Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biga123
addikt
3 éve töltettem a klímát a swift ben, de már tavasszal nem hűtött, csak nem foglalkoztam vele. Most még kapcsol de csak sziszeg és egyáltalán nem hűt. Ezekben tényleg ennyi van , és 2 év alatt elereszti a gázt? 3 éve nem eresztett sehol megnézte a klímás, és azt az indoklást adta h a gáz átdiffundál a klíma csövein mert annyira vékonyak. Létezik ez ?
-
Valakinek van linkje régi ignis ajtó burkolatok bontásához? Röviden: 4db ajtó határoló csere lenne.
-
Gyöször
senior tag
Itt most a boltunk előtt pukkant le egy vásárlóm 6v 8 éves akksival ( nem emlékszem pontosan mennyit vallottak b) kattogott csak a relé de nem forgatta az önindító. Elé álltam a Jigulival, bebikkantottuk el voltak szállva annyira köszönték, marasztaltam őket, hogy ne rohanjanak el, már mértem is az akksifeszt, jó volt teljesen lámpával nélküle bárhogy.
Jó egy bikázás, mert akkor lehet csekkolni azonnal a töltést ( hacsak nem lett full zárlatos az akksi mint nekem a motorban)
-
cigam
titán
válasz
ViZo72 #69986 üzenetére
Igen, amíg nem sikerült kicserélni a bajuszkapcsolót, nekem is mindig leszívta. Azzal indult a nap, hogy vagy az aki sarut tettem vissza, vagy ha előző nap elfelejtettem, az egyik legolcsóbb bikázót vetettem be.
Azért spamstore vásárlás előtt nézze(sse)n rá a töltésre(a motor indítása után mekkora feszültség mérhető), mert ha a generátor/fesz.szabályzó (vagy a bajuszkapcsoló)szált el, az új aksit is hamar lenullázza.
-
fogkefe21
csendes tag
Akkor 5 éves akksimat érdemes lenne a nyaralás előtte lecserélni vagy elég ha szerzek inkább egy bikakábélt?
-
Sajnos a mai akkuk szinte kivétel nélkül mind xarok. Én is jártam úgy, h egy hosszabb út után (cc. 1000km) hazaérve, minden előjel nélkül, másnap nem indult az autó. Az alany egy két év hét hónapos Exide Prémium. A kereskedő azt mondta, sajnos ezek ennyit bírnak.
Azóta én nem xarakodok, háromévente cserélem az akkut, pluszban van egy akkufigyelő elektronika az CTEK-től,
[link]
ami telefonnal kommunikál és látom az akku állapotát. -
Gyöször
senior tag
válasz
spamstore #69984 üzenetére
Én motorban agm akksival jártam így, terepezgetten ahol a madár se jár, aznap 18x beindítottam, novemberben este 8kor elmentem megtankolni és ottmaradtam a kúton. Kiválóan odavitt a kútig, teletöltöttem, kimentem a géphez és a 2Wattos üresjelző izzót úgy komótosan lassan világította ki a motor. Indítógomb nyomásra annyi történt, hogy ugyan ez az izzó elaludt, a relé már nem kattant
Vegyél ott egy akksit, nem kell assistance, nemtom azzal mennyivel lenne több. Ahol veszed kérsz pár kulcsot és belerakosgatod. Nem tudom mi kell hozzá, saccperkábé 10es a sarunak és 12v 13v 14es kulcs közül valamelyik ami leszorítja.
A fék azért lett keményebb mert a próbálkozások során elhasználtad a vákumot, ha beindul a motor, ugyan olyan lesz a fék mint régen.
Bika kábellel, vagy zsebbikával indítható, és elmegy az akksis boltig, ha nagyon muszáj.
-
ViZo72
tag
válasz
spamstore #69984 üzenetére
Simán lehet, hogy "csak" akku hiba és nem más van mögötte.
(Nyilván ez is éppen elég kellemetlen, főleg ha külföldön vagy.)Hallottunk már pár esetet, hogy akár előjel nélkül is megadják magukat a mostani akkuk, akár 3-5év között.
(A régiek elmentek 6-10évig, mondjuk kevesebb elektronika is volt rajtuk.)Volt aki úgy járt mint Te. Hazament az autóval, majd pár óra múlva indult volna el ismét és már nem indult.
Ezért keresgélik az emberek a kis méretű, telefonos powerbankhoz hasonlító (de nem ugyanaz!) autós bikázókat, hogy ha véletlen így járnak, legalább arról beinduljon az autó, hogy szervízig/hazáig/autós boltig eljusson az ember (de nyilván nem több száz kilométerre). -
spamstore
csendes tag
Sziasztok,
Suzuki Vitara 2019 1.4T AllGrip.
Tegnap délelőtt jármű leállítva, lezárva. Ma késő délután nem indul.
Az akkumulátora lemerült, ajtót még nyitotta egy, két alkalommal, de semmi több.
A váltó P állásban. Semmi - általam észlelt - előjele nem volt.
Időszakos szervízek rendszeresen, az előírások szerint szakszervízben elvégezve.
Az akkumulátor még az, amivel elhoztuk 2019 áprilisában.Start-Stop gombra csak egy halk kattanás semmit több.
Ajtót utoljára már kulccsal kellett nyitni.
A utastérben a lámpa pedig félgőzzel pislog.Ami még nagyon érdekes, hogy a fékpedál roppant kemény. Ilyen egyszer kétszer már előfordult, de nem tulajdonítottam ennek nagyobb jelentőséget. Ilyenkor eléggé meg kell taposni, hogy induljon de semmi több.
A nehezített pálya jelenleg, hogy idegenben játszunk, nyaralás van....
Biztosításban van assistence szolgáltatás, így valószínűleg itt nem marad, meg lesz valahogy, csak kicsit zavar, hogy nem volt előjele, vagy nem tudom, hogy mi kellett volna feltűnjön...Elképzelhető, hogy valami zárlatos lett, vagy csak simán minden előjel nélkül feladatta magát?
Köszi
-
atee
őstag
válasz
szabonagyur #69979 üzenetére
Nem a felbontáson a lényeg. Hanem, hogy ott van egy doboz aminek a fele kijelző a másik fele meg csak van.
Esztétikailag bosszantó. Pont nem is érdekel, hogy mit tudnak. Nagyjából az android auto és az apple car ami lényeges minden ilyen egységnél. Úgy az emberek 90% nak manapság. -
-
Red_Bull
aktív tag
Üdv!
Már több helyen olvastam, FB csoportokban, meg itt-ott kommentekbe, hogy amiket itthon forgalmaznak Suzukik, azok közül a hazai gyártásúak (S-Cross, Vitara) sokkal kevésbé rozsdásodnak alulról , mint amiket japánból importálnak (2017-től gyártott Swift, Ignis).
Itt egy 5 éves Swift:Van erről valakinek bármilyen infója, ez tényleg igaz lehet?
-
atee
őstag
válasz
szabonagyur #69976 üzenetére
Erre nem is gondoltam, hogy ne lenne kompatibilis. Fizikai méretei ugyan azok elvileg. Csak az egyiknek ugyan akkora "szekrényben" kissebb a panel.
-
válasz
AMD Power #69972 üzenetére
...érdekes ez a biciklis kontra autós szemlélet. "Művelem" mindkét műfajt. Nem hétvégi autós és nem boltba járós bringás vagyok. Volt olyan évem amikor autóval több mint 60 ezer km-t, kerékpárral meg 13 ezret mentem. Mindezek ellenére ha autóban ülök, viszketek a bringásoktól, főleg a fővárosban. Ha, viszont tekerek, az autósok nagy részét ásnám el igen mélyre. De! Ez csak itthon. Érdekes, h Európa minden más országában rendezett, vagy sokkal rendezettebb ez a viszony.
-
atee
őstag
Sziasztok!
A katasztrófális használtautó árak az új/újabb irányba tereltek.
Így nem kevés gondolkodás után egy 2023 as S-cross lett a választott. GL+ felszereltséggel. Ami kifogástalan, de nagyon nehezen emésztem meg a multimédiát benne. Olyan ronda, hogy fáj ránézni. A GLX egy fokkal jobb, de az éppen nem volt elfogadható a piacon. (Most sincs) Szóval keresek vagy gyári GLX et bele vagy valami normális utángyártott androidosat. Ami kitölti azt a batár nagy helyet. Létezik? Van ajánlott? Gyári GLX et se találtam itthon.Köszönöm a válaszokat!
-
AMD Power
titán
válasz
dethroner #69971 üzenetére
Sajnos igen. Itt nálunk a Királyok útján, kint van 2db fix traffipax, mellé 40-s tábla. Vicc. Egyszerűen "nehéz" és rossz 40-nel menni még egy SX4-el is.
A véleményem nekem is megvan a rolleres/biciklis emberekről....
Ha veszek Swiftet maximum 5 éves lesz. De ha rajtam múlik még ennyi sem.
-
dethroner
veterán
válasz
AMD Power #69970 üzenetére
Minden, ami képes haladni, alkalmas arra hogy gyorshajtás miatt büntetést kapj. Nem kell ehhez többszáz LE, bárhol elbújva egy 30-as tábla, és már rollerrel is megbasznak. Szombaton Balatonkenese és Akarattya között dombnak felfelé a 71-es úton mentünk egy rolleres mögött. 55Km/h sebességgel vágtázott, nem lehetett megelőzni, mert a sáv közepén ment és folyamatosan jöttek szembe. De mondom, dombon felfelé. Bele se merek gondolni mit mennek ezek a kis szarok egyenes úton. Mondjuk az is rohadjon meg, aki engedi hogy közúton közlekedjenek.
Ha teheted még a 90 lovas swiftből vegyél. A miénk 19-es évjárat, akkoriban még csak a GLX-ben volt villany rásegítés. Nem is kimondottan ezért választottuk ezt a felszereltséget, hanem a többi más extra miatt, amiket pl a GL+ nem tudott. Életem legjobb döntése volt megvenni
-
Brogyi
őstag
válasz
AMD Power #69968 üzenetére
Nézd a pozitív részét. Kevesebb fogyasztás, kevesebb a karbantartási költsége. Pl. gumi olcsóbb kell, hogy legyen.
Nem tudom mennyivel közlekedsz, de ez már bőven 130 fölött megy. Akkor minek nagyobb autó? Tudom hülye kérdés, és én is ülnék több 100 LE-s autóba.
Na, és ott a LED-s első lámpa. Nagyon jó, csak drága. Ne törd össze.
Használtból GLX-t nézz. Az árkülönbség már szinte eltűnik. -
Teki1986
tag
Sziasztok!
Autó vásárlást tervezünk és a 2017 utáni Vitara, SX4 S-Cross lett a befutó. Felmerült bennem pár kérdés ezekkel az autókkal kapcsolatban.
Szinte mindegyikben van tolatókamera, viszont a tolatóradar az rendelhető extra volt vagy csomagban adták (GLX?)? Ugyan ez igaz a parkolóasszisztensre is?
Gyakran hiányos az autók leírása, képek alapján megállapítható ha van benne parkolóasszisztens?
Több autó is átlépte a 200ezer km-es határt, pedig csak 4-5 évesek. Van olyan alkatrész ami ennyi futás után ajánlott cserélni? (Tudom állapotot veszünk nem kilométer alapján.)Köszi ha tudtok segíteni!
-
-
Qtya123
őstag
válasz
AMD Power #69963 üzenetére
Sajnos drága minden.
Ha próbaképp beállítasz egy szűrőt a HAHU-n, hogy mindegy mi, de 3 éves legyen, akkor a legeslegolcsóbb autó egy Dacia Sandero lesz 3.399.000 HUF-al, az azt következő autó már 4.3 milla (Fiat500).
Nyilván ebből kifolyólag egy 3 éves Swift sem lesz a 3 millás szegmensben. Meg hát a másik az, hogy újonnan a legolcsóbb Swift 6 milla. Nyilván nem lesz 3 évesen 3.5 milla. -
AMD Power
titán
Nézegettem tegnap is ezeket a 3-4 éves Swifteket. 4-4.5 millió körül mozognak. Valahogyan nem veszi be a gyomrom ezeket az árakat....
-
Diokhan
addikt
Sziasztok.
Nemrég hozzám került régi swiftemben találtam egy központi zár vezérlőt, és kérdésem, hogy látott-e már valaki ilyet és tudja-e esetleg, hogy honnan tudnék szerezni hozzá távirányítót?
Csak a bal első ajtóba van bevezetve, a többi kábel itt van szépen összegyűjtve a kormány alatt.Köszi!
-
dunc
nagyúr
Sziasztok 2013 as Swiftemre keresek hátra "sárfogót" merre érdemes keresni? Weben nézelődtem, de nem igazán találtam eddig.
-
SkiDev
őstag
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha csak napfénytetővel találnék, hajlamos beázni? -
Qtya123
őstag
válasz
pető bá' #69957 üzenetére
Elolvastam a korábbi írásod. Na igen, engem is meglep, hogy ennyire nem volt semmi hozzá. Bár az tény, hogyha bontós szintig törik, akkor ott nagy eséllyel vagy eleje, vagy hátulja nem lesz, kivétel ha kifli oldalról, de lehet akkor is kap.
Nekem mákom volt ezek szerint, mert a Crosshoz egy bal hátsó ablakemelő motort kerestem (valamiért elengedett a két pontheggesztés és a fogazott íves rész így leesett, amelyet a motor mozgat.
3 bontóból kettőben volt. De igen, így belegondolva, az egy oldalsó elemben van, ütközés során nem elsősorban az sérül.Akkor a lámpa szopás mindenhogy... Ne törjük
-
válasz
Qtya123 #69955 üzenetére
Annyival árnyalnám, hogy én 2021 tavaszán kerestem első lökhárítót és jobb első fényszórót bontóban (aztán később mindenhol) 2005 Swifthez ugyanezzel a mellénnyel, hogy hát minden bokorban lesz egy - nem, nem volt.
Nagyon sok fut belőle, és viszonylag ritkán törik őket úgy, hogy ne az eleje sérüljön, így mindenki lököst keres, viszont műszakilag meg kb soha nem GTK egy Swift, tehát hibátlan karosszériával nem vonul be bontóba
Ebből következett, hogy színazonos, jó állapotú lökhárítóra kb esélyed nincs, fényszóróra szintén, kb kiröhögtek mikor még színt is mondtam. Volt olyan állapotú fehér első lökös hirdetve (20k körül), aminél az enyém nem volt sokkal rosszabb állapotban, pedig azért meg volt roppanva szegény rendesen.
Nyilván cserébe van utángyártott (lökös, ami minden szerelő szerint szar, és nem illeszkedik, de az utángyártott fényszórókkal pl nincs gond), illetve van gyári, ami leginkább szintén nincs, de ha véletlen igen, akkor drága (most nem is találtam hirtelen).
Ebből anno az lett, hogy valami isteni szerencsének hála, egy leakciózott, utolsó darab gyári alapozott lököst vettem féláron
(130 helyett talán 65-ért), színre fújva megvolt talán 80 körül. Ez volt 3 éve.szerk.: igazából előbb rá kellett volna keresnem, kb teljes részletességgel írtam le ugyanezt akkor, pontos adatokkal, nem így hasból: [link]
-
szabonagyur
félisten
válasz
Qtya123 #69955 üzenetére
A fényszóró sem feltétlenül jó példa.
Fater F Astrara akart vagy 2 éve venni csomagtérajtót meg lökhárítót bontóból, kb 1 db épkézláb nem volt, mivel ezeket törik mások is.
Azért mondjuk a 2 Swift között bőven van jó pár év, ez felszereltségben is megjelenhet az újabb előnyére.
Van családban 2005-s Első vasaló, meg 2013-as újabb is, ég és föld használatban.
-
Qtya123
őstag
válasz
kenguru99 #69953 üzenetére
Tudom, nem az ISt akartam összehasonlítani a Swifttel. Pl az említett fényszóró példánál nyilván nem lenne olyan zéró közeli a választék a faceliftes Swift esetén. Csak én úgy vagyok vele, hogy egy ekkora tömegtermékből nem biztos hogy azt a típust választanám, amiből a legkevesebb van. Mert kicsit sem akarnék keresgélni ha kell.
Szimplán én nem látok benne akkora potenciált az előző vasalóhoz képest, az elsőt teljesen kizárjam. Kb ugyanaz a két autó, csak az egyik a válság alatti termék, kevesebb példányban. Lényegében egy kutya mindkét autó, akkor már azt választanám, amelyekből minden bokorban lapul 12 darab. ABS kocka a különbség, de ahogy előttem is írták, nagyon sokban már cserélve van. Nyelestengely csapágy meg előfordul a faceliftesnél is.
Szerintem ebből a legjobb döntés ha nézi mindkettőt, nem kizárva a régebbit és azt választja a merítésből, amely a legjobban lekövethető előéletű és karbantartottságú, továbbá ár/érték arányú. Választék van.
-
AMD Power
titán
válasz
szabonagyur #69951 üzenetére
Ebben egyetértünk.
Ez az első vasaló Swift?
És ez az újabb amiből "kevesebb" van , ugye? -
Qtya123
őstag
válasz
kenguru99 #69949 üzenetére
A kopó alkatrészek nem lesznek drágák, viszont a karosszéria elemek igen.
Nekem is ez lenne a red flag azzal az autóval. A korábbi vasaló esetén hegyekben áll a bontott alkatrész, de ez pont az a típus, amelyhez sokkal kevesebb van.
Persze nem abból kell kiindulni hogy kell, de ha kell akkor nagyon kell.
Én anno az IS200al a végén eljutottam oda, hogy a zabszem a seggemben volt, hogy ne legyen semmi karosszéria elemre szükség. Ami vergődések végigmentek a facebook csoportokban, az kész volt.
Gyakorlatilag első fényszórókat nem tudtál bontottan venni. 99% angol autóról volt bontva, annak meg a vetítési képe nem jó irányban van ugye. A maradék 1%ot két perc alatt elvitték mindig a használt piacról.Nem hobbi autó esetén én tuti nem vállalnék ilyen nyűgöt.
-
kenguru99
senior tag
válasz
SkiDev #69943 üzenetére
"Egy kicsit parázom tőle, mert kevés teszt van róla, kevés információ, kevés példány."
A bankválság éveiben volt ez az autó új, amikor az újautó eladások összeomlottak. Ezért van belőle kevés a piacon. Egyébként jó autó, bátran vehető. Szívó benzines suzuki, láncos motorral, nagy baj ezzel nem lesz. A kopó alkatrészek nem lesznek drágák, viszont a karosszéria elemek igen. -
fogkefe21
csendes tag
válasz
SkiDev #69943 üzenetére
Vasaló facebook csoportjában sokszor felmerül ez a kérdés, jobb lett igen ha teheted azt vedd, de a nyelestengelycsapágy hiba a szerelők szerint ott is előfordul. Amúgy egy használt 1-es vasaló már szinte tuti hogy átesett az abs kocka cserén és a váltófelújításon. Ha pedig nem akkor meg, ahogy előttem is mondták tudsz vele kalkulálni.
-
SkiDev
őstag
válasz
mouzrr #69945 üzenetére
Kinézetre is jobban tetszik az újabb, illetve itt olvastam, hogy az újabb az kiküszöbölt minden hibát az előzőből. Ezért gondoltam, hogy ha a régebbi esetén ennyi hibával kell számolni, akkor az újabb gyakorlatilag hibátlan.
Másik szempont, hogy az átlagos 17X cm magasságomhoz egy masszív 130 kg is társul, ahhoz viszont nagyobb autó kell és úgy tudom nőtt valamennyit a 2010 utáni.
Valamint visszakanyarodva az első részhez a mostani autóm egy temető. Egy év alatt a másfélszeresét locsoltam vissza vételárának és még mindig van gondja, így minimalizálnám a lehetséges problémákat. Ezelőtt Honda Jazzre gondoltam, de a lakatolás sem sokkal vonzóbb.
Ezért gondoltam, hogy itt kérdezek, mert csak tesztek vannak, hosszútávú tapasztalat már nincs és arról sem tudok sokat, hogy alkatrészárban hogy áll az előző generációhoz vagy éppen a Fordomhoz képest. -
mouzrr
őstag
válasz
SkiDev #69943 üzenetére
Miért vetetted el? Előre tudhatod milyen hibái lehetnek, vétel előtti átnézésnél ez eléggé nagy előny, tudsz kalkulálni vétel utáni javítással is. A katalizátor annyi, hogy hibát dob, ki kell törölni, a károsanyag kibocsátási értékek nem változnak, nekem is fel szokta dobni, 1 hónapja voltam műszakin vele, semmi gondja nem volt. Bőven van alkatrész is hozzájuk.
Egy felújított ABS kocka 45k 5 év garanciával + ki-beszerelés. -
AMD Power
titán
válasz
donbig #69942 üzenetére
Pontosan. Ráadásul ez egy kisebb, és gyengébb autó lenne nekem. A mérete talán még nem is zavarna, de az,hogy gyengébb és ez a körübelül 2 millás, de Inkább 2.5 milliós árkülönbség már jobban elriaszt. Mert egyébként meg jó volt menni vele, pofás jól is néz ki, váltója is jó volt, a kicsi kormány kimondottan sportos és kényelmes volt nekem.
-
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Autócserén vagyok, jelenleg egy 1-es focust hajtok, szeretnék kicsit újabbra váltani.
Valakinek van itt 2-es vasalója? (1.2-es motoros, nyújtott lámpás)
Egy kicsit parázom tőle, mert kevés teszt van róla, kevés információ, kevés példány.
Van valakinek konkrét tapasztalata alkatrészárakról, megbízhatóságról?
Az 1-es vasalót elvetettem, mert kérdéses az előélet, nem szeretnék ABS-kockába, nyelescsapágyba, katalizátorba beleszaladni, elég volt pénzelni a jelenlegit. -
donbig
tag
válasz
AMD Power #69941 üzenetére
Elképesztő árak vannak az biztos. Felmerült, hogy a 2019-es 120.000 -et futott céges Swiftet le lehetne cserélni újra - legalábbis mi szerettük volna :-) Akkor újonnan volt 3,5M ha jól emlékszem. Szerintem marad a másik véglet, addig hajtjuk amíg nem kell évente néhány napnál többet szervizben tölteni. Mondjuk eddig nem kellett, mégiscsak Suzuki....
-
Qtya123
őstag
válasz
burgatshow #69931 üzenetére
Nekem ott gyújtás után ugyanúgy a hátsó biztiövek vannak, de mikor eltűnik a három biztiöves piktogram, akkor automatikusan a napi számlálóra áll át és azt mutatja.
A-t vagy B-t, amelyiket akarom. Olyan lehetőség nincs is, hogy csak az össz km-t mutassa és a napit ne. -
Gyöször
senior tag
válasz
burgatshow #69929 üzenetére
Ez a "miótónkon" így van a "tiótótokon" ami újabb meg valószínűsítem akkor máshogy. Venned kell egy 2013-2021 közti eskrosszt, ha egyszerre akarod nézni a napi kmet a totállal.
-
Gyöször
senior tag
Ja, a lidiben múltkor 80-210Nm nyomikulcs volt, az nekem nem szimpi. Én olyat vadásztam, sőt régen csak olyan volt a lidiben ami 28-120Nm közti. Alapvető szerelgetésekhez még ez is sok mert a gyertya az 18Nm, az olajleeresztő csavart meg nemtom de ráírtam a deknire. így tehát vennem kellett egy kicsi 2-24Nm eset is. Szerintem nagy traktorhoz meg nagy repülőhöz kell 210Nm, a féltengely anyát meg még nem kellett macerálni. És nem is tudom mennyivel kell meghúzni.
-
blakey
titán
válasz
burgatshow #69931 üzenetére
Ennyire nem vagyok hulye. - kérdezted, megírtam, hogy a régi kijelzőn így működik.
-
Janusz001
őstag
Scross -ra tud valaki ajánlani ár/érték bajnok tetőboxot?
-
-
blakey
titán
válasz
burgatshow #69929 üzenetére
Nyomkodni kell a jobboldali pöcköt. Régi, monokróm kijelzőnél így működik.
-
jeni
félisten
Köszi a segítséget a nyomatékkulcs és a csavar kérdésében
-
AMD Power
titán
válasz
donbig #69918 üzenetére
4 felnőtt egy gyerek + klíma. Háát.. nem volt egy villám.
Mondjuk itt Zakynthoson 30-40 tempóval lehet menni átlagosan. Maximum ha mentem vele 65-el akkor sokat mondtam.Egyébként nem volt rossz. De amúgy ha azt veszem ,hogy az SX4 ér kb 2 milliót, egy ilyen 4-5 éves Swift 3.5-4 millió forint akkor nem jó.
-
Vigneau
félisten
válasz
Gyöször #69922 üzenetére
Lehet nagyobb, csak kisebb ne legyen (mert esztergálni kell, már ha kiadja az anyagvastagság), aztán tesz a felnibe központosító gyűrűt. De ezt írtam is. Pl. KF 54 a 2017-es gyártású Swiftem felnije. Arra lehet venni pl. KF 60 felnit, abba pedig 60 --> 54 központosító gyűrűt (vagy tehermentesítő gyűrűt, ki hogy hívja) tenni.
A mozgókúpos (100 --> 98) csavaros megoldásokat viszont én sem szeretem. Vagy legyen egy felni 4x100 vagy 4x98.
-
Vigneau
félisten
válasz
Sunsetjoy #69917 üzenetére
Az ET ne legyen nagyobb (max 1-2-vel), mert jó eséllyel beleérhet a féknyeregbe a felni. Vagy pogácsát (és hosszabb tőcsavarokat) kell használni, bár annak én nem vagyok híve, no meg vizsgán sem biztos, hogy átmegy. Ha pedig sokkal kisebb, akkor meg beleérhet a kerékdobba, főleg forduláskor.
A KF nem baj, ha nagyobb, mert a központosítógyűrű megoldja a problémát. Viszont szélesség terén ne menj 5.5 col felé, ha nem muszáj. 6 colnál már eléggé passzos lehet a 165-ös gumi.
-
Sunsetjoy
aktív tag
Szép jó napot emberek!
Autókban laikusként, de nethasználóként megkértek valamire engem utánanézni.Egy Suzuki Splash 1.2 (2008) esetében lenne felni tekintetében kérdés csere/vásárlás.
A leírások szerint ugye 4x100 14RJ5 54,1 ET45 egy 165/14R abroncskészlethez.
Utána keresgélve nem találok már sok 5 colos 14-es felnit, de olykor vagy a központifurat mérete nagyobb vagy az ET kisebb...Mire kell / illetve nem fontos figyelni felnivásárlásnál?
-
AMD Power
titán
Milyen autóval hozott itt össze a sors , még az autókölcsönző.
-
burgatshow
veterán
válasz
ViZo72 #69912 üzenetére
Neha a Lidl-ben lehet kapni nyomatekkulcsot, kb. egy 10-es az ara. Az evenkenti 2 kerekcserehez teljesen jo.
Igy van, a mai utcai autok legnagyobb resze 85-90 Nm es 100-130 Nm kozotti ertekkel operal (KIA Picanto 95Nm, Vitara/Scross 100 Nm, VW Passat 120 Nm, Ford Mondeo 125 Nm, stb.), tapasztalt gumis mar szemre be tudja loni az auto/kerek merete es a csavarok szama alapjan, hogy kb. mennyi a lehuzasi nyomatek. De a legprofibb valoban a kezikonyve szerinti beallitas. -
ViZo72
tag
Szia!
2003-as magyar gyártású Ignisnél a kerékcsavarok meghúzási nyomatéka valóban 85Nm (8.5kg).
Ha a Tiéd 2002-es az lehet, hogy még japán gyártású? Ez esetben annál lehet más érték bár nem hiszem, hogy lényegi különbség lenne.A többire nem tudom a választ.
(Nyomatékkulcsom sosem volt, csak úgy "szakszerűtlenül", érzésre szoktam meghúzni. De gumis műhelyekben ahol pisztollyal vagy nyomatékkulccsal húzzák meg a csavarokat, látszólag ott sem keresték ki sosem az adott típushoz való értéket. Vagy fejből ment nekik -ezt kétlem- vagy gondolom elég hasonlóak az előírások átlagautóknál és csak ha valami spécibb autóról van szó, akkor néznek utána.) -
jeni
félisten
Hello.
Milyen nyomatékkulcsot érdemes venni a kerék levételéhez/felrakásához?
Suzuki Ignis (2002)
Ezidáig nem foglalkoztam vele lévén most szerzem meg a jogsit (már csak az vizsgaidőpont kérés van hátra).
A neten talált kerékcsavar meghúzásához 85Nm írnak elő.
Ez valós érték?
Hátsó kalatartót hol érdemes venni?
Aki szerelt be GPS multimédiás rendszert abból melyiket érdemes megvenni? -
TommyY2
tag
válasz
roti86 #69908 üzenetére
Köszönöm még egyszer segítséget, meg is csináltam.
A 2. - 3. Képeden látszik, hogy ez előtte lévő másik hőterelő lemez vége el van rohadva.
Az enyémen még ép volt, csak a vékony fém kötegelő szalag volt ott is elszakadva.
Most egyúttal azt is megfogattam a másik lemezzel osszefogva.
Egyébként 45mm-es bilincs kell hozzá. A csavarok végét befújtam fekete hőálló festékkel, nehogy lelazuljon a rázkódástól.
TommyY
-
2ozzmexy
senior tag
-
Gyöször
senior tag
-
TommyY2
tag
válasz
roti86 #69899 üzenetére
Köszi, ez a bilincs jó ötlet (a gumiharang billinccsel lehet, hogy nem mertem volna, mivel a folyamatos tágulástól előbb-utóbb szétkapcsolódna).
Már csak az a kérdés, hogy érdemes-e visszatenni? Most néztem meg, az S-Cross-on is rajt van.
Gyöször: köszönöm neked is.
TommyY
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Battlefield 6
- Motoros topic
- One mobilszolgáltatások
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest