Új hozzászólás Aktív témák
-
Leone966
csendes tag
Na szépen fel lett tolva a procim 4.9ghz re hát kurva nehéz volt ironikusan fogalmazva mert egyetlen 1 beálitást változtattam meg a biosba a defaulthoz képest ez az órajel volt auto modból átálitottam 4.9 ghz re probáltam az 5ghz et de ott már le fagy szóval 4.9ghz en fut a gép ennyi napok kérdése és kiderül hogy stabil e mert én játékkal tesztelek
hozzá teszem ez eddig azért nem sikerült mert régi volt a bios de most a 2015 ös verzióval megy!! -
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Jelenleg Asus P8Z68-V Pro, i5-2500k, 4x4GB 1600, Sapphire 6950 2GB + FSP EVEREST 400W konfigot használok alapon, teljesen tuningmentesen.
Beszerzés alatt van egy Asus Sabertooth P67 + i5 3570k
Keresztgyerekeknek alakítok ki egy játékos gépet, amibe a Sabertooth laphoz a 2500k + 2x4GB DDR3 + 6950 + Everest 400W kerülne.
A P8Z68-V Pro lap megkapná a 3570k procit és memót kellene hozzá kerítenem. Ahogy nézegettem a memókat, feltűnt a P8Z68-V Pro speckóinál, hogy az 1600MHz feletti memória órajeleknél O.C.-t is írnak.
Érdekelne, hogyan is megy, mivel kell számolni pl. az említett 3570k esetében, ha tuningol az ember? 1600-as memókban gondolkodtam eddig, de ahogy a lap speckóinál írják tuninggal működne magasabb órajelű is.
Szóval szeretném tudni, hogy milyen memót is lenne érdemes vennem (2x8 GB van kiszemelve), de az órajelek tekintetében nem látok tisztán (1866-2133-2400???). Ráadásul ugye ezek általában 1.5V feletti feszültséggel üzemelnek, amit nem nagyon ajánlottak használni intel procival mikor a jelenlegi gépet raktam össze. Persze vannak tuningos memók, melyek alacsony feszültséggel is képesek üzemelni magasabb órajelen
Remélem sikerül kihámozni mire is lennék kíváncsi
-
Leone966
csendes tag
válasz
schawo #43590 üzenetére
Oksa
az lenne a kérdésem hogy hogyan kell tuningolni hogy most felteszem 1,4 v corra a feszt mondjuk off set be mert aztmondták ugy a jó azt meg ki tapasztalom ott mennyit kell beálitani az óra jelet is emelem ameddig engedi azon kivül kaptam én egy olyan hozzászolást hogy :
C1E legyen bekapcsolva. Pll 1.8V-ra belőheted. Meg a VCCIO-t és a PCH-t is arra ami ott van mellette, ne autón legyen. LLC-t egyel kisebbre is állíthatod. Offsettel lenne célszerű proci feszt adni ha nem akarod feleslegesen kínozni.
TDP limiteket is fel lehet tolni 200-ra mondjuk.ezeket mind alkalmazom és ennyi?igazából?
-
Leone966
csendes tag
most vissza vettem 4ghz re amig nem gyözödök meg róla hogy kell tuningolni
-
Leone966
csendes tag
i5 2500K
Sziasztok egy rövid választ szeretnék
ez a gépem :
http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=139041&sub=usercomp&comp=139754
a beállitások :
http://www.kepfeltoltes.hu/150406/20150406_184845_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/150406/20150406_184915_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/150406/20150406_184932_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/150406/20150406_184949_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
és a proci tuningal kapcsolatba renedbe van e a 4.8ghz 1.52 v coreon vagy ha nem milyen beálításokkal tudnám lejjebb vinni a feszt mert 1.51 en már fagy! -
gyuszito
senior tag
Hali skacok!
Modoltam egy xeont a p35-ds3l - es lapomba. Minden oké, működik, de van egy kis bibi. Feszt hiába adok rá, win alatt a gyári értéket sem éri el.. Táp coolermaster, nem lehet vele baj, proci pedig L5410. -
RastaJoe
csendes tag
válasz
windlord #43582 üzenetére
Hát ezzel az 1.0-1.1V fesszel 3.4 en nyertem játék közben majdnem 10 fokot, szóval baromi büszke vagyok a sikerre
4.2 ghz hez ez viszont kevés nekem legalábbis :/ holnap még mahinálok vele, így 1 üveg bor után már nem akarok vele nagyon foglalkozni, de valamennyit majd rá kell tenni hogy úgy is stabil legyen.
Igazából ott vannak a bajok, meg a tuning oka is az hogy a proci magában elég erős lenne játékokhoz mindenképpen, de az AC unity pl már gázos, ott nagyon felmelegszik szerencsétlen, mondjuk az eléggé több szálra van optimalizálva (több mint 4) gondoltam ha kicsit felhúzom akkor valamit javíthatunk a helyzeten, de persze nyilván nem lesz olyan mintha egy i7-el menne 8 szálon.
Holnap megpróbálom stabilra beállítani 4.0 ghz-en, hogy azért ne melegedjen annyira. Biosban viszont elég bonyodalmas állítgatni a cuccokat, rengeteg opcióm van, mindenféle turbo meg load optimalized hülyeség ami nagyobb teljesítmény esetén magától + feszt ad a cpu nak... De majd csak elszórakozok vele -
windlord
őstag
válasz
RastaJoe #43581 üzenetére
LinX -el van aki órákat tesztel.
Én 15-20 percet...
Játék alatt stabil akkor frankó.Bizony, csökkenni fog a hőfok a kevesebb feszre.
Olyan 1.1V magasságában lesz a 4GHz, 1.15 4.2GHz, 1.2V 4.5GHz.De itt azért már jönnek a hőfokok is.
Persze, csak ha nincs delidelve a cpu-d...
(Kapak leszedve, újrapasztázva a mag egy jóféle cuccal)
Sokat hoz hőfokban nagyon... -
RastaJoe
csendes tag
válasz
windlord #43580 üzenetére
Pont annyin van most az alap, tesztelgetem, mondjuk tudni kellene hogy mennyi ideig szükséges futtatni mondjuk a linxet, mert 15 percig járattam hiba nélkül, de fél óra bf4 közben meg volt egy fagyás ami után restartolni kellett a gépet.
akkor -0.255V-al volt visszavéve és úgy pont 1V volt a fesz terhelés alatt, ez ezek szerint kevés. most -0.250V meglátom most mennyire lesz boldog. A hőfok minden esetre drasztikusan csökkent aminek nagyon örültem, csak a stabilitást kell állandósítani. -
RastaJoe
csendes tag
-
RastaJoe
csendes tag
válasz
Martin97 #43576 üzenetére
Rendben!
akkor majd átírom ezeket a beállításokat biosba is, és meglesem úgy hogy muzsikál. Érdekes módon alap beállításon jelentkezett ez a túlmelegedős dolog nem 4.2-re húzva. A throttling görbe végig egyenes és 100% a cpu teljesítmény, a mhz esett le 3400-ról valami minimálisra 2 esetben.
-
Martin97
aktív tag
válasz
RastaJoe #43575 üzenetére
Ha instabilitás van akkor hibával leállnak a tesztprogramok (linx, prime). Amit te írtál az a throttlingra (túlmelegedés elleni védelemre) utal. Szerintem még lehet csökkenteni a feszt.
Lehetőleg ne programból tuningolj, hanem biosból. (Arra, hogy megkeresd a stabil feszeket és egy 24/7-es beállítást jó lehet a program)
A végleges beállításokat mindenképpen a biosban állítsd be! -
RastaJoe
csendes tag
válasz
windlord #43574 üzenetére
Na bakker volt itt túl fesz dögivel :S
Szerencsére nem kell a biosból ki be lépkednem, az alaplapomhoz van egy F-Stream Tuning program, ott grafikus felületen tudok mindent növelni vagy épp csökkenteni, alap 3.4-en eddig off setben -0.045-el csökkentettem a cpu feszt. így most stabilan megy 1.208 - 1.216 V között, terhelés alatt, a hűtő meg be sem kapcsol, eddig meg ilyenkor már be akarta szívni a gép oldalát...
edit: bocs ha bagatel a kérdés, nyilván az lesz... XD ha instabilitás jelentkezik, akkor azt aida-ban a "Clocks" fülben kell tapasztaljam? Mondjuk ha ott nem egyenes végig a MHz görbe, hanem leesik utána meg vissza 3.4-re.
-
windlord
őstag
-
ProdiG
tag
válasz
Gabrikovics #43569 üzenetére
Értem. Köszönöm! Sajnos nem igazán bírja a húzást a konfig.
-
RastaJoe
csendes tag
Ok, köszi szépen a segítséget!
Automatán van amúgy a cucc, gondoltam csak jobban tudja magától mennyi kell neki a jóléthez mint én, de ezek szerint ez az automata rendszer sem tökéletes. A fesz csökkentése kihat majd a cpu hőmérsékletre?
Mert eddig úgy vettem észre hogy ha megemelem az órajelet akkor aránytalanul megnő a hőfok.Van a biosban egy olyan opció hogy "off set" az mit takar? Láttam videóban hogy azzal operáltak, de kezdő lévén nem nagyon vágom mi a szerepe.
-
windlord
őstag
válasz
Martin97 #43566 üzenetére
Igen, ettol feltem.
Auton van.
Biosban tedd at manualra a cpu voltage -et.
Allitsd ugy, hogy 1.2v kornyeken legyen cpuz szerint!Tesztelj, dee tudni fogja lejebb is a 4.2 -t.
Fokozatosan csokkenetsd a feszt., addig, amig teszt alatt nem lesz instabil...
Ahol hibazik, az az ertek mar keves... -
ProdiG
tag
válasz
Gabrikovics #43559 üzenetére
Gyári BIOS beállításokkal is simán felmelegszik 65-68 fokra...valami itt nem klappol.
-
windlord
őstag
válasz
RastaJoe #43554 üzenetére
Nem ismerem, de jónak néz ki.
8 hőcsővel biztos jó teljesítményt diktál.
Ha húzod a procit és adod neki a feszt., akkor oda már kell a jó hűtésNézd rá az Alpenföhn Himalaya -ra.
-
Gabrikovics
aktív tag
-
ProdiG
tag
válasz
Gabrikovics #43555 üzenetére
Elfelejtettem említeni,az enyém is unlockolt, L3 cache nélkül. Ez Propus lapkás. 255 Ref.clock-nál HWMonitor szerint már eléri a 70C-s core tempet. Azért akkor már a házban is kéne éreznem valami meleget,vagy nem?
Még egy kérdés: Mint említettem Cooler Master Hyper TX3 EVO forog benn,két ventit is rálehet aggatni. A második ventit milyen irányban kéne rátenni? Az is a hűtőbordára fújja a levegőt,vagy az ellenkező irányba?
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
ProdiG #43551 üzenetére
A HWMonitor alapjában jól mér " márha az alaplap szenzorai jó értéket adnak neki " de néha vannak érdekes számok !!! Az öcsémnek hasonló lapja van mint neked ASUS M4A78 LE és egy unlockolt PII X4 B50 de csak három magot lehet stabilan járatni igaz azt 3800MHz-en !
Tehát HWMonitor , az AMD procik két hőfokot mérnek mag és kupak a magot a procin belüli hőszenzor de nem direkt értéket hanem valami fura skálán értelmezve . A kupakot gyakorlatilag az alaplap méri és ez általában Deneb-nél 5-10c fokkal magasabb Vishera lapkánál ez akár 20c fok is lehet ! -
windlord
őstag
Azt hiszem 105 a hatar...
A 67 messze nem gaz.
Amugy nem 77 a tpd? -
ProdiG
tag
válasz
Gabrikovics #43549 üzenetére
HWMonitor azt mondja, hogy a CPUTIN 43C körül mozog terhelés alatt, viszont a core temp-ek azok 66-68C körül mozognak Prime95 alatt. Melyik a mérvadó? Bent a házban még csak meleget sem érzek a processzor körül. Openhardware monitor és AIDA64 is ugyanezeket az értékeket mutatja.
-
ProdiG
tag
válasz
Gabrikovics #43549 üzenetére
Köszönöm a linket,rajta vagyok!
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
ProdiG #43544 üzenetére
A procid BE vagyis szorzózármentes vagy sem ? Ha igen akkor könyebb mert csak a szorzót kell emelned " meg a feszt " ha nem BE akkor nehezebb és valszeg a lapod lessz a gyenge láncszem mert előreláthatólag 250MHz RefClock fölé necces lesz vinni és ekkor már a RAM-ot is vissza kell osztani .
Olvass utánna a Phenom topik összefoglalójában vagy itt [link] -
RastaJoe
csendes tag
Sziasztok!
Van egy i5-3570k procim egy fatal1ty z77-es lapban amit egy scythe grand kama cross 2-vel hűtök. alap órajelen terhelés nélkül 36-38 fok 540 venti fordulat mellett.
Arra lennék kíváncsi, hogy mennyi az a hőfok ami még egészséges neki. Nyilván nem az a cél hogy deresre hűtsem, de megfőzni sem szándékozom -
ProdiG
tag
Sziasztok!
Adott egy Asrock m3n78d lap,egy AMD Phenom II X4 B45 3.10GHz ketyegővel,egyenlőre még 4GB Kingston 1333MHz RAM-mal,amit nem sokára akarok bővíteni 8GB-ra. Erre a konfigra jön egy Cooler Master Hyper TX3 hűtő,amire előreláthatólag két ventit fogok rátenni. A procit szeretném húzni úgy 4-4,2GHz-ig,már ha bírni fogja a konfig. Ez az első tuningolási kísérletem, bár már sokat olvasgattam ilyen témában, de nem igazán tudom hogy hogyan is kezdjek hozzá. Mit emeljek először,meddig,mire figyeljek stb.
A proci húzás,és a RAM mhz között milyen összefüggés van? Mire kell figyelni? Előre is köszönöm! -
gyuszito
senior tag
Jó reggelt uraim!
A héten beszerzésre kerül egy Xeon E5410. Tervem az, hogy 3ghz - en fogom járatni, de nem csak alkalmakra. Van egy olyan elméletem, mivel ebben a családban létezik alap 3ghz-es változat, hogy a 2 proci egyforma, csak a gyárban más nevet kapott. Lsd. E8xxx széria. E8400-asom simán, gond nélkül viszi az E8600 órajeleit. Láttok realitást abban, hogy tartósan bírni fogja?
Van mellé egy Coolink Bat hűtőm, ami az E8400-at sem engedte 50 fok fölé, gondolom ezzel nem lesz baj.
Kérlek titeket osszátok meg velem a vélenyeteket!
Előre is köszönöm!!! -
Pazolini
senior tag
Üdv!
MSI P965 Platinum [specifikációja] szerint a vas nem támogatja a DDR2 1066-os modulokat;
Beszereztem
tuning modult (2db 2x1GB-os kit) [ramokkal kapcs. hozzászólásom+képek]
889MHz-re és 1.95V-ra húztam, egy nem várt újraindulás volt 2 nap alatt.
Érdemes tovább húzni 1067-ig?
Esetleg úgy, hogy timingot a lassabb kit szerint visszaengedem, akkor stabilabb lesz?
Egyik kit CL5-ös, másik CL6-os, egyébként szint teljesen ugyanaz a széria. Most 5-5-5-15-re állította be az alaplapi vezérlő 889MHz-en.Húzott már valaki specifikáció által maxnak írt főlé MSI lapon???
Várnám a jótanácsokat, tapasztalatokat.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Kean_Sorbo #43537 üzenetére
Mert most alapon van. Szóval mekkora feszt adjak neki offset-be?
(#43536) PofaJenö: Elem kiszedés is megvolt, valami a beállításokkal nem jó.
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. Van egy i7 2600k CPU-m ami egy Asrock Pro3M alaplapban foglal helyet. A probléma, hogy a CPU Core Voltage 1,366V függetlenül attól, hogy mit állítok be. Offset 0,40-től 1,25-ig próbáltam de nem változik a feszültség. 4,5Ghz-en stabil egyébként, csak hát elég sok a fesz neki. Szerencsére 65°C körül tudom tartani a hőmérsékletet, de hosszútávra így nem szeretném használni.
Jelenleg alapórajelen használom. Kirakok pár képet a BIOS-ról, hátha valami nem jól van beállítva: [link] [link]
Illetve az értékek amit alapórajelen produkál: [link]
Válaszokat előre is köszönöm!
Szerk.: Képminőségért elnézést, a telefonom ennyire képes.
-
tonyrulez
őstag
Üdv!
Ez így mennyire stabil?Csak az FSB Clock-ot módosítottam 240-re, minden mást Auto-n hagytam. Gyári hűtővel ez még jó, vagy lehet többet is kihozni belőle?
-
Geresics
addikt
Sziasztok,
úgy fest, jövő héten végre újítok egy i5-2500K-t! (Éljen, éljen...)A kérdésem igazából az volna, hogy milyen paszta az ajánlott, és mekkora kiszerelésben?
A hűtőm egy Alpenföhn K2, és eredetileg 4g ARCTIC COOLING MX-2-re gondoltam, de tudok venni +150Ft-ért 8 grammosat is.
Pécsett legkönnyebben még a következő pasztákat tudom megvenni:
300 Ft - 0.5g REVOLTEC fecskendő
480 Ft - COOLER MASTER 2ml V1 VALUE
580 Ft - COOLER MASTER 1.5ml IC ESSENTIAL E2 ARANY
600 Ft - DEEPCOOL 6.5 g Z3
730 Ft - DEEPCOOL 7 g Z5
840 Ft - 4g ARCTIC COOLING MX-2
990 Ft - 8g ARCTIC COOLING MX-2 -
Pazolini
senior tag
Üdv Mindenkinek!
2 CSX DDR2-1066 CEC tuning kithez szeretnék segítséget kérni, hogyan érhetném el az 1066 körüli órajelet:
HozzászólásomKöszi
-
Shodan
őstag
Sziasztok!
Van egy 4670k procim, amit most kezdtem el megpróbálni húzni, eddig nem foglalkoztam vele meg nem volt rá szükség.
Jelenleg 4500ön megy 45x100 1,25V
4600-on ugyanezen feszen már játék közben néhol restartolgatott.Stress testre intel extreme tuning utiltyt néztem egyelőre csak rövidebb időre kb fél óra. MAx temp 80C körül volt.
Viszont ma reggel megnéztem prime95-el is. 10 perc után ránéztem és 100 fokos volt a CPU elkezdett throttlingolni. Ennyivel jobban elmelegedne prime95 alatt???
Több helyen olvastam hogy inkább aida-val vagy az ietu érdemes inkább nézni. Igaz ez? -
zsattila
csendes tag
Sziasztok !
Ez a konfigom, megvan egy jó ideje..
Kíváncsi lennék mennyit lehetne belőle kihozni szerintetek.
Az alapfeszt, hagytam, ahol van,( 1,285 V) nem emeltem.
333 FSB-n (3663 MHz) nem indult el.
Mindent manual-ra állítottam, és hagytam alapértéken
Amennyire látom egy P45 ez meg sem kottyan, különben. (DDR 3)
Teljesen kezdő vagyok, ha tudtok javasoljatok, mit mire állítsak ?
köszi -
mqm
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem tőletek!
Volna egy MSI Z77A G45 alaplap amiben egy 3470 van egy CM412-vel hűtve a jól szellőző Fractal hazában.
Milyen beállításokat kapcsoljak ki vagy be a tuningkor biosban? Mi a Max amit ezzel a trióval ki lehetne hozni 0-24?
Mi az a hőfok amire azt mondhatom mondjuk prime alatt hogy maradhat?
Köszönöm a válaszokat!
Üdv,
P. -
flymi
addikt
Üdv!
Valaki tudna adni használható komplett infót, milyen értékekre kell állítani a leírásban szereplő procit 4,0 illetve 4,2 GHz mellett, vagy ne is reménykedjek? Jelenleg nincs időm és humorom tesztelgetni. Auto Boost 3,8-ig tolja.
Előre is kösz! -
aftercooler
aktív tag
válasz
Archanon #43518 üzenetére
Próbáld így :
Bios:
Advanced turbo : Disabled
Load optimized cpu oc settings : Disabled
Load optimized gpu oc settings : Disabled-------------------------------------
Cpu ratio : all cores
All core : 45
most clock override : 100
intel speedstep technology : disabledDram frequency : a ramod frequency-ája pl.: 1600
------------------------------------
Cpu voltage: offset mode
offset voltage : +0.090v
------------------------------------------------------------Advancen menü:
CPU configuration:
Enhanced halt state : enabled
cpu 6 state support : DisabledA ventillátort állítsd magas fordulatra kb. 1500 rpm. (azt hiszem a tied 1600 max. rpm-es)
És a ház nagyon jól szellőzzön, folyton mérd,figyeld a hőmérsékleteket pl.: Core temp -el.
Futtass egy intel burn test-et maximum beállításon és közben nézd a hőfokokat. -
Archanon
őstag
AsRock Z75-Pro3
Intel core i5-2500 (nem k)Kérdés: Szeretném kicsit optimalizálni a jövendőbeli VGA-m mellé (gtx 970), tudok ennek minimális tuningot adni? Coolermaster hyper 212+ hűti, elvileg bírnia kéne, csak sík vagyok ehhez. Bios-ban nem találtam meg mivel emelhetném az órajelet, módosítani ugyanis nem sokat enged, csak enable meg disable, illetve feszültségmódosítás, de erre nem tudom mennyire van szükség.
-
donbos12
tag
És van ez :
-
donbos12
tag
Kicsit elbizonytalanodtam....
Most itt van E0 is meg A is...
Szóval most ez a proci jó tuning potenciállal rendelkezik vagy sem?Köszi
-
donbos12
tag
Sziasztok!
Ebből a konfigból mit lehetne kihozni szerintetek?A hűtő még nincs benne a gépben ezért az elméleti kérdés....
- Asus Rampage Formula
- Q9550
- 4x1 GB Geil DDR2 800 C4 Ultra
- Asus U-75HA
- Zotac GTX 460 AMP! Editon 1GB
- Alpenföln Brocken 2 (még nincs)
- WD VelociRaptor 160GBKicsit félek ,hogy a DDR2 miatt nem lehet kihozni a maxot...bár én laikus vagyok a témában
Köszi
-
dobobazsy
őstag
válasz
windlord #43511 üzenetére
az a baj itt annyi minden van, hogy nem tudom mit fixáljak
[link]
ez a videó jó irányt mutat? ilyen lapom van.
néhány példa, amikről eddig nem nagyon hallottam: min és max cpu cache ratio, cpu cache voltage, cpu system agent voltage, cpu analog I/O voltage, cpu digital I/O voltage, stb.
esetleg valami, amit a videóban rosszul csináltak? -
dobobazsy
őstag
válasz
windlord #43509 üzenetére
közben nekiálltam próbálkozni, de nagyok sok az ismeretlen kifejezés..
turbót bekapcsolva hagyhatom ezekhez?
az alulfeszhez gondolom maradhat minden auto-n, elég ha a procit állítom offsettel.4GHz-hez kellene valaminek a feszültségén emelni? illetve mik azok amiket kötelező auto beállításról manuálisra tenni?
-
dobobazsy
őstag
sziasztok!
tuningolni szeretném a procimat, egy i5-4690k, sajna egyelőre nem egy fullos hűtő van rajta, de tervezem a cseréjét. a jelenlegi egy Deepcool Gammaxx 300
alaplapom ASUS Z97-PRO GAMER
beleférhet kisebb tuning (mondjuk 4GHz) ezzel a hűtővel?
kell valamelyik feszültség értékét növelnem?vagy van a B terv, hogy kitesztelem mennyire alacsony VID-es a proci ameddig nincs jobb hűtő. mennyire hülyeség ez?
csak szokni szeretném a biost, rég nem tuningoltam (utoljára 2500k-t 2-3 éve)
arra gondoltam, hogy offset-el csökkenteném a proci feszt, közben IBT-vel szexelgetném.
mennyiről lenne érdemes indulni?
szóljatok ha hülyeségeket kérdezek!köszönöm előre is!
-
mue
csendes tag
Sziasztok elég kezdő kérdésem lenne tuning témában.
Tudom nagyon vén procim van (e6750, p5k alaplappal), de kicsit aggasztott, hogy 700-as tesztértéket produkált novabenchben, a többi hasonló konfig meg 1000-et és ezért kicsit utánajártam, hogy lehetne tuningolni.
Már ott elakadtam, hogy azt írják, hogy az FSB-t emeljem meg 333-ról 400-ra, vagy akár a szorzót állítsam 9-re.
Namost egyiket se tudom, mert a biosban 333 a max, a szorzónál meg 8.
Hogy a búbánatba húzzam feljebb ha nincs opció?
Valamit át kellett volna állítanom, vagy ennyit tud az alaplapom? Tehát P5K-n belül is gyengébb mint a többi P5K?Kicsit ide kapcsolódik, hogy hozzámvágtak 2x1 GB DDR2-666 ramokat.
Jól járok ha ezeket beteszem a jelenlegi 2x1GB DDR-800 ramjaim mellé? Megéri a lassulást vajon?Ha van esetleg bármi tippetek, hogy mit csinálnátok a helyemben mind tuning, mind a ram kérdésben, megköszönném!
-
Atilla001
senior tag
válasz
Apollo_21 #43505 üzenetére
Nem kötözködni akartam.
Tisztában vagyok vele mit tud a gép. De lesz egy erős VGA-m (cserében).
Ha oda jutok, eladom a mostanit alapot és ha megvan a maradék, akkor i5. Ráadásul most minden ár az egekbe szökött. Egy "költői" kérdés volt. A VGA-t felesleges is volt odaírnom. -
Apollo_21
addikt
válasz
Atilla001 #43504 üzenetére
A nem erre voltál kiváncsi részt nem kommentálnám, mert ha megkérded h érdemes-e és tudjuk mindketten h nem, nem mondom azt h húzd 3ghz-re mert ahhoz a géphez egy 260at sem raknék.
De persze nekem mind1...teszel amit tudsz, ha a vga-ra van annyi hajrá, bár én inkább gépet cseréltem volna elöször..és az igp-vel elvagyok addig, mert igy nemsokat ér a 280. -
korion
senior tag
-
neil_mullen
aktív tag
válasz
aftercooler #43474 üzenetére
megprobáltam a ram frekit csökkenteni, illetve a speedsteppet kikapcsolni, de az sem segített. 220x11 a max (illetve 1-2mhz-vel biztosan menne többet is de ugye azt ajánlották hogy kicsit vegyem vissza). ez sem olyan rossze redmény, köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple MacBook
- Trollok komolyan
- Okos Otthon / Smart Home
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- AliExpress tapasztalatok
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- További aktív témák...
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest