- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
hitman,
őstag
válasz
Gery15 #40929 üzenetére
Hát vagy másfél éve volt már, de felraktam 4300-ra lehet auto feszen és úgy játszottam.
De nagyon ritkán akár 1 óra játék után is de fagyott és akkor visszaraktam 4200re és úgy megszűnt a fagyás.Most próbálgatom 1,2v-on 4500on de nem jön be a win csak kékhalál
Ha auton hagyok mindent akkor se jön be 4500-on a win
-
hitman,
őstag
válasz
Gery15 #40923 üzenetére
280x vga jön a gépbe és csak játékra fogom használni.
Azt szeretném, hogy teljes mértékbe kihasználjam a 280x kártyát!Ha semmihez nem nyúlok akkor 4200-on stabil a gép de nem tudom, hogy az elég e a 280x-nek.
Jó hűtő van viszonylag rajta és szerintem nagyon minimális beállításokkal simán menne 4,5 környékén. -
DeathAdder
veterán
válasz
Gery15 #40907 üzenetére
Érdekes, mert a ramokkal soha nem volt bajom és már sok éve ugyanúgy működnek.
A maximális frekvenciájuk a közelében sincsenek, ezen a Bloomfielden nagyon nehezen hozható össze.
De amúgy igaz, minden kékhalálnál valami dumping physical memory szöveget írkál ki.
A hardvereimet eddig stabilnak hittem, és már évek óta így üzemelnek (nyáron rohatt melegben fordult csak elő h visszavettem őket, hogy kevesebb hőt termeljen), azóta csak a vga-kat cserélgetem és amikor már nagyon túlhúzom akkor fülbemászó hang kíséretével a fenti hibaüzenettel kékhalálozik(radeonnal zöld háttérel, nem kékkel)
Ha valóban a tranzisztorok dögledeznek, akkor milyen hardverre lehet ilyenkor gondolni?
-
-
-
törölt tag
válasz
Gery15 #40873 üzenetére
Most tömören, és nyersen fogalmazok.
Prime-t a jó büdös Pi..ba el kell felejteni... Attól hogy kifagy, mert annyira érzékeny hogy az nem igaz, kicsit alulfeszelve ez az, már rögtön fagy ki és BSOD.
Az én gépemen is kifagyott de egyáltalán nem érdekelt. Stabil a gép, IBT Maximum beállításon lefutott hiba nélkül, meg pár általam használt program és kész. Játékra használom a gépet, ott is stabil volt ezek után egyértelmű, és a kutyát nem érdekelte hogy Prime alatt kifagyott.
Szerintem ha csak ott fagy ki, felejtsd el az egészet, és ne törd rajta a fejed mert az őrületbe fog kergetni. -
-
lipi67
nagyúr
válasz
Gery15 #38331 üzenetére
CPU Host Frequency: 1333 MHz FSB CPU
Performance Enhance : Standard
DRAM Timing Selectable:5-5-5-15
Advanced Timing Control: Static tRead Value (Performance level ) 10
Clock Driving & Skew Control : 1:800 , 2: 900 , 3-4 : Skew-ekkel játszani kell
Loadline Calibration : ha a cpu-nak 1,325V-ig adsz, úgy engedélyezdProcinak biosban annyi feszt adj, hogy terhelés alatt (c2d-nél nyugodtan használd a prime 95-öt) a CPU-Z 1,264V - 1,3V között legyen, ez még simán alacsony fesz! (Jobb hűtés esetén 1,36V körül is lehetne 24/7-ben)
VTT: c2d-nél 1,3v fölé nem nagyon érdems már menni sztem sz@rt se érnél már vele.
(#38334) qdak : Felteszem a kaját, s utánanézek a lapodnak.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Gery15 #38327 üzenetére
Igaz, x48 még jó c2d-hez. Ha majd Quadot teszel bele, akkor keress egy P45 UD3R / P-s lapot.
Az 535-ös FSB-ről van képed?kben egy P35-ös lap is tud akár 560-as FSB fölött c2d-vel, nem az a gondod, hanem a bios.
[Abit IP35-ben] -
lipi67
nagyúr
válasz
Gery15 #38327 üzenetére
0,05-ös VDroop az tök normális..
1,275V-ra emelted a feszt, ezt írtad. Biosba tetted vagy terhelve kapja. Mert ha Biosba, akkor most vagy VID-en, s még csak egy laza "alapfeszes" tuningnál. Másik esetben is nyomhatod még a feszt a cpu-nak.
Viszont a Ref értékekkel kéne majd finomhangolni.. VTT-t is szeretni fogja szerintem, MCH/Dram ref-eket viszi majd magával s a cpu feszt nem kéri majd annyira. Én..nem x48-ot használnék nagy tuningra,.. -
válasz
Gery15 #38325 üzenetére
Már nem tudom követni a beállításaidat
Az x48 rettenetesen droppol, megpróbálhatod bekapcsolni a loadline calibrationt.
Ezenkívül nem egy tuningbajnok, gyaníthatóan 500 körül vége van core2duoval is, mint a botnak. A procid egyébként futott ennyit régebben?Eljátszhatsz a cpu/mch késleltetésekkel is, most sehogy se ugrik be a nevük...Biosban főképernyő F1 és előjönnek a rejtett beállítások. Nekem a quadhoz 150-100pps körül van a jó érték magas fsb-hez.
Ja, tesztre a Dirt a legjobb, mert (mint látod) rögvest elszáll, ha nem stabil a rendszer. Amúgy IBT sztem jobb tesztre a Prime-nál, mert jobban szivatja a rendszert.
-
Gery15
addikt
válasz
Gery15 #38304 üzenetére
Na meg van az egy óra, most jön a blend.
(#38307) qdak: A cél az lenne, a régi deszkámmal EP45-DS4-be csak 4,2-ig ment, de ott már nagyon melege volt, csak az bedöglött így most vettem egy ilyen deszkát "jó" áron és tesztelgetem most egy kicsit.
Szerk.: Blendnél meg is halt a második mag, ötlet?
-
Gery15
addikt
válasz
Gery15 #38301 üzenetére
Most 450-es fsb-t állítottam be 8-as szorzóval ez így 3,6GHz. 1,25v cpu fesz, elég sokat droppol a lap... cpu-z 1,2v feszt mutat. Északi hídnak adtam +0,25v-ot meg a ramoknak is így a ramok 2v-on mennek auto beállítással 1080MHz-re vissza osztva, alapjába véve 1066-os 2x2GB Kingmax memória. Most prime Self-Testet nyomok csak procira, ha így elmegy egy órát akkor kezdem csökkenteni majd a feszt és tesztelgetni tovább. 1 órát elég futtatni a prime-ot?
-
enemy107
senior tag
válasz
Gery15 #30322 üzenetére
Értem, de ha ilyenkor te állítod át, akkor az már ütközik az utomata 5-5-5-18-al.
Ha te lövöd be neki, akkor standard-on állítsd be.
Vagy pedig megpróbálhatod standarden, valszeg 6-7-7-20-ban fogja indítani, de ha netán stabil lenne, akkor lehetne kisérletezni az időzítés szűkítésén. -
enemy107
senior tag
válasz
Gery15 #30310 üzenetére
Nem használtam még ilyen lapot, de E8400-at tuningoltam EP45-UD3LR-ben 500X8-ban.
Ezek voltak a beállítások
CPU VCore 1.28V biosban (ugye ez nem mérvadó, mert procija válogatja)
viszont
PLL 1.55V
VTT 1.2V
REF 0.805V
MCH pedig kért 1.3V-ot, holott 2db 1 gigás hyperx volt benne.Én ebben a felállásban Vcore emeléssel kezdeném. Refet is feltolnám 0.805V-ra.
PLL-t nem mondom mert abban a lapban 1.57V a következő úgy tudom. Ha PLL-t nem emelsz terminationt emelheted 1.22V-1.24V-ig, ez viszont anno nekem nem vált be mert kifagyott a lap.
MCH-nak tolnék 1.3V-ot, ha már stabil minden lehet csökkenteni. -
Süni 1985 F
senior tag
válasz
Gery15 #30040 üzenetére
Nekem is 3Ghz alapon és most 3.8 on megy de a ram miatt folyamatos kék halál volt.
Alapon 5-5-5-15 nekem és most 5-5-5-18 stabilan megy!
Mit szívtam vele én is mire kiokumláltam!
Az FSB : DRAM arány minnél közelebb van egymáshoz annál stabilabb 1:1 az igazi!
Milyen ram időzítések vannak?CPU szorzó mennyi? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Gery15 #18413 üzenetére
elárulom neked, h van 1.5Vos VIDel rendelkező q6600. akkor sztd?
#18414) Gery15 kicsit olvasgass még ...65nmnek ( ez a Q6600) mehet 1.5V....bőven...
45nmnek ( ez meg mind, amit linkeltél) meg 1.45V az intel által megadott maximális feszültség 24/7re. na ehhez mit szolsz?
a furcsa az, h yorkifield topikbol linkelsz, amikor a Q6600 kentsfield
2 külön architektura....na feküdj le...
az utolso linkből meg kiemelnék... : Az 1,42V LLC-vel még elmegy ha nem futtatsz Prime95-öt, vagy egyéb procigyilkos tesztprogit. Bár 1,4V főlé senki sem tanácsolja 24/7.
LLCvel...tudod e mi az az LLC és milyen hatásai vannak?...egyébként meg 1.3V felett nem ajánlott az LLC, csak a tisztánlátás végett...mert abban a HSZben is tévesen van leírva
-
Benhill
senior tag
válasz
Gery15 #18395 üzenetére
Ha azt a chipet hutom, akkor szepen csokkem a fok. Nalam a hidak hofoka nincs everestben.
Na de most ahogy kepeken van, ugy felragaszottam a tapra a ventit, egy nagyon finom szivaccsal (2cm vastag) es semmi rezonencia-atvetel. Igy legalabb huti az eszaki hidat is. Ugyan nem kozvetlen kintrol sziv, de a haz oldalan sokkal hangosabb...A heten minden nap szetszedtem, de most mar igy nagyjabol huvos/csendes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óra topik
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- Honda topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- OLCSÓ MONITOROK
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest