- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- R_volution médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tito30
tag
válasz
korion #43698 üzenetére
Én is azért vettem mert nagyon megtetszett és mellesleg vonzanak a nem hétköznapi dolgok,amiről elmondhatom,hogy nem mindenkinek van mert nem tömegcikk.A teljesítmény így is tetszik,hogy nem 6 magos procikat hajtok.Az aidát megnyitva látom a 16 magot és az leírhatatlan érzés számomra
-
bunygyi
tag
Sziasztok!
Gép vásárlás élőt állok, amire kell az kifejezetten csak játék.
És az MSI oc genie gomb megnyomásához hasonló egyszerű tuning
megoldást keresem! Így kezdő lévén. Esetleg tudtok ennél erősebb
tuningot? Ilyen gomb nyomásos egyszerű( zöldfülűeknek való) megoldást?
Ami kihasználná azi7-est, meg 2200-2666 MHz~ ram-ot! 1150 alapra gondoltam. -
lukgab
tag
Sziasztok
Érdeklődnék, hogy egy ASROCK Z97 Extrem 4 + i7 4790K ból mit tudnék kihozni? 4K ban szeretnék játszani a TV ( Giga GTX 970 ) és ki akarom préselni a dolgokat a prociból. Nem jut eszembe, hogy milyen hűtöm van most ( de nem alap ). Előre is köszi srácok.
-
Tito30
tag
Szasztok.
Elkelne egy kis segítség Xeon E5520 procik túlhúzása ügyében. Az alaplap Evga Sr-2 és a biosban vannak olyan opciók aminek funkcióit nem értem igazán
-
Dr_Syrex
senior tag
válasz
johnny82 #43688 üzenetére
Gyári hűtővel csak szolid tuningban gondolkodj. Mivel ugye ez szorzózármentes, a legegyszerübb, ha simán csak a szorzót állítod feljebb és adsz rá némi plusz feszültséget, ha szükséges. Volt róla teszt tt a PH-en is, 4.6 GHz-re felhúzva.
Godolom több teszt is elérhető róla a neten, pl. az OCC oldalán, ahol 4.7-re tekerték fel. Említik is, hogy az alap hűtővel, alapfeszen könnyen viszi a 4 GHz-et. Mondjuk ebben a tesztben épp Asus lapot használnak, de ígyis ki lehet venni a szükséges beállításokat. -
Hali!
Van egy msi B85m-e33 lap és egy intel g3258 proci. Gyári intel hűtővel. Hogyan lehet tuningolni a procit. Rég nem foglalkoztam már ezzel és nem tudom mit hogyan kell/lehet és meddig a biosban állítani. Vagy van rá program is?
Köszi!
-
Dr_Syrex
senior tag
üdv
Az egyik régebbi gépemben jelenleg egy elég fapados Asus P5P41D deszka van egy Xeon 3110 társaságában.
Van bármilyen mód, hogy kicsit feljebb tornásszam az órajelet 3.4-3.6 GHz-re? Ha feljebb viszem az FSB-t 333-ról, nem bootol be a gép és nem jön be a POST képernyő sem. A ram Patriot Signature DDR2 800 2x2 Gb
A korábbi P5K Premium Wifi-AP után ebben szinte nulla beállítási lehetőség van
A szorzó az max. 9, így csak az FSB-t lehet emelni, amitől gondolom az alaplap megfekszik. -
korion
senior tag
sziasztok!
ha frissíteni akarom bIOS-Utilities töltsek le?
vagy biost?ott is van jó pár féle és mindegyikhez mást írnak..
-
korion
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #43682 üzenetére
de ez miért van?
üdv! -
korion
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #43679 üzenetére
sose csináltam..,de pont ezeken a lapokon "könnyű"!
köszi! -
korion
senior tag
sziasztok!
van egy olyan gondom,h elindít a gépet(socket 2011 Asus)
nyomkodom a del.t és belépek a biosba.
tök fekete minden,de mikor elkezdem ide-oda tologatni az egeret alatta megjelenik az írás-bios!(persze nem tökéletesen)(kaparós sorjegy feeling)hozzátartozik,h előtte Socket 1155 és nem tettem újra a win7,csak a drivereket tettem fel!(eszközkezelőben minden ok!)
de a biost pont nem érdekli,h újratettem e szerintem! (az külön van az op. rendszertől)
hátha vki találkozott vele...
Előre is köszönöm!
üdv! -
okay
aktív tag
Hello!
Adatlapomom vannak a cuccaim, csak a X4 925 helyett egy elvileg müködö B55 procit tesztelnék.
3,5Ghz stabil 4mag 1,35V-al, ramjaim nem pontosan egyformák de a CL9-et 1,65V-on viselniük kéne gyári adat, be is állítottam. A bios CL11-re rakja auto-n, akkor stabil, CL9-el nem birja a prime95-t.
Kérdésem lenne hogy ha nem emelem az NB órajelét akkor nem is kell neki feszt adni? Mert ugye NB/L3 és lehet hogy az L3 miatt fagy, és emiatt mégis adni kell, de az nem a prociban van?
Tehát adni kell az NB/L3-ra feszt, hiába 2000mhz-en megy, vagy mitől fagyhat?
Köszi! -
PofaJenö
senior tag
válasz
moneytalks00 #43675 üzenetére
Hali
Itt írja mi az [link] lent . -
moneytalks00
újonc
Sziasztok!
Olyan problémám lenne,hogy CPU húzása...kezdők körét támogatva,viszont sikerült elsőre hosszú merengés a forumban cimszóval elsőre felhúzni a cpu-t egy igen alacsony 3.5ghz-re(Corei3 530 Clarkdale) na ekkor elhittem,hogy en vagyok az,próbáltam még feljebb...! Probléma a következőekapcs után nincs boot,fekete képernyő és megáll a történet...Kb. a 3.inditás után elindul a gép de gondolom ez igy nem az igazi...olvastam az előttem lévő kérdezők válaszát(i3tulajdonosok),ez egy link átnyálazva,de a problémáról nem ir. Valamint érdekelne,hogy mi az a GFXvoltage 0-300mA-ig
Konfig:
-Core i3 530 2.93Ghz Clarkdale
-ASRock H55M-GE
-Gigabyte Radeon HD R7 200s
-RAM 2X4GB 1333mhz Kingstone
-Táp 420WViszont!
Ezzel a bios beállitással:
BCLK:160
CPu Ratio:22 Ez ugye 3520GHz
DRam:800mhz
Whitout Vdrop
CPUv:1.28125V,VTT:1.30PCH:1.25 és GFXv:300mV??? ilyenkor megy,de kilép a programokbol mindent bezár,net is elmegy...MOM.exe leall stb... vissza teszem gyarira(bios) minden oké!
Homerseklettel nincs gondom,most vettem egy giga hutot linx raeresztve 50-55fokon mozog 10 kör után! Vajon károsodott a gépem? Köszi a válaszokat hozzá értők! Ha esetleg valaki egy jo oc tweark beallitast azt megkoszonnem....bocs az ekezetek miatt! -
ozsdyka
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy ezt a procit Intel Pentium 4, ami eredetileg 3000 MHz
így fut 2000 MHz (15 x 133) ezen a lapon Kobian PVM266aM-P.
Kérdésem,hogy hol tudom feljebb húzni? -
2csi
aktív tag
Milyen programmal teszteljem a processzorom gyorsasagat?
-
2csi
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #43662 üzenetére
Miert? (Nem kekeckedek csak tanulni akarok.)
-
suszka23
csendes tag
Sziasztok!
Van egy fx-8350-es procim, edddig egy asus m5a97 le r2.0 lapba hasznaltam, a kerdesem annyi lenne,
hogy erdemes-e atraknom egy m5a99x evo r1.0 lapba ha tuningolni szeretnem?!
Előre is koszonom, udv:suszka -
2csi
aktív tag
Letöltöttem az ASUS AI Suite II V2.01.01 programot de amikor futtatom azt irja ki hogy "The model does not support this application.". Most akkor mit csinaljak?
Előre is köszi! -
Maala
csendes tag
Sziasztok!
Elég kezdő kérdéseim lennének, épp tanulgatnám a "szakmát". -.-
Vettem egy jó kis hűtőt a CPU-ra, viszont kérdésem lenne, hogy ha leveszem a stock hűtőt (amit anno én raktam rá), akkor:a) elég letörölni a procit, vagy valami oldószeres törlőt használni - utóbbit azért kétlem, de inkább megkérdezem.
b) pasztából tökmind1, hogy milyet használok hozzá, vagy van, amit érdemesebb használni a többivel szemben? Úgy gondolom, hogy nem ezen akarnék spórolni, hisz hosszútávra tervezünk.Üdv,
M. -
2csi
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #43656 üzenetére
Köszönöm nektek!
-
Kean_Sorbo
őstag
Az Ivy fórumban számtalan beállítást és tapasztalatot olvashatsz. Érdemesebb ott olvasgatni, azután nemigazán lesz kérdésed.
-
2csi
aktív tag
El akarom kezdeni tuningolgatni a gepem. Ha rámkattintotok láthatjátok a gépemet. Tudnátok cikkeket linkelni amik megtanitjak az alapokat gyorsan es hogy hogy kell tuningolni?
Előre is köszi! -
Gyufaaa
veterán
Az első pár sorban láthatod. Régen ez volt a tuning alapja. Ma már csak a szorzót kell toligálni.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Kean_Sorbo #43645 üzenetére
Rövid, tömör kérdésre rövid és tömör válasz. De ezek szerint kielégítő volt.
-
2csi
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #43645 üzenetére
Köszi!
-
2csi
aktív tag
Sziasztok!
Intel 3770k-nak az órajelát lehet felfele huzni?
Előre is köszi! -
WAKDS1
újonc
Sziasztok!
Core 2 Quad tuningban szeretném a segítségeteket kérni.
Adott egy Q9550 @2.83, amiből szeretnék egy kis plusz életerőt kicsikarni. Ehhez beszereztem egy combos hűtőt és "felkészítettem" a BIOS-t a tuningra:
PCI frekv max 100MHz-re állítottam, kikapcsoltam az inteles energiatakarékossági opciókat (EIST, CI1), majd nekiláttam a tuningnak.Először az FSB-t 400-ra állítottam, a DRAM szorzót ekkor pont be tudtam lőni úgy, hogy a RAM frekvenciája 800 MHz legyen, azonban az újraindítás után a Windows nem hajlandó betölteni, párszor megpróbál bootolni, majd nehezen sikeról neki, de visszaállítja magát az alap órajelre. Elméletileg egy ekkora emelést gond nélkül bírnak ezek a procik(3.4GHz), fesz emelés nélkül is.
Próbálkoztam még 353-as FSB-vel is, (,3.0GHz, 847MHz DRAM-mal), de ugyanez a helyzet.
Szerintetek mi okozhatja a problémát?
A rendszer:
GIGABYTE GA-EP43C-DS3
2x2GB Kingston DDR2 800MHz
32bit win 7 -
bunygyi
tag
válasz
Kean_Sorbo #43641 üzenetére
Köszönöm!
-
bunygyi
tag
Sziasztok!
Egy egyszerű kezdetei kérdésem lenne. Szakikhoz tisztelettel!
Z alaplapon K processzort egyszeri pl.+400Mhz húzás beállítás
után megtartja végleg, frissítések + évek után is? -
noby
aktív tag
segítség kellenez87 gryphon lapom van nos vizeztem i54690k társaságában tuning terén kellene segítség 4,2ghz szeretném használni valami beálítást ha tudnátok mondani meg köszönném biosban vagy ha van hozzá valami tuning program eddig asrock lapjaim voltak de ennek más a biosa. köszönöm Norbi
-
haxiboy
veterán
válasz
Kean_Sorbo #43633 üzenetére
Köszike
-
haxiboy
veterán
Sziasztok. 4690k-t szeretném kicsit jobban megismerni, jelenles nagyrészt auto beállításokon 4GHZ-re húztam (csak a szorzót állítottam), ha van lehetőség a ramokat is szeretném túlhajtani mert csak a gyári xmp profillal megy, bármit állítok nem indul vele a gép. A procin jelenleg még a gyári hűtő csücsül.
Ami érdekelne hogy a feszültségeket hogyan állítsam be, mert az az érzésem hogy az auto nem megbízható. 4690k és 4790k között csak a HT + L4 cache a külömbség ha jól tudom ezért 4.4ghz turbo szerintem nem fájna a procinak (már ha van értelme a turbonak)Nem rekordokat szeretnék döntögetni, de ha már k-s procim van szeretném tudni az alapokat hogy mi micsoda.
A konfigom így néz ki : [link]
Ami nincs leírva : HyperX 3k 120GB + 500WD Green + Cooler Master V700
Edit : BLCK-hoz nem szivesen nyúlnék.
-
HomeFPS
csendes tag
sziasztok
-
RaiDan
csendes tag
Asrock Z77 ext 4.
-
RaiDan
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni...
Asrock z77 ext 4 alaplapban egy i5 3570K-s szeretnék húzni, hogy megfelelően működjön az új MSI GTX970 videkártyámmal.(táp corsair CX500, cooler bequiet! dark rock 3). A kérdésem az lenne mekkora szorzót állítsak be (42?), illetve mi az a hőfok játék illetve LinX alatt ami elfogadható...
Most jelenleg alap órajelen 34 fok idle, LinX alatt pedig 64 fok 20 kör után.Előre is köszönöm a segítséget!
-
HomeFPS
csendes tag
hali nektek átlagosan mennyit bír a Intel Core i5 2500K tuningban ?
-
nlivia
csendes tag
Sziasztok! Van egy fujitsu diemens amd 690vm-fmh alaplapom, a processzor típusa: amd athlon 64 x2 dual-core 5000+. Szeretném megkérdezni, hogy milyen processzorhűtőt vehetnék hozzá? Egyet kinéztem, szerintetek ez jó hozzá:[link]
-
Archanon
őstag
válasz
aftercooler #43519 üzenetére
Na!
Megérkezett a kártya, megráncigáltam az általad leírtak alapján a processzoromat. Eredmény. De inkább ez: [link]
CPU-z szerint megvan a 3,8 GHz, Aida szerint is, tesztekben mégsem mutatkozik meg, hogy akár egy kicsivel is többet kisajtolna a VGA-mból, holott a legtöbbeknek 4 GHz sem kell, hogy jobb eredményt érjenek el. Biztosan jól jártam el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- EAFC 25
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mit válthat ki az alváshiány?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest