nagy ellenérv ellene.
Köszi a segítségeket.
Hűtőposztából kíván valami különlegeset a vízhűtés?
-
Martin97
aktív tag
válasz
Zsírkrétamen #44433 üzenetére
Upsz, ezt nem tudtam. Ma is tanultam valamit.
-
kriszbon
őstag
válasz
Zsírkrétamen #44258 üzenetére
Ahaa értem, de láttam hogy beállítottad az optimized OC-t 4GHz-re, ott bedobta a 40-es szorzót az összes magra.
Az most neked miért nem felel meg?
Csak mert gondolom ha akkor elmented, az összes magot 4GHz-en indítaná(próbáltad).Egyébként az én procimban nincs Turbo boost, de ha kikapcsolom biosban, akkor nem megy a tuning rendesen(elég érdekes ez is).
-
kriszbon
őstag
válasz
Zsírkrétamen #44256 üzenetére
Bocs de nem egészen értem hogy miket is állítgatsz te a biosban, főleg megnézve a videódat.
Nem derül ki belőle semmi, csak az látható hogy állandóan állítgatod a dolgokat, de egy beállítás után sem láttam hogy mentetted volna amit állítottál.
Most hogy is van ez? -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Zsírkrétamen #44248 üzenetére
Az a baj, hogy a második képen hiába kikapcsoltad a TURBO-t, még mindig ott figyel a Turbo frekvencia.
A CPU Ratio menüben, az All Core kiválasztása után kellene, hogy legyen egy értéknek, amit akár átírhatsz 56-ra is. Ez a CPU szorzója. Ha ez nem megy akkor van gond.
Vagy az alaplap, vagy a processzor miatt nem működik ez a funkció. Hiába írja, hogy K-s, de egyszerűen nem kezeli annak.
Hogy mi lehet az oka, azt nem tudom. Én így jártam a saját 2500K/ASUS lap párosommal. Egyik nap ment 4600Mhz-en a következő nap egy Cmos clear után vége volt a mókának. Tökéletesen működik (turbo, stb.), de a tuningot azt nem engedi. Már próbáltam mindent, de nekem nem sikerült megoldani, így lett egy ilyen konfigból netezős gép.
Nem állítom, hogy nálad is így van, de másnál is jelentkezett ilyen probléma. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Zsírkrétamen #44245 üzenetére
Az rendben hogy azt írja ki, de a szorzóértékekre lennék kíváncsi amit a BIOS kiír. Amit linkeltél pedig nem működik.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Zsírkrétamen #44240 üzenetére
Készíts már arról a BIOS lapról egy képet, ahol a processzor tulajdonságait (paramétereit) írja ki. Ugyanis lehet, hogy a BIOS nem érzékeli, hogy K-s a processzor.
-
korion
senior tag
válasz
Zsírkrétamen #44240 üzenetére
Sajnos most az erő nincs Veled
vannak itt nálam jóval okosabbak,tapasztaltabbak,lehet vki "mindjárt" segít!
-
korion
senior tag
válasz
Zsírkrétamen #44237 üzenetére
szia!
és ha nem kapcsolod ki a turbót?
vagy próbáld per/core és állítsd be egyenként a magokat 42x-re!(vagy 41-re állítsd,mert lehet nem tudja a 42x)
a ramokat hagyd 1600mhz ,mert max 3D Mark és társainál számítanak és ott is "pár pont",viszont instabil lehet könnyen tőle a géped!
-
korion
senior tag
válasz
Zsírkrétamen #44233 üzenetére
XMP-ben 2133-ra felhúzhatod!
de állítsd be a 42-43x szorzót,hagyd 1600mhz a ramokat használd egy kicsit a gépet+ teszteld,
ha minden okkés 1866-on használd,
aztán,ha úgy is minden okkés akkor 2133-on! -
korion
senior tag
válasz
Zsírkrétamen #44231 üzenetére
A 290 elég full-hd-ra,ha csak nem 120-144mhz moncsid van!
így,ha beállítod,h 75fps legyen fixen (59-60hz tud egy átlagos monitor)
akkor "nem gyilkolod"az alkatrészeket "feleslegesen" és minden tovább bírja!Nálam jobb lapok voltak és lehet szerencsés is voltam-vagyok a procikkal,de a 4.4ghz mindig ment,úgy,h nem fagyott ki a gép durva stresszteszt alatt sem!
-
korion
senior tag
válasz
Zsírkrétamen #44229 üzenetére
ne viccelj vízzel ,ha nem olyan proci amit delidelni kell,akkor 99%,h bírja a 4.2ghz (bár nem egy csúcslap,de annyit illik)
bírni fogja úgy, alapon,feszkóemelés nélkül! -
korion
senior tag
válasz
Zsírkrétamen #44227 üzenetére
Szia!
3-4 éve tuningolgatom a procikat,de nem játszom a feszültséggel!(ezek voltak,vannak 2500K,3820.3930K,5820)
power safe
ff
turbo off
és rakd 42X a szorzót!Intel burn test (ingyenes )
beállítod a Very high és és adsz neki 5 kört!
közben letöltöd a HWinfo programot!(ingyenes)
mert ez mutatja a jelenleg,legnagyobb,legkisebb és átlag hőmérsékletet is!
Megnézed a hőfokokat!De ami a legfontosabb!!Milyen hűtőd van??
ADDIG NE KEZDJ SEMMIT,míg nem válaszoltál!!!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest