Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
válasz
simonjoe #71498 üzenetére
Igen, ebben is van valami.
Amúgy mai tapasztalatok:
Kb fél óránként frissítem a szűrőzött keresőlistámat a használtautón.
Hopp felkerült egy elég ígéretes, árban is nagyon jó. Hívom, foglalt. Hívom kicsit később, felveszi. Mondja, hogy 15 perce rakta fel az autót, én vagyok a 3. érdeklődő, az első érdeklődő elvileg 2 óra múlva ott lesz. Mondom neki oké, ha nem, akkor szóljon, megyek. Na hát erre már nem kerül sor, megérkezett az érdeklődő, elvitte, már törölte is a hirdetést.Nézegetem tovább. Kb 15:30-kor felkerült egy újabb hirdetés. Ár az már nem annyira bomba, de full-full felszereltség, ülésfűtés, digitklíma, soklégzsák, képeken szép, jszp-ben nem látok furcsa dolgokat. Hívom, mondja az ember, hogy fél órája rakta fel a hirdetést, holnap délelőtt érkezik egy érdeklődő....... Ma én már nem tudok menni, mert majdnem 3 órányira lakik innen, nem megyek a koromsötétbe este 8ra autót nézni.
Így jó móka lesz, ha a jókat a hirdetés feladása utáni fél órán belül lecsapják....
A kereskedőknek van valami lehetőség a használtautón, amivel instant értesítést kapnak egy új hirdetés megjelenése esetén? A mezei hirdetésfigyelő opciója az oldalnak nem ilyen. Az kb másnap küld egy emailt az előző nap feltett hirdetésekről.
-
válasz
Qtya123 #71497 üzenetére
"én ennyi idős autóért nem szívesen adok ennyit azért, hogy 10 km-re a feleség munkába járása legyen a fő használat."
Dehogynem adsz!!
Én is így gondolkodtam, később gondolkodtam és átértékeltem, hisz ki a legfontosabb, ha nem Ő! Jó biztonságba tudni, tudni azt, ha elindul nem egy szakadt szarban autózik. Így is vannak fenntartásaim a Splash-el kapcsolatban. Szerintem az OFF autónk egy ajtajában több az anyag mint az egész Splash-ban.
Ennek ellenére nem is annyira rossz a töréstesztje. Persze nagyban függ, hogy mivel és milyen szögben és mekkora sebességgel történik.
-
Qtya123
őstag
válasz
simonjoe #71493 üzenetére
Köszi! Kitartás az kelleni fog, már most látom. És igen, én is először azt hittem, hogy ilyen 7-800e környékén lesz már merítés, elvégre 20 éves autók... Na én is hamar rájöttem, hogy abban az árban kb mindegyik lom.
Már 1.2 millió környékén nézegetem, de meglepően sok ott is a kérdőjeles, annyi, hogy ott már a sok bizonytalan között talán fel-feltűnik egy normálisnak tűnő példány. Amit természetesen mire felhívsz, már el is vitték 1-2 nap alatt.Ahogy látom az 1.4-1.5 milliós sáv az, ahol már kisimul a dolog és vannak nagyon szépek. De bakker, 19-20 évesek, én ennyi idős autóért nem szívesen adok ennyit azért, hogy 10 km-re a feleség munkába járása legyen a fő használat. Az a vicc, hogy még a jó Ignisek is 1 millió Ft körül vannak, vagy felette. És számomra az inkább a régi Swift kategória, ami a karosszériát illeti....
Már azon is gondolkoztam, hogy erre a felhasználásra inkább visszafelé lépek ebből a hülye 1 Milla körüli lápból és nézek neki egy Alto-t. -
Gyöször
senior tag
válasz
-ZeeZee- #71487 üzenetére
Alapjáraton ketyegtetve töltöd vagy útközben? van egy kínai digit feszmérős szivargyújtó usb adaptered? meg kéne mérni a másik 2 kocsiban állandó 14,4v van-e menetközben vagy azok is kapcsolgatják ki be a töltést mint a suzuki?
Tegnap néztem, hogy alapjáraton néha leengedi az akksit 11,2 (!) Voltra is. igaz rövid időre, de a töltődnek 12,3V kéne, hogy csináljon belőle 90Wattot.
-
válasz
Qtya123 #71492 üzenetére
Mi több mint négy éve vettük a Splash-t a nejemnek. 5 hónapig kerestük, mire "beesett" egy olyan amit szerettünk volna. Suzuki vonalon kerestünk, először 500eHUF volt a limit. Na, az hamar kiderült, felejtős. Majd feltoltuk a duplájára, és a végén 1,7 milláért sikerült megvenni. Szóval tényleg nem egyszerű.Sok sikert és kitartást!!
-
Qtya123
őstag
Na én meg eladtam a második autónak használt városi harcost, a 28 éves 1.0 Swiftet. Nem meglepő módon egy ételfutár vette meg.
Keresem az utódját, amivel a feleségem dolgozni jár. Nem lesz az sem fiatal, 2005-2007 körüli Swiftet keresek, de valami elképesztő, hogy az 1 milliós autóknak is nagy része mennyire ergya, meg lekérdezve a jszp-t a legtöbbnél van valami ami nem tetszik (10 tulaj, 3 évig kivonva, 2 évet nem ment az autó, stb).
Nem hibátlan autót akarok, de nem is lomot, meg olyat amiben egy csomó kérdőjel van. Nem lesz egyszerű menet. -
-ZeeZee-
senior tag
válasz
Gyöször #71484 üzenetére
Igen, ugyanarról a töltőről van szó. De a telefonok is sokkal lassabban töltődnek, mint a Dáciában (a Mazdában nem volt telefon töltve).
Mindhárom autó céges, 1 évvel ezelőttig a Dáciával jártam drónozni, ha kellett tölteni az akksit, akkor kicsit több, mint 1 óra alatt feltöltött. Tavaly január óta a Suzukit használom, ha tölteni kell, akkor 2 óra (folyamatos motor járatás mellett) a töltés. Viszont szerdán a rossz terepviszonyok miatt a Mazdával mentünk, kevesebb, mint 1 óra volt a töltés.
-
dannie_Hun
csendes tag
Sziasztok Fórumtársak! Gyors kérdéssel fordulok felétek.
Alany 2019. 07. havi sx4 s-cross (1.4t 140le).
Központi fedélzeti rendszert lehet valahogy frissíteni a legutolsó megjelent rendszerre? Esetleg valahogy okosítani azon felül? Értem itt, hogy fusson rendesen az android autó stb. Esetleg van aki ezzel foglalkozik? Mindenképp szeretném a gyári központi egységes meghagyni, csak szoftvert updatelni, hogy működjön minden rendesen, csak azt sem tudom merre induljak el. Nem riadok meg a házi frissítéstől sem(moddoltam telefont, tabletet, pc-t stb.), de azért mégis jobb lenne ha valaki szaki lenne. GYMS vármegye.Az autóhoz egyébként van gyárilag micro sd kártyás navi, de az is a 2019-es kiadás. Azon esetleg valami frissítés?
Köszönöm az infókat!
Üdv,
Dani -
kistukesz
újonc
2019-es swift k10c motor (magyar) kezelési útmutató pdf fájl nincs meg valakinek?
Sajnos elkevertem valahova, pedig használhatóbb mint a fizikai, papír alapú.
-
Gyöször
senior tag
válasz
-ZeeZee- #71480 üzenetére
Felmerül bennem egy kérdés. ugyan az a szivargyújtós usb cuccról próbálkozol tölteni mind3 kocsiban? tehát kihúzod és viszed magaddal, vagy mind3 kocsiban van egy valami bedugva, de nem is egyformák? bocs ha hülye a kérdés, de névleges 12V jön ki mindegyik autóban, a suzkóban valami 135W ra le van biztosítékokva.
A többi autót nem ismerem, de a suzukiban a battery management sokat hagyja menet közben az akksit töltés nélkül 12,4-12,2V ig lemenni motorféknél megbikkantja 14,8Vra. Ezt egy jól szabályzott 5V usb kimenetű szivargyújtós töltőnek meg kell ugrania teljesítmény vesztés nélkül.
-
MPowerPH
félisten
Elég egyszerűnek tűnik ez is a video alapján, és van hely dolgozni, spec szerszámokra pedig nincs szükség.
Nyomáspróba, síkolás 30.000Ft körül van, és a tömítéskészlet még ugyan ennyi, plussz utána az egyébként is időszerű olajcsere. -
-ZeeZee-
senior tag
Sziasztok!
2023-as 1.6-os GL+ Vitara Hybrid szivargyújtós/USB aljzattal kapcsolatban lenne kérdésem. A telefonok lassan töltenek az USB porton keresztül, a szivargyújtóba dugott akksitöltő 2 óra alatt töltötte fel a drón akkumlátort. Ugyanez a kombó (ugyanez a szivargyújtós töltő + drón akksi) egy Dacia Dusterben 1 óra 10-15 perc volt, egy Mazda B2500-asban pedig 1óra sem kellett. A Dusterben a telefonok is sokkal gyorsabban töltenek, mint a Vitarában. Lehet ezen valahogy változtatni?
-
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #71428 üzenetére
Nem értem a dolgot. Most úgy áll, hogy az utolsó alkalommal szintre töltöttem a tartályt, és attól kezdve úgy használtam, hogy nem pörgettem 4000RPM fölé. Nem jött ki belőle folyadék.
Ilyenkor hogy a pitlákba lehet rá kimondani, hogy most hengerfejes, vagy nem?
Néztem workshop manualt, és youtube videót a hengerfej leszedéséről. 11 perc alatt lekapta a videó készítője. Visszaépítés legyen 1 óra mondjuk. Ezen mit akarnak 2 műszakot felszámolni? -
Teki1986
tag
Sziasztok!
A szervízben azt mondták, hogy az SX4 S-Cross-ban a térképek nyíltforrásúak ezért én is tudom frissíteni a kártyán. Honnan lehet letölteni megbízható friss térképet? -
-
Hell! Ignisbe (2004) trafóhoz van valakinek linkje (M13A)? Gyárira. Nem várom meg még lefekszik. Kábelek link is érdekel. Én nem találtam.
-
SkiDev
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Ezekkel teszek akkor egy próbát. Eddig elvoltam vele, csak volt egy napom édesapám 1-es hatchback Ford Focus-ával, aztán azért feltűnő volt a különbség. Kicsit bántó, hogy negyed annyi volt és 10 évvel idősebb, mégis sokkal jobban elnyeli az út hibát. De nyilván ezt vállaltam, mert nekem is egyes sedan focus volt, az minden hónapban szervizben ült, így a megbízhatóság döntött. -
kenguru99
senior tag
válasz
ViZo72 #71465 üzenetére
Jellemzően valóban kényelmesebbek a franciák, de ott meg a japános megbízhatóságot el kell felejteni. Van mindkettő otthon...
És az is tény hogy merev tengely sosem fog szépen rugózni. Bár a kérdező autója alatt (2015-ös swift) csatolt lengőkar van. Én mondjuk szeretem a feszes (nevezhetjük pattogósnak is) futóművet.
De elfogadom hogy ez van akinek fáj. Ebben az esetben autót kell cserélni, mert a futóművet lágyítani utólag nem igazán lehet. A ballonosabb gumi az egyetlen opció. -
paolinho
őstag
S-cross-nál van arra lehetőség, hogy a multimédia kijelző menügombjai leoltott világítás allatt is világíthassanak?
-
ViZo72
tag
válasz
kenguru99 #71460 üzenetére
Igazad van, de kisautók között is van azért lényeges különbség.
Családban van egy pár kisautónk, mindegyik 1 tonna alatti, hasonló méretű 14"-os kerekekkel.
Ignis, vasaló Swift, Renault Thalia (csupa luxusautó :-) )Utazási komfort:
Ignis legrosszabb (hátsó merev tengely) -> Swift jobb, de még az is viszonylag feszes -> a Thalia kényelmes utazóautó az előzőekhez képest (miközben forgalmi szerint könnyebb, mint az Ignis).
Nyilván nem nagyautós a Thalia sem, de sokkal komfortosabb az előzőeknél.
(Cserébe egy tempósabb, szűk kanyarban én úgy érzem, hogy tolja az orrát.)
Ignisből átülve a Thaliába, ugyanazon a rossz úton vezetve mindig megdöbbenek, hogy mennyivel komfortosabb a Renault. Mintha nem ugyanazon az úton mennék. A kátyús felütéseket alig érezni (legalábbis az ülésekig kevsébé jut el) és a hepe-hupákon is kevésbé dobál.
Swifthez képest kissebb a Renault előnye de még mindig "puhább", kényelmesebb.Persze a már meglévő futóművet átalakítani problémás lehet. Úgy rémlik annak idején Ignisen is próbáltak a tulajok lengéscsillapítókat, rugókat cserélgetni de nem mindig lett jó vége vagy csak minimális volt az eredmény.
Marad esetleg a ballonosabb kerék szerintem is.
-
kenguru99
senior tag
-
Gyöször
senior tag
-
kenguru99
senior tag
válasz
SkiDev #71457 üzenetére
"Nincs véletlen valami aftermarket cucc, amivel lágyítani tudnám a futóművet?"
Egy kicsi, könnyű autó sosem fog szépen, puhán rugózni a hulladék magyar utakon. Ez egyszerűen fizikai adottság, ezen változtatni nem lehet. Cseréld a felnit 15 collosra a gumit meg 175/65R15-re. Ez az amit reálisan meg tudsz tenni. Esetleg lehet még túl magas a guminyomás, de ezt nem tartom valószínűnek.
Ha ez a megoldás nem elfogadható akkor venned kell egy nagyobb és főleg nehezebb autót. -
Splash is hármat pislog komfort módban.
-
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Egy 2015-ös Swifthez szeretnék segítséget kérni.
Furcsának tűnhet a kérdés, de hátha... Lehet cserélni puhábbra a lengéscsillapítót? 185/55 16-os gumi van alatta, egy fokkal jobb, mint ami rajta volt 195/45 16-os gumiszett, de azért nagyobb úthibákon, fekvőrendőrön, síneken üt a futómű. Nincs véletlen valami aftermarket cucc, amivel lágyítani tudnám a futóművet?
A másik kérdésem, hogy aki esetleg okosította már a rádiót, tudná nekem linkelni mire lenne szükség, hogy Bluetooth-on össze tudjam kötni a fejegységet a telefonnal, anélkül, hogy valami nem gyári megoldásra kicserélem?
-
lalibatyo
csendes tag
válasz
Gyöször #71454 üzenetére
Köszi, - A másik kocsinkon is 5, de azt én is tudom állítgatni és azt szoktam meg már. 3-nál ha jobbra kanyarodok akkor vagy az utolsó pillanatban bökök rá, vagy mire kanyarodni kellene lement a 3. és aki jönne ki a sávomba csak jobb neki ha időben látja mit akarok. Igazából ez a sávváltásból megállás, ha nem ég a féklámpa is akkor csak nem akar megállni is a sávváltást követően aki előttem megy.
-
Nekünk a Splash-ban sem lehet. Modjuk az is fura volt, h van benne.
-
Gyöször
senior tag
válasz
ugri77 #71453 üzenetére
Nekem a 17es eskrosszban a 2 műszer közti egér lcd menüben lehet állítani, hogy 3at, vagy 5öt villanjon a dex. másnál is előjött már ez, ott is mondtam, de felvilágosítottak, hogy az újakból ezt már kivették. úgyhogy csak szervíz.
Lalibátyó: egyébként a 3 jó, ha 5 re átlöveted szerintem szidni fogod magad, azt hiszik le is kanyarodsz sávváltás után. :-) engem legalábbis zavart az 5. -
lalibatyo
csendes tag
válasz
dethroner #71449 üzenetére
Köszönöm a segítséget !
Időközben sikerült belépnem a km óránál található gombokkal a setup menübe és hamar ki is kapcsoltam néhány "csipogó opciót" de sajna nem találtam semmit az irányjelzőre ott sem, így gyári kütyü lesz a megoldása ahogy írod. - Annyira új a kocsi hogy majd vinnem kell az ezer km-es (de inkább 1 hónapos) ingyenes ellenőrzésre és remélem nem szidnak le a custom setup miatt. Megkérem őket tegyék fel a legmagasabb értékre. - Majd beszámolok mire jutottam. Köszi még egyszer ! -
dethroner
veterán
válasz
lalibatyo #71447 üzenetére
Megkérdeztem a Suzuki műhelyben dolgozó ismerősöm, azt mondta spéci szerszám kell hozzá, otthon nem kivitelezhető. De szerintem elképzelhető hogy a Vgate icar pro OBD kütyü alkalmas lehet erre. Kérd meg [Cunaja] kollégát, nézzen bele az eszközbe, van-e benne ilyen lehetőség.
-
-
lalibatyo
csendes tag
Mesterek, mekkora mutatvány átállítani egy 2024 es S-cross nál hogy ne 3-at hanem többet villanjon az irányjelző komfort módban ?
-
kenguru99
senior tag
válasz
paolinho #71443 üzenetére
"Nem buherre gondolnék, hanem esetleg hosszabb sínt betenni."
Ezt csak buherálni lehet mivel az nem valószínű, hogy létezik hozzá hosszabb sin. Meg az ülés biztonsági szempontból fontos alkatrésze az autónak, azon módosítani utólag nem ajánlott és nem is szabályos. Annyira magas vagy, hogy nem férsz el az autóban? -
paolinho
őstag
Lehet szokatlant kérdezek, de szerintetek van arra lehetőség, hogy az ülést a gyári sín esetleges cseréjével kb 5 cm-rel hátrább lehessen tolni? Nem buherre gondolnék, hanem esetleg hosszabb sínt betenni. Egy S-cross kapcsán kérdezném.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
Tigerclaw #71438 üzenetére
Ha jól rémlik, akkor nekem ez alapján sikerült újraszinkronizálnom az autóval a távirányítót
Forrás: https://www.kacsa-ignis.hu/key1/
Igaz ez új tanításról szól, de a lépések ugyanazok. Nekem csak akkor sikerült ha siettem vele.
Ha megvan az új távirányítónk a következőképpen társíthatjuk a gépsárkányunkhoz:
---Vegyük kezünkbe a régi kulcsot és az újtávirányító elektronikát.
---Üljünk be a gépsárkányba és az összes ajtótzárjuk be!
---Ezután a vezető oldali első ajtót nyissuk ki!
---A gyújtáskulcsot tegyük a gyújtáskapcsolóbaés fordítsuk el ON helyzetbe.
---Ezután vegyük ki a kulcsot agyújtáskapcsolóból és nyomjuk meg a vezető
oldali első ajtó belső világítás kapcsoló
nyomógombját háromszor egymás után!
---Ismét tegyük a gyújtáskulcsot agyújtáskapcsolóba, fordítsuk ON helyzetbe,
majd ismét vegyük ki belőle.
---Nyomjuk meg az új távirányító nyitás gombjáthosszan, míg ki nem nyitja az ajtókat.
---Készen vagyunk! Most már az újtávirányítóval is működnek a gépsárkány zárjai.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Gyöször #71439 üzenetére
Megmondom őszintén nem tudom, hogy pontosan mi is az elve az ilyen, talán ugrókódos key foboknsk és emiatt van rá esély hogy nem is kellene működnie. Már csak azt kellene tudnom, hogy mi is a valid eljárás a kulcs újraprogramozására 2019-es Balenonál, mert lehet hogy nem az amit próbáltam. Még mindig annak örülnék, hogy én bénáztam. Sajnos ezen nincs visszajelző LED.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Gyöször #71437 üzenetére
Duracell frissen vett/bontott. Emellett két kulcs sem nyitja, az egyik kb. nullkilométeres, mert a tartalékkulcs a fiókban van a vásárlása óta. Azt is szétszedtem, nincs oxidáció és szépen megvan az üresjárási feszültség. 3.2+ V
Ebből az jön le nekem, hogy a vevőegységgel lehet gond.
Próbáltam netes videók alapján újraprogramozni, de nem sikerült, mondjuk nem tudom, hogy tényleg úgy kell-e. Ahogy láttam a legtöbb Suzukinál hasonló vagy ugyanaz a menet, de legutóbb már jártam úgy hogy pl. a gyári leirás kihagyott egy fontos lépést, ez meg a leirásban nem is szerepel.Amit próbáltam ujraszinkronizáláshoz:
Kulcs bedug, elfordit gyújtásig, majd vissza, kihúzni, 3x megnyomni az ajtó érzékelőt, mintha 3 bezártam volna, majd kulcs bedug, elfordit gyújtásig. -
Gyöször
senior tag
válasz
Tigerclaw #71435 üzenetére
Milyen az elem? valami márkás? ledes biciki villogóban tesztelgettem az iithon található sokfajta új elemet, mert az egyéb riasztós dolgaim nem akartak működni. a legtöbb új elemem üresjáratban szépen adja a 3,3Vot is, de amint rákapcsolom a 2 ledes vacak lámpát leesik 1,2Vra. Azok működtek a riasztókban jól amik feszkója nem pottyan be 2,5V alá a kislámpában.
-
Tigerclaw
nagyúr
Vett már valaki Suzukikhoz Service/Workshop/Javitási kézikönyvet és tudja ajánlani? 2019-es Balenohoz kellene.
-
Tigerclaw
nagyúr
2019-es Balenonál egyre többször kellett benyomnom a kulcson a nyitó, záró gombokat hogy reagáljanak. Gondoltam elemcsere megoldja. Elemcsere után viszont már nem is reagált több nyomásra sem. Próbáltam újraprogramozást netes videók alapján, de az sem segitett. Próbáltam a tartalékkulcsot, de arra sem reagál. Az elem polaritások jók, mindkettőben az elem 3.2V felett van a feszültség. Hol lehet a vevőegysége a Balenonak? (amúgy gondolom megegyezhet a kulcs a hasonló korú Swift és Ignis modellekkel)
-
MPowerPH
félisten
válasz
Gyöször #71433 üzenetére
Hideg motornál sapkát levettem a radiátorról. Ráindítottam. Meg sem moccant a víz indításnál sem, és utána sem.
Közben a helyi szerelő adott egy árajánlatot, 2 műszak alatt tudná megcsinálni, nagyjából 200.000Ft a munkadíj, plusz nyomáspróba, síkolás 30.000Ft, tömítés készlet 60.000Ft.
Szóval ha hozzá lesz nyúlva, akkor itthon, autodata alapján megcsinálom én a szerelést. -
MPowerPH
félisten
válasz
eddie17 #71431 üzenetére
Úgy gondoltam az észrevehetetlent, hogy amíg felesegem használta, nem nagyon fogyott a víz, kiegyenlítő tartályban mindig jó volt a szint.
Kivétel, mikor elvittem én, és kicsit kikormoltam. Akkor már voltak jelei, mert hirtelen tele lett fagyállóval a motortér.
Most sincs addig probléma, amíg nem pörgetem. Ez így már akkor 2 éve, ~16000km óta tart.
Remélem, hogy egy hengerfej tömítés elèg lesz. Azért tartottuk ezt meg, mert jóformán alig kell költeni rá, és ha kell is, nagy részét megcsinàlom magam, annyira primitív a technika. -
MPowerPH
félisten
válasz
ParmaBoy #71429 üzenetére
Fantasztikus.... Mondjuk a csapagy itt rendben van, ez a hiba áll már fent egy ideje. Csak amíg az asszony hajtotta, nem nagyon tűnt fel, mert nem pörgette. Mióta én használom, azóta kezdődött....
Csak annyi zavar, hogy sem jelentős olajfogyasztása nincs az autónak (8000km alatt esik le max. -ról min. -re) se nem látni a kipufogón a hengerfej hibára utaló jelet. Nincs vaj az olajbetöltő sapkánál, és a hűtővíz is tiszta. -
MPowerPH
félisten
Sziasztok. Van egy most már csak második autónak használt 2007 -es 1.6 Swiftem. Már egy ideje tapasztaltam, hogy fogy a fagyálló, folyamat töltögettem. A radiátor szivárgott pár helyen, cseréltem. A hiba nem javult, bár legalább nincs hűtővízszaga az autónak. De a víz most is fogy, hektikusan, és a motortere néha tiszta hűtővíz, bal sárvédő dettó.
A végén kiderült, hogy magas fordulaton, terhelés alatt veri ki a hűtővizet a túlfolyó/kiegyenlítő tartály nyitott kupakjàn. Ebből arra következtetek, nagyobb terhelésre megnő a hűtőrendszer nyomása.
Hengerfejtömítés hiba lehet?
Az olajban nincs hűtővíz, és fordítva is igaz ez, bár beleszagolva a kis tartályba, mintha kipufgáz szaga lenne. Az autó nem melegszik túl, bárhogyan nyúzom. Termosztát és vízpumpa is lett cserélve a radiátor csere alkalmával. -
Tigerclaw
nagyúr
Van itt valaki aki upgradelte a Baleno GL gyári CD-s fejegységet modernebbre?
-
Qtya123
őstag
válasz
mefistofeles #71424 üzenetére
Van hogy kicsit be van gyógyulva és erősen kell húzni, hogy elengedje.
-
blakey
titán
válasz
mefistofeles #71424 üzenetére
Más ablaktörlőkön, ki lehet húzni a régi gumit és betenni újat, de úgy látom a suzuki gondoskodott róla, hogy itt ne lehessen. minden irányból le van zárva a gumi útja
. - ez a típus, méret, forma több autón is megtalálható. Opelen is egyben cseréltem, de egy kis ügyességgel a gumit is ki lehet cserélni.A régit vajon, hogy lehet kiszedni a műanyag burokból?
- nézd meg, hogy amit vettél milyen csatlakozású és abból kikövetkeztethető, hogy miként cserélhető. Adja magát, viszonylag könnyen kijön a helyérő. -
mefistofeles
veterán
válasz
burgatshow #71422 üzenetére
Találtam hátsó lapátot komplett. A régit vajon, hogy lehet kiszedni a műanyag burokból?
-
mefistofeles
veterán
válasz
burgatshow #71422 üzenetére
Ezt akartam volna elkerülni, mert az a kis szar aranyárban van. Más ablaktörlőkön, ki lehet húzni a régi gumit és betenni újat, de úgy látom a suzuki gondoskodott róla, hogy itt ne lehessen. minden irányból le van zárva a gumi útja.
-
burgatshow
veterán
válasz
mefistofeles #71421 üzenetére
Nem az egesz lapatot kell cserelni? Crosson es Vitaran is ugy van. De az igaz, hogy azok is masszivan kapaszkodnak a zsanerba.
-
mefistofeles
veterán
2021-es swiften próbálta már valaki cserélni a hátsó ablaktörlő gumit?
Olyan ügyesen rakták be, hogy kivehetetlennek tűnik a régi. -
a_tesz
Korrektor
válasz
kertsa #71418 üzenetére
Sebességjeladó szokott gond lenni, bár általában csak elhallgat, és nem mér az óra egyáltalán. Nem annyira drága alkatrész. Hasonló hibát szokott még okozni a testelés nem megfelelősége, most nem emlékszem, a műszerfal hol testel pontosan, de egy Swiftben jártas szerelőnek ez se kéne gondot okozzon, és nagy költséget sem. Meg aztán lehet az óracsoport is.
-
-
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Van egy 2005-ös swift-em. Néha csinál olyat, hogy a km óra nem mozdul, majd elindul pontatlanul, és pár km után újra pontos lesz. Minden más óra és számláló jól működik.
Mit cseréljek, hogy ez a hiba megszűnjön?
-
Qtya123
őstag
Nyalogatni biztosan nem fogom....
Tuti nem ablakmosó, mert ahogy burgatshow is írta, nem ott megy a vezeték. Anno még az IS200 esetében is volt ilyen lerakódás, érdekes, hogy úgy csapódik ki a só, hogy ezen a burkolaton megjelenik, máshol viszont egyáltalán nincs jelen a motortérben. -
Qtya123
őstag
válasz
burgatshow #71409 üzenetére
Másra nem tudok gondolni, mint hogy az előttem haladó felveri a sós vizet és az jut be a motorháztető alatt.
Nem hiszem, hogy alulról jön fel, mert akkor szerintem más burkolatokon is látszana. -
Qtya123
őstag
Találkoztatok már ilyen kicsapódással a motorháztető szigetelésen?
[link]Nem ilyen erős a Crosson, mint ezen a képen, de néha előfordul és nem tudom mi lehet ez. Ennyire ki tudna csapódni a só attól, hogy az előttem lévő felveri és bemegy a hűtőn keresztül, vagy mi?
Az az érdekes, hogy semelyik másik részen nincs fehér kicsapódás a motortérben, csak néha itt. Mikroszálas kendővel könnyen lejön. -
Siriusb
veterán
No, 22 évesen is egyből megugrotta a vizsgát a WagonR+.
Viszont akarok fékolajat is cseréltetni, milyen márka ajánlott?Kíváncsiságból vettem Bosoko ablaktörlőt, régebben talán itt volt dicsérve. Többé nem veszek, hasas vagy nem tudom mi van vele, de hagy egy pocsolyát középén. Nem fordítva tettem fel, csak egyféleképpen lehet.
Idáig a legjobb a Lidl -ös volt, halk, jól törölt, bírta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motoros topic
- One mobilszolgáltatások
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest