- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi hangfal építés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
darál0w
Jómunkásember
akkor még mehetünk egy kicsit feljebb....
minden fesz marad.
prociszorzo 10.
FSB 333
ramszorzo 2,4 (így megint 800on lesz)
ha nem bootolna, akkor addig emeled lépésenként a procifeszt, ameddig nem bootol és írsz, h mennyi az annyi. ha bootolna egyből, akkor mehet rá a teszt. ha fagy, akkor írsz. ha megvan, akkor írsz
-
darál0w
Jómunkásember
de gondolom ez így nem ment....mivel én nem is ezt mondtam...
CPU Frequency 3.60GHz ( 300x12) - szorzora mit írtam? emlékeim szerint 10et...nem 12t....
Memory Frequency (Mhz) 800 1200 és ezt is elárultam neked, h hogy kellene csinálni...ehhez képest hozzá se nyultál....kicsit olvass vissza....nem fogom leírni ugyan azt 1 embernek 2x-3x...
ha a gyártoi oldal 1.8Vot ír, akkor annyi az alapfesz.
-
darál0w
Jómunkásember
Fine CPU Clock Ratio (Note) [+0.5] - ez nem kell...kapcsold ki.
CPU Host Clock Control [Disabled] - enabled...és akkor tudod állítani az FSBt. ami ez lesz :
x CPU Host Frequency (Mhz) 200 - és ezt 300ra
CPU Termination 1.200V - normal opcio...biztos, h van
CPU Reference 0.820V [Auto] - ezt is...
>>> MCH/ICH
MCH Core 1.100V [Auto] - ez mehet 1.2Vra
ICH I/O 1.550V [Auto] - normal opcio
>>> DRAM
DRAM Voltage 1.800V [Auto] - gyárto által előírt feszre...amit nem írtam azt vagy jol írtad, vagy ugy kell hagyni.
és ezzel a beállítással a procid 3ghzen fog menni és 800on a ram...kezdetnek ennyi...aztán teszt IBTvel...
max stress. 10-12 kör. hőt figyeld közben coretemppel...74°C fölé nem mehetsz.
de majd holnap visszatérünk rá...mára befáradtam kicsit..
-
Amoroso
aktív tag
Nem gond, ezért van, Én csak próbáltam tanácsot adni.
Gondolj bele...
Úgy alakul, hogy lecserélsz valami, mondjuk a procit, nem sok minden változik, de kapásból új beállítások kellenek, a lapról meg ne is beszéljünk...
Szóbakerül egy beszélgetésben, hallod tök király megtuningoltam-tuk a gépem, sokkal jobb, ohh bakker Én is akarom, hogy kell?...
És tudnám folytatni. -
Amoroso
aktív tag
A felkészülést. Tudom, hogy szájbarágós topik, de egy pár 100 hozzászólást tessék elolvasni, hogy valami képet kapj arról, mit is csinálsz. Ha egyszer elkezded a tuningot akkor úgyse fogod abbahagyni, mert a kis ingyen+ mindig jól jön. És így jobb ha már az első beállításoknál tisztában vagy dolgokkal.
-
darál0w
Jómunkásember
természetesen a BIOSban...
a ramorajel az ugy alakul, h FSB * ramszorzo ( ez biosban Dram vagy System multiplier SPD lesz...) = ramorajel. és ezt mindig ugy kell állítanod ( mivel a ramod nincs kitesztelve, h mit bír...), h alaporajel felett ne menjen semmiképp...inkább alatta és majd később finomhangoljuk, ha megvan a procinak a stabil orajel alapfeszen...
kezdésnek FSB 300
prociszorzo 10.
ramszorzo 2,66.
a többi beállítást pedig már említettem...feszek stb...
-
darál0w
Jómunkásember
akkor az a VID. oké.
BIOSban ezt kell beállítani procifsznek, mert csak ezen a feszen tudunk tuningolni, mivel alaphűtőd van.
összes többi feszt normal értékre állítsd be ( van ilyen opcio...)
pci-e freki 100mhz.
majd ezekután elkezdheted emelni az FSBt. és ezzel egyidejűleg vissza kell osztani a ramokat is, h alaporajelen vagy alatta menjen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest