- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
Druvajda
csendes tag
https://www.youtube.com/watch?v=Tdq2WCOglPg
-
csiribi
csendes tag
Helló!!
FX 6100 procit 4,0 GHz-re húzva szépen megy. Megpróbáltam 4,2re és valami Physical Memory Dump kék halálozik a gépem
vissza véve a 200 MHz-t. abbahagyja. Ezek szerint a memóriák nem bírják a tuningot tovább? 2x4 gb 1600.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Martin97 #44196 üzenetére
Hali.
Eredetileg is LGA775-re gondoltam, csak Prescott P4-gyel. Időközben voltam Achill3uSéknál is, hasonló volt az ajánlás.
Egyelőre még csak nagyon próba szintjén vagyok, igazándiból soha nem tuningoltam (kivéve egyszer, amikor kb. 15 éve a PII 333A-mnak a szorzóját kicsit megpöckölve felnyomtam 800 MHz-ig, mire szanaszét fagyott az egész
).
Most tavasszal lesz kész a pincés bütykölös / raktár szoba, aztán oda gondoltam majd funolni kicsit valamit, léggel persze, abszolút budget kategóriában. Aztán ha esetleg rákapok, akkor elmélyül a történet."Feltúrtam a cuccaim:"
Akár. Dobj egy privit, hogy mid van meg milyen csokit szeretsz. :>
-
-
Martin97
aktív tag
válasz
Synthwave #44195 üzenetére
Szia!
S478-as p4-el már nem kezdenék, mert számos hátránya van (ramok, agp, stb.).
Inkább az lga 775 körül nézelődj. Valami normálisabb lap nem árt hozzá:
asus commando (ezt ha jól tudom könnyebben lehetett volt modolni, tanulásra mindenképp megfelelő), vagy egyéb X48, P35-45 chipsetes lapok közül valami. A lényeg, hogy legyen pár jópár fázis rajta, hogy ne az legyen a szűk keresztmetszet később mondjuk egy 4 magosnál.Processzorból van többféle lehetőséged:
Mondjuk celeron 352-354 körüliekből leválogatni néhány darab közül egy jobbat, vagy előre teszteltet rendelni külföldről (ha még vannak ilyenek).
Vagy egy C2D Ebből a wolfdale szériát ajánlom (E5x00, E7x00, E8x00). Ezek közül a legtöbb nagyon jól ment. A későbbi steppingek előnyben (E0,G0,R0). (Nekem volt E7200, és most E8200 van, nem csalódtam bennük.)
Később meg mehet mellé egy yorkfield quad, ha komolyabban gondolod. De ehhez már mindenképp jó lap kell.Ami még fontos az a hűtés és a szigetelés:
Nemrég láttam, hogy árultak az aprón kompresszoros hűtést, ami már megfelelő lesz, de ezt 24/7-re ne használd. De egy nagyobb léghűtés/vízhűtés + peltier + hideg téli idő mellett is jól lehet szórakozni.Remélem megválaszoltam a felmerülő kérdéseket. (Ez már nem kezdő szint van kifejezetten erre specializálódott topik is. Ők biztosan többet tudnak segíteni.)
Mod: Egyébként annyira nem kell félni, hogy tönkremegy, én néha amikor jó idő van kint akkor a fő gépemet szoktam megráncigálni (fagyasztóban előrehűtött hűtővíz amit lehet keringetni a rendszerben + peltier). Még nem adta jelét, hogy le kéne állnom vele. Mondjuk a szigetelés az fontos, különben egy idő után rohadni fog a foglalat, és az érintkezők. Erre majd különösen figyelj. Én a papírtörlőt és a szikszalagot használom, de vannak más módszerek is.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Písz.
Ha az ember néha csak úgy elbenchelgetne, mi az socket, amin érdemes elkezdeni a dolgot (lehetőleg minél kisebb anyagi invesztálással)? Én LGA775-P4-re gondoltam, amit még annyira nem sajnálnék.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Lovro Joe #44193 üzenetére
Az nem biztos. A windows-ban állítható, hogy a gomb megnyomására milyen állapotba kerüljön a gép. Ez az energia séma beállításainál található.
Az alaplap illetve CPU váltásnál, én már elgondolkodnék a helyedben azon, hogy nem-e lenne érdemes 1150-re váltani. Pl. erre a lapra szépen lehet építkezni. -
Lovro Joe
tag
válasz
Kean_Sorbo #44190 üzenetére
Még annyi hogy ha a windowsba vagy a gombbal kikapcsolom a gépet akkor bezárja az ablakokat majd a windowst is , fekete képernyő de a gép maga nem kapcsol ki ez is a cputól lehet?
-
Lovro Joe
tag
Hmm...
Köszi a segítséget!Milyen jol húzható alaplapot ajánlotok a P8z77vlk helyett?
A vételár 33.790 Ft volt max 40e FTig bezárólag szeretnék másikat! -
Lovro Joe
tag
válasz
Kean_Sorbo #44187 üzenetére
Köszönöm a választ!
Sajnos probáltam már ezt is, a forumokon is ez az első amit irnak hogy kapcsoljak manuálra.
Küldök pár képet hogy néz ki a bios.https://drive.google.com/folderview?id=0B-jiypzqGIraZGR3c05DaVJ6WWs&usp=sharing
az advanced modban lévő CPU POWER MANAGMENTnél sem tudok változtatni az értéken.
Nem tudom hogy ez számít de az alaplapi videóvezérlő megadta magát 1 hónapja.
Azért szeretném tudni , hogy megy a proci 4,0ghz mert akkor a garisztatás után elegendő lenne egy jobb hűtő a procira hogy a gtx970et kihasználjam. -
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Nemrégiben hozzá jutottam az alábbi "konfighoz":
- HP ML150 G6 alaplap
- 2db L5520 proci (E5520 60W-os változata) 2.26GHz, 8M
- 2db brutális hőcsöves hűtő
- 11GB memória (5x2GB + 1x1GB, DDR3 REG ECC)
- Seasonic 400W 80+ 1U szerver tápSzeretném kicsit megtuningolni a kicsikét, a kérdésem az lenne hogy érdemes / lehetséges-e?
Nincs túl nagy elvárásom, 2,5-2.6+ Ghz-t szeretnék kb elérni.
Mostani órajellel, alap esetben 38-40 fokon pörögtek a magok. 100% terhelés mellett +10fok szaladt csak rá.
-
Lovro Joe
tag
Sziasztok!
Már két napja szenvedek. Átolvastam mindent amit úgy megértek az angol nyelvű oldalakon, de nem jövök rá miért nem tudom manuálisan állítani a "cpu ration" értéket. 34 a maximum amit beállíthatok.
Jelenleg a turbo mod be van kapcsolva.CPU tulajdonságai:
CPUID CPU név Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz
CPUID revíziószám 000306A9h
CPU VID 1.0858 VCPU sebesség:
CPU órajel 3610.6 MHz (eredeti: 3400 MHz, túlhajtás: 6%)
CPU szorzó 36x
CPU FSB 100.3 MHz (eredeti: 100 MHz)
Északi híd órajele 3610.6 MHzValaki aki használ hasonló alap+cpu-t az talakozott ezzel a problémával?
-
Martin97
aktív tag
-
Martin97
aktív tag
válasz
libamajas #44182 üzenetére
Ram: 8gb, ~1600mhz (ha nem veszel procihűtőt, akkor beleférhet a 16gb-is.)
-Ha újonnan veszed kiszereléstől, függően kb. 12-14 ezer.
-Ha használtan, akkor kiszereléstől, garitól függően kb. 8-10 ezer.A procihűtőre meg a maradék Tehát nagyjából 8-10 ezer.
De ez nagyban függ attól is, hogy mekkora fér be a házadba. Ha csak nagyon kicsi, akkor érdemes a cserében gondolkodni.A meglévő memóriáid értékét fentebb megírtam. Ugyan nem vagyok ármester, de tartom magam ahhoz amit írtam.
-
Martin97
aktív tag
válasz
libamajas #44180 üzenetére
Akkor 2x4 gigás kit, vagy 1x8 giga (és azt még tudod bővíteni) órajelben legyen mondjuk 1600-as. Azokat talán fel lehet majd húzni 2000-körülig, de sokat nem dobna a teljesítményen.
A procihűtő maximum magasságát mérd le, és csak utána tudok mondani valamit.
A házat szerintem ne cseréld le, mert azzal a ramoktól/procihűtőtől veszed el a pénzt.A meglévő ramok kb 5-6 ezret érnek.
-
libamajas
tag
-
Martin97
aktív tag
válasz
libamajas #44174 üzenetére
Procihűtőből egy Raijintek Themis Evo-t ami 16,5 cm magas remélem elfér a házadban.
Kicsit túlzásnak tűnhet, de jó szolgálatot tehet tuningnál illetve a következő gépednél.Ramból meg olyat ami belefér a keretedbe. Egy 4gb-os bővítéssel már elég lenne a ram a játékokhoz.
Lehetőleg dual channel kitet, de az egybe 4gb-os modul is jó. Órajelben elég az 1333-as, úgyis bírja a legtöbb ilyen modul az 1600-at.
Sokkal gyorsabb ramot nem érdemes, mert a meglévők fogják meghatározni az órajelet, és az időzítést.
Arról nem is beszélve, hogy jelentős gyorsulás sem éreznél a nagyobb órajel miatt. -
libamajas
tag
válasz
Martin97 #44173 üzenetére
2*4 GB vagy 1*8GB legyen? A 1333Mhz-es legyen vagy több? Innen mit tudnál javasolni?
-
Martin97
aktív tag
válasz
libamajas #44172 üzenetére
Szia!
A hdd nem nagyon számít a játékoknál. Ezt a problémát a ram, illetve a throttling okozhatja, ami a túlmelegedésre illetve az elégtelen hűtésre vezethető vissza. A videokártyának, illetve a procinak elégnek kellene lennie az említett felbontáshoz.
A rászánt összegből szerezz be még 4gb ramot, és egy jobb procihűtőt.
A lapod elvileg 100W-ig támogatja a procikat (mondjuk abból a vrm-ből hűtés nélkül nem nézem ki, de legyen annyi), ezért némi tuning is belefér, mert a te processzorod 65W-os. Ha meg van a hűtő akkor erre visszalehet térni.
-
libamajas
tag
válasz
korion #44171 üzenetére
CS GO-val leginkább, de szívesen kipróbálnám a GTA 5-öt. Az a probléma, hogy mind 2 játék megy az elején rendesen aztán pár perc után elkezdenek laggolni. Arra gyanakodom, hogy vagy több RAM kéne neki vagy jobb proci hűtő vagy nagyobb HDD. Kis felbontás is elég nekem. 1280*1024. 20 ezer lenne upgradera.
-
ЯΞD
senior tag
válasz
korion #44167 üzenetére
Közben eszembe jutott még valami. Anno is mikor fagyott kikapcsoltam a shadowplay-t. És úgy emlékszem azóta nem csinálta. Viszont újra bekapcsoltam pár hete mert kellett és most azóta csinálja. Nem tudom, hogy keressek-e összefüggést lehetséges vagy csak beképzelek már mindent.
-
ЯΞD
senior tag
Sziasztok.
Lenne egy problémám de nem biztos, hogy tuning okozza. Szóval jó ideje több mint 2 éve húzva van a procim. (2500k) 4.2Ghz-re. De kb 1 éve lecseréltem a HD6850-et GTX780OC-re. Néha voltak fagyások. De most az utóbbi időben sűrűn kimerevedik a kép és kb fél perc múlva kikapcsol a monitor is. Semmire nem reagál csak a reset segít. Csak elég érdekes a szituáció mert konkrétan úgy történik, hogy játszom. (BF4) Majd egyszer csak megfagy. TS3-on még hallom a többieket. Kérdem hallotok? Válasz igen. Közben már kikapcsolt a monitor. majd senkit nem hallok és engem sem hallanak. Esetleg ötlet? Próbáltam, hogy adok +feszt a procinak hátha kevés. De mindig stabil volt teszteken is.
Rendszer: Win 8.1 pro 64bit (EREDETI) A többi periféria a cuccoknál látható.
-
Lajos8721
csendes tag
Sziasztok egy ilyen procit szeretnék húzni A10 5800K egy ilyen lappal : MSI A68HM GRENADE
de a probléma az hogy a biosban a húzáshoz tartozó ratio/nb stb frekvenciák elvannak sötétive,,,DE! az MSI Command center asztalról inditva engedi húzni a cpu-t ,,42/43 szoros értéket állitottam be,igy kaptam 4,2/3 GHZ-et,,,de viszont a voltot nem tudok neki adni,,egyrészt mert nem tudom mennyit kéne,másrészt a programban ezt nem tudom hogy kell,,,viszont amikor igy van húza a proci,,akkor bekapcsnál többször kidobja azt az üzenetet hogy mindent defaultozott a deszka,,"press f1 continue"" mit nem csinálok jól ? és miért nem lehet húzni biosból,,csak asztalról szoftverrel ? mert ez nem tünik igy olyan stabilnak,,,Jah és a cpu 4,3-ra húzva 28 fok idle-ben,,,,game alatt 47 fok egy Zalman hütövel. -
libamajas
tag
Sziasztok.
Mit kéne ezen a konfigon változtatni ahhoz, hogy ne legyen túl sok fps droppom vagy legalább kevesebb?
Én a 8 giga ramon, HDD-n és a CPU hűtőn gondolkodtam.Processzor: AMD Athlon X4 740 3,2Ghz (gyári hűtő)
Memória: Kingston 2*2GB 1333MHZ
Videókártya: Gigabyte Radeon HD7790 1GB
Alaplap: Asrock FM2A55M-DGS
Merevlemez: Westerndigital 320GB
Ház: Micro ATX
Tápegység: Chieftec GPS-450AA-101 -
Lovro Joe
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki lecserélem a vga-t 1 970re.
Kérdésemre a procim 4000mhzen kihajtaná ezt a kártyát.
Az ünnepek alatt próbálkoztam de nem jött össze ez a művelet.
Valaki elmagyarázná lépésről lépésre ezt hogyan tegyem.(nem igazán értek a tuninghoz)
Ha sikerülne holnap vennék egy jobb hűtőt a procihoz, de ha nem akkor nem fecsérelnék rá pénzt.Illetve egy másik procival jobb lenne a kártya?
Ha igen mellikel?Köszönöm a válaszokat előre is!
-
Miles
aktív tag
i7-2600K procival mennyit lehet különösebb erőlködés nélkül erősebb léghűtővel kihozni?
3.4GHz alapjáratban, évek óta 3.8GHz-en megy, viszont ha csak a cpu szorzóját felteszem 3.9-re, akkor kék halállal ünnepli már windows betöltéskor.
alaplap: MSI MPOWER Z77
Ha jól emlékszem segítséggel ControlCenter, CLICKBIOSII progival lett megváltoztatva anno. -
windlord
őstag
válasz
takacsbotond #44155 üzenetére
Pedig a szorzót fel tudnád húzni 4el, plusz a turbo.
Valamint 103-104 -ig jó lehet a bclk is.
-
windlord
őstag
válasz
takacsbotond #44153 üzenetére
Ne huzd a bclk -t.
Tobb esetben csak ront a stabilitason!Mondjuk 104-105 -nel meg hataron lehetsz.
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni tuningolásban.
Adott egy i7 3770 és egy Asrock Z77 Extreme4 lap.
Odáig eljutottam, hogy a BCLK-t felhúztam 105.0-ra, viszont a szorzót (CPU Ratio -> All Core) akárhogy állítom nem történik semmi.
Mit ronthattam el? -
Apollo_21
addikt
válasz
steeweegee #44149 üzenetére
Nem figyeltem hogy milyen hütésed van..de ha jól dereng sztem a K2....
mx2 vagy mx4 el újrakenném és mérnék rá még1et pár játékkal...aztán ha utánna jobban muzsikál..akkor mehetsz lentebb fesszel kicsit. Ha marad game közbe a 70 így télnek idején..akkor én levenném azt a kupakot róla... -
steeweegee
csendes tag
A helyzet az hogy a haz oldala levéve és így mértem ezt a hőmérsékletet. Nem merném rá tenni. Újra pásztázva 3 hónapja volt bár nem egy minőségi pasztával. Megnézem 2.55-megy e stabilan azt tudom hogy 2.5-el nem. 212evoval hutom. De lehet elkellene egy másik hűtő valahogy én csalódtam benne 10.000 forintért.
Ha meneztem tolok egy képet prime alatt. Winx vagy mi a másik program neve azzal egyszer rá álltam 4 giga rammal 101 fokon ment vagy 5 10 másodpercig durva volt de nincs baja szerencsére.Lehet hogy delidelni kéne?
Megéri el lehet cseszni? Valaki vállalná?
-
Apollo_21
addikt
válasz
Apollo_21 #44147 üzenetére
Ilyen hőfokok nekem a mostanival sikerültek csak alap procival..kb volt 5napos a drága..tehát delid elötti..ahogy a 3570K-m is
egy ideig az volt...
Lapot és ram-ot is váltottam+most készül erre is az épített víz..remélem feszben is tudok majd a mostanival lejebb menni.
Levágtam a nemideillő részeket.
Jelenleg ezen ügyködöm hogy menjen az új lapommal is... -
Apollo_21
addikt
válasz
steeweegee #44142 üzenetére
Benéztem..és teis elírtad
De hőfokba lejebb kéne vidd..a 4.2 nekem anno Z77 Extreme4-el 1,256V kellett ugyanilyen procihoz..
Ha vhogy jobban tudnád hűteni..... -
kriszbon
őstag
válasz
Lehet írtad már és én nem vettem észre, de milyen hűtőt használsz hozzá?
Esetleg nem ártana kicsit jobbat beszerezni, vagy a ház szellőzésén javítani. -
törölt tag
Helló!!
Kérdezném, hogy lehet- e olyat (4690k) processzorról van szó, hogy kikapcsolni a turbo boostot és fixen a 4 magot beállítani 3800 mhz re? Alap intel hűtő van még csak. Alaplap : GA-H81M-S (rev. 1.0)
Aki tud írjon. köszi -
Martin97
aktív tag
válasz
Ha stabil, akkor jó lesz, de a feszzel jó volna lejjebb menni, mert picit soknak tűnik ehhez az órajelhez. De ha nem bírja alacsonyabb fesszel akkor így is hagyhatod.
Tesztek alatt szerintem elfogadható a 80 fok. De a biztonság kedvéért pasztázd újra, hogy azon is nyerj valamennyit.
#44143 firstman3333:
Ha 67 volna a max amit bír az ivy architektúra, akkor a laposomnak már rég be kellett volna szarnia. Illetve afelett throttlingolnia kéne a procinak, de az csak 90 felett jön. -
firstman3333
tag
válasz
Ahhoz képest hogy nem ártana 67 alatt tartanod,igen sok.
-
Martin97
aktív tag
válasz
steeweegee #44140 üzenetére
Simán létezik, hogy egy antituning darabot fogtál ki. De az is lehet, hogy valami egyéb beállítás nem volt jó.
Azért megpróbálhatod. Ha nem megy akkor megpróbálunk kitalálni valamit.Boldog új évet minden topiklakónak.
Én meg most jöttem rá, hogy egy idióta vagyok hogy az ünnepeket a koliban rohadva a gép előtt töltöttem, és nem ittam szét az agyam, mint a legtöbb normális egyetemista.
-
Martin97
aktív tag
válasz
steeweegee #44136 üzenetére
Szorzó: 43
proci fesz: 1,15-1,2 volt. Ha bootol akkor fesszel haladj visszafelé, utána offsettel, és llc-vel hangold be.#44138 cmd3:
1,1-1,15 nyugodtan mehet neki. Ha tudod hűteni, és szeretnél feljebb menni órajelben, akkor elmehetsz akár 1,35 voltig is.
Az utolsó mondatod akár aláírás is lehetne. -
Martin97
aktív tag
A ramokat vedd vissza, és a procin emelj, mert az lesz a szűk keresztmetszet.
#44134 steeweegee:
Először fix feszültséggel nézd meg mennyit kér a proci, és utána az offsettel hangold be, nyilván ha tuningolsz akkor emelsz a feszültségen és nem csökkentesz. A 4,3 ghz-et 43-as szorzón éred el. Fontos, hogy tudd hűteni és ne melegedjen túl. -
steeweegee
csendes tag
Sziasztok!
Felteszem újra a kérdésem hátha valaki tud segíteni.
Egy 3570k-s processzort szeretnék 4,3 ghz-en hajtani. Már rengeteg helyen jártam ezügyben de sajnos nem jutottam előrébb. Z77 EXTREME 4 van mellette.
Kérlek írjátok le hogy fix volage-el vagy az offset voltage-el játszak? Merre is állítsam (le-fel)? stb stb.
Ha ez számít (mert nem tudom) hyper x 1866-os ramokkal rendelkezem.Köszönöm előre is. Bárki is legyen ki segít.
-
cmd3
tag
válasz
Martin97 #44131 üzenetére
Na hát nem akarok összejönni. 430as fsb-n ugye 860 a ramok órajele. A Dram voltaget 1.8 on hagyva el sem indul a Windows. 1.96ig mentem el mire egyáltalán elindult. Prime95 indítás után 2 másodperccel kékhalál. Tovább nem mertem emelni.
Amit viszont észrevettem, hogy a CPU-Z illetve az Aida64 a Procinak a Core voltegenek 1.040 V-ot ír. A BIOSban ugye minden normalon van. De ez nem lehet a baj?
-
Martin97
aktív tag
Ne emelj, először próbáld meg alapon. Valószínűleg bírni fogja úgy is.
prime95, linx, intel burn test nevű programokat ajánlom elsősorban. (Egy modi legyen szíves írja be az összefoglalóba, hogy ott is látható legyen és csak hivatkozni kelljen rá.)
A 750-hez legtöbb játékban elég a 3,2, de multinál lehet hogy jó a több, de ez általánosan is igaz.
-
-
Martin97
aktív tag
Az még nem sok. Szerintem még alap feszen is elbírják, de ha nem akkor +0,05-0,15 voltot nyugodtan emelhetsz a ramokon. (A saját low budget 800-as ramjaim 1000 mhz-ig mennek c5-ben némi fesszel, és az előző 667-es modulom is ment 850 mhz felett c6 ban.)
Szóval amég bírják addig lehet emelni az órajelet. Annak a procinak úgyis kell, ha egy normálisabb vga-t akarsz vele hajtani.#44127 firstman3333: Nem is extrém tuningra gondoltam, csak magamból indultam ki. Tégy belátásod szerint, és nyugodtan kapcsold vissza ha gondolod. (Megjegyzem, hogy az a néhány watt nem oszt nem szoroz, de mind1.)
Szerintem nagy gond biztosan nincs, hogyha stabil a gép.
Valószínű hogy csak egy pillanatra vesz vissza amikor a proci átkapcsol alacsonyabb szorzóról. Szóval nemigen foglalkoznék vele a helyedben. -
cmd3
tag
válasz
Martin97 #44123 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Beállítottam és működik is.
Viszont amit nem próbáltam csak néztem, hogy ha 430 ra állítom az FSB-t akkor kapok ugye 3.22 Ghz-t akkor a ramok 860 Mhz-n mennek. Nem sok ez egy kicsit? 1.8V volton mennek most a ramok emeljek rajta egy kicsit? ( de mennyi legyen a kicsi?
)
-
firstman3333
tag
válasz
Martin97 #44126 üzenetére
Igen,igazad van ha tesztelget az ember vagy extrém tuningol tényleg illik kikapcsolni,azonban én egy 24/7-es beállítást csináltam,nincsenek túlhajtva a hardverek mint az állat,tehát nem is okoznak gondot az energia csökkentett üzemmódok.Egyébként mint később kiderült nem is hozta meg a dolog a kívánt eredményt,mert valamiért pont terhelt állapotban esik le az órajel.
-
Martin97
aktív tag
Mehet feljebb is a proci, mint 3 ghz, ha van rajta normális hűtő. Az alaplap elég jó, azzal nem lesz gond.
Ha bírja a vga és nem melegszik fel nagyon, akkor húzd. Elvégre minden százalékot ki kell használni ami ingyen van.
Javaslom, hogy pasztázd újra a hardvereket, mert nyerhetsz vele a hőmérsékleten (nem is keveset).
#44124 firstman3333:
Az alap, hogy tuningnál kikapcsoljuk az energiatakarékos beállításokat. -
Miles
aktív tag
-
-
Martin97
aktív tag
Szia!
Jónak tűnnek a beállításaid. A ramokat szerintem visszarakhatod cl5-be is.
Az nem baj, ha valamivel magasabb órajelen járnak, ha bírják stabilan. Ha szükséges némi feszt is emelhetsz.#44121 firstman3333:
Mérési hiba lesz, vagy a lap visszaugrott egy pillanatra 375-ös fsb-re. Mivel az átlag 400 mhz volt ezért nem kell aggódni. -
cmd3
tag
Sziasztok!
Van egy E0 steppinges Intel Xeon L5420-as procim amit szeretnék húzni. Nem az egekig akarom csak 3-3,2 Ghz-ig. (Ha jól tudom akkor ezt még bírja alapfeszen).
Az itt leírtak alapján elkezdtem a BIOSban az állítgatást de gondoltam mielőtt leokézom megmutatom nektek is hátha valami nem jó.
Az alaplaom Gigabyte GA-EP45-DS3, a tápom FSP HEXA500, a ramok sima mezei 800Mhz-s DDR2-es Kingstonok. A proci hűtő LC Power Cosmo Cool LC-CC-95.Viszont ha 3.2-ig húzom akkor a ramok 820-on vagy 840-en mennek akármit is csinálok. Az belefér még vagy inkább hagyjam és 3.0 Ghz a vége?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
firstman3333
tag
Hali! Lenne egy olyan problémám hogy a ramok órajele elmászik a helyéről az Aida szerint játékok alatt!
Valaki látott már ilyet? Én még csak nem is hallottam.
A gépen jelenleg annyi a tuning van,hogy az e5450 fsb-je fel van emelve a ramokhoz 333-ról 400-ra. -
kriszbon
őstag
válasz
steeweegee #44116 üzenetére
Szia!
Visszább 2 hozzászólással van 3 link is ahol találhatók leírások, amik nagy általánosságban használhatóak, mert amúgy minden lap+proci tuningja más.Azért szerintem felteheted a kérdésed a procid topikjában is, mert ott elég sok embernek az van [link].
-
steeweegee
csendes tag
Sziasztok egy 3570k-s processzort szeretnék 4,3 ghz-en hajtani. Már rengeteg helyen jártam ezügyben de sajnos nem jutottam előrébb. Z77 EXTREME 4 van mellette ASROCK márkajelzéssel.
Kérlek írjátok le hogy fix volage-el vagy az offset voltage-el játszak? Merre is állítsam (le-fel)? stb stb.
Ha ez számít (mert nem tudom) hyper x 1866-os ramokkal rendelkezem.Köszönöm előre is. Bárki is legyen ki segít.
-
Martin97
aktív tag
Szia!
Kicsit összetettebbek a feszültségek, mint régen. Viszont itt nem kell arra ügyelni, hogy a ram-okat folyton után állítsd (nem úgy mint régebben az fsb tuningnál).
Biosból tuningolunk, nem szoftverből. Legalábbis a végső beállítást mindenképpen a biosban állítjuk be.
És az fsb (már bclk) tuningot el kell felejteni. Az esetleg a skylakenél lehet lényeges. -
CLAWz
tag
Sziasztok!
Szép kort megért 6+ éves X2/X4 B50-es AMD-ről épp ideje volt váltanom, vettem egy 4690k-s procit, egy GA-Z97X-UD3H-t és DDR3 HyperX 1866 CL9-es ramokat (meg a sallang).
Pár napja megy "out of the box" állapotban, van is kakaó mindenre de kibújt a kisördög és elkezdtem állítgatni ezt-azt (Intel Extreme Tuning Utility). Az eredmény 2/2 instant fagyás, restart.Nem mondom, biztos bepókhálósodtak a dolgok a fejemben, de félek inkább az van, hogy ez már nem olyan szimpla ügy mint régen.
Kéne hát egy kis segítség! Nyilván nem várnám el, hogy kezemet fogva egyesével elmagyarázzátok a dolgokat... Tudok valami "tuningalapozó for dummies" olvasmányt ajánlani, ami releváns a gépemhez?
Előre is köszönöm!
-
Szattila83
tag
Üdv mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy van itt valakinek Asus Maximus V Formula vagy Maximus V Extreme alaplapja? Pár bios beállítással kapcsolatban lenne kérdésem. Előre is köszönöm! -
sz.j
nagyúr
válasz
s4hu|SyD^ #44057 üzenetére
Ha esetleg még mindig érdekel a giga EP45-xxx-ös alaplap + az E8400/E8500 proci tuningja, akkor a linkelt oldal közepe környékén található a MIT menü beállítási lehetőségei tuninghoz
-
kriszbon
őstag
válasz
LordDante #44102 üzenetére
Nos elég sokféle hűtő van, és kinek mi tetszik, mit enged meg a keret, mire is szeretné.
Azt tanácsolom, hogy [Itt] írd le másold át mit is szeretnél, milyen alkatrészeid vannak, mennyit szánsz rá, és szerintem ott sokkal jobban tudnak segíteni neked.Mod. Azért előtte ott is olvasd el az 1 hozzászólást(vagy is összefoglalót nyisd ki), mert elég sok infót tartalmaz az is.
-
pavicevic
tag
sziasztok!
még soha nem csináltam processzor húzást, de szeretném kipróbálni, így lenne néhány kérdésem:
x3 435-ös proci van a gépben, ezt mennyire érdemes felhúzni? alap, gyári hűtő van rajta.
-
LordDante
csendes tag
válasz
kriszbon #44101 üzenetére
Szia!
Értem, köszönöm a gyors választ!
Sejtettem, hogy ezekkel nem lesz az igazi...
Stressz teszteltem egy picit AIDA 64-el, csúnyán felment a hőmérséklet (96 fok volt a max.) Értelemszerűen csak pár percig járattam. Játék alatt (Witcher 3, minden high vagy környéke) 75-83 fok között mozgott fél óra játék alatt/után.Mit ajánlanátok hozzá hűtésnek?
Milyen adatokat adjak még meg ami segítene?Elöljáróban a gép fő adatai:
alaplap: GA-P61-USB3-B3
RAM: 2x4 GB Kingston 1333 Mhz
GPU: Gigabyte GTX 960 2GB
A ház egy ThermalTake V4Ahogy látható még elég zöldfülű vagyok a témában, ezért is kéne a részletes tanács
Köszönöm előre a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- Yettel topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest