Hirdetés
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Dzsana!
Írtam neked pü-t hétfőn.
-
csabulaxi
senior tag
óra és gasztro blog szerintem sznoboknak, vagyis olyan pénztárcának, amiről én még nem is álmodom.
the sydney tarts...Watches (news, reviews and ephemera) etc.
életem legrondább dress óráját is ott láttam
-
csabulaxi
senior tag
-
bucsher
őstag
válasz
vadászcsiga #137379 üzenetére
Ilyen szíjjal nem csoda
-
Deskdiver
senior tag
-
buci30
addikt
-
bump3r111
tag
válasz
vadászcsiga #137379 üzenetére
Köszi. Ez a gyakorlatban mit jelent? Alu kevésbé gyűjti a karcokat mint például maga az acél tok?
-
bump3r111
tag
Longines Hydroconquesteknél miből csinálják a lünettát? Gondolom nem kerámia? Nem árt vigyázni rá?
-
apholyon
aktív tag
válasz
phranxinatra #137362 üzenetére
Nem tetszik a legtöbb Omi, de ez... áh.. nem tudom, hogy ha nem kék lenne, akkor is ennyire bejönne-e, de ez így hibátlan!
-
Reverting
őstag
válasz
phranxinatra #137368 üzenetére
Na.... Ez a lenyeg...
eleg tokosnek kell lenni egy uj sub date hoz....
vegyel inkabb egy rolexet....
Ha a klupkosz nem tetszik akkor az mar nem is az az ora...
Meg kell szoknod, en biztos h nem kezdenem el a zafirt cserelgetni.... -
fagyalllo
őstag
válasz
Szép.
Recés szélű furmányos naptáras pipa, vitorlázós kronográf pipa, antimágneses pipa.... honlapon bal oldali legördülő menü pipa... Mi hiányzik még? -
ronin s8
senior tag
válasz
phranxinatra #137371 üzenetére
A Zenith ugyan csak 1865-ös alapítású, de legalább kezdettől fogva így nevezik, míg az Omegát - bár 1848-ban alapítják - csak 1894-ben nevezik el Omegának (az Omega 19-es caliberről), előtte Louis BRANDT volt. Az első Constellation 1952-es.
Akkor most kié a csillag...?
/Csak vicceltem: A Zenith is csak 1911-ben lett Zenith../
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
Misi1979 #137370 üzenetére
Nem szó szerint értettem a védjegyet, csak nem jutott eszembe a megfelelő szó. Hogy hivják azt a motívumot vagy dizájnelemet, ami egy adott márkára vagy modellre jellemző? (Pl. a Seamaster Pro-kon a héliumszelep.)
Le lehet szedni a küklopszt, csak alatta, meg a zafír belső oldalán ottmarad az AR. És valószínűleg az eladási értéket a hiányzó nagyító nem nyomja meg.Olyan megoldást láttam már, hogy megveszik a 114060 zafírját és kicseréltetik, az eredetit meg elrakják a fiók mélyére. Vagy egy másik megoldás, hogy az ember megszokja és megszereti.
-
Misi1979
őstag
válasz
phranxinatra #137369 üzenetére
Úgy tudom, vannak olyan jelek, amikre nem lehet védjegyoltalmat bejegyezni, ilyen pl. a csillag is.
A sub date-ről a lupét nem lehet leszedni amúgy?
-
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
Reverting #137361 üzenetére
Date nincs küklopsz nélküli verzióban, hacsak ki nem cserélteted a zafírt a 114060-éra. 116610-re a legjobb ár, amit eddig kaptam 7200 euró, egy hónapos szállítási idővel. A PO-t kétszer el tudtam volna adni 3200 euróért, harmadszorra nem lesz ilyen szerencsém, talán 3100-at megadnak érte valamikor. Ahhoz nagyon jól kéne vennem az eurót, hogy ez beleférjen 8-900e-be.
Kicsengetni egy Subot a PO mellé az nagyon fájna, annyira messze nem vagyok tökös.
-
ronin s8
senior tag
válasz
Hehe, nekem is bejön, de félek, hogy a Zenith perelni fogja az Omegát a csillag miatt.
-
krionius
csendes tag
Kis esti feny , nby charlie
-
vadászcsiga
félisten
válasz
phranxinatra #137359 üzenetére
Nem kicsi, csak ha szigorúan nézem
-
Reverting
őstag
válasz
Gyonyoru szep orakat csinal mostanaban az omi...
megy is fel az aruk szepen....
Az a kek omega logo es felirat... Szeeep...
-
phranxinatra
aktív tag
41 mm-es Globemaster Annual Calendar. Remélem, lesz fémszíjas változata is. Nekem nagyon bejön.
-
Reverting
őstag
válasz
phranxinatra #137359 üzenetére
Igy van...
Ha nagynak erzed akkor nincs mit tenni... Eladod, es beleteszel meg 8-900e vagy nem tudom most mennyi a jo ar, date klupkosz nelkuli verzioban...
Orom boldogsag...Vagy, tokos sub tulajkent kicsengeted a po melle... Ami fajdalmas, de ha ez kell lelki bekehez.
aztan majd elmegy a po...
-
buci30
addikt
Vettem egy ilyen szijjat watch-hoz
A gondom hogy az egyik kis pöcök ami a zárba megy az kicsit lepattant es igy nem szorul rendesen amikor a kezemen bezárom kipattan a zar egyik oldala ugye
Mit tudnák vele csinálni, hogy ujra szoruljon szerintetek? 😳😔😊 -
phranxinatra
aktív tag
válasz
Reverting #137351 üzenetére
Szerintem már cseréltem volna 42-es PO-ra, ha nem lenne meggyőződésem, hogy a 8500-as Planet Oceant 45,5 mm-esre tervezték, és a kisebb változatokat csak a piaci kényszer szülte. Volt itt már szó róla, hogy a 42-esnek milyen rosszak az arányai, meg a dátumablakot is csak úgy odab.aszták az index mellé. A 37-es még rosszabb, ráadásul abban a werk is butított.
(#137354) vadászcsiga: A képeiden nem tűnik kicsinek. Tudom, más a fénykép, meg más amikor ránéz az ember. Egyébként az SMP abban olyan, mint a Sub, hogy messze a fémen mutat legjobban. Nálam ez hatalmas plusz, tudom, nálad nem annyira.
-
Misi1979
őstag
válasz
BodnarCsab #137348 üzenetére
A vicc az, hogy nem adom annyival drágábban, amennyivel kellene
írj rám!
-
veloke
tag
válasz
BodnarCsab #137343 üzenetére
Értem, ez is csak egy ötlet volt...
Ha a három közül kellene választani, akkor Mido, ha négy közül, akkor Misi által belinkelt Longines - magasan!!.... -
vadászcsiga
félisten
válasz
phranxinatra #137344 üzenetére
Hát, az SMP is határán van annak hogy kicsi legyen nekem. Ha 1mm-rel kisebb lenne, már necces lenne számomra. Fémmel ok, meg egy bizonyos bőrrel amit csináltam hozzá de natoval már necces. Abban egyetértek hogy minden szokás kérdése de 42 alá nem mennék, hiába látszik nagyobbnak, az akkor is csak 40mm.
-
Skimaster
senior tag
válasz
Szerintem az Atlantic és a Zeno sok ennyiért, a Mido kb jó... De! Én Misi Longines órájára gyűjtenék, főleg úgy,hogy ez a design bejövős neked... Több de jobb is mindenben.
-
Reverting
őstag
válasz
phranxinatra #137344 üzenetére
Az a keramia nagyon sokat segit, csak az menti meg a nalam... ragyog... de a PO mellete amin olyan mintha nem is lenne zafir, annyira tokeletes, es a domboru "uveg" meg nagyitja is a szamlapot, a rodium bevonat meg ha megcsillan a mutatokon + a szamok,logo, index
de hat nezz a kezedre latod
na szoval lehet a Sub zafirja itt inkabb hatrany... ezert... meg ugy kisebb is...
Meg talan az unalom is kozrejatszik, jo-jo 1953 ota.... de.... (2016-van!!! Ki dohanyzik meg?)a PO tok klasszisokal szebb... izgalmasabb ora... de ez mar megint szubjekiv... Amugy PO-nal van, volt lehetoseged 42mm ben is valasztani... Szoval nem minden a ragyogas.... ami csak keramina... de persze rolex... ebben a kategoriaban mar a nevet kell megvenned, es azt h felcsatolhatsz egy egy sub-ot... En nem teszek bele ennyit, amig mas sokkal jobban tetszik
Viszont ez megint olyan "figreszelos" magyarazkodasnak hat... PO helyet nem kell, PO melle meg nem tehetem meg... Ennyi...
Wizard: kerulgeted mint macska a forro kasat
csak meg ne egesd magad
Vadaszcsiga: Trabi
-
Kobe
veterán
sziasztok
van egy fossil ch 2673-as órám. A gyári szíja kaucsuk volt, de elhagytam róla mindkét bújtatót, és ilyen méretben sehol nem lehetett kapni külön, így amradt a szíjcsere. Viszont 15 ezer ft + szerelési díjat meg nem volt kedvem gyári fossil szíjra költeni (ennyit mondtak a központi márkaszervízben a bőrszíjra).
Szereztem hozzá egy Hirsch duke fekete bőrszíjat, szép szép, de nem az igazi, egyszerűen a karomon az a bőr túl vékony.
Szóval a kérdés, hogy tudtok-e esetleg pesten olyan helyet, ahol sima, egyszínű fekete valódi bőr szíjat lehet kapni, 22mm széles, és mondjuk legalább 2-3 mm vastagságú, kicsit "rusztikusabb" kivitelű, értelmes áron? (a hirsch ára is horror volt, anno a bőrkabátom került kicsivel többe, mondanom sem kell, hogy az nem 20cm2-nyi bőr
)
valami ilyesmire gondolnék, csak feketében
Lehet "repülős" kivitelű szíj is, vagy ha esetleg hobbiszinten foglalkozik valaki bőrdíszművezéssel, annak is jöhet az elérhetősége...
-
Misi1979
őstag
válasz
Mido, szerintem
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
vadászcsiga #137315 üzenetére
Én azért szeretnék Submarinert, mert nekem nagyon tetszik (leszámítva a küklopszot). És mert Rolex.
A PO is nagyon tetszik, csak nem annyira univerzális, mint a Sub, pont a mérete miatt. Viszont picinek nem nevezném, a Sub C simán érződik akkorának a csuklón a szögletes tokjával, mint egy SMP. Ez csak szokás kérdése. Nyilván a 45-ös PO után minden 40 körüli óra picinek érződik.
(#137319) Reverting: Nekem a 114060 jobban bejön, csak egy mindennapi órán a dátum hiánya túl kényelmetlen. Szürkének meg fénytelennek nem tudom, hogy láthattad a Sub C-t, ráadásul pont a matt lünettás PO mellett. A régi Subok tényleg elég semmitmondóak, de a kerámiásak fénylenek mint a Salamon töke.
-
BodnarCsab
csendes tag
válasz
veloke #137203 üzenetére
A Chrono24-en 140.000ért árulták egyébként, 10 hónaposan nagyon szép állapotban. De 3 hozzászólásból 3 negatívan nyilatkozott az óráról itt, ugyhogy Tissot T Classic Carson kiesett a játékból. Utólag is köszönöm a hozzászólásokat, sokat segített Ennyiért semmiképpen sem szeretnék kvarcot venni, meg akkor sem ha luxus-gyártóról van szó, mindenképpen automata van a célkeresztben. Belinkelnék pár variánst, érdekel a véleményetek. Mindhárom 0-s állapotú, nem hordott-ként van megjelölve. Bár ha szép állapotú, akkor engem az sem zavar ha használt.. Akinek esetleg van ezekhez hasonló eladó szépsége, rámírhat.
Atlantic Worldmaster, ETA 2824-2 (180ezer)
Zeno-Watch Basel Magellano Big Day NEW, ETA2834 (180ezer)
Mido MULTIFORT AUTOMATIC, ETA 2836-2 (185ezer)
-
resool
aktív tag
válasz
Misi1979 #137336 üzenetére
"Átmérő 39mm korona nélkül, gyári fémszíjjal, illetve kártyájával. "
Emiatt is írtam a srácra, hogy küldhetne képet róla, mert alapból nem töltötte fel.
És kaptam ezt:És hát ez minden, csak nem az órához tartozó papír, persze lehet, hogy valami eredeti papír, de azért gyanúra ad eléggé okot... sajnos.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
bigdaddylaza #137328 üzenetére
Valakiknek szabad neha. Nem is értem, csak azt látom hogy napok múlva sincs kitakarítva a fórum
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Reverting #137319 üzenetére
A 44-es deapseaből lehetett volna egy jó óra ha nem szalad meg a gravírgép, es nem olyan irgalmatlan vastag, bár ezt jónak mondom
Es ha tényleg 22-es a füle...es ha eltekintek a mutatótól.Á számomra nem. Nem szabad ennyi pénzt kiadni egy olyanert aminél ennyi a ha.
Ezt csak úgy magamnak mondom -
Reverting
őstag
válasz
karesz501 #137322 üzenetére
Ahhhh...
Pont h a keramia, a belso gravir, a durvabb tok, frissebb szamlap, amiert az ujabb... es ennek hianya miatt nem...
Ezek a dolgok miatt fogyaszthatobb a 2010-es ev utani sub. szamomra mint a regebbi modelek...
Kiveve mil subViszont tiszteletben tartom a masik oldalt is... Igy kerek a vilag...
-
Deskdiver
senior tag
válasz
von toth #137314 üzenetére
Nincs miért bocsánatot kérned. A Te "léced". Nekem nincs különösebb rálátásom a svájci óragyártók belső ügyeire. Ha jól emlékszem eddig két konkrét kínai kapcsolatra láttam utalást. Egy kb. 10 éves Hamilton tok (belső felén Hong Kong) és a korábban említett Omega csat szem. Ez még nekem nem perdöntő ,de persze attól még lehet hogy ott gyártanak. Nemtom.
-
krionius
csendes tag
válasz
veloke #137320 üzenetére
Nálam ez lett a befutó az omega kifutott sorozatokbol...sokat toprengtem rajta... nagyon megtetszett a fekete fehér kontraszt 3511.50
Nálam sajnos a tachy nem ilyen szép fekete már
Aprócska kicsit, a reduced automatic családból való, de nagyon kellemes.
Még egy kifutott omega búvár gondolata is bent van a pakliban, talán, majd egyszer. :-) -
-
veloke
tag
válasz
Reverting #137319 üzenetére
Érdekes meglátás. Amúgy én pont egy 36-os DJ-ot néztem meg nemrég, én sem estem hasra...persze, szebb, mint egy Carrera, és látszik rajta a minőségi ugrás, de nem fizetnék érte 2X annyit...
És az SMP sem tetszett...ugyan élőben még nem láttam egyet se , de valószínűleg a Speedmaster-ek jönnének nekem be nagyon az Omegától, akár a régi vintage modellek is.... -
Reverting
őstag
válasz
phranxinatra #137309 üzenetére
En csak ujatt vennek (116610), es csak a date, keramia, csak a femmel hordanam... de eloben annyira nem tetszett... sott, eloben mondhatni snassz... fenytelen, szurke egerke.... es a merci mutato nalam sem kedvenc... nyoma nincs az itt hajpolt 904L fenyenek... a po mellet meg egyenessen gagyinak hat...
(a 10-15 eves utott-kopott fem lunnetas meg egyesesen csunya... )Viszont ez az egyetlen rolex amiert penzt adnek!
A "36"-os klubbja nem mozgat...
szamomra a ROLEX a "sub". a tobbi csak hamuka...
Omega-val is kb igy vagyok... de ott a lista bovebb... PO,300,Moon, mind jobban kene (van) mint egy rolex, AT,SMP a vegere...
furcsa mod ezek mind szebbek mint egy sub... Szamomra... es ez a lenyeg... h szamomra.... kinek mi...katt Ez meg nem magyarazat de jo... mindenk gondolja bele melyiknek erzi magat, es tartsa magaba
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Meg pici. Meg szeretem ha egy órát lehet variálni, hol ilyen szíját teszek rá hol olyat. Most pl a natokat szerettem meg, de lehet hogy holnap megint mást.
Es ami a legfontosabb hogy nem 22-es -
condy
senior tag
válasz
bigdaddylaza #137300 üzenetére
Az én Steihart-omra (O44) is itt csapott le egy kolléga. 2 nap alatt elment.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Hú nehéz kérdés, egyrészt az amit Gonzi mond, hogy hiába a világbajnok werk ha olyan számlapot kell néznem ami nem tetszik. Masreszt sosem szerettem azokat a dolgokat amik úgy magátol értetődnek.
Múltkor pl senki nem tudott olyan érvet mondani ami meggyőzött volna. Meg Ronin sem. Te miert választottad azt? Szimplán meg szeretnéd ismerni a másik oldalt?
-
g0n21
senior tag
válasz
Ez éppen elég, nem?
-
von toth
tag
Én pontosan ezért nem veszek egy bizonyos presztízs alatt svájci órát, mert nem vagyok rá kíváncsi, hogy bizonyos árkategória alatt swiss made felirat címén mi folyik kínában.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
vadászcsiga #137307 üzenetére
Tudom.
De az meglep, hogy nem szereted a Subot. Mi a bajod vele? Azt tudom, hogy a merci mutató nem jön be.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
phranxinatra #137303 üzenetére
Pláne. Subért meg főleg nem rajongok
Amúgy tudod mire értettem.
-
g0n21
senior tag
válasz
Ereshkigal #137305 üzenetére
Ezt én nagyon sajnálom, mert kb. ez lenne számomra az ultimate játszós óra. (ha nem a Tisell)
-
Ereshkigal
őstag
Most nézem, az Ocean 2 meg szépen kikopott a kínálatukból. Hiába, az nem "Rolex". Pedig szépek voltak (csak biztos nem tudták eladni őket 5 perc alatt.
)
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
vadászcsiga #137301 üzenetére
Ez nem Sub, ez Steinhart.
-
pikkubee
tag
válasz
vadászcsiga #137301 üzenetére
Ráengedtem pár másodpercre a led fényszórót
Egyébként az skx 3x annyi ideig ragyog, mint ez. Még jó, hogy nem búvárkodom benne -
vadászcsiga
félisten
válasz
bigdaddylaza #137300 üzenetére
Ha magasabb árat adsz meg akkor nem 5, hanem 15 perc
pikkubee
Subért nem rajongok de a lume szép
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest