- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jacint78
addikt
válasz
SchumiBácsi #50089 üzenetére
Peóbáld ki és kiderül, de azt hiszem az nem ettől függ, hanem az energiagazdálkodási izéktől.
-
-
jacint78
addikt
válasz
SchumiBácsi #50087 üzenetére
Ha 20 bekapcsolás után sem csinálja, akkor igen, de ne éld bele magad előre. Az AUTO-n hagyott feszültségek sem feltétlenül jobbak, ugyanis akkor is lehet instabil, ha túl nagy feszt kap a processzor, lehet, hogy alapfeszen is menne 4-4.2Ghz-et a processzorod például, viszont az auto emelni fogja.
-
válasz
jacint78 #50086 üzenetére
Mivel lehet normálisan lestresszelni? CPU-Z? Játékban néztem CPU/VGA igényes is stabil, 5perc alatt beállnak a hőfokok.
Egyébként meg húzza bele a farkát a LE-s lapjába az ASUS.
Visszatettem "normal" módba ami alapból nem jár "re-post"-al majd mentés. Ezután az "AI-Tweaker" fülön nyomtam egy "OC Tune" gombot ami azonnal "re-post" jelenséget adott (gondolom megnézte mi az ábra), és ezután már be tudtam manuálisan állítani a szorzót. A többi dolgot "AUTO" hagytam.
Performance módban egyébként 42-es szorzót adott, én úgy döntöttem elég a 40. A CPU így 4,12GHz és 1.31V körül megy. Ami érdekes az a memória mert 1333MHz-es, de az "OC Tune" után adott neki 1600valamennyit. Megfontolásból azt is "AUTO"-ra nyomtam így 1333MHz-en lenne, viszont az FSB 103MHz-e megváltoztatja 1378MHz-re. Gondolom ez még belefér, mert ez a része sztem mindig így volt.
Ha bekapcsolás után nem nyom "re-post"-ot a továbbiakban elmondható hogy a tuning sikeres és stabil?
-
jacint78
addikt
válasz
SchumiBácsi #50085 üzenetére
Valószínű, hogy stressz tesztnél már kifingana, de az indulási probléma elég tipikus tünete a nem megfelelően beállított tuningnak.
-
-
jacint78
addikt
válasz
SchumiBácsi #50083 üzenetére
Frissíthető a BIOS a windows alól, de nem fogja megoldani a problémát, a tuningot magadnak kell beállítanod, hogy normálisan menjen.
-
Üdv all!
Van az adatlapban szereplő "nagy tudású" alaplap. Szeretném a 2500k erejét az új vga-hoz mérten használni, de a BIOS-ban ha performance módba állítom (ilyenkor a CPU elmegy 4,2GHz-ig is amit egy K-s procitól el is várhat az ember), akkor indításnál "re-post" vagy mi a tököm van, aminek lényege hogy másodjára indul csak a gép. Ez oly formában az történik mint ha teljesen kihúznám a konnektorból majd vissza, mert a HDD "Power off Retrac Cycle Count" emelkedik. Állítólag egy BIOS frissítés segíthet ezen, de én ehhez béna vagyok.
Hallottam hogy Windows-ból is lehet frissíteni. Ezt még bevállalnám, ha biztonságos - mennyire biztonságos?
Másik része a dolognak bár ez nem igazán ide jön, hogy normál módban 3,4GHz-es CPU-hoz 1.22V feszültség társul. Amikor Performance mód (re-post) van akkor 4,2GHz-en már jóval 1,3V feletti. Ez gondolom törvényszerű és nem is igazán lehet alacsonyabb? Hűtés sztem megoldja mert igen nagy. Egy kolléga szerint kerülni kéne ezt az egy gombos normal/performance módszert a BIOS-ban, mert szerinte összevissza állítgatja ilyenkor a feszt és kézzel kellene beállítgatnom, én meg örülnék ha a továbbiakban is egy gombbal működne a dolog.
Persze ha minden kötél szakad és van egy jó útmutatás akkor beállítanám amit kézzel kellene, de ezt a "re-post" problémát mindenképp fel kéne számolni most már, mert így a CPU igényes játékokban akár 50fps mínusz. VGA igényesnél nincs változás a két mód között.
Tehát frissíthető e biztonságosan a BIOS Windows felületen keresztül, vagy mindenképpen FAT-os pendrive kell? Előköszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Ford topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GTA VI
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest