- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
HF77
őstag
válasz phoenix1989 #26835 üzenetére
van olyan hogy aktív mód amit ha kilősz nem fogja csinálni! (nálam is volt ez)
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
Parmezan77
junior tag
válasz Vhiktor #26842 üzenetére
Igazolni tudom. Legutolsó FW tényleg nagyon sokat javított a képminőségen. (75C935)
Mostanában sokat gondolkodtam OLED-en de mikor nézek egy jó minőségű DV filmet és látom a fényerőt és kontrasztot mindig meggondolom magam, hogy megéri-e majdnem kétszer annyi pénzt kiadni egy 77" G3-ért mert úgy érzem a C3 nem lenne elég "fényes" ezek után... -
Oraculus
tag
Az új TCL T8B és T7B szériáról van részletes infó? Én sajnos még nem találok.
"This is usually the part when people start screaming." - Gabriel Gray (Sylar)
-
klaya86
senior tag
válasz Celtis #26862 üzenetére
Picit megkavarodtam 😃 nekem nem az elmosódás volt a probléma, hanem amit mondtál, pasztázó kamera mozgás darabos. [link]
Ezen a teszt videón tudom talán szemléltetni. Na ennél bizony jelen van rendesen a darabosság. Főleg a pályaudvaros részen. Ennek a kiküszöbölésére van opció? -
ssj81
aktív tag
C805 is csak VRR nélkül tudja a 1080p 240hz-et mint a Hisense?
https://www.youtube.com/watch?v=gAlRqRRK68Q
-
gg72
veterán
válasz BlueSteel #26858 üzenetére
Este fogom tudni jobban megnézni, az avforum-on ezt írta róla vki:
Updated to M999 Test V6 from V098
Fixed the sharpness bug.
Fixed CEC for PS5, works flawlessly now.Had a bug on the app Viaplay where 50fps sports glitched badly (looked sped up and constantly skipped frames, and audio crackles) and this is now fixed, playing smoothly now.
In the Discovery+ app (and a Nordic TV app Telia) while watching sports when changing volume the stream used to stutter a tiny bit when volume bar was showing this seems to be fixed.I’m happy with this update as it has fixed some issues I was annoyed with, good stuff!
-
-
OsakaPhoenix
csendes újonc
Hello, másnak is van problémája az Apple TV appal? Maga az app megnyílik, de semmit sem tudok megnézni, mert nem tölt be semmit. Ez van napok óta, kb. egy hete még működött.
-
Swami
senior tag
válasz OsakaPhoenix #26873 üzenetére
65C805 van, semmi gond az Apple TV-vel.
Nekem az előbb a soundbart nem ismerte fel. Áramtalanítás után már ok.
De nézzétek meg, mit írt ki: szerkentyű baszki, szerkentyű. 🤣
Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
gg72
veterán
Egyelőre jónak tűnik ez a V6, a mozgás is jobb, ha tv adásnál (foci) a foltcsökkentés és a vibrálás csökkentés 2-2 volt, eddig utánhúzást tapasztaltam, ezt idáig nem vettem észre. Én főleg külső forrásról hasznalom, ott is minden jónak tűnik, HDR kép olyan szép, mint korábban is volt.
-
Celtis
veterán
válasz klaya86 #26868 üzenetére
Akkor a tiéd 60Hz.es tv. Ezért csak judder reduction van. Ez a vibrálás csökkentés nálad. Ezért nem szeretem a magyar menüt az idióta fordítások miatt.
A kép tisztaság szerintem a fekete képkocka beszúrás, ami csökkenti a fényerőt és vibrálást okoz. Senki nem szokta ajánlani a használatát. Ha kikapcsolod és világosabbá válik a kép, akkor hagyd kikapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Én felettem kb 40 perce. Tv adások jónak tűnnek de persze a mozgásjavítást itt is ki kell kapcsolni mert akkor szellemképesedés van ( kezdem azt hinni, hogy tényleg minden firmware-on ilyen volt mint ahogy itt írta valaki). Viszont kikapcsolva a mozgásjavítást semmi probléma mert ugye a tv adás 50 Hz alapból így nincs szükség rá.
Kodiban nézek most filmet és nem láttam akadást eddig. A színek valahogy szebbnek ( mintha mélyebbek lennének a színek) mint v1-en. Szerintem a v098 volt ilyen színekben de a franc tudja már 🙂.
Dolby vision itt is sötét módban indul és leállítás után dinamikus képmódra vált. Ez így volt V098-on is ( érdekes, hogy kodiban próbálgattam és 4 -5 alkalommal is normálisan működött, dolby vision fényes módon indult és leállítás után mozi módra váltott vissza! Utána netflixen is kipróbáltam és azóta már úgy működik mint V098-on. Pedig már örültem hogy jó lett).
Local dimming működését csak este sötétben tudom megnézni. Bár azzal nem volt problémám V098-on sem.Valakit érdekel valami írja le és megnézem. Csak hangal kapcsolatban nem tudok megnézni semmit mert csak tv hangszóróit használom. 55C745 -ön használom a v6-ot.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Igen vagy prioritás részletes leírása. Brrr, még a hideg is kirázott ettől a fordítástól
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
BlueSteel
tag
Azoktól kérdezem, akik regisztrálták a TV-t a TCL Promotions oldalon: nektek sem jött automatikus visszaigazoló e-mail? A folyamat végén fel kellett tölteni a számlát, majd kiírta hogy sikeres, 30 napon belül értesítjük.
Ezzel nekem annyi a problémám, hogy semmivel nem tudom igazolni, hogy valóban a vásárlástól számított 30 napon belül beregisztráltam a terméket...
-
Findli
lelkes újonc
Sziasztok! c805 tévémmel kapcsolatosan szeretnék egy kis segítséget kérni. HDR és DV tartalmaknál van egy zavaró tényező számomra, ami simán lehet, hogy beállítás probléma, de eddig mindenfélét próbáltam nem sikerült megoldanom: túl erős a fénye/fehér fénye nekem, ami egyrészt átvilágít a sötét részekbe a kontasztos képeknél, másrészt 1 óra filmnézés után már fárasztó a szememnek. Általában filmnézésre már este kerül sor, sötét szobában, a fényerőt leveszem 20-ra, tologatom a gammát, állítgatom a helyi sötétítést és szinte mindent, de nem tudom úgy beállítani, hogy ne zavarjon és még a színek és kontrasztok se menjenek el nagyon. Még a legelfogadhatóbb ha rá rakom a kékfényszűrőt (amitől meg a színek hát nem igazán jók), de akkor is zavaró a fények "udvara". Van erre valakinek ötlete, hogyan tudom ezt beállítani rendesen? Köszi előre is. majd próbálok képet készíteni milyen....
-
XenHai
senior tag
Engem nem enged regelni a TCL Promotions . Nem tudok Gyártó kiválasztani. Üres a lista.
-
BlueSteel
tag
válasz Findli #26883 üzenetére
Többféle módon lehet finomhangolni: bekapcsolod az intelligens fényerőszabályzást és eco módra állítod a fényerőt / kikapcsolod az intelligens fényerőszabályzást és lejjebb veszed manuálisan addig amíg neked már megfelel / dynamic tone mapping-ot a legkevésbé fényerős módba teszed (most az elnevezés nem ugrik be hirtelen, talán "egyensúly")? / Gammát eltolod pozitív irányba / Mozi mód ajánlott / A Fekete értéket én nem 50-esen használom, amit Vhiktor ajánl a tesztjeiben, és ami az alapvető beállítás, hanem 49-en, mindenféle formátumnál, érezhetően picit sötétít és feketébbek a feketék - ez itt is jól jöhet / helyi kontraszt off - (ha bekapcsolod, érezhetően világosítja a világosabb területeket) / végső esetben a dinamikus kontrasztot is bekapcsolhatod, ez tovább sötétít
+1: DV Sötét módot használod DV esetén
+1 egy led-es háttérvilágítást, vagy ledes gömbfényeket raksz a TV mögé, ha már nem segít semmi
[ Szerkesztve ]
-
BlueSteel
tag
válasz Imi1981 #26879 üzenetére
Neked ha jól emlékszem c745-öd van, a C805-nél érezhetően gyengébbek voltak a feketék a V098-as szoftverrel, mint a v028-nál, a v999v1 sokkal jobb e téren (újra lenyűgöz a fekete megjelenítés), viszont ha a mozgás tényleg javult, akkor lehet hogy egy próbát majd megér. Egyelőre nekem ez a v999v1 verzió az, ami a legkevesebb problémát okozza.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz BlueSteel #26889 üzenetére
C745-ön máshogy van. Ott V028 -on és V062 -n volt a leggyengébb a fekete viszont működésileg a V028 -on volt a legkevesebb hiba! A V098-on nagyon jó volt a fekete és a kontraszt csak nagyon sok bosszantó hiba volt és a tv adásokon nem voltak olyan jó a kép.
C745-ön is a v1 a legjobb V028 után bugok tekintetében viszont képminőségben jobb mint a V028!
A V6 se rossz képileg csak több a bosszantó hiba. Hétvégén szerintem vissza rakom a v1-et és most tényleg nem piszkálom egy jó ideig. Nekem a v1 vált be eddig a legjobban. Az a baj jön egy új firmware és kíváncsi vagyok és a vége az, hogy nem bírom ki és felteszem. -
BlueSteel
tag
válasz pictigjis #26891 üzenetére
Ha van két pendrive-od, nem annyira vészes a dolog. Az egyiken valamelyik img (lemértem, kb. összvissz 15 perc míg települ), a másikon meg az OTA amit fel akarsz tenni, az már gyorsabb. Bele lehet jönni de mire az ember odáig eljut, hogy érti, hogy mit, hogyan, hova, milyen elnevezéssel, órák mennek el olvasgatással, tesztelgetéssel
Az a vicc, hogy ennek a TV-nek (65c805) ezekkel a paraméterekkel nincs konkurense. Most ugyan nemrég felvitték az árát 399-re, de pár hete még 300-ért meg lehetett venni kuponnal az újat EMagról. Én 335-ért vettem. A c845 egy százassal drágább, és ott nem tudhatod, hogy a Pentonic chipsetes verzió kerül-e hozzád.
A Hisense u7k gyengébb, az u8kq a tesztek alapján jobb TV (most egy árban vannak), több dimming zónával, jobb hangszórókkal, kevésbé tükröződik, de érdekes módon egy véleményt nem találsz róla a magyar neten, nincs kiterjesztett garancia és elég érdekes megjegyzéseket lehet olvasni külföldi fórumokon a Hisense-ek panelminőségéről.
Efelett mi van, Sony x90 dupla ennyiért, ami csak FALD-os, nem MiniLED, illetve az OLED-ek, szintén jóval drágábban.Úgyhogy aki ár-értékben jót akar venni, le kell nyelnie a firmware-es keserű pirulát... Remélem, hogy a visszajelzések hatására majd kijavítják ezeket a dolgokat. Elnézve a C855 leendő árazását, szerintem a C805 lesz ebből a szériából a legkelendőbb termék, így elég nagy igény lesz arra, hogy normális szoftver fusson rajta.
-
Findli
lelkes újonc
válasz BlueSteel #26888 üzenetére
Köszi, próbálok még rajta mókolni, nem engedem el Ezeket mind kipróbálom, bár megmondom őszintén az intelligens és eco módokhoz nem nyúltam eddig, mondván mindenütt azzal kezdődik a beállítási javaslat: ezeket kapcsold ki...Jelenleg a Vhiktor és más YT videók alapján állítottam be a képet, onnan indultam ki.
Amúgy nem teljes sötétben filmezünk, ég hangulatfény a tv mellett is pl. Pont mögé még nem gondoltam, hogy kéne...
-
Swami
senior tag
válasz BlueSteel #26892 üzenetére
Én is remélem, hogy nem engedik el a 805-öt, mert tényleg jó tv ( és ha nem sikerül eladnom, akkor pár évig marad nálam), viszont azért van vetélytársa: a Philips PML9008/12. Ugyan IPS de cserébe ott az Ambilight és a 65-ös még mindig 300 pénz.
Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
Imi1981
veterán
válasz pictigjis #26891 üzenetére
Ez nem annyira türelem inkább fáradságtól függ nálam. Igazából szeretek ilyeneket csinálni úgyhogy kicsit hobbi is. Régebben telefonokon is mindig rommolgattam samsung galaxy ace 1-től xiaomi mi note 10 lite -ig bezárólag. Azóta már nem. Amúgy kettő pendrive-al csinálom és az img-re nem telepítek semmi alkalmazást csak vegigmegyek a kezdeti beállításokban. Csatornákat se keresek. V1-en állítok be mindent ami ugye ota. De most fáradt vagyok úgyhogy hétvégére marad ez a dolog. Addig tesztelgetem a v6-ot. És megpróbálok leallni egy kicsit ezzel. 🙂
-
Cartmenn
tag
válasz Findli #26883 üzenetére
Hát amiről írsz ,arról az "udvarról" ,ezt semmivel nem tudod eltüntetni (ez a blooming--- virágzás) ---ezt tudja a Local Dimming háttérvilágítás ,a világos részekről még mindig átszivárog a fény a sötét részekre,mert a zónák között nincs fizikai határ. https://www.youtube.com/watch?v=3Ss4NjLFlKE&list=LL&index=14&t=220s
[ Szerkesztve ]
-
Malfroy
aktív tag
TCL tévéken az android tv mennyire gyors és stabil?illetve milyen gyakorisággal jön update rá,és azok mennyire megbizhatók?
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest