Új hozzászólás Aktív témák
-
Zenger
tag
Sziasztok a jövöhéten jön az új PC, úgyhogy megszeretném kérdezi, hogy egy asus z77-a-s lapba hogy kéne tuningolni egy i5-3470-et?
Ja és meddig menjen gyári hűtöjével? -
malphitee
senior tag
Hi, nem látom nagyon értelmét lecserélnem a 4670K t 4690K ra, egy asrock z87 extreme 3 alaplappal van párosítva amivel eléggé meg vagyok elégedre, bios ban a szorzót 34 ről felvettem 45 re, 4500mhz en megy most mást mindent autón, alapon hagytam. Ahogy néztem cpu-z ben, 1.3v ad a procinak, de tökéletesen müködik nem fagy. Szerintetek manuálisan érdemes belenyulnom, finomítani valamin? Mikor összetettem a gépet azóta így megy, nem játszottam se a nagyobb szorzóval semmivel
Illetve tudnátok ajánlani egy nagyon jó processor hűtőt hozzá? Akarok venni, most a gyári intel van rajta de full terhelésnél nem megy 80 fok felé, gondolom egy jó hűtővel a jenelegi beállítás mellett 70fok lenne.
Proci adatai, itt meg lehet nézni a steppinget esetleg hátha valami jobb fajta, és jobb hűtővel megy ez 4.5 felé is.
-
3.Aragorn
addikt
2V? Nekem az soknak tűnik. Mindenesetre a ram topicban tedd föl a kérdésed, ott tudnak segíteni!
-
Werkly
őstag
P8Z77-V lapnál ha Manualra rakom az OC-t alapból 4200-at céloz meg a CPU-m (3570K) Ez alap induló gyári OC az Asus lapnál? Vagy külön kéne állítgatni vagy "Ő" fixre lövi be a CPU-t azon az órajelen? Kösz!
-
3800+
őstag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Konfig: Phenom II 710 X3 @2,9Ghz
RAM: 2*1gb HyperX DDR2 800 Mhz @920GhzEddig ez a konfig ment így hibátlanul.
Most beraktam egy CSX RAM-ot és 6-6-6-18as időzítéssel is POST ERROR OCCURS-t ír a gép bootnál és visszaállítja az eredeti beállításokat.
A RAMok 2V-on mennek. Mi a baj? Ennyit azért birnia kéne a CSX ramoknak nem?
Adna valaki esetleg egy tippet, hogy mit hogy állítsak? Próbáltam Visszavenni a frekvencia szorzó hogy 787 mhzen menjenek a ramok de akkor is ugyanaz a hiba. Cseréljem emg a slotokat?
A dual channel-nél biosba unganged van.
-
edari
őstag
Kevesebbet eszik, kisebb elvezetendő hő. Nem csak adott komponenst hűtöd vele, vegyük most példának pl. a cpu-t. Ha kevesebb hőt termel a proci, akkor a lapnak is kevesebbet kell dolgoznia (vrm), és a cpu körül lévő dolgok is kevesebb hőt kapnak.
Tudtommal nem csak K-s procikat lehet alulfeszelni, de attól függetlenül Z-s lap kell hozzá (2. és 3. generációs Intelekhez p67-es lap is jó).
AMD-nél egyébként jóval többet tudsz alulfeszelni mint Intelnél. Előbbi gyártó baromi sok feszt ad a prociknak/vga-knak a gyárba.
-
Wucky
senior tag
Sziasztok!
Kérdés: mire jó az alul feszelés? Kevesebbet fogyaszt a proci vagy a vga?
Csak K-s procikat lehet?
Teljesen láma vagyok a tuninghoz. -
3.Aragorn
addikt
Üdv
Adatlapomon szereplő konfigot szeretném megrángatni, amíg meg nem érkezik az új alaplap-proci duó. Hihetetlen tudom, de eleddig nem tuningoltam az E6300-ast, pedig igencsak kellett volna. Gyári hűtés ugyebár...Helyére hamarosan érkezik egy alpenföhn brocken 2-es. Az Asus P5Q lap a későbbiekben átkerül húgom gépébe és belekerül majd egy E6420-as, melyen egy coolermaster hyper 212 ül majd. Ezt a procit is mindenképpen húzni szeretnénk, ha már adott a hűtő.
Hogyan induljak neki a dolognak? Socket 939 (már ha jól emlékszem) óta nem volt dolgom tuninggal, így kérlek benneteket, az alapoktól írjátok le/linkeljétek be, mire kell figyelnem!
-
edari
őstag
válasz
wings03 #42276 üzenetére
Pl tomoritesnel van ertelme a ram tuningnak. De játékokban nagyon keveset hoz a konyhara. Oda inkabb cpu kell es vga.
Norbi0401: nezd meg a pcie frekit. Fixald 100-ra nezd meg ugy, hatha. Ha ez se jon be, akkor probald meg egy masik tappal. Bar a gepedben a legnagyobb fogyaszto most a vga, a proci nem nagy etvagyu. Probald ki, hátha.
-
norbi0401
tag
Sziasztok
Egy másik fórumban már kérdeztem, erre esetleg valaki tud megoldást vagy mi lehet a baj?
[link]
Köszönöm a segítséget előre is.Üdv.
-
wings03
újonc
Hát ez az amit nem igazán tudok.. :/
Viszont ha soknak tűnik akkor vissza veszem a kettő közé ,kb 1.37V-ra.
De akkor lényegében a Ram így nincs lebutítva 800MHz-re?
Mert ha 1333MHz-ről le van csökkentve 800MHz-re akkor lényegében sok értelmét nem látom a tuningnak..
De mint fentebb írtam nem értek hozzá.. :/
Köszönöm válaszod!
-
wings03
újonc
Sziasztok!
Configom:
Alaplap: Gigabyte GA-P35C-DS3R rev:2.1
Proci: Core 2 Duo E6750 1333fsb 2.66GHz
Ram: Corsair 2GB 1333MHz (DDR3) + Kingstone 2GB 1333MHz (DDR3)
VGA: Gigabyte GTX460 OC 1GB
Táp: Chieftec CTG-500-80Pamit el szeretnék érni az az ,hogy ez a proci 3.2GHz mennyen..
Először is Minden feszültséget autorol ,normálra tettem és a PCI-e freki 100on van!
Már sikerült belőnöm 3.2-re úgy ,hogy emeltem az FSB-t 333-ról 400-ra de ugye húzta magával a ramokat is na most a ram osztót beállítottam 3.33-ra és így majdnem megkaptam a ram gyári: 1333mas órajelét..(asszem 1293 vagy valami ilyesmi ,nem tudom pontosan de úgy tudom ,hogy pár MHz +- nem számít sokat..) aztán elmentettem és így be is boot-olt és örömömre 3.2GHz ment a proci ,csináltam 1 stabilitás tesztet és nem fagyott ki meg semmise..(Azt kihagytam ,hogy a proci feszt belőttem 1.40V-ra a gyárija pedig 1.35V volt)
Na most a kérdésem az lenne ,hogy ezt jól csináltam-e?
És az miért van ,hogy ezek után mikor visszaléptem a BIOS-ba akkor a ram órajelnél 800Mhz volt?? mert a tuning előtt ott 1333 volt és én ahhoz lőttem be a 3.33as osztóval az 1289 körüli értéket..Most vissza van gyárira állítva minden!
Mert nem igazán értek ehhez és ezért kérem a szakértők segítségét ,hogy a fent leírt beállításokat alkalmazhatom-e? és nem-e nyírok ki vele valamit egyből?(A procin nagy hűtés van..tehát melegedéssel nincs gond ,3.2GHz-is stress test el 53 fok főlé nem ment!
Előre is köszönöm mindenkinek!
-
Zoli0726
aktív tag
Sziasztok, meg tudná valaki mondani, hogy i5 4670K-val 4.4 ghz 1.27 volton jónak, vagy rossznak számít?
-
LP700-4
tag
Üdv mindenkinek!
A segítségeteket kérném egy kis processzor tuningban.
- A CPU: Intel xeon E5440 C0 (ugyan az mint a Q9550).
- Az alaplap: Asus maximus 2 formula P45-ös.
- A memóriák: Kingston hyperx ddr2 1066mhz (4x2GB).
A processzor alap órajele 2.83 GHz (333x8.5) én stabilan fel tudtam piszkálni 3.3 GHz-re (390x8.5) de ha egy kicsit is feljebb akarom emelni akkor azonnal durr kék halál.
A Core Voltage így 1.25 V (3.3GHz-en)
A memória CL:5, tRCD:5, tRP:5, tRAS:18 Voltage: 1.8V
Szerintetek mit kéne állítgatnom hogy 3.3 Ghz fölé is stabilan tudjam vinni a procit?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
ljani19
csendes tag
Sziasztok!
Lenne nekem egy Q6600 G0 steppinges procim és hozzá van egy XFX 790i Ultra SLi lapom amiben van 2x4GB DDR3 1333Mhz ram modul (Kingmax FLFF65F-C8KF9)
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy hogy tudnám a procit olyan 3 vagy 3,2Ghz körüli értékre tornázni?
Hűtés téren ninc gond mert H100-as vízhűtés van a gépbenElőre is köszönöm a válaszokat
-
Batman007
tag
Na kicsit utánajártam ennek a memória dolognak. Találtam a tweaktown.com-on egy másik gigabyte alaplaphoz feltett kérdésnél memória szorzó táblázatot és leírást.
Nálam biosban ezek vannak: 4.00C; 2.40B; 3.20B; 3.00A; 4.00A
Az addig rendben, hogy alap 200 fsb-n 4.00C van, 266-hoz közeledve majd 4.00A kell a táblázat szerint. Viszont 333 fsb-nél, 4.00B kéne, ami nekem nincs.Egyáltalán mit állít az A, B, C?
-
Batman007
tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok tuning terén és egy Intel E5200-at szeretnék feljebb húzni (amíg stabilan engedi). A kezdőknek szánt leírásokat átrágtamm. Prime95, LinX, CPUID progik letöltve. A konfigom így fest:
Gigabyte GA-G41M-COMBO alaplap
Intel Pentium E5200 (2.5 Ghz, fsb-800)
Arctic Freezer 7 Pro cpu hűtő
Team Elite 4GB 1333 Mhz DDR3 RAM
N Power 450 W tápegység
(+ Gigabyte Radeon HD 4850 512 MB; Samsung SP2004C 200 GB és Western Digital Caviar Blue 500 GB; Samsung dvd író)Ezzel így ugye nekifuthatok?
A cpu-ról lehet tudni felhasználói tapasztalatok alapján, hogy nagyon jó tuning értékekre képes. Az alaplap viszont kevésbé, 340 fsb körül elvileg egy fsb korlátba kell ütköznöm, ami fölé már nem enged (illetve pcie emelésével még 20-30-at, de ez gondolom nem annyira ajánlott). A szerencsém az, hogy 200 és 340 mhz között elég nagy tér van emelésre. A kérdésem, hogy itt a szorzó jó ha magasan marad?(alapból 12,5)
A ram ugye 1333mhz-es, de azt az alaplap csak OC-re engedi tehát 800 mhz-re vissza van korlátozva. Így lesz az fsb ram arány 1:2. Ha jól értem ez azt jelenti, hogy a ram frekvencia emelkedése nem okoz majd semmiféle problémát, mivel csak olyan értékeket kap majd amikre eleve képes (333 fsb-ig, de utána már úgyis ott az alaplapi korlát). Így a ram beállításaihoz majd egyáltalán nem kell nyúlnom? -
samfishR
senior tag
Tiszteletem!
Tuningolgatok egy 4770k-t. 4,5GHz-ig jutottam 1,2V-on úgy, hogy a feszültséget manual-ra állítottam. Amint átállítom adaptive-ra, kékhalál windows betöltésnél. Ha visszább veszem 4,4GHz-re, akkor betölt a windows adaptive mode-al is. Hogy lehetne rábírni, hogy adaptive-on 1,2V-on 4,5-ön stabil legyen?
Köszönöm előre is!
-
errorcode06
őstag
válasz
Gyufaaa #42264 üzenetére
Most megnéztem win feladat kezelővel, meg GPU-Z logjával. BF4 alatt, 1920*1080 High-on, a GPU olyan 92-97-körül szaladgált GPU-z logfájlja szerint. A proci is szinte max-on pörgött, úgyhogy ez nekem megfelel.
3,6-ra húztam és alapfeszen hagytam (fél óra prime95 meg 1 óra BF4 alatt is stabil maradt). -
Gyufaaa
veterán
válasz
errorcode06 #42263 üzenetére
játék közben használ OSD monitorozó programot. Ott kilistáztatod, hogy mutassa a CPU és GPU használatot. Ha a cpu 100%-on forog, a GPU pedig 70%-on (csak, hogy értsd a számok lényegét, azért írom így) akkor CPU limited van. Ha fordítva van, akkor jó.
-
errorcode06
őstag
válasz
Gabrikovics #42262 üzenetére
Egyáltalán, mivel tudom megnézni hogy hajtja ki a kártyát a proci?
És a tuning menetéről ajánlanátok valami bővebb infót magyarul, mert az első hsz. már nem épp aktuális...
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
errorcode06 #42252 üzenetére
Az én 965BE procimból CM tx3 hűtővel 3700-ig tudtam menni a 212+ sokkal jobb hűtő a 3800 sanszos DE fesz emelés nélkül kizárt a Phenom II 3600 felett már kéri a plusz kakaót
-
errorcode06
őstag
Sziasztok!
Egy Phenom II X4 955BE, CM Hyper 212+ - ből mit lehetne kihozni? 3,6 - 3,8? Az új VGA-m mellé lenne.
Tápom egy Corsair HX650, Lapom: Gigabyte GA-790FXTA UD5 (Nem szeretnék feszt emelni ha nem muszáj.) -
DokiBaxxi
őstag
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
DokiBaxxi #42245 üzenetére
Na közben a TC is megjavult. Viszont, most a BIOS-ban 32 a CPU szorzó, és 3,2 GHz-t ír, de az oprendszeren belül sehol nem látom, hogy valóban annyi lenne az órajel
Próbáltam AIDA64-gyel és CPU-Z-vel. Valami nem jó? Vagy engedélyezzem a szorzó állítását az oprendszeren belül? -
zolika95
újonc
Sziasztok! Van egy Asus K8N lapom (s754) és van egy Athlon 64 3000+ om. Na most a biosban van lehetöség egy kis overclokra + 3, +5,+10 % os tulhajtást engedélyez maximum! Na most ha beállítom 10%-os teljesitmeny novekedesre. Akkor a proci ami alapból 2 GHz. 2,20 ra megy fel. Az lenne a kérdésem , hogy hogyan tudnám 2.4-2.5 ig felhuzni a procit ... ??
-
kircso13
senior tag
Van 2 db kingston ddr3 1066 memóriám. 9-9-9-25 idozitesel stabilan megy 1400 mhz en . 1600 on is elindul, betölt a vindoz, de 10 perc után kifagy. Itt érdemes 11-11-11-25 idozitesre rakni?
-
KYZRR
őstag
válasz
Gabrikovics #42239 üzenetére
Esetleg a szunnyado ket magot megprobaltad mar feloldani?
-
ablack
senior tag
Szisztok,
Szerintetek egy ASUS M4A77TD PRO alaplappal AMD Phenom II X2 550 mellett érdemes lenne tuninggal próbálkozni? Vagy ez a lap gyenge hozzá?
-
gegefox
csendes tag
Hali!
Szeretnék tuningolni egy 4930K egy asrock extreme9 alaplapban, de suta vagyok, hozzá szeretnék egy kis segítséget köszike. -
Ueda
senior tag
válasz
pityumacy #42232 üzenetére
Az AMD FX topikban is érdeklődj, mert ide mostanság nem nagyon járnak a szakemberek : http://prohardver.hu/tema/amd_fx_bulldozer/friss.html . + összefoglaló kinyitása a fórum elején abban láttam, hogy van írás tuningról is.
-
pityumacy
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigom van és szeretném a processzort húzni egy kicsit:
Processzor: AMD FX 8320 @ 3,5GHz
Alaplap: Asus M5A99 FXPro 2.0
Procihűtő: Cooler Master Hyper 212 Evo
Táp: XFX Pro 850W
RAM: 1x8GB Corsair Vengance @ 1600MHz
VGA: HIS Radeon HD7950 (ezt már tuningoltam 1126MHz + 1575MHz-re)A HWMonitort használom hőmérséklet mérésre, és alapesetben (25 fokos szobában) az AMD FX-8320 alatti hőmérséklet 18 fokot mutat, míg az alaplap jellemzőinél a CPU hőmérséklet 34 fok. Sajnos nem tudom, hogy melyik a valós. Futtattam rajta a Prime95-öt, és így a nagyobb hőmérséklet 55 fokra nőtt.
Ezután a http://www.overclock.net/t/1348623/amd-bulldozer-and-piledriver-overclocking-guide-asus-motherboard
oldal szerint megpróbáltam felemelni 4000MHz-re (csak a szorzó növelésével, ami így 20 volt), és ezután a hőmérséklet 80 fokra fölment, amit nagyon soknak találtam, úgyhogy gyorsan le is állítottam.Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a baj, illetve tanácsot adni hogy hogyan kéne a procimat tuningolni?
Előre is köszi! -
Martin97
aktív tag
válasz
RAZERXX #42225 üzenetére
A q9550 jobb, de ha minden áron fejleszteni akarsz akkor a 1156, 1366 felé nézelődj. Csekély ráfordítással le tudnád cserélni.
De ha rendesen meg van húzva a mostanid az is jó lehet ehhez a vga-hoz. Én azt tanácsolnám, hogy keresd meg ennek a CPU-nak a végét, és aztán dönts, hogy kell több vagy nem. -
RAZERXX
aktív tag
q9550 menyit bír most egy q9300 van de 5000ft rá fizetéssel megkapnám a 9550 !!!
-
Gomez1984
aktív tag
nekem azóta csinálja mióta lecseréltem az NVIDIA karim Radeonra
-
Martin97
aktív tag
válasz
Gomez1984 #42216 üzenetére
Ez a probléma elég gyakori mostanában nálam is (r7 260x). Nem az a probléma, hogy nem ébred fel, hanem a vga nem ad képet, és fekete a kép, és csak a reset/táp kikapcsolása segít. Nálam az segített, hogy kitoltam a tdp-t de néha még így is csinálja. Ez a zerocorenak egy igen durva hibája.
Ez elvileg kikapcsolja a zerocoret -
Gomez1984
aktív tag
Sziasztok
A gépem azt a furcsaságot műveli hogy nem mindig "ébred" fel alvó állapotból. Látom hogy tölt, villog a HDD de a monitor nem kapcsol be.
3770k 4,3Ghz
Z77 Extreme3
8GB ram
R9 280x
600w Cooler Master tápLehet hogy már valamelyik hsz-ben le van írva a megoldás, de nincs időm sajnos a több ezret végigböngészni.
Előre is köszi a segítséget. -
DokiBaxxi
őstag
válasz
DokiBaxxi #42211 üzenetére
Most egyébként így néz ki a BIOS
CPU Specifications-nél semmit sem enged állítani, minden szürke -
DokiBaxxi
őstag
válasz
DokiBaxxi #42207 üzenetére
Bekapcsoltam, hát nem igazán van változás, de talán kevesebbszer csinálta, illetve a random beakadások megszűntek (volt talán 1 vagy 2, de ennyi). Majd még nyomok rá tesztprogikat meg méregetek is. Az a baj, hogy a BF4-nél nem tudom eldönteni, hogy azért vannak ilyen FPS dropok scope-ba zoomoláskor néha, mert valami nálam nem jó, vagy mert béta a játék
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kompakt vízhűtés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen notebookot vegyek?
- 3D nyomtatás
- Anime filmek és sorozatok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest