Új hozzászólás Aktív témák
-
No, most úgy néz ki a jó úton haladok (lekopogom), 4.4-en tartok jelenleg, viszont nem tudom, hogy az természetes, hogy offseteléssel, már -0.110 nél járok? Így kap CPU-Z szerint terhelés alatt 1,272V-1,284V -t.
A hőfok nekem nagyon magasnak tűnik, 75C. 4.5GHZ-en már kell a PLL Overvoltage? Vagy maradjon ott még Auton? (volt aki azt mondta, 4.5 már kéri) -
Ha Disable a Turbo Technology, de előtte mikor még Auton volt, beállítottam egy 130 értéket mind2-nek, akkor a freq ledroppol 3500-ra 4200-ról. Viszont ha visszaállítom autora, és utána rakom át disable-re, akkor minden okés. Mekkora értéket kéne megadjak neki, vagy csak hagyjam auto-n, és utána Disable? Most -0.035 offsettel, 1.380V-t ad neki Extreme LLC-n. Ezt ki kéne logikázzam valahogy, hogy melyik LLC-t használjam.
-
Így tizedjére átolvasva rájöttem melyik szorzóról beszéltél. Azt hittem a vcore-ra írtad, hogy emelgessem amíg még stabil
Elnézést
Megpróbálom, hogy auton hagyom akkor a Thermal-t. A többi beállítás így jó lehet?
Nem tudom megölni ezzel a procit, ha szép lassú lépésekbe próbálom kitesztelni?
-
Csökkentésre gondolsz szerintem, mivel alulfeszelem. De tudom hogy működik ez a része, inkább a többi beállítás érdekelne, hogy PLL disable, és a társai, turbo disable vagy enable, milyen módszerrel csináljam ?
Ez az elképzelésem lenne, csak félek, hogy valami olyat állítok, ami megöli ezt is.
CPU PLL: disable (vagy auto?)
TURBO CORE TECH: disable(előtte limiteket 130-ra)
C1E: auto
C3/C6: disable
CPU THERMAL: disable
EIST: autoLLC (Normal, Low, Medium, High, Turbo, Extreme): Turbo
CPU Vcore: Normal
DVID: ?
VTT: auto
PLL: 1.650Elvileg itt, ha offsetbe szépen elindulok lefele, akkor ki tudnám tapasztalni, hogy mennyi az annyi, csak félek, hogy ha nagyon alulfeszelem, megint megszívom.
-
HollyBoni
veterán
Most nézegettem kicsit, idle visszaveszi néha egy pillanatra az órajelet 3.8GHZ-ről 2.3GHZ-re, és a feszültség is lemegy, de mikor a feszültség lemegy még az is magasabb mint amit amúgy terhelés alatt kap a proci.
100% terhelés alatt 1,200-1,211V a feszültség, idle mikor 3.8GHZ-en megy akkor 1,235 ha pedig egy pillanatra visszaveszi az órajelet 1,225V-ra megy le.
-
1.12-1.125 körül mozgott az aktuális (azt nem tudom, ennyi volt-e a max), úgyhogy feltettem 1,135-re, minden működött rendesen. Úgy döntöttem, felteszem inkább 1.14V-ra és 42-re tettem a a ratio-t, az elmondásaid alapján ennyit még bírnia kellene simán, igaz? Nem volt merész húzás, ugye?
Most le kéne tesztelnem, hogy bírja-e. -
Az efféle barkács módszerekkel ugye nem csökkentem nagyon vagy veszélyeztetem az élettartamát, ha a hőmérséklet megfelelő?
Most óvatos módon mind a 4 maghoz a Ratio-t 38-ra állítottam, így 3,8GHz-en fut. Csak ennek a növelésével lehet tuningolni? A Ratio gondolom a szorzó.
-
NB 1,1V
CPU NB: 1,137
RAM: 1,55V-ra van beállítva, de a valós fesz 1,520Félre ne érts, nagyon is elégedett vagyok az eredményekkel, csak szeretem a gépemből a maximumot kihozni, és érdekelt hogy más tud e valamit még tanácsolni hogy esetleg még jobb legyen, hátha megfeledkeztem valamiről
Előfordulhat hogy az a Phenom még C2-es stepping volt, azok általában nem mennek annyit tuningban mint a C3-as példányok.
(#41950) Balathruin Próbaképp feltoltam 2,4 GHz-re, a helyzet változatlan
-
törölt tag
Akkor ezek a gyors ramok csak a s2011 i7 szutykoknak vannak, meg hasonló? Nem tudom a s775 északi hídban lévő vezérlő mit bírhat, de 3.2 asszem a legnagyobb szorzó és 500-as FSB-nél lenne 1600 még csak.
Szóval akkor ne is erőlködjek 1600-nál gyorsabb ramokkal. Esetleg 1866 összejöhet? Thubannal.
-
-
Bunken
tag
Beállítottam a 18-as szorzót, bebootolt a gép szépen elindítottam a prime95-öt Blend teszten (nem tudom, hogy jót indítottam-e el) és kb 1 perc múlva kékhalállal újraindult a gép
Adnom kéne egy kis plusz feszt? Meddig kellene futtatni ezt a prime95-ös és milyen teszt módban? -
Bunken
tag
Elméletileg nem szorzózáras mert BlackEdition-ös de ez így nekem elég nyers információ a HT és a RAm órajelet nem tudom, hogy kell visszaosztani na meg a BIOS-ban sem tudom pontosan, hogy mit kell állítanom.
Itt egy kép a BIOS-omról:Ha a CPU Ratio-ra rámegyek ott szorzókat találok, 4.00 a legkisebb és 0.50-ével növekszik 36.00-ig. Azt kellene állítanom? Ja és az mennyit szoroz, 4xmennyi?
-
geckowize
őstag
A DDR2-800-as Kingston Hyper-X Blue bírná az 1060 MHz-et?
Most 883-on megy (3,33 x 265).Nekem az a nagy homály, hogy az időzítéseket mi alapján és mikor kell változtatni? Ha bírja 1060-at, milyen időzítések kellenek?
Más:
Közvetlenül a CPU Vcore-t nem tudom változtatni, felette van a DDR2 Voltage Control és azt lehet növelni, ezek szerint együtt növelődik a cpu vcore és a ddr2 voltage? -
Xbean
tag
-
geckowize
őstag
A wikipediás lista alapján gyárilag 0,850 - 1,425 V között alakul a fesz (HDX945WFK4DGI part numberesről van szó), akkor ne is emeljem meg?
-
1333 mhzes kingmax ramjaim vannank, nagyon nem birjak a strapat. Rendszeresen szivtam veluk barmekkora feszt kaptak, a memoria beallitasoknal a turbot standardra kellett valtanom, igy 10-10-10-24 a timing.
Az az erdekes hogy igy viszont jobb ertekeket kapok tesztekben es jatekban is mint amikor 9-9-9-24 volt.Most egy idore kiszorakoztam magam, multkor csak kicsit varialtam valamit es az lett a vege hogy hajnali 1kor meg IBT-t futattam
Rostirom (bocs ha elirtam)
Mehet bele a cpu, nem kell a gepet ujrahuzni.
Ic7 jo kis lap, nekem is olyan volt sokaig.
Biost talasz az abit honlapjan, a frissites menete egyszeru mert van hozza windowsos bios cserelo alkalmazas.
Gondolom az angol nem gond. -
vati182
aktív tag
Köszönöm,
az előző hozzászólónak is, csak már tényleg láthatatlannak éreztem magam, hogy mindenki beszél minden témáról, és elsiklik itt a dolog felett.Ez egy kép egy apáról és egy kislányról, egy idézettel, ezen nem tudok mit átolvasni, ebből nem tudom, meg a tuningoláshoz szükséges dolgokat..:S
-
WTF89
csendes tag
A ramos részét pontosan nem értem.Mármint hogy lehet visszaosztani?
1.25v-től nem lesz baja?
Vagy ha jól emlékszem ez a plafon?Ha megcsináltam a leirtakat,érdemes cpu-z, és intel burn futtatása?
Contac 29 hűtő van a procin.Ez mennyire megbízható?
És elgondolásod szerint mit birhat ez a gép?
Nem vagyok telhetetlen,csak a kiváncsiság
Bocs a kérdésekért. -
qdak
addikt
+siwok1:
inkabb ragasztok mert a vmod nal nem tudnek, kampot csinalni.
az fsb-modositot meg nem is rakom fel, azt tudom allitani biosbol.vmiert a ramokat csak kb: 1066 ig engedi, felette mar nem indul a gep, pedig 1600 as 2x4GB van kitben
(gondolom talan a lap nem kezeli?)
tovabbi teszt, ha lesz aramhuto vmi regebbi intele, 2x akkora mint eredeti
-
Kiskokó
veterán
Hát én azé nem rakok fel régebbi biost meg stb... annyira nem izgat... meg nem is hiszem hogy az lenne a baja.
De azért KösziLupi :
Persze a memóriát vissza osztottam 800mhzre. 333 az alap FSB és 400-ra akartam rakni.
De más FSB re nem is tudom rakni mivel a memória szorzó úgy nem ad ki kerek 800-at sehogy se. -
-
Vasinger!
nagyúr
Nem érted. Minden processzornak van egy alapfeszültsége, amivel a gyártók kiadták azon az órajelen amivel stabilan megy. Mivel rengeteg tranzisztorról van szó és egy nem képesek ugyanolyat készíteni, így jelentős lehet a szórás a VID értékekben. Van olyan B55 ami 1.15 Volton is stabil alapórajelen, de van olyan ami csak 1.4 Volton.
-
-
Bijosz nem szokta nézni a magokat ha jól emlékszem...
Nyilván nem a hűtő a hibás, nem is állítottam ilyet. De ha rosszul fekszik fel pl, az eredményezhet ilyet. Pasztából van jó, rossz, meg drága és vacak is. Nekem az Arctic Mx4 teljesen megfelel. Takarítófolyadékkal együtt persze, mert nem szeretem fél óráig vakargatni a maradványokat, ezen kívül zsírtalanít is
Ha régebben jó volt, akkor biztos a felfekvéssel lehet a baj, esetleg a kevés/sok/nem jó pasztával.
Nézz rá a körmére. Meg hát a mostani hőségben nem fogsz hőmérséklet negatív rekordokat döntögetni
Nekem a laptopom cpu-ja hűtővel is 81 fokos, ha pl. játszom rajta -
werszomjas
addikt
CPU NB VID -nél +- 0.025V, 0.050V, 0.075V, 0.100V
Normalon meg ahogy nézem: 1.200V
De most szorzóval úgy néz ki sikerült belőni egy 3200MHz - 1.375V-on a CPU-t és 2200 MHz - 1.200V-on az NB-t, így stabil.
Most a RAM-al szenvedek, 1333-ról átrakom 1600-ra, de nem akar menni.
Bár a RAM-ot lehet hagyon, azt olvastam, az nem jelent olyan sokat. -
werszomjas
addikt
-
werszomjas
addikt
Köszönöm
Beállítgattam, alapon nem ment, kék halál, emeltem feszt. most 30 perce megy a Blend test.
Egyébként ez a módszer mivel jobb, mint hogyha:
16.0-s szorzóval lövöm be a 3200MHz-t és
11-es szorzóval a 2200MHz-s NB-t?A referencia fesz pedig alapon: 200.
Illetve:
A PCIE Clock: 100MHz- az mit állít pontosan?, azzal feljebb nem érdemes menni?
Már fél napja csúzom a gépet, este megnézem játék alatt megérte-e a dolog, hoz-e egyáltalán plusz FPS-t
Szerk: Na amint ezt leírtam, kék halál
Pedig a CPU-nak megadtam az 1.4V-ot, RAM: 1.6V, NB: 1.2V
-
enginev3.0
félisten
Rendesen rajta van, maga a mag egész jó, mert 50fokos, ami nem mondható túl melegnek, és paszta is akad, furmark alatt durván 2 másodperc alatt kifagy a gép
Süniket próbálok szerezni, de nem hiszem hogy 20 fokot visszavesz
Egyébként az alap hűtő sem ér hozzá a memóriákhoz ha jól emlékszem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged