Új hozzászólás Aktív témák
-
enemy107
senior tag
válasz
laacika #42896 üzenetére
Valami nagyon nem jól van. A proci szorzója be van állítva? A kép alapján nekem úgy tűnik, hogy 6-ra van állítva. Jó lenne ha tennél fel képeket a biosról.
droving: q6600-at én nem tennék bele, nagyon magas a fogyasztása, és elég melegedős fajta. Akkor már inkább q9XXX sorozatból valamit.
-
droving
aktív tag
a kérdésem a következő lenne.
olcsó 4 magos gép épitéshez.
q6600 környéke ?
vagy fx 4200 buldozer ? -
laacika
tag
Sziasztok.
Csatlakoznák az előttem szólókhoz,kapott egy kicsivel komolyabb hűtést a gyáritól a procim és kicsit feljebb szeretném húzni,nem sokat.Dual core E6300.
Akinek lenne egy kis ideje arra hogy segitsen és szivesen teszi annak megköszönném. -
Blindfish
tag
Na sziasztok!
CPU:
Intel(R) Core(TM) i7-4790K CPU @ 4.00GHz
Lap:
Asus Z97-PRO
Szerk.:
Hűtő:
thermalright macho rev bw
Megérkezett a gépem, szeretnék kicsivel többet kicsikarni ebből a prociból...
Valaki segít nekem teljesen kezdő vagyok ezen a téren. :/
Üdv! -
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Intel Xeon L5420 procim, egy gigabyte EP45-DS3-P alplapban. Mindenféle fesz állítás nélkül sikerült 3,2 ghz-en működtetni, de nem mindig stabil. Esetleg tudja valaki, hogy miylen értkekkel érdemes próbálkozni a processzor feszültségénél?
Köszi!
Gábor
-
cbalazs01
csendes tag
Sziasztok !
Vettem egy Asus Crosshair V Formula Z - alaplapot és mellé egy 8 magos AMD FX-8320 processzort. Tudom, hogy sokan nem szeretik az AMD - t de sajnos anyagilag csak ezt tudtam megengedni magamnak.
Szeretnék emelni a teljesitményén a proci unlocker kiadás, szoval addig tudom húzni ameddig bírja. Mivel egy Corsair H100i hűtésem van ezért gondolom tudnám bőven emeli az proci sebességét.
Azt szeretném megkérdezni, hogy ez miként lehetséges. Sajnos ennyire nem értek az alaplaphoz, pedig állítólag ezzel orba szájba lehet tunningolni.
Ha van valaki aki ért vagy neagyisten ugyanilyen konfigja van és tunningolva használja írja meg légyszives, hogy miként lehet belőni a dolgokat rajta.
Előre is köszönöm a segitséget.
-
enemy107
senior tag
válasz
Barell #42887 üzenetére
akoska07 cimborám ajánlotta nekem, hogy próbáljam ki ezt a kis kétmagos Haswellt, mert elég szépen teljesít, nem volt kedvem rendelgetni, így egy Ivy-t vettem, itt a lehetőség, ha netán te megveszed, hogy toljad az eredményeket. Ő konkrétan azt mondta 4.2 GHz-et megy simán, de nem tudom gyári hűtővel-e. Mivel kicsit másabb ezekben a tuning mint az LGA-775-ben, én be is fejeztem, amit tuning alkatrészekre költenék, inkább veszek erősebb procit belőle.
-
Zsmester89
őstag
Sziasztok!
Kezdő vagyok tuning terén, egy i7-ből és egy gtx980-ból akarok kipaszírozni nagyobb teljesítményt stabil működés mellett. (adatlapomon mindent feltüntettem)
ROG lapnál elméletileg nem lehet elfüstölni a komponenseket, nem?
Tudtok írni ajánlott beállításokat, meg hogy hol találom? -
Barell
senior tag
Sziasztok, egy Pentium G3258 mennyit bír a gyári hűtéssel? Egyelőre azt nem kapna, de később raknék rá egy Hyper 103-at. Illetve hogy H81-es chipsettel lehet húzni?
-
weri
senior tag
Ha az fx6100-at 4.5ghz-re akarom huzni akkor kb. mekkora feszt szoktak neki adni ? Jelenleg 1.3625V 4ghz es stabil.
-
Zsolt!!
aktív tag
Memória Hyper fury ami hivatalosan viszi az 1866-t. A memória órajel emeléssel nő a processzor órajele is? Ugye a processzorom nem tuningolható egyáltalán lehetséges ez?
-
Zsolt!!
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném a memóriát 1600-ról 1866-ra húzni! Miket kell beállitanom? Alaplap Asus H97m proci i54590. A videókártyám elhalálozott ezért amig újat veszek az integráltal kell beérnem.Magam is elcsodálkoztam h full lowon megy a BF3
, de azért jó lenne kicsi plusz nyernék még néhány fps-t a húzással?
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Kean_Sorbo #42873 üzenetére
A beállítások, ha erre gondolsz:
1:1 533 FSB - 1066 RAM
1:2 266 FSB - 1066 RAM -
Üdv, itt a biosom, sosem csináltam még ilyent. Mit állítsak a húzáshoz, és mennyire merjem?
-
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
DDRII-es memória frekvenciájának beállításakor melyik beállításmód a jobb? A szorzó legyen magasabb és a
LATCH alacsonyabb, vagy pedig fordítva?
Gigabyte EP45-DS3P alaplap, 4*2 giga kingston ddrII 1066-os memóriáról van szó.Köszönöm a választ.
-
Karajev7
tag
Hello! Gigabyte GA-M68MT-S2P alaplapom van és egy AMD Athlon II X2 250 proci. Tud vlki segiteni hogy birnám kicsit feljebb tolni a hercet? Biosba beállitom, elmentem a beállitast, de windowsba ugyan az marad. ??
-
zsintai1987
tag
válasz
zsintai1987 #42862 üzenetére
Szal a google és a redtube, ja nem hanem youtube-ot nézve ezeket állítottam át/be
AI overclock tuner: d.o.c.p
CPU ratio: 22.5
AMD turbo core technology: disabled
turbo core ration: disabled
CPU bus frequency: 200
PCIE frequency:100
Memorí Frequenvy: 1666 (9-9-9-9-24es időzítéssel)A proci volt 3500 magonként. 22.5 szorzóval lett 4515,06 MHz. BF4 és Worlf of tankon látványosan gyorsabb lett (főleg a wot-on) kékhalál nincs.
Természetesen ezt úgy hogy azt se tudtam hogy kezdjek hozzá, de volt gyommor ideg, hogy mikor főzöm meg... -
PofaJenö
senior tag
válasz
zsintai1987 #42862 üzenetére
Hali itt nézd meg [link]
-
zsintai1987
tag
Üdvözletem!
A processzort akarom tuningolni. Régen csináltam még akkor az amd atlon 1700MHz.s processzorom volt 2002-ben, ezt még nem merem egyedül nehogy hülyeséget csináljak.
A konfigom:
Proci: Amd fx 8320 3500MHZ 8mag (2szálon 4mag) hűtése: ZALMAN GMPS 10X álló(2db 16cencis venti rárakva, ha jön a fizu gondolkodom vízhűtésen de az meg másik topik.)
Alaplap:Asus M5A97 EVO R2.0
Memória: 8giga kingston 1333MHz-en de a papírján 1666os (azt sem merem a biosban átállítani, ez a kérdés megy majd a memóriás topikba)
Videókari:ASUS R9 270
Winyók: 128Giga samsung ssd (windows+játék), 1terrás samsung zenének filmnek,torrent stbA bios sajnos nem enged valamiért print screen-t csinálni így leírom a menüt:
AI overclock tuner: MANUAL
CPU ratio: AUTO
AMD turbo core technology: enabled
turbo core ration: auto
CPU bus frequency: 200
PCIE frequency:100
Memorí Frequenvy: autoFesz Offset: 1,332 V
Mit állítsak mert a boltba ahol vettem februárban, ott mondta az eladó, hogy felránthatom 4900 MHz-ig is (létezik??? a régi gépem 1700MHz=> 150MHz+-tól kékhalált kapott)
-
smekone
tag
Na skacok a következő lett a helyzet ugyebár a problémám az volt hogy négymagosítottam a procim és valamiért nem engedi 2.5GHz-nél tovább húzni pedig régen 3.2-őn ment ami az alap órajel lenne na de visszaállítottam 2 magosra és úgy engedte 3.6-ig is :/
-
Repsol600
addikt
Sziasztok!
Van egy Gigabyte FM2A88X-DS2 alaplapom + A8-6600K procim. BIOSban nem lehet Offsetet beállítani, ezért Windows-ban próbáltam, de az AMD OverDrive elfelejti az értéket, minden indításnál újra be kell állítani. Nincs esetleg valami megoldás, vagy másik program amivel lehet állítani Windowsban a fesz értékeket?
-
5150head
senior tag
válasz
enemy107 #42858 üzenetére
Természetesen nem segített.
Érdekes, hogy leszedtem a honlapról majd feltettem újból, és a következő indításnál megint azt jelzi hogy upgrade van. Elindítom a letöltést, iszonyatosan lassan jön le, egyszer megvártam, akkor erorral kilépett.
Igazából nem akarok mást, csak a házventiket megfelelően beállítani ami eddig az easytune smartfan-nal jól ment. Most meg b@szakodik -
5150head
senior tag
Sziasztok! Csak nekem szarakodik a GB EasyTune?
Amit eddig kényelmesen elértem, most teljesen megváltozott. Leginkább a fan controll hiányzik. Eddig semmi baja nem volt. Feldobott egy frissítést, de mindig errort dob. A régit visszarakva sem jön vissza a régi felület. Erről tud valaki valamit? -
Rica
senior tag
válasz
tajner10 #42853 üzenetére
Csak azert kerdezetem, mert a Samsung, amiben szinten 4GB RAM van - aminek boven elegnek kellene lennie - folyton memoria hianyra panaszkodik netezes kozben, ami nonszensz, de lehet, hogy tipushiba, mint az is pl, hogy ultra fos minosegu a kijelzo, ami megint csak nem Samsung jellemzo. raadasul nem is teszko gazdasagos vetel volt annak idejen.
ON: Laptopot tuningolni altalaban nem ajanlott (hacsak nem valami horror aru gamingnek csufolt atveresrol van szo), mert nincs helyed a hutest korrektul megoldani. masreszt ezt a procit dobta a gep, semmi ertelme 200 MHz-t ratenni. A masfajta proci valszeg nem csak gyorsabb, de az architekturaja is fejlettebb. -
Rica
senior tag
válasz
tajner10 #42848 üzenetére
Milyen laptopod van? A lanyome Samsung NP300V5A, ahhoz nem ajanottak ilyen progit. Egyebkent en mar hosszu evek ota azt csinalom, ha nem boldogulok valami hasonlo problemaval, hogy ujra huzom a winfost. Eddig meg mindig bejott. A keretlen szemetek elkerulesehez pedig itt jo tanacsokat lehet kapni.
-
demmer123
őstag
Van egy asrock z97 extreme 4 alaplapom + 4690k procim.
Feltuningoltam 4,2ghz-ra csak clock ratiot emeltem feszültséget stb auton hagytam igy 1.2205V müködik.
Teszt program alatt a hőfok felmegy 89fokra maximum.
Alapon 30,33fokos.Játékok alatt 60-65 fölé sose megy.Szerintetek igy jó lesz minden hogy auton hagytam a feszültséget stb? teszt program hibátlanul végig megy...
-
tajner10
tag
Köszi de minden ami nem kellet egy héttel ezelőt töröltem és 1 jó tanács soha ne telepítsétek az advence sístem care-t (eredeti) mert a jelzés nekem pl A akk egész jó a laptopp még jobb is mint volt de 3napon belül lemegy B-re és az meg már nem az a lényeg hogy ne telepítsétek.
Köszönöm -
tajner10
tag
Valakai tuningolot már intel pentium b960 cpu-t (laptop) mert kevésnek találom a 2.2ghz-t plusz eléggé ingadozik a proci már unparkingolva vanvan hogy netezés közben 3-20%-ig is megy mi lehet a baj?A válaszokat előre is köszönöm
-
Lalaboy
őstag
válasz
Killer man #42844 üzenetére
Mertr nem egeszen legalis! Adok egy linket probaldmeg letolteni, ha nemmegy atkuldom emaiba! Az RC7 -et nemkonnyu beszerezni No itt egy link:[link]
1
-
Lalaboy
őstag
válasz
Killer man #42841 üzenetére
Erdemes feltenni a Core Temp-et is, en abban bizok a legjobban!
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Killer man #42841 üzenetére
Igen.
-
Killer man
tag
Hali!
Az lehetséges, hogy a CPU 0 Package hőmérséklet ilyen magas? (HwInfo64)
Terhelésnél felmegy 90 fölé is... -
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #42837 üzenetére
Megnéztem a Biosban is, kivan kapcsolva, de ennek ellenére ég a lámpája, meg a VGA-n lévő kis lámpa is ég, tehát áram alatt hagyja a gépet, pedig Power OFF-ra van téve...
Nem értem -
korn
aktív tag
válasz
tknof1871 #42834 üzenetére
Monitorozni kellene a hőmérsékletet. Van rengeteg progi hozzá: coretemp, realtemp, aida64 stb..
Ha kis hűtő van rajta, akkor érdemes kézzel beállítani alapfeszültségre a procit, mert ha auto-n marad és elkezded emelni a frekit, akkor a lap automatikusan emeli a proci feszültségét is. Ez meg melegedéssel jár.
HWINFO nevű progi megmondja a pontos alapfeszültségét a procinak. Utána ki kell tesztelni a max frekit, amit alapfeszen bír a proci.
Az én régi e3200-asom 3600-at ment alapfeszen, de a nagyobbik intel hűtő volt rajta. -
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #42837 üzenetére
Az első opció kivan kapcsolva.
A másodiknak utánanézek köszi. Régebben jó volt, de most néztem hogy megint nem jó -
törölt tag
Üdv!
Tudom nem a témához tartozik, de abban kellene a segítség, hogy mikor kivan kapcsolva a gépem, az internet kábel ugyanúgy ég zölden meg sárgán, mint mikor be van kapcsolva a gép.
Ezt valahogy nem lehetne kikapcsolni?
Próbáltam Biosban keresni, de sehol nem találtam -
zsolex86
csendes tag
válasz
tknof1871 #42834 üzenetére
ÜDV
Igaz még csak ma regisztráltam a fórumra de megpróbálok segíteni a nálam kevesebbet tudóknak.
Először is akkor tudod meg hogy jó e a hűtés a tuninghoz ha kipróbálod ha nem melegszik a proci túlzottan akkor elég hozzá a mostani hűtés.
Ha mégis cserélni kell a hűtést akkor érdemesebb szétnézni a használt piacon mert lehet hogy kicsivel több pénzárt ennél sokkal jobb procit kapsz. -
tknof1871
őstag
Üdv! Intel E3400 DualCore 2600MHz CPU, egészen kicsi hűtő van rajta. Kicsi borda, kicsi ventilátor.Nem látok rajta típusjelzést (ha segít lefotózhatom), de biztos ez volt a legolcsóbb. Ha tuningolni akarom a CPU-t, akkor jobb, ha nagyobb hűtőt teszek rá?
-
smekone
tag
válasz
Kean_Sorbo #42824 üzenetére
Következő a helyzet kiszedtem az elemet meg is mértem de 0 feszültség volt benne volt benne(nem tudom hogy ez befolyásolja-e) utána visszatettem elindítottam a gépet de semmit nem nullázott és hiába állítom a szorzót ugyanaz a helyzet. Még valami ha visszaállítom 2 magosra akkor rendesen 3.2 GHz-et ír ki.
-
kona005
senior tag
válasz
Apollo_21 #42826 üzenetére
Így kezdtem, 8hszt kellett volna vissza olvasni!
(#42828) Peterson_ : Ja, meg oda írom hogy az egér bal gombjával kattints
Azt hittem egyértelmű...
(#42827) Martin97: Köszönöm
-
Peterson_
addikt
válasz
kona005 #42825 üzenetére
Ja, csak nem mindegy, hogy hogyan írod:
pl.:
-Nem fos Asrock lapom van, hanem Gigabyte(esetleg itt a típus is)...és akkor mindjárt nincs félreértés.
Ha segítséget kérsz, ez a minimum, még jobb, ha linkesíted is, nem ám "nézd meg az adatlapom" és egyéb okosságok.
Vagy akkor írd azt, hogy "Az adatlapom szereplő deszkával" , vagy mit tudom én. -
Martin97
aktív tag
-
Apollo_21
addikt
válasz
kona005 #42825 üzenetére
Van,,biztos mégpedig h nemvagy képes leírni a nemfos Asrock alaplap típusát, és ha már NEM a giga hajtja ezt átírni..a lapodon..nempedig papolni h addikt létemre nézzem az adatlapod...2külön alaplapról beszélünk...gondoltam eljut..de nem.
Sőt tovább megyek..a tuningosba még mindíg a gigával akarod tuningolni..itt meg h miért rossz az asrockkal.. de részemről nemérdekel. Egyik topicba ezzel próbálkozol másikba amazzal...és mindenki görbe csak tevagy csillag...ez a baj. -
smekone
tag
Jó estét mindenkinek! Van egy nagyon idegesítő problémám ami már régóta fennáll de nem tudtam rá megoldást találni :/ A probléma maga az az hogy van egy AMD phenom II X2 BE555 -ös procim amit 4 magosítottam és működik is jelzi mind a 4 magot ment 3.2 GHz csak aztán lehet attól hogy elállítottam valamit vagy valami mástól 2.5 GHz-en ketyeg nem is ez a gond hanem hogy hiába emelem a szorzót 19-esre akkor is csak 2.5 -öt ír a sajátgépben meg a biosban is! Ha egy hozzáértő ember tudna nekem segíteni és találna rá megoldást nagyon megköszönném !!!
-
Apollo_21
addikt
válasz
kona005 #42812 üzenetére
Jah, köszi az oltást..Asrock lapod van..gigabyte,,,ezt megint nemlehet értelmezni
mind1
Inkább töltenéd ki normálisan h asrock hajtja..minth kotyogod itt az oktatást.
Írtad h nemtré asrock hajtja..mondom ránézek adatlapra melyik az és akkor lehet segíteni erre Gagyibájt van beírva..te erre nemazt kérdezed meg a jóembertől h akkor most mi van? DE, én ezt tettem.
De old meg... -
enemy107
senior tag
válasz
enemy107 #42820 üzenetére
Így aztán elmélyedve kicsit, én úgy fognék hozzá, hogy
CPU Vcore 1.1V
Dynamic Vcore 0.2V
QPI Vtt voltage 1.1V
CPU PLL (egyenlőre normal beállításon, az órajel előállításáért felelős áramkörök fesze, LGA775-nél 0.07V-ot emeltem rajta max itt nem tudom mennyit bír)
System Agent voltage lövésem nincs mi,(lehet hogy ennél ez felel meg az LLC beállításnak) normalra tenném.
Dram voltage amennyit a ram gyártója előír a ramnak
Az összes többit normalra tenném. -
enemy107
senior tag
válasz
kona005 #42814 üzenetére
Türelem.
Biosodban feszültség beállításoknál lenni kell offset módnak, bár nem ismerem a lapodat. Ez tulajdonképpen konyha nyelven fogalmazva egy szabályozott auto fesz beállítás, megadod a lapnak, hogy szükség esetén mennyivel emelheti a feszt. LLC, load line calibration, a lapban a feszültség ingadozást (droop) csökkenti, LGA775-nél nem is használtuk 1.3V felett, mert nyúzta a lapot. Az újakat biztosan nem nyúzza.
-
törölt tag
válasz
kona005 #42806 üzenetére
Nem mindegyik CPU bírja azt a bizonyos 4.5Ghz-es órajelet, hiába fesszelik az emberek.
Giga lapoknál én nem tudom hogy van. Mindegyiknél más, én a sajátomhoz értek a legjobban az ASRockhoz.
Talán a 3570k overclock mellé írd be hogy Gigabyte YT-re, aztán hátha kidob egy olyat ami neked van.
Attól függ mivel méred a feszültség értékeket, legújabb CPU-z, vagy AIDA-n belüli mérővel?
Jobban ismerkedj meg a lapodal, meg biosban oda van írva mellé jobb oldalt általában, hogy mi mit csinál. -
kona005
senior tag
válasz
#97716736 #42805 üzenetére
Na akkor kérdezek is...
Már az Offset és LLC világos egy kicsit egy, annyi a lényege hogy ne fix fesszel menjen a CPU mikor nincs terhelve? Nekem Gigabyte lapom van, nem így néz ki és nem is így hívják a dolgokat sajnos
Próbáltam most fix fesszel, 1.250v + 4.5Ghz, majd indítottam a LinX-et meg a CPU-Zt láttam hogy 1.165-85 között ugrált a fesz és kifagyott úgy 15mp után... Nem értem mivel sokkal többet adtam neki, alapból 1600-on 1.248-at 4500-on meg 1.185 kap
Csak feszt és szorzót állítottam a többire még nem jöttem rá hogy hogyan is hívhatják nálam...
-
kona005
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni egy i5-3570K tuningolásában? Egy Z68X-UD3H és egy Scythe Ninja 3 lenne segítségére...
Én már átnéztem a BIOS-t tudom hogy kell a CPU szorzót állítani meg a feszültésget is, de nekem ez az Offset dolog meg az LLC vagy mi nagyon homályos... Valamint ha beállítok egy fix feszt mondjuk 1.4V-ot (tudom kicsit sok) a procit 4.8-ra mondjuk es indítom a LinX-et akkor össze vissza ugrál a CPU órajel ilyen 2600-4800Mhz-ig?
Ez normális? Valaki segítene?
Előre is köszi
-
Chrys_
addikt
válasz
Kean_Sorbo #42799 üzenetére
Megnézem este az általatok javasolt beállításokat.
Vcore mehet eddig [link]. Bár igaz, hogy nem nagyon teszteltem kisebbel. Egyszer volt 1,25V-ra állítva, de akkor más paraméterekkel ment a gép és fagyott. Majd megpróbálom kisebbre venni. Vagy a sebességet hozzá nagyobbra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Everest / AIDA64 topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone-t használók OFF topikja
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest