- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED monitor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
válasz
kormi0312 #26511 üzenetére
Szia!
Mi is pontosan az a local dimming, mármint hogyan érhető tetten, ha nem jól működik?
Azért kérdezem, mert én pl. olyat vettem észre (még frissítés előtt, azóta nem csekkoltam), hogy egy Prime Video-n játszott filmnél tiszta felhős a kép (elsősorban a képernyő jobb 1/4-e, de bal széle is). Mondom, biztos ilyen a felvétel, mert eddig sehol sem láttam felhősödést (előző Samsung tv-n azért gyakori volt a látvány), sőt, senki nem írt róla eddig. Aztán, jobban megnézve már a Prime Video intrónál látszik pont ugyanaz a felhősödés, amin szó szerint megdöbbentem (azt mondjuk nem néztem, ha más filmet indítok, ott is látszik-e az intrónál...). Annyira látványos, hogy simán lehetne fotózni is (legközelebb lehet meg is teszem), és a felhős részek mindig pont ugyanott vannak, alakjuk is ugyanolyan, amiből nekem az következik, hogy ilyen a panel.
Érdekes módon, máshol nem vettem eddig észre (pl. tv bekapcsoláskor a TCL logó szintén fekete háttérrel megy, majd a Google TV logó, de ott nem látszik ez egyáltalán). Nem nagyon értem ezt, hogyan lehetséges...talán van valami algoritmus, ami a Prime Video-nál nem jól működik?! A sorozat egyébként a Menedék (Shelter) volt, ami amúgy borzasztó sötét alapból, kellett is rajta világosítanom.
Tapasztalt valaki ehhez hasonlót (felhősödés)?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest