Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rogiii
aktív tag
A gyereknek ment a grincs( új animációs), este meg a La Casa de Papel új évadából 1 részt, filmből 4khdr a Gemini man (ez szép volt), de ugye ez valós 4k.
Filmből még a Préri urait raktam be ez is full hd relase volt, és ez is elég gatya volt.
Youtubot is próbálgattam, de ott is a 4k hdr viedók szépek voltak, a sima videóknál már nem volt olyan szép.
Amihez tudom hasonlítani az egy 65q80r samu és egy 65xh900 Sony. Ezeken lényegesen szebben néznek ki az adott anyagok.
Szerintem ezzel a konkért tv-vel lehet valami hiba, ezért is küldöm vissza, mert semmi kedvem gariztatással kezdeni. -
Rogiii
aktív tag
válasz
Kiskutya #7347 üzenetére
65" a méret.
Igen kikapcsoltam minden képjavítót, sőt végigmentem minden képopción a szabváynostól a moziig, de mindegyikkel nagyon rossz volt a kép. Az élesség csúszkát is próbálgattam, de nem láttam változást minimum és amximum érték között.
A színek, fényerő és a mozgásmeglenítés az rendben van. Maga a képminőség nagyon gyenge.
Akkor nagy valószínűséggel kifogtam egy hibás vagy rossz panelt. Mást egyszerűen nem tudok elképzelni vagy maga a felskálázás nem működik megfelelően.
Az egész család ki volt akadva hogy nagyon homályos a kép, a fejek körül szabályos aura van film vagy sorozat alatt. -
Rogiii
aktív tag
válasz
Kiskutya #7344 üzenetére
Sziasztok!
Sikerült beüzemelnem a c728 tv-t. Sajnos vagy kifogtam egy rossz példányt vagy túl magasak voltak az elvárásaim, de nekem tetszik sajnos a képe.
A 4k hdr az nagyon szép rajta, de ha full hd filmet vagy sorozatot nézek, akkor nagyon életlennek és homályosnak látom a képet.
Az android viszont nagyon fluid rajta.
Ezért úgy döntöttem elállok a vásárlástól.
Köszönöm annak aki segített, amikor kérdéseim voltak. -
turho
addikt
Szabvány képmód.
-
Saccco
nagyúr
Most megnéztem 20-ra van állítva a fényerő, YT és Netflix alatt is. Indítottam egy YT HDR videót, megjelent a HDR10 felirat és az égbe küldte a fényerőt (100). Ha ilyenkor leveszem mondjuk 50-re, akkor egy új HDR videó indítása után, csak addig emeli.
Ha bent van az adaptív fényerő, akkor gondolom hajnalban nem küldi ki a szemet.
-
turho
addikt
Hdmi mezei inputnál, tv műsornál, illetve standard youtube-nál is illene szabályozhatónak lennie. Meg amúgy szerintem mindennél. Logikusan. Nehogy hajnalban kiégesse már a szemem, ha én nem akarom....
Nem?
Előző 4k uhd tv-m is tudott HDR-t, és ott mindenhol ment a szabályzás. -
Zοltta
senior tag
válasz
kzolee216 #7305 üzenetére
Mekkora neted van ? Nekem a régi inviteles adsl nettel ami 60 megás volt nem döccent meg a mostani Samsungnál 40" MU6452 a 4k videó Youtubon, igaz vezetékesen van össze kötve.
Egyből a magasabb verziót néztem meg és egyből megláttam ,hogy hdmi 2.1 mondom na ez már valami
.
Az a baj ,hogy egy dohányzó asztalra fog kerülni ami 1-méter széles és sokat számít az a 10 cm szélesség azért nézek 110-cm körül. és 50 collban
-
turho
addikt
Ezt így nem egészen értem.
A fényerőszabályzásnak mindig működnie kellene, nem?
én minden menüben, almenüben, stb. kikapcsoltam minden egyes effektet, ai-t, képjavítást. Volt már, hogy ment, aztán meg nem reagál.
Érteni szeretném, de neadjisten használni is. Mindemellett a kontraszt, és szín mindig megy.
Mindig nem kapcsolhatom be újraindítással se.... -
embe
nagyúr
válasz
Kiskutya #7323 üzenetére
Ez az említett szervízmenüs reset "mivel tud többet" mintha normál menüből csinálok gyári visszaállítást?
-
dropi
senior tag
-
Kiskutya
veterán
Kép minőségben szerintem nincs különbség bár nem láttam egymás mellett a kettőt csak az adatokból gondolom. Elméletileg a c725 hdmi 2.1 és tuti hogy tudja az earc-ot. Illetve onkyo hanrendszer van benne amitől azért nagy csodát nem kell várni hisz csak egy tv hangszóró. Meg annyi hogy a 725 android 11-es rendszer kapott a 715 meg 9-et. Ígéret van 11es frissítésre de az akkor biztos ha már itt van.
-
freborr
csendes tag
Sziasztok!
Garanciális ügyintézésel valakinek valami tapasztalata ?
Ugy tünik haldoklik a 55x815-öm. -
beverly
tag
Lassan egy hónapja megvan a tv amivel majdnem teljesen elégedett vagyok!a képbeállítás nálam is kiverte a biztit!két nyomorult hdmi portot használok összesen és ennek ellenére nem tudok urrá lenni a káoszon ami a képbeállításnál fogad!telekom box meg xbox series x a használt eszközök!
-
turho
addikt
TCL 728 tulajok, bennem van a hiba? Én még mindig a fényerő állítással küzdök. Egyrészt már azt se tudom, miért inaltiválódik (csak a csúszka megy, de a fényerő marad egy középértéken)
tv adásnál egyszer-egyszer működött már (szabvány képmód, minden képjavítás és ai meg egyebek kikapcsolva), de aztán, ha bármit állítgatok máshol, utána nem funkcionál. Teljes újraindítás után jó esetben igen. Fényerő ai sem aktív, sőt tényleg mindent kikapcsoltam, full kézivezérlés, mégsem szabályoz, csak a csúszka megy látszólag (meg ott kiírkálja ezt az energiagazdálkodás szöveget néha). Szóval én vagyok a hülye, vagy a firmware?
Másik: az a ledfény simítás, vagy mi a bánat az mit csinálna tulajdonképpen? A mozgásmegjelenítés menüben...annyit vettem észre, ha bekapcsolom, sötétebbre áll be a kép...
Bocs, ha lámázok, de engem ezek zavarnak, attól függetlenül, hogy ez egy marhajó tv.
-
kzolee216
senior tag
Szerintem jó Tv. Tegnap vettem pont egy ilyet. A beállításaival el kell szüttyögni, de utána szerintem teljesen korrekt képet ad az árához képest.
Youtube 4k-ban kicsit bereccen, akadozik, viszont a Netflix szuperül müködik. Hamarosan jön hozzá egy ps5, arra leszek kívancsi, mert az alá lett véve.
-
tozso76
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AnTuTu-ban is odapörkölt az Xring O1
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest