- Nyelveken áthidaló AI platformot mutatott be a Telekom
- PCI bővítőhelyet elfoglaló Icy Dock mobilrack M.2-es SSD-knek
- Elon Musk járatára váltott jegyet a legújabb magyar műhold
- Viszonylag olcsó, 26,5 hüvelykes QD-OLED monitor bukkant fel az MSI kínálatában
- Jönnek az egyes, problémákkal küzdő ASUS ROG noteszgépek kipofozott BIOS-ai
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
válasz
kormi0312 #26511 üzenetére
Szia!
Mi is pontosan az a local dimming, mármint hogyan érhető tetten, ha nem jól működik?
Azért kérdezem, mert én pl. olyat vettem észre (még frissítés előtt, azóta nem csekkoltam), hogy egy Prime Video-n játszott filmnél tiszta felhős a kép (elsősorban a képernyő jobb 1/4-e, de bal széle is). Mondom, biztos ilyen a felvétel, mert eddig sehol sem láttam felhősödést (előző Samsung tv-n azért gyakori volt a látvány), sőt, senki nem írt róla eddig. Aztán, jobban megnézve már a Prime Video intrónál látszik pont ugyanaz a felhősödés, amin szó szerint megdöbbentem (azt mondjuk nem néztem, ha más filmet indítok, ott is látszik-e az intrónál...). Annyira látványos, hogy simán lehetne fotózni is (legközelebb lehet meg is teszem), és a felhős részek mindig pont ugyanott vannak, alakjuk is ugyanolyan, amiből nekem az következik, hogy ilyen a panel.
Érdekes módon, máshol nem vettem eddig észre (pl. tv bekapcsoláskor a TCL logó szintén fekete háttérrel megy, majd a Google TV logó, de ott nem látszik ez egyáltalán). Nem nagyon értem ezt, hogyan lehetséges...talán van valami algoritmus, ami a Prime Video-nál nem jól működik?! A sorozat egyébként a Menedék (Shelter) volt, ami amúgy borzasztó sötét alapból, kellett is rajta világosítanom.
Tapasztalt valaki ehhez hasonlót (felhősödés)?
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple asztali gépek
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65Q950TST) 165CM 8K Q-LED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Samsung 55" QLED 4K Q60D Smart Quantum HDR TV
- SAMSUNG (QE65QN90FAT) 165CM NEO QLED SMART 2025-26 MODELL! AKCIÓ
- LG 50QNED87T3B 50 colos LG AI QNED87 4K Smart 120hz Gaming TV
- SAMSUNG (QE75QN90FAT) 190CM 4K NEO QLED SMART 165HZ 2025-26 MODELL! AKCIÓ
- iPhone Air 256GB Égkék 3 ÉV kiterjesztett garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új áru!!! 09.23. Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-13. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - OnePlus Nord 4 5G Fém unibody, 120 Hz AMOLED, 100W gyorstöltés 16/512 GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest