Új hozzászólás Aktív témák
-
Reinu
tag
Sziasztok!
Tegnap érkezett tcl 50c805 és az alábbi jelenséget észleltem. Több tartalomnál is feltűnt, hogy néha akár egy jeleneten belül is, mintha ingadozna a kontraszt vagy nem is tudom.
Szoftverfrissítés volt.
Több képmódban is próbáltam, adaptív/intelligens funkciók ki/be kapcsolva is.
A lenti képeket a "Seven worlds one planet" első részéből készítettem. 1080p, Mozi képmód, külső meghajtóról. Néztem a pc-n is, nem a felvétel ilyen.
Mi lehet ez? Valami beállítás okozza? Hiba? Küldjem vissza?az első kép a normális és a második, élénkebb ami néha megtörténik
-
lcee79
addikt
Sziasztok!
Most látom, hogy van frissítés TCL C805-re, nálam még nem töltődött le, de van egy furcsa dolog amit csinál a tv-m pár hónapja random előfordul...
Gondoltam megkérdezem itt a fórumon hátha...
Fogja magát a tv és kikapcsolt állapotról magától bekapcsol indul a google meg tcl logo, eliindul a főképernyő és aztán kikapcsol és kezdi újra, amíg ki nem húzom a konnektorból.
Azután jó egy ideig de már többször is megcsinálta ezt, ilyen volt valakinek?
És van rá megoldás?Köszi!
-
Imi1981
veterán
válasz
pictigjis #26543 üzenetére
Hát kapcsold be a mozgásjavítást és nézd meg! Akkor látnod kell. Én nem írok valótlan dolgokat mert nincs értelme. Persze tévedhetek de ebben biztos vagyok amit írtam c745 esetében. Sokkal rosszabb a helyzet tv adásoknál ez a szellemképesedés szempontjából ha használsz mozgásjavítást. De mint írtam nekem c745 van nem biztos, hogy pont úgy viselkedett mint a c805.
Benito187
Látod nekem meg dv és hdr esetén nincs ilyen problémám. Persze van különbség minőségben filmek közt de az nem a tévé hibája.
Oled az oled tutira sokkal jobb minőség! Mindig vágytam oled tévére de az most nem fért bele. -
Benito187
csendes tag
Ezen mondjuk tényleg fura vitatkozni.
De akkor annyit hozzáfűznék, hogy 3 hete van nálam a tv és eddig egyáltalán nem produkálta nálam ezt a jelenséget.
És nem vagyok sas szem, egy sima mezei néző volnék aki csak egyszerűen szeretne 2024-ben anélkül bekapcsolni egy tv-t, hogy mindig valamit buzerálni kéne a készüléken.
Az is fura hogy egyszer tök gyönyörű képet ad hdr-ben, dovi-ban is, máskor meg az egész fakó, éllettelen. Nem tudom most még azon is agyalok, hogy visszacsúzlizom az emag-nak és jön egy OLED helyette.
Ez 3 hét után hogy megy egyébként, fólia minden leszedve, simán vissza utalják az egsz vételárat? Ha jól látoma postaköltséget buknám két hét után.
-
pictigjis
őstag
válasz
Imi1981 #26542 üzenetére
a v028-on is minden csatornalogó szellemképes volt oldalirányú mozgásnál. lehet, hogy nem alszom együtt a tévével, nem nézzük annyit, mint itt mások, nincs hiperszemem se, de azért van, amit látok és a memóriám is jó még. szóval ez egy valóban felesleges vita erről, mert nekem pedig meggyőződésem, hogy az aurás szellemkép pont ugyanolyan szar lehet, mint eddig is volt. legnagyobb esellyel semmit nem javítottak, de nem is rontottak rajta
-
Imi1981
veterán
válasz
pictigjis #26541 üzenetére
Nekem c745 van. Nem akarok vitatkozni de látásom jó! 100% hogy nem volt ilyen durva a jelenség! Én nem most frissítettem v098 -ra hanem már 1 hónapja és egyből feltűnt ez! Mindig 4/4 álláson használtam a mozgásjavítást és forma 1 -et mindig nézek és előző fw-en nem látszott ez ( csatorna logó rettenetesen szellemképes ha oldalirányú mozgás van V098-on). Nem mondom, hogy nem volt akár már V028 -on de akkor ott nagyon enyhén látszódhatott mert V098-on durván látszik. Persze kikapcsoltam tv adásoknál a mozgásjavítást és így jó most.
Amúgy más forrásokon használom a mozgásjavítást de már 4/2 vagy 2/2 álláson. Azt meg megint észrevettem, hogy V098-on szappanoperássabb a mozgás ugyanazon beállításon mint előző firmwareken.
Amúgy a kép szép lenne V098-on de sok a hiba és sok zavaró is van közte. -
pictigjis
őstag
válasz
Imi1981 #26540 üzenetére
az aurás jellegű szellemkép garantáltan a kezdetektől fogva jellemzője volt a tévének (c805), minden mozgásjavítós állásban. nyilván nem találkoztam vele többet egyik fw-n sem, mert utána mindig ki volt kapcsolva a funkció, így valóban nincs összehasonlítási alapom. de ezt tutira nem most rontották el, kikapcsolva meg a gyári fw-n is jó lett a síközvetítés
írtam már korábban is: egy ilyen frissítés utáni megfigyelési lázban azt is észreveszik az emberek, amit korábban nem, mert annyira észre akarnak venni mindent. nincs is ezzel semmi gond, én betudom ennek, hogy most egy olyan közösségi vélemény kezd kialakulni, hogy "ezek mindent elcsesztek"
-
Imi1981
veterán
válasz
pictigjis #26539 üzenetére
De 4/4 állásban nem csinálta előző firmwareken azokon amiket használtam! Alap beállításon ahogy kiveszed a dobozból maxon van mindkét csík! Hát úgy brutál szappanoperás az egész és úgy természetesen sokkal jobban előjönnek ilyen hibák. Persze lehet V028 -on is előfordult csak sokkal mérsékeltebben.
V098-on sok ilyen fura dolgok vannak csak még lusta voltam vissza tenni valamelyik előző firmwaret. -
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #26531 üzenetére
Mozgásjavítás teljes kikapcsolása megoldja. De ez előző firmwareken nem volt ilyen bekapcsolt mozgásjavítással sem! Én használom felső és alsó sávon is 4-es állásban. Vissza kell raknom valami régebbi firmware-t. V1 vagy v3 teszt firmware lesz amíg nem jön ki egy újabb és olvasom itt hogy ez most jó lett 🙂. Vajon lesz ilyen?
Én forma 1 -et nézek csak tévé műsort de egyből feltűnt ez a ghosting vagy mi a franc. -
blac
tag
Sziasztok!
Nekem is feldobta a frissítést, a későbbet választottam. A netet lekapcsoltam, a biztonsági őrnél van egy mélytisztítás lehetőség, itt megtaláltam a frissítő zip-et letöröltem. Remélem ez elég lesz, hogy ne frissítsen. A Tv azóta nem kapcsoltam be, mert el kellet mennem, remélem , így nem próbál majd frissíteni. -
Benito187
csendes tag
Én két változást vettem észre a frissítés óta c805-ön.
1. Tegnap foci közben, két különböző sportcsatornán is "ghosting" szerű jelenség, mintha a játékos lelke kilépett volna egy pillanatra a testéből.
Tehát érsd úgy hogy a játékos halványabban megjelent "duplázódott" maga mellett egy másodpercre, közeli, illetve távoli képen is csakis a játékosok. A kép többi részével nem volt gond.
2. Illetve tegnap két régebbi, felújítitt 4k filmet is csekkoltam ami eddig nagyon szép volt, de most a fekete részeken eszméletlen "hangyásodás", szemcsésedés tűnt fel ahol pezsegnek a fekete pontok, eddig ez nem volt....
-
Swami
senior tag
válasz
pictigjis #26522 üzenetére
Nekem pl. eddig nem volt gondom a Netflix-szel.
Engem inkább az zavar, hogy önkényesen váltogatja a képmódokat, valamint, hogy eltűntek képi beállítási lehetőségek, amik eddig voltak. Visszalépésnél is lassabb lett és szerintem a kép sem olyan hűha, mint előtte volt.
Jól ki kéne rúgni a fakezűeket, akik ezt a firmware-t hegesztették. -
st6969
őstag
válasz
kormi0312 #26511 üzenetére
Szia!
Mi is pontosan az a local dimming, mármint hogyan érhető tetten, ha nem jól működik?
Azért kérdezem, mert én pl. olyat vettem észre (még frissítés előtt, azóta nem csekkoltam), hogy egy Prime Video-n játszott filmnél tiszta felhős a kép (elsősorban a képernyő jobb 1/4-e, de bal széle is). Mondom, biztos ilyen a felvétel, mert eddig sehol sem láttam felhősödést (előző Samsung tv-n azért gyakori volt a látvány), sőt, senki nem írt róla eddig. Aztán, jobban megnézve már a Prime Video intrónál látszik pont ugyanaz a felhősödés, amin szó szerint megdöbbentem (azt mondjuk nem néztem, ha más filmet indítok, ott is látszik-e az intrónál...). Annyira látványos, hogy simán lehetne fotózni is (legközelebb lehet meg is teszem), és a felhős részek mindig pont ugyanott vannak, alakjuk is ugyanolyan, amiből nekem az következik, hogy ilyen a panel.
Érdekes módon, máshol nem vettem eddig észre (pl. tv bekapcsoláskor a TCL logó szintén fekete háttérrel megy, majd a Google TV logó, de ott nem látszik ez egyáltalán). Nem nagyon értem ezt, hogyan lehetséges...talán van valami algoritmus, ami a Prime Video-nál nem jól működik?! A sorozat egyébként a Menedék (Shelter) volt, ami amúgy borzasztó sötét alapból, kellett is rajta világosítanom.
Tapasztalt valaki ehhez hasonlót (felhősödés)? -
Daimjó
újonc
TCL C655 Pro: a középkategóriájú 4K FALD QLED TV-k
[link] -
pictigjis
őstag
válasz
classic B #26521 üzenetére
azert azt ne gondolja senki, hogy majd a tcl haptakba vagja magat, es azonnal frissit, mert az androidos netflix appal nem teljes a kompatibilitas. egyebkent pont ez a baj az androiddal, hogy ennyi rengetegfele hardverre kellene jol megirni egy appot. ti is irtatok, hogy csak netflixszel van bajotok - oket is fogjatok bombazni, hogy javitsanak az appon?
-
nicu71
addikt
válasz
sportsman #26515 üzenetére
Tegnap frissült nekem is,a mai bekapcskor feldobta.Én nem vagyok ilyemire háklis,csont nèlkül elfogadtam.
Nekem nincs igazán probléma a 98al,nem indul áruház módban,nem vált moziról dinamikusra,a mozgás se zavar ha szappanoperás,sőt egyenesen szeretem,nem vettem észre hogy a local dimming romlott volna,és valahogy mélyebb feketéket érzékelek.Tükröződés nem problem, kizárólag este tévézek, a tv gyenge pontjának a gyenge betekintési szöget nevezném inkább.Netflixem sajnos nincs , szóval azt az egyet nem tudom ellenőrizni,hogy esetleg akad-e.. -
sportsman
csendes tag
Sziasztok, C805 feldobott az imént egy olyat hogy "Frissítési nyilatkozat" ezt jóvá hagyjátok?
- felhasználói elmenyt javito program Ászf
- diagnosztikai adatok megosztása
Kép: [kép] -
Cartmenn
aktív tag
De vegyél,azokra hallgass mint én, akinek "rossz" a szemük
Nekem a gyári szoftver van még fent,semmi gondom nem volt vele,nem fogom frissíteni (gyors indítás,aut frissítés,meg pár egyéb dolog ami visszajelentést ad pld kikapcsolva,meg hozzáférések is ha jól emlékszem---képbeállításokat csak a gyáriakat használom
) V28 van fent ,ott amúgy a piros kis pontocska hogy van frissítés
------van külső médialejátszóm ,de a tv gyárija is csak 1db 4K filmet nem játszott le,és normálisan ki is jön az erősítőmbe az optikán bármilyen hang (dolbydigital vagy épp DTS) ---nekem épp jó a HDR, HDR10+( ilyen filmem csak 1 van letöltve) vagy épp a DV is ,de kicsit vak vagyok
És hogy említik igen tükröződik ---de ez ugye sötét jeleneteknél észrevehető,mert amúgy meg a fényerő ezt elnyomja , és le kell kapcsolni a villanyt vagy a redőny le
És ellensúlyozza hogy a 75öst 420e ért vettem ---persze az igazsághoz tartozik ,hogy nem napi szinten nézem mint mások,csak mozizásra igazán,főleg ha a hang is kell hozzá .
-
kormi0312
senior tag
Sziasztok,
Nekem 65C835 van. Kikapcsolva az auto-update, és nálam is azzal fogadott a tv bekapcsolásnál hogy már az update pöttyök ott voltak a kijelzőn. Érdekes mindenesetre.
Ami zavarobb, hogy DV tartalom megjelenítésénél nem működik megfelelően a local dimming funkció. Sötét jelenetnél full bekapcsolva hagyja a zónát akár 16:9 arány esetén is. Amikor pl a netflix logó pörög körbe közepén akkor a széleken lekapcsolja rendesen, de filmnézés közben nem vezérli úgy ahogy kellene.Erre van e ötlete valakinek?
-
válasz
DaemonX #26497 üzenetére
Hát nagy szerencsédnek kell lenni elmenjen
én a 85” 1 éves sony tv-ém 450be tudtam eladni, és örülhettem hogy elvitték a méret miatt. Pedig az újan jóval drágább volt, mint a te tcl tv-éd. Szóval legyen vele szerencséd
Csak arra írtam én is hirdettem elég sokáig, és nagyon levittem az árát. Sajna akinek van 400-500eft ja az új tv vesz még ha kisebb méretben is kell gondolkodjon.
-
Stealth
senior tag
Nézem most az M4 sporton a meccset. Néha felugrik a tv bal oldalán, az M4sport kocka, mintha most váltottam volna oda. Érdekes.
-
classic B
senior tag
válasz
Celtis #26503 üzenetére
A TCL weboldalán van telefonszám, jól eldugva, de a tv támogatás résznél keresd. Nem tudom érdemes-e hozzájuk fordulni, mert csupán "tanácsadókkal" tudsz beszélni, azok meg nem tudnak semmit. Csak a szokásos javaslatok: áramtalanítás, visszaállítás.
Holnap felhívom a szervizt, bár ott is két ügyintéző csaj van, akik hát.. olyanok, amilyenek. De itt írta valaki korábban, hogy ő egyből velük kezdte a garanciális ügyintézést. -
atus7377
aktív tag
55C735-re mi az utolsó jó fw? v562-re lett frissítve a tv manuálisan, azóta nem jött frissítés. Nagyjából elégedett lennék, de Netflixes DV-nél váltakozik a fényerő és rettentő idegesítő!
Előre is köszönöm!
-
Celtis
veterán
válasz
classic B #26491 üzenetére
Botrányos a V098. Nálam is ki van kapcsolva az automatikus frissítés és úgy töltötte le.
Elkúrta a C805 tv-met a frissítés. A netflix nézhetetlen lett úgy akadozik a kép. Előtte is volt egy-egy akadozás, de a frissítés után borzalmas lett. Érdekes módon más streaming appokkal nincs gond. Nálad is a NF-en van a gond? A TCL supporttal milyen formában vetted fel a kapcsolatot?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest