- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Plazma TV topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gigabyte alaplap topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
válasz
st6969 #26525 üzenetére
Sziasztok,
Azt hiszem, ezt a problémát megoldottam, hátha valakinek hasznos lesz
Tehát az alapeset ez volt (frissítéstől független, mert emlékszem, hogy a gyárin és a V098-on is ugyanilyen):
"egy Prime Video-n játszott filmnél tiszta felhős a kép (elsősorban a képernyő jobb 1/4-e, de bal széle is). Mondom, biztos ilyen a felvétel, mert eddig sehol sem láttam felhősödést"Nos, nem csak egy, hanem több filmnél láttam ezt. HDR10 szabványúaknál. Mivel senki nem panaszkodott ilyesmire, nem hagyott nyugodni, és elkezdtem nyomogatni a beállításokat. Mivel itt is szóba került a local dimming, ekörül keresgéltem...és meg is találtam, "helyi fényerőcsökkentés" néven. Valószínűleg ez csak nekem újdonság, de miután ezt bekapcsoltam, teljesen eltűnt a felhősödés. Viszont így a kelleténél egy kicsit sötétebb is lett a film (pedig éjszaka vak sötétben néztem, milyen lehet nappal?!). A fényerő állítása nem igazán volt rá hatással, talán a gammával lehet még rajta igazítani. Mindenesetre, a fekete így tényleg fekete volt, nem láttam felhős foltokat egyáltalán. Sőt, még egy pozitív hozadéka volt ennek: én mindent feliratosan nézek, és a fehér felirat konkrétan kiégette a szemem. Miután a helyi fényerőcsökkentést bekapcsoltam, a felirat is sokkal halványabb "szembarátabb" lett.
Sokkal jobb így, egy kicsit még valahogy világosítani kell rajta -
kormi0312
senior tag
válasz
st6969 #26525 üzenetére
Szia.
A local dimming az amikor a kijelző zónákra van osztva megvilágítás szempontjából, és tartalomnak megfelelően vezérli az elektronika a háttérvilágítást. Ebből következik hogy egy teljesen fekete résznél teljesen le is kapcsolja az adott zónát.
Esetemben ez nem történik meg, de még lentebb sem veszi a fényerőt. Ilyenkor látható a kijelző homogenitásának hiánya, mely nyilván felhőkként is megjelenhetnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged