Új hozzászólás Aktív témák
-
-
NFree
addikt
válasz
Alister71 #41404 üzenetére
Azért nem csak minimális tuningot bír el .
A fent linkelt 4510mhz is egy es2 lapban készült .(#41403) lacuspapus
de nekem is volt e5200 ebben a lapban
Vígan elszaladgált.
Az e 5300 meg
Tehát szerintem ezt a lapot ezeknek a procignak találták ki.Ha aránylag jó példányt fogtál ki simán el lehet menni 3.5-3.6ghz ig
-
pifu76
tag
válasz
Alister71 #40217 üzenetére
Bios-ban a CTRL+F1 kombinációra bejön egy Advanced menüpont, ott tudok szorzót+FSB-t állítani de mást nem. feszt nem lehet, csak olyan van hogy HT Link 200-400 stb Mhz. itt nem tudom mire állítsam. valamint x5, x5,5 stb ilyen szorzók vannak , próbáltam emelni, de már indításkor kiírja hogy CMOS Failed
-
malibu
tag
-
malibu
tag
válasz
Alister71 #36436 üzenetére
Nem cseréltem ki az elemet, de most kivettem pár percre. Az órát soha nem felejtette el, úgyhogy gondolom nem elem probléma lehet. De most mióta kivettem és visszaraktam dvd-t ismeri csak fel....Merevlemezt nem. Úgyhogy romlott a helyzet. Órát beállítottam már a biosban.
Mit csináljak most? cd/dvd boot-ot erőltet. A windows lemezem pedig fogalmam sincs hol lehet
Igen áram alatt van mindig a gép. Csak ki szoktam kapcsolni és ennyi. -
rbertkrl
aktív tag
válasz
Alister71 #36072 üzenetére
Igen kidpepi jót linkelt, olyan a Biosom.
Frequency/Voltage Control:
Manufacturer: Intel
Ratio Actual Value: 7
CPU Frequency Setting: az a 266-os úgy tudom (de ez halvány szóval nem nyúlkálhatok)
Auto Detect DIMM/PCI CIK: Enabled
Spread Spectrum: EnabledDe azért az oldalakat majd lefotózom és linkelem holnap.
-
olivera88
veterán
válasz
Alister71 #36048 üzenetére
Itt írta valaki h addig próbálgassam még végig nem megy a burn test, addig csökkentsem a FSB-t még jó nem lesz. 266-on probáltam és nem ment, és aztán fokozatosan csökkentettem addig amíg végig nem ment burn test az adott értéken. És 255-ön már végigment.. A proci az E3400 dual core, az alaplap MSI G41M-P26 (MS-7592) ezen nem lehet feszültséget állítani sajnos, a RAM az DDR 3.
-
sonyxperia
csendes tag
válasz
Alister71 #36043 üzenetére
Még annyit figyeltem meg, hogy ez a furcsa indulás csak akkor jelentkezik, ha áramtalanítás után kapcsolom be a gépet. Tehát, ha csak simán leállítom a gépet és újra bekapcsolom, akkor nem (alapórajelen áramtalanítás után is normálisan indul). Tehát akkor ez csak valami bios bug lehet?
A vcore al kapcsolatban pedig annyit, hogy ezt mindenképp hagyjam 1.3v (1.27) -on? Csakmert 400-as fsb-vel "auto" vcore-on,100% terhelve, az alaplap pontosan annyi feszt ad aidával mérve mint az alap 333-as fsb-vel (1.304v). Ez a durván 3 tized voltos eltérés minuszban nem jelenthet gondot? -
sonyxperia
csendes tag
válasz
Alister71 #36039 üzenetére
Több próblémával is szembesültem. Ugyanis hiába állítottam be az 1.3 v feszt biosban (ennyit mértem aidával teljes terhelésen alap fsb-vel) az aida már csak 1.27-nek érzékelte, kinek higgyek az aidának vagy a biosnak?
A másik gond pedig az, hogy a korábban említett gépindítás a felpörgő majd leálló ventivel és csak 2 mp múlva induló géppel akkor is fenn áll, ha pusztán autoról manualra teszem az fsb-t, tehát ettől még ugyanúgy 333-om lesz csak nem auto-n van (auton pöccre indul). Ezt egyszerűen nem értem, ez mitől lehet? -
jilian
addikt
válasz
Alister71 #36034 üzenetére
Ja nem, ezt dobja fel a hibaüzenet.
..bár lehet rossz részt kaptam le. -
-
-
werszomjas
addikt
válasz
Alister71 #35930 üzenetére
Kipróbáltam, felvettem 1.250V-ra az NB feszt, de így sem megy a RAM 1600MHz-en, Prime Blend teszt elhasal 1 percen belül.
Pedig 1.6V-on mennek a RAM-ok
Bár úgy látom, neked egy lépcsővel jobb a CPU-d, enyém nem hiszem, hogy bírná a 2600MHzes NB órajelet.
Most egyébként 2200-ra felvettem az NB feszt, de úgy sem jó, akkor lehet maradnak a RAM-ok 1333MHz-en, vagy van még valami lehetőség
Arra gondoltam, hogy jól van-e az alaplapban, vagy az nem számít?
Ott azt írja, hogy Chanel 0 és Chanel 1: úgy kell berakni, hogy 1 hely kimaradjon a kettő között, mellette az ábrán meg úgy van, hogy 2 modul esetén a két egymás mellett lévőbe kell tenni, nálam most 1-es és 2-es slotban van.
-
Rico45
őstag
-
lumosnina
tag
válasz
Alister71 #35864 üzenetére
Leírom a beállításokat!
Roboust Graphics Booster: Auto
Cpu Clock Ratio: 10 x
Cpu Host Clock Control: Enabled
Cpu Host Freq.: 333
Pci Express Freq.: Auto
Performance Enhance: Standard
(G)MCH Freq. Lath.: Auto
System Memory Multiplier: Auto
Memory Freq.: 1333
Dram Timing: Manual
Cas Lat. Time: 8
TRCD: 8
TRP: 8
TRAS: 24
Cpu Vcore: 1.26250V
Cpu Termination: 1.200VAkkor fixáljam le a vcore-t 1.26250V ra. PciE freqi auton jó?
-
zolee33
csendes tag
válasz
Alister71 #35808 üzenetére
nemtudom hogys'mint,de régebbi lapban(asus) csak annyi volt hogy megkérdezte milyen frekin szeretném használni a procit....és ennyi,máshoz nem nyúlt.erre a lapra is azt 'mondta' a gyártó hogy nem kell biost állitgatni és a windows-bol is be lehet kapcsolni valamit hogy maxon fusson minden....de passz,eddig semmi.amit adtak hozzá szoftvert egy kalap sz"......semmire sem jó.de sebaj.eggy erős középkategóriás játék még eldöcög rajta
,és ez elég.
-
zolee33
csendes tag
válasz
Alister71 #35805 üzenetére
hali.a spórolás nem az én asztalom....minden villannyal megy itthon,így nem zavar ha valami fogyaszt.szorzót nem akartam állitani,csak más asus-nál lehetett konkrétan az órajelet állitani,ennél pedig nem.mostmár ez a vége.nem költök rá többet.ha ennél többet szeretnék,akkor veszek egyszer eggy új gépet,viszont kártya terén elég maradi vagyok.a mai karik fele kuka.....nevük van és ennyi,se tudás se semmi.....+elég sok hibás van fenn,pedig alig pár hónaposak.mindegy.ha nem tud ennél többet,akkor marad így.megy szépen így is,csak jó lett volna egy kis+
-
fbeni91
tag
válasz
Alister71 #35704 üzenetére
am nekem gyári 1 ventis hűtő van fent! lehűti 45fokos most! eddig 55 volt előtte! és így is újra indúl! :S :S a stressz teszten 1 perc után ki bukik!! :S :S viszont ami biosban van az az agp valami amibe vannak az X8 x9 x10 x11 meg ilyenek azon nem álítottam! sehova! gyári értéken van! azt is kéne allítanom??? mert látom nálad X11-en van!!
-
fbeni91
tag
válasz
Alister71 #35691 üzenetére
De nekem az a bajom most h 55 fok alá nem tudom le vinni így! ahogy most van. és gondol eggyet és néha időközönként újra indúl! simán úgy mint mikor az ember reset gombot nyom! Mitől lehet?? :S :S :S a proci most 1.75 voltot kap! :S :S 200FSB-re van húzva! Ötletek? :S :S
-
akoska23
aktív tag
válasz
Alister71 #35685 üzenetére
Köszi. Közben leszedtem a gyártó honlapjáról a CoreCenter progit próbálgattam emeli a proci órajelét és a memóriáét is de folyamatosan csipog hogy emeljek a ventillátorok sebességén pedig nem is engedi. Meddig tudom baj nélkül húzni? (eddig a procit 3400MHz a memót pedig 230MHz ig mertem) a programban.
-
tomgabor
senior tag
válasz
Alister71 #35641 üzenetére
Bios: 1.250v
PC health status:1.280v
Easytune:1.310v
IBT hiba nélkül lefut.Menjek még lejjebb, van ennek valami káros hatása az élettartamra?
VCore A és CPU Vid ugyan az?
mert úgyis kiderül majd a stabilitás a játékok alatt.
Ha tudnád mennyit szoktam és játszani főleg PC-n.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest