- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Akciókamerák
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tooolz
tag
válasz
Kean_Sorbo #45399 üzenetére
. Eddig tudja a dolgát. Megy a COD infinite war plussz net rádió plussz torent resident 7 töltés alatt..
Boldogságos... -
-
tooolz
tag
válasz
Kean_Sorbo #45397 üzenetére
oki...minden teszt szépen lefutott.. THX további szép napot..
-
tooolz
tag
ui llc vel érdemes játszani...igazából még nem tálaltam meg.
-
tooolz
tag
válasz
Kean_Sorbo #45394 üzenetére
Thx a sok sok segítséget... -
tooolz
tag
Bocsánat 1 dolog még nem tiszta real temp szerint nekm 99.85 X 44.00 jelen esetben..fórumon mindenkinek kerek érték van ott ..pl 100.00 x 45.00 ez miért nem kerek nekem..
-
tooolz
tag
Köszönöm a hasznos segítséget...további szép napot...
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
tooolz #45390 üzenetére
Hagyd így, nem kell tovább görcsölni. Ez egy tökéletes beállítás, mind Vcore mind hőmérsékletek terén.
Auto-n meg a magasabb fogyasztás miatt leszabályzott a lap (TDP keret), ezért jobb a manuális beállítás. Nem fogyaszt feleslegesen, nem melegszik stb., tehát minden téren ez a tartósabb megoldás.
-
tooolz
tag
válasz
Kean_Sorbo #45389 üzenetére
Vcore offset.. Mínusz 95 már leáll tesztek alatt 110 nél nem töltött be a win..
Én mínusz 50 re hagytam...igy IB lefut a 15 Kör max 1.136 v cpu z de főként 1.120 v
4.4 ghz max 62 C a magok.... Érdekes minden alap beáll. Max turbo 4.2 igy 1.248 v ill 79 C a magok..
Alul fesz esetén pl fentiekben ki tudja hajtani a max ot a cpu magából..
Úgy látom laikus szemmel ez igy szép..h magasabb ghz és hűvösebb is ..de tartósan ok ..lehetŐszintén megvallva nem is matyiznák vele többet igy talán évekig elegendő és mégsem alap óra jel..
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
tooolz #45388 üzenetére
AVX2-es (0.6.5) LinX alatt láttad volna a különbséget, de az már a processzor teljes kapacitását használja.
A Vcore-t pedig offset-tel érdemes megkeresni (ami általában kisebb mint a VID), nem pedig automata beállítással, ahol annyit ad a lap amennyit ő kigondol. Egyértelműen a manuálisan megkeresett maximális Vcore a legkíméletesebb megoldás. Valamint offset esetén az LLC-t közepes szintre ajánlott állítani, így az IDLE vcore sem lesz nagyon alacsony.
-
tooolz
tag
Jó reggelt ..sort..long..duractiont 1-4091 közt állíthatom..rádobtam 3500 mind 2 re ..de tesztek szerint semmi változás nem történik..
+ alul fesz esetén ki tudja hajtani a max ot a proci magából... V jobb automata ...többet eszik és melegebb is... -
tooolz
tag
oki próba indul ... Köszönöm
-
tooolz
tag
válasz
Kean_Sorbo #45381 üzenetére
automata mind a kettő..short/long duration
köszönöm a segitséget... BCLk val kezdjek játszani v jó a 100 -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
tooolz #45379 üzenetére
Sajnos ezek a topikok sokszor elmozdulnak a magamutogatás és nagyzolás felé, ezen nem tudunk változtatni.
Így megnézve a számokat, szerintem jók az értékek (legalábbis a 6-os sorozathoz viszonyítva). Nagyon mást nem is kell állítani.
Egyet viszont nem láttam, a TDP limit kitolását. Ezt a Shor/Long duration menüben tudod állítani, aminek 200-at adhatsz.Szerintem a tuning meg addig mehet, amíg hűteni bírod (persze ésszerű Vcore mellet, ami 1.3 volt körül van), azt meg hogy hol a vége, majd megmutatja a processzor.
-
syberia
veterán
válasz
espeke #45368 üzenetére
Ha kompatibilis a lapod az aprópénzért dobált xeon-quad procikkal, akkor kevés pénzből egész vállalható játszós gépet lehet fejleszteni, viszont azt is figyelembe kell venni hogy még tuningolva sem fognak a közelébe érni az az újabb generációs prociknak és az erejük maximum 1050Ti szintű kártyákhoz lehet elég.
-
tooolz
tag
válasz
Kean_Sorbo #45378 üzenetére
Köszönöm szépen az infót...de sajnos 5 nap alatt sem segített senki..mint látható az ottani feltöltött képeim stb..ha jól láttam mindenki csak a pillanat képekért élnek..segíteni no... Sajnos szomorú de így van ...
-
tooolz
tag
Jó estét m kinek..
Adott 1 asus z-170 vs 7600k valamint beQuilet dark R Pro3..hyperx fury ddr4 2666 mhz
amit tartós ill hosszú távon szeretnék használni 4.4 4.5 ghz mellet..
Jelenleg amit elértem de nincs semmi kiindulási alapom -uj és ismeretlen a konfig-xmp ddr4-2666
bclk 100
cpu core ratio sync all core
Core limit 44
cpu core voltage offset mode 1.024 vI B test alatt 15 kör..cpu z max 1.226 de tartosan 1.200 v igy max 63 c a magok
és ennyi..1 pontosabb megbízható beállítás érdekelne mint szorzó és volt terén + az ehhez kapcsolódó beállítási lehetõségek-értékek..
köszönöm..
-
KisBundi
őstag
válasz
customer114 #45375 üzenetére
Jah értem!
-
KisBundi
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45373 üzenetére
-
KisBundi
őstag
Sziasztok! Alulfeszelni szeretném a i5 4570-et. Első nekifutásra ennyi sajnos.
0,988 magfeszültségnél már a Windows bootnál kifagy, de 0,990-en stabil. Lehet még valamin visszavenni kicsit? Offset-el mit lehet még kezdeni? Még a VRIN-en próbálok, de nem fűzök hozzá ezek után semmi komolyabb reményt.
Érdekes, hogy csak a core3-on látom a 0,990V-ot de a többi magnál 0,993V.
-
Tito30
tag
Sziasztok.
Kérdésem lenne a következő,hogy szeretném kipróbálni az intel 7-es szériát,de megéri vajon váltanom
A jelenlegi konfig: Asus Rampage Gene II, Xeon 5650 6/12 (4400Mhz) gtx 1050Ti ,12gb ddr3 (1600mhz) Antec 1200W
Lenne gyorsulást észrevehető különbség a sata 3,és a pci-e 3.0-és a fogyasztás miatt?Köszi a választ előre is.
-
hemaka
nagyúr
Sziasztok, 775-os E5800-at lehet delidelni vagy ott forrasztott a kupak?
-
Adzo82
tag
Üdv!
Van egy Asus P5Q alaplapom és nem sokára jön hozzá egy Q9650-s. Szeretném húzni kb 3.5-4ghz közötti értékre. Ha valakinek lennének biztos, stabil beállításai hozzá, vagy szimplán néhány tanács azt megköszönném. Amúgy 4x2 gb Corsair XMS2 rammal üzemelne, mivel a mai gamék bekajálják a ramot rendesen. 850 Evo ssd + 750W Evga táp, Evga GTX 980ti vga. Nagyjából ez a tervezet, amiből már csak a cpu hiányzik.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
espeke #45364 üzenetére
A lényeg:
Tegyük fel a kártyád kér 100W-ot 1000 MHz-hez. És a kártya max 70 fokos. Te adsz neki plusz feszültséget, mondjuk 110W-ot kér 1400 MHz-hoz. A kártya lehet verdesi a 85-öt, ugyan azzal a hűtéssel.
Ha növeled a ventilátor sebességét lehet hűvösebb lesz a kártya, azaz 110W-on lesz 70 fokos, de attól még 110W-ot kell lehűteni, ugyan annyit fog zabálni. Sőt, nagyobb fordulaton picikét a venti is többet fogyaszt, meg hangos.
A lényeg az, hogy lényegi tuninghoz feszültséget kell emeln ami hővel jár.
És nem is a GPU hőmérséklet a lényeg, hanem a VRM, ez tud igazán megsülni, és sok esetben sajnos nem is írja ki, ez hány fokos, és néhány kártyánál nincs jól lehűtve.
-
espeke
tag
Erre gondoltam:
egy elektrós lehet jobban meg tudná mondani. Elvileg a szilikon chipek úgy vannak összerakva, hogy nagyobb hőn több W kell neki, hogy fent tartsa a működést.
itt egy hosszú cikk angolul, aki tényleg bele akar menni cpu tesztel
de amúgy legtöbbünket ez nem érinti, csak érdekességként
javítás: ja, asszem itt arról van szó, hogy növekszik az ellenállás nagy hőmérsékleten, tehát több áram(erősség) kell ugyanahhoz. bar nem vagyok elektrós, csak tipp
-
-
espeke
tag
válasz
holozis_HUN #45360 üzenetére
Hello,
Jól, aha. Csak az volt a félelmem, hogy a 350-es HP tápot, ami 5-6 éves kicsinálhatom ezzel, ha több áramot kérek tőle. Azért talán nem
Inkább 70%-ra rakom a coolert, és 50 alatt tartom.
Az jó 7770-el, amit írsz.
Gondolom gpu-nál csak a túlfesznel lehet baj, anélkül viszont én 10% tuningtól nagyobbra stabilitásvesztés nélkül nem vagyok képes rakni
A kérdés az volt, hogy ha nagyobb hő->nagyobb W, akkor ha hűvesen tartanak mindent alkatreszünk a pc-ben, jó szellőzés ergo kevesebbet is fogyasztana? üdv -
adise
őstag
a core voltage-t meddig szabad csökkenteni?
-
holozis_HUN
addikt
-
espeke
tag
sziasztok,
sose tuningoltam még semmit különösebben, csak érdeklődésképp írok. van egy Hp gépem asszem 350w-os táppal (állítólag megbízhatóak), benne egy hd 7750 meg egy q9300. Nézegettem, hogy erre a kártyára még lehetne frekit rakni, bár nem valószínű, hogy érdemes. Mindenesetre azért próbálkoznék vele, csak kíváncsiságból, de nem akarom, hogy sok legyen a tápnak a plusz 100mhz, stb és elszálljon az egyetlen gépem. Akkor elvileg leáll magától es nem történik baj?
Na, de a kérdés: ha a bármilyen chip hőmérséklet növekedésével nő a fogyasztás, akkor ugye nekünk az a jó, ha minél kevesebb a Celsius. Mert akkor rárakom akár 75%-re a ventit (mivel 39% fölé nem akaródzik menni), DE ha felrakom a ventit akkor meg az fogyaszt többet, ha pörög jobban. Csak azért kérdem, mert foglalkoztat a fogyasztás-hőmérséklet viszonya. Mert akkor ennyivel -erős táp híján- mindig az lenne a cél tuningba, hogy lent tartsuk a celsiusokat, mert magasabb hő, több fogyasztás.
Egyáltalán mennyit képes egy gpu-hűtő fogyasztani?Remélem nem kérdek hülyeséget..
-
fecke78
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #45356 üzenetére
És az létezhet ,hogy ez a probléma már régóta fent áll , mert a régi tápom alatt(enermax) is volt"auto" tuning , és nem volt semmi gond , vagyis nem volt jelezve , mert a corsairnak van ez a monitorozó funkciója
https://www.asus.com/hu/support/faq/100588/
ez rám vonatkozhat? -
fecke78
senior tag
Sziasztok
Gépem win 10 64 bit alaplap asus P8Z77V
Most volt tápcserre corsair rm 750i került bele .
Auto tuning volt cpu frequency emelés , a kérdésem , hogy kaptam néha felvillanó figyelmeztetést (corsir táp monitorozó programja által) mégpedig Warning Vcore 1.67v , de el is tűnik pár másodperc múlva . Kell vele foglalkoznom ?
Sorry a proci lemaradt i5 3570 k -
fecke78
senior tag
Sziasztok
Gépem win 10 64 bit alaplap asus P8Z77V
Most volt tápcserre corsair rm 750i került bele .
Auto tuning volt cpu frequency emelés , a kérdésem , hogy kaptam néha felvillanó figyelmeztetést (corsir táp monitorozó programja által) mégpedig Warning Vcore 1.67v , de el is tűnik pár másodperc múlva . Kell vele foglalkoznom ? -
BaLee
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45352 üzenetére
Köszi!
-
BaLee
addikt
Elég régen foglalkoztam tuninggal, az i5 2500k-mnál találtam egy stabil beállítást alacsony fesszel, 4ghz-en járattam, nem is nagyon melegedett és nem volt gond sohasem. Most lecseréltem egy 3770k-ra (annak reményében hogy egy újabb 4-5 évvel kitolnám a platformváltást...
) az alaplap maradt Asrock E3G3. Bios update megvolt, hogy támogassa a Ivy Bridge procikat.
Tudnátok adni itt is olyan értékeket amit érdemes megcélozni és a proci sem lesz túlfeszelve? Esetleg valami tutorialt? Egy olyan 4.4-4.5ghz-en simán el kell majd mennie nem?
Anno a 2500k-hoz is itt kaptam tuti tippeket.
-
muffwaders
csendes tag
válasz
holozis_HUN #45349 üzenetére
Nekem is
A videókártyát karácsonyi akcióban vásároltam most, külföldről. A többi komponens 1,5-2éves, akkor más volt a helyzet. Egy 1GB-os HD6670-et váltott le
kb. 70 ezer ft volt a kártya egyébként, úgy gondoltam, hgy akkor már inkább legen az, kis futureproofing
(A proci, alaplap, ram kombó 50-55 ezer volt amikor vettem, eléggé budgetelés volt...)
UPDATE: este végül rendbe szedtem kicsit a dolgokat. Visszaraktam mindent gyárira, OverDrive-ot le is töröltem. Sikerült a BIOS-ból meghúzni a dolgokat. CPU: Turbo Off, 4,1Ghz, kis lájtos húzás, alap feszültséggel, kis noszogatásnak csak. RAM: XMP1, 1600Mhz. a winfows memory diagnostic és a memtest86 sem talált hibát (bár utóbbit nem próbáltam most multithread üzemmódban). Képernyő villogást, egyéb furcsaságokat nem tapasztaltam, ám leállásnál ismét lefagyott. Kiírja, hogy leállítás, és a kis forgó köröcske is leállt, vártam vagy egy percet, majd kinyomtam gombbal:S van-e ötlete valakinek, hogy mi okozhatja? Hogy tudok windows hibákat keresni, javítani? Olyan szépen beállítgattam mindent, nem szeretném újrahúzni
és a lemaradt screenshot:
-
holozis_HUN
addikt
válasz
muffwaders #45347 üzenetére
Off, de kicsit fáj, hogy GTX1060 mellé egy ilyen procit raktál, minimum FX-8xxx vagy 9xxx kellett volna szvsz.
-
muffwaders
csendes tag
válasz
muffwaders #45347 üzenetére
off
-
muffwaders
csendes tag
Sziasztok!
Szépen lassan meglett a gépem összes alkatrésze, és eljutottam oda, hogy ügyködjek kicsit a tuningolással is, de egyenlőre csak részsikerek voltak. Kezdésnek, a vasak:
[AMD Athlon X4 860k]
[Gigabyte A88X alaplap], BIOS: F9, legfrissebb
[Corsair 2x4GB DDR3 1600Mhz]
[EVGA GTX 1060 6GB]
Raijintek hűtés, ha jól emlékszem.
+120GB OCZ SSD, 2TB HDD, és Raijintek Arcadia ház, de ezek talán kevésbé lényegesek.Alaplaphoz van egy jó kis suite alkalmazás, System Information Viewer, EZ-Tune, stb., elsősorban azokkal bohóckodtam, majd mindent visszaállítva defaultra, és próbáltam az AMD OverDrive-ot is. Utóbbi autómatikusan BCLK: 100Mhz-et állított be, és szorzónak 43-at. Én kicsit sokalltam, utána állítgattam manuálisan, turbó OFF, 4.2Ghz alap órajelre. A BCLK-t, feszültségeket nem akarom piszkálgatni. A RAM-ot valamiért 1333Mhz-re akarja a rendszer alapból beállítani. BIOS, és EZ-Tune segítségével állítgattam, XMP profile1-et állítottam be, úgy sikerült 1600-on használni a gyáilag megadott CAS 9-el. Néha kicsit villog a kép, 2-3 alkalommal lefagyott leállítás közben, memtest 86+ néha megakad, főleg, ha erőltetem a többmagos tesztelést.
A proci BCLK-t 99.8 Mhz-re mutatja a CPU-Z. Egyszer próbáltam a raamot 1866-ra húzni, na akkor eégszen ramaty volt, és memtestben 92-es BCLK-val számolta az órajelet, úgyhogy jó fura szám jött ki.Célom: a CPU-t szeretném úgy beállítani, hogy 3,9 legyen az alap órajele, és 4,2 a turbó, ennek nem szabadna problémának lennie, illetve a RAMmal, hogy elérje a gyári értékeket (1600Mhz, CAS 9). A RAM egyébként dual mode-ban van, szóval nagyjából rendben vannak a dolgok.
Szerintetek ez vállalható, illetve hogyan fogjak neki a dolgoknak?
BIOS-ban nem tudom egyik értéket sem módosítani, csak AUTO gomb van sajnos, sem a CPU, sem a RAM érték nem változtatható, csak a turbót lehet ki-be kapcsolni, illetve az XMP profile1-et. Kell-e szerintetek feszültség emelés? Okozhat-e problémát az OS-en a sok fagyás, bootolás, stb dolgok? (És ha igen, lehet-e könnyen javítani?). Egészen friss install, Win7 Ultimate. Lapozófájl: 1024-4096 MB. Valahogy lassan is bootol a gép, sokáig tart kikapcsolódnia, illetve reset-nél furcsán pár másodperc csönd van az újraindulás előtt.
Videokártya: szerintem azt nem szükséges húzni, illetve ahhoz még kevesebb a közöm, tapasztalatom, meg jobban is féltem.
De pár beállítási tippet szívesen fogadok, hogy pl. milyen grafikai beállítások eszik jobban a CPU-t meg a RAM-ot, mert gondolom az lesz a bottleneck. Viszont van egy kis érdekesség, hogy furán jönnek ki a számok amikor nézem Win-ben a tulajdonságokat. Meg tudja mondani valaki, hogy miért van? Vagy hogy minden jó-e, adok screenshot.
Többihez ha kell, akkor este tudok.
Este talán oda jutok a géphez, minden visszaállítok gyárira, és majd EZ-Tune-al jöhet a 3,9/4,2 illetve az 1600/XMP1 terv szerint, remélem nem lesz hiszti meg piszkálódás, képernyő villogás
De addig is ha van bárkinek bármi javaslata, észrevétele, stb, akkor azt nagyon szívesen fogadom!
a memtest dolog is zavar, hogy valami nem jó. hibát sosem ír ki, de változatos pontokon szeret lefagyni. Alaplap/proci memória kezelője lehet gyanús?
Segítségeteket előre is köszönöm, jöhet PM-is, stb.
Igazából keresek valakit, akinek már ezekkel a hardverekkel volt személyes tapasztalata
Vagy ha tudtok ettől jobb topikot, az is hasznos lehet számomra
Üdv, MWU.I.: Face wizard-ot használt már valaki? elvileg gif, bmp, jpg kép is mehet a BIOS logó helyére, egészen nagy febontású is, de én mindennel próbálkoztam, nem akarja az igazságot
Szerk:
Na, a lényeg kimaradt: a proci hőmérséklet is néha furcsa: lakásban 18-19 fok van, és van, hogy húszon fokok környéki hőmérsékleten van, ha nyugi a dolog, 40 körül ha terhelődik, de szokott nagyokat, 20-30 fokokat ugrálni, és besípolni (70-re állítottam be) amikor pedig nincs is hajtva, vagy nem is olyan meleg. Valami eltérés lehet a mérőkben, pl. az összes mag ugyan olyan hőmérsékletű, de a "proci" jóval több. Hőpaszta, érzékelő probléma?:S Kicsit csalnom kellett a hűzővel, hogy a ramok elférjenek..:S -
joccadoki
senior tag
Üdv mindenkinek!
Kis segítség kellene. Elsőként a konfig:
Alaplap: Asrock Fatal1ty 990fx Killer
Proci: Amd FX 8350
RAM: hyperX 1600mhz 8GB (2x4) Dual channel + Kingmax 1333 4GB (ideiglenesen)
(xmp 1.2 enabled)
Gondoltam megrángatom egy picit a CPU-t, és azt vettem észre, hogy ugyan megemeli 4000mhz-ról a frekvenciát, de ezzel fordított arányban meg a ram buszsebessége csökken (elég drasztikus egy kb 15%-os húzásnál 833mhz (ami már ddr2 sebesség)
Mit nem csinálok jól, vagy mit nem tudok.Köszönöm a segítséget!
-
adise
őstag
Üdv
egy asrock z97 pro3 lapban van egy 4690k procim. A hűtő egy DeepCool Maelstrom 240T4.5-4.6Ghz-nél elég magasnak gondolom a homérsékletet. Igazából csak ennyi van beállitva kb alapon. Lehet az automata Volt beallitasa alapnak magas ehhez? Vagy nem is ezt a turbo boost funkcional kellett volna emelnem a procit? Megköszönném a segítséget előre is.
-
bebe159
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #45342 üzenetére
Hát jó, köszi! Kicsit reménykedtem, hogy valaki járt már hason cipőben és nem nekem kell megtapasztalni, de akkor majd tesztelgetek. Nagyon nem szeretem a procihűtő le/fel procedúrát
-
bebe159
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #45340 üzenetére
Mindenképp ráteszem.
Szemléltetés, bejelöltem a levegő irányát (hátulra megy még egy venti). Ha fújásra teszem, nem fog csak ott kavarogni? Mert végül is lesz huzat a procihűtő és a ház hátulja között.
-
bebe159
aktív tag
Sziasztok! Van valaki aki 5-6 cm-es ventikkel hűti a vrm-et és nb-t? Akarok 2 db 6 centis ventit dobni a vrm-re és egy 5 centiset nb-re. Azt nem tudom, hogy hogyan lenne előnyösebb. Ha a venti fújja a bordákra a levegőt, vagy ha elszívják róla. A procihűtőm kicsit betakarja a bordákat, ha fújásra állítom, akkor talán bent reked a meleg levegő és csak kavarog. Ha szívásra állítom a ventiket, akkor kevesebbet érnek?
-
-
Charx
senior tag
Sziaztok!
MSI z270-ben egy 7700k-t akarok beállitani. Alapból csak a szorzót vettem fel 45-re, ehhez max 1,3V-ot ad a bios. Kicsit soknak találom, ezért levettem 1,22re ami jó is csak igy meg fix, nem dinamikus a feszöltség.
Automatán leveszi 0,7V-ra amikor nincs terhelés. Hogy lehetne beállitani hogy jó legyen, ill nem baj ha fixen kapja a feszt? -
schottgun
tag
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni.
HD 6990 2 gpu-s VGA-m van, ehhez tudnátok ajánlani egy jó drivert win7 64 bit alatt?
Amit az AMD felajánlott hozzá, valahogy nem az igazi, esetleg van kifejezetten ehhez a kártyához driver?
Továbbá szeretnék egy kicsit többet kihozni a gépből egy kis órajel emeléssel.
Az lenne a kérdésem, hogy mely alkatrész órajelét kellene emelnem és mennyivel, továbbá alkalmas-e a gépem erre:
(turbo módban a memóriát nem lehet 1866mhzre állítani csak 1600 vagy 2000-re)
alap: M5A97 EVO R2.0,
CPU: FX-8120 8x3100mhz (hatalmas hűtő, 12 hőcsővel),
VGA: HD 6990 dual gpu 4GB (accelero twin turbo hűtővel),
táp: CM GX 80+ bronz 650W (úgy tudom a jobbik fajta),
RAM: 2x8GB 1866mhz hűtőbordás hyperx
Előre is köszönöm. -
-
-
huby80
senior tag
Sziasztok
Melyik manapság a legjobb cpu paszta? mit érdemes venni?
-
válasz
Kean_Sorbo #45328 üzenetére
Visszább sajnos nem tudom venni őket.
Nem dualban mennek, az egyik modul csak 667mhz, viszont akkor gondolom ez a limitáló tényező. Ez csak azért fura mert 800mhz-n csináltam egy tesztet és ott rendesen ment a chrome... -
válasz
Kean_Sorbo #45326 üzenetére
FSB-vel együtt nő az órajelük.
667-re osztottam vissza, és most 740 mhz-n megy. -
Üdv!
P5KR lapban hajtok egy E5450-es xeon procit.
Jelenleg csak picit húztam, 3330 mhz-re. Prime-ot futattam small fft-ben egy 10 percig ott stabil volt, de nem akartam sokat gyilkolni. Viszont ha chrome-ba belépek akkor egyből kiírja hogy összeomlott az adblock , és utána random "a manóba" hibaüzenettel kifagynak a weboldalak.
Cpu fesz: 1,1650V amit felfelé dob 1,192V -ra terhelésen, CPU PPL: 1,7V , a ramok 2V-on vannak, a többi az auto. A spread spreactumok ki vannak nyomva.
Miért jönnek elő ezek a dolgok? Én ramra tippelnék... -
Apollo_21
addikt
válasz
haligali72 #45321 üzenetére
Szia, ez tuti pontosan a p5k e?Mert ha igen nemis támogat xeon-t.
-
korn
aktív tag
válasz
haligali72 #45321 üzenetére
http://genius239239.myweb.hinet.net/771/
típust megkeres, letölt, frissít, örül
-
haligali72
aktív tag
Sziasztok!
Kaptam egy Asus p5k e wifis alaplapot, azt hiszem a legujabb felelhető bios van rajta amit az Asus oldalán találtam.
Beletettem egy xeon 5440-et. Szépen dolgozik, 40-45 fokos a hőmérséklete, az sse4.1 et is felismeri, de viszont bootolásnál kiírja hogy not supportd cpu és csak F1 lenyomása után emelkedik fel.
A Kisfiam használná a gépet, ezért zavaró.Tudna valaki segíteni egy szájbarágós bios microcode moddal? Keresgetem de nem igazán találtam..
Köszönöm!
-
Elmör
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45318 üzenetére
Köszönöm, szerintem meg is van a hiba, a Vcore-t nem offset módba tettem, a többi az okés.
Holnap kipróbálom, ma már hagyom nyugodni. -
Kean_Sorbo
őstag
Mindössze ennyi kell:
- Alapra a BIOS-t.
- A kívánt frekvenciát beállítod az Oc menüben, ALL CORE opció mellett. Egyenlőre legyen ez 42-43, ne több.
- Long/Short Duration 250
- Load Line Calibration - közepes szint
- Vcore-t Offset módban. A beállított frekvenciához viszont neked kell megtalálni a minimálisan szükséges feszültséget.
- Intel Speedstep EnabledMonitorozni a CPU-Z, és ott a tényleges Vcore értéket látod.
-
Elmör
őstag
Hellosztok,
Kezdő kérdésre szeretnék választ kapni, legalábbis nem értem miért nem tudok tuningolni helyesen, korábban a core2duo-tól kezdve core2Quad-on át i7-3770K-ig sohasem akadtam meg ennyire, ezért kérnék segítséget.
A gép:
Tavaly májusban lett újonnan véve:
Asus Maximus VIII Ranger lap
i7-6700K proci
2X4GB DDR4 Corsair Ven. 3000MHz ramok
Corsair RM650x táp
Ezek pedig 3 évesek múltak picivel:
Scythe Mugen 3 (i7-3770K-t is ez hűtötte tuningolva, gond nélkül)
Thermaltake Overseer RX-I ház 4 ventivelA gondom a következő: Mivel annyira túl van már bonyolítva a BIOS egy ilyen konfignál, hogy nem mertem belekezdeni (meg lusta is voltam), inkább az Asus gyári programjával tuningoltam, ahol is 4.6GHz-re lőtte be a procit, de majdnem 1.5V-on, ami eléggé sok és néhány játéknál instabil lett a gép, kifagyott vagy akár maga a Win10 dobott egy resetet, úgyhogy elkezdtem magam a BIOS-ban youtube-os segítséggel beállítani a dolgokat, hogy legalább 4.5GHz-en stabil legyen, de egyszerűen hiába adok mondjuk 1.240V-ot a procinak, a CPU-Z szerint terhelve 1.4V-on megy, igaz ott nem Core Voltage van nekem, hanem Core VID, de valószínűleg ugyanaz lesz, mert ugyanazon verziószámú CPU-Z volt a videóban is. Próbáltam a DIGI+Vrm-ben is a Level 5 line-t, próbáltam kevesebb feszt adni, akkor volt, hogy el sem indult a gép, többel megy, de Prime95 alatt is hibázik, magok közül van, hogy eléri valamelyik a 100fokot. Amit végképp nem értek, hogy tuning nélkül nincs gondom, nyúztam több órát a prime-mal is, 77 fok volt a max Real Tempben úgy, hogy a ventik még nem mentek maxon 23 fokos szobában, de akkor is magasabb a fesz, mint kellene, 1.296V alap helyzetben.
Mit kellene még állítanom, hogy megmaradjon, ne feszeljen túl? Gondolom ez megoldaná a problémámat és stabil lenne a cucc.
-
stigma
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45314 üzenetére
(#45314) Kean_Sorbo, (#45315) mokus1 :
köszi mindkettötöknek, meglátom, lehet benézek 1 hozzászólás erejéig a skylake topicba.
Nekem olyan rémlik még Sandy Bdribe esetén volt ilyen , ahol kb 5Mhz-vel tudtad a FSB-t emelni, amivel igazából semmit nem értén. (i5-2400-am volt annó)
-
stigma
addikt
válasz
mokus1 #45312 üzenetére
Hát nemtudom, én ebből indultam ki, igaz aki tuningolni akar ne Non-K OC-s procit vegyen:
1.[i5-6400 170-es blck-val]
2. a Skylake-s topicból =>i5-6400 163-as blck-val.Ebből kindulva 6400-nál 27-es a amx szorzó, nálam 6500-nál 32-es ezért elég a kisebb blck.
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Adott az alábbi konfig melyen blocktuningot szeretnék kipróbálni. Tuningolni még régebben tuingoltam (P35-P45-ös korszakomban) így az alapokkal tisztában vagyok mondhatjuk.
A gépem az alábbi:
Alaplap: Asrock Z170 Extreme 4
Proci: i5-6500
RAM: Corsair LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3000MHz C15 - (CMK16GX4M2B3000C15)
Hütés: Be Quiet Pure Rock
Amivel tisztában vagyok:
-IGP nem fog működni (nem s használom, mert külön VGA-m van)
-Energiatakarékos módot ki kell akpcsolnom (C1E és EIST)
Bios downgradelve arra a verzióra melyen alkalmazható a block tuningEngem kb az érdekelne, még mely menüpontokat kell letiltanom, illetve saccoltam egy olyat:
i5-6500-nál fixre állítom a szorzót, mely 32-es lesz.
Ehhez max 130-as blck-t fogok állítani szerintem , szépen lépcsőnként.
32x130 ~ 4200 Mhz lesz amivel teljes mértékben elégedett leszek.
Először a procit tesztelem ki, ezért a ramokat alapra fogom állítani => 2133 Mhz-re.
Viszont mit kell majd akkor állítanom , mikor a CPU-t kiteszteltem és szeretném a ramokat 3000Mhz-n futtatni mert úgy néztem mivel 1.35V-on fog menni 3000Mhz-t ezért valamelyik Voltage értéket emelnem kell, de melyiket is?Amiket le kell tiltanom, disablere tennem azok nálam Asrock lap esetén az alábbiak:
Advanced CPU Core Settings menüpont:-Active Procesor Core : All
-CPU Enhanced Halt (C1E) : Disable
-C3 State Support: Disable
-C3 State Support: Disable
-C6/C7 State Support: Disable
-C8 State Support: Disable
-CPU Thermal Monitor: Disable
-CPU EIST : Disable
-Package C State Support : Disable : ez az alapártelemzett értéke
-PCU terminal Throtting : Enable => ez maradhat engedélyezve?
-No-Execute Memory Protecition: Enable : => ez maradhat engedélyezve?Ezenfelül asszem amit még nem tudok az az alábbi:
Intel Speedtest Technology: Enable => ezeket ki kell kapcsolnom ha jól emlékszem
Inter turbo Boost Technology : Enable => ezeket ki kell kapcsolnom ha jól emlékszemSegítséget előre is köszönöm.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
heaven #45306 üzenetére
Igen jó, de azért én nem a legolcsóbbat venném. Nem árt, ha a mosfetek hűtve vannak.
m4rk.89: Kettő kellene bele, akkor jön ki dualch teljesítménye (vagy 2x4).
sdfasd: Nem kell semmit csökkenteni. Ezek a rendszerek úgy vannak kifejlesztve, hogy ha nem kell a teljesítmény akkor fogyasztás sincs (Speedstep, offset, Cx state stb.)
-
Rottweiler89
senior tag
-
sdfasd
csendes tag
Sziasztok!
Új ultrabook-ok szeretnék venni, de a kiszemelt (legyen szép, vékony - üzleti megjelenés miatt fontos) Lenovo Yoga 510 vagy 710 gépekre sok a panasz a ventilátor hangossága miatt.
Mivel valójában az i3 teljesítmény is elég lenne (Microsoft Office + böngésző), így az jutott az eszembe, hogy a teljesítményt kellene csökkenteni, hogy a procit ne kelljen olyan intenzíven hűteni.
Mit gondoltok?
Köszi.
-
m4rk.89
aktív tag
Hello!
Segítségeteket kérném RAM beállításban.
8GB 1866MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury Black Series CL10 (HX318C10FB/8) van a gépemben, időzítése 10 11 10 30 T2 és valami brutál lassú értékeket hoz aida benchmarkban. Read 14324 MB/s és latency 56,7 ns.
Mit állítottam be rosszul? XMP nem megy a lapommal (ASUS Z77-A). -
heaven
tag
válasz
Kean_Sorbo #45305 üzenetére
Köszi, bármilyen Z170 jó?
-
heaven
tag
Sziasztok!
Van egy ASUS H170M alaplap és egy i5-6600k procim.
Sajnos nem akar menni a tuning.
Másik alaplap kéne?
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Ukrajnai háború
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest