Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini PC
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thome
veterán
Na mai érdekesség a Swifttel kapcsolatban.
Megálltam vele, kuplung-fék benyom, motor leállít, kuplung kienged, fék kienged, majd megpróbáltam benyomni a féket, de iszonyat kemény, szinte benyomhatatlan. Motort elindítom, fék benyomható, fékpróbát csinálok, fog a fék mint az állat, majd kifejeltem a szélvédőt kb 5km/h-nál is. Leállítom, ismét tök kemény a fék.
Úgy emlékszem hogy eddig belehetett nyomni leállított motorral is, létezhet hogy a fékszelep (?) vagy valami olyan állásban áll meg, hogy emiatt nem tudom benyomni?
Lassan elnevezem az autót szellemnek ezek a szellemhibák miatt.
-
roberto211
őstag
válasz
roberto211 #19390 üzenetére
Látom hibáztam az írásban párszor szóismétléssel.. Sorry.
-
roberto211
őstag
Ja hat úgy biztos más ha "szakmai szemmel " nézed de atlag felhasználó ebből nem biztos h sokmindent észrevesz.
Szerintem mint átlagfelhasználó szerint , nincs velük baj.
Mostanában a regi swiftem idegesít ,hogy csörög zörög katyukba a műszerfal. Eddig nem csinalta. Mióta ilyen nagy meleg van azóta csinalja. Műszerfal mögött mindig beszoktam fújni wd40-el de mar eleg régen. Lehet h ebbe a nagy melegbe "kiszáradt"
vagy nem tudom és elmúlt a hatása.
Amúgy átgondoltam valamelyik nap ,hogy legközelebbi autonak mit lenne érdemes venni. Nézegettem Swift sportokat a 2005+ és 1,5-1,6 ert lehet venni.
Jövőre gondolom lehet kapni 1,4 ert lehet kapni ..Inkabb azt csinálom hogy egy kicsivel több ideig gyűjtök de akkor inkabb Swift sport lesz.
Most 3-400al olcsóbban lehetne venni 1.3 vvt gs swiftet mert ezalatt nem veszek (inkabb 300) de ha azt nézed akkor 300al több de megis egy Swift sportot tudsz venni. Egy ss meg teljes mértékben megfelelne nekem...
Megy is , jó is, ülések is jók benne. Meg azert van egy jó minigokart kinézete -
gerii
addikt
válasz
roberto211 #19388 üzenetére
Írtam hogy S-ben ültem, Vitarában még nem.
Amikor megjelent az S, akkor próbáltam ki, drága is volt, és látszott a beltéren hogy nagyot akartak gurítani, de az anyagok, illesztések, illetve maga a beltér konstrukciója béna lett. Nem őszinte, mint az SX4, 2005 Swift-é, hanem többnek látszani akaró valami, és ez gagyi hatást kelt. Akkoriban autó belterekkel foglalkoztam, ezért volt összehasonlítási alapom, de kíváncsi leszek a Vitarára is, mert úgy látom most egy árban mozognak. (a Swift Sport is)
-
roberto211
őstag
Ültél scrossban vagy csak pár netes teszt alapján ítéled meg ?
De látom h ültél már tehat fura.
Scross valóban jobb minőségű mint a vitara nincs gond illesztésekkel, se semmivel. Jol összerakott.Vitaranal lehet látni néhol néhol. De az is teljesen elfogadható.
Amúgy scross olcsobb mint a vitara (3,8m gl+ teli kerekekkel) tehat nem tudom honnét jött megint ez a "túl árazás "
Speciel nekem is vitara tetszik jobban de az h mi ronda mi nem ez teljesen egyenfuggo. Valakinek a multipla is szép
Viszont scross is szep ... Tény h különleges a forma de ha megnézed a többi gyártót mindenki próbál olyan autót csinalni ami kicsit eltér a klasszikus "autóformától".
Juke? Az hol hasonlít klasszikus formához? Sehol. Es szerintem megis van megjelenése , formája. Nekem tetszik.
-
gerii
addikt
válasz
Kornel #19384 üzenetére
Vitarában még nem, csak S-ben. Az túlárazott / gagyi belül az anyaghasználat, illesztések.
Én annyit biztos, hogy nem adnék érte, akkor inkább Vitara, ráadásul az S bűnronda, és a tesztek is a Vitarát ítélik jobb menettulajdonságú autónak.
Amúgy mindenki azt vesz amit akar, csak leírtam a véleményem -
roberto211
őstag
Igényesebbnek lehet igényesebb az scross, de szerintem vitara jobban néz ki,vagányabb,jobb megjelenése van.Illetve nekem a minőséggel sincs probléma. Műanyag kopogós ,meg par hasonlo dolog. És? De szerintem jól ossze van rakva. Nekem legalábbis ez jött le. Ketto közül vitarat választanám.
Scross meg ugye praktikusabb nagyobb "családiasabb".
Amúgy en is igy vagyok. Ha mar megtehetem hogy új autót veszek akkor minek vegyek használtat ? Plane 8 eves sziviket. Ettől függetlenül baromi jó a 8g szívik de nem cserélnék le egy új autót egy 8 evesre.
-
Thome
veterán
válasz
Kornel #19382 üzenetére
Hát, személy szerint használt autót nem vennék új helyett (ha megtehetném
), főleg ha az az új 10 évig biztosan elvisz különösebb probléma nélkül bárhova.
Én is új vitarat mondtam volna, de láttam itt egy s cross bemutató darabot szalonban, s elég frankón néz ki, belül is igényesnek hat.
-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur #19381 üzenetére
Ha meg nem gondolom magam
Egy eselyes maradt a hasznalt piacon, a honda civic 1.8 sedan...
Nem tudok donteni -
gerii
addikt
válasz
roberto211 #19378 üzenetére
Én arra tippelek, hogy a tengely felülete megkopott, és a persely nem csúszik, hanem pattog rajta, a hang pedig a feszültség pattogáskor. Márka, de akár földrajzi hely függő is lehet (szar utak)
-
roberto211
őstag
válasz
TJLavin #19374 üzenetére
Szerintem is lengéscsillapítók lehetnek leginkabb. (Persze ez mellett még lehetnek más hibák is ).
Gyári lengéscsillapítók vannak még benne ? Ha igen menj be valamelyik Suzuki szalonba es kérdezd meg ,hogy van e még a regi stift visszahívás lengéscsillapítók miatt és hogy te beleesel abba a szériába amelyiknél cserélik. Ha szerencséd van igen es mindegyiket ingyen kicserélik. Nekem is így cserélték.
-
pjen
félisten
válasz
roberto211 #19373 üzenetére
Silent vagy lengés csillapító, valószínűleg mind kettô.
-
TJLavin
tag
válasz
roberto211 #19373 üzenetére
Bocsánat, javítva!
-
TJLavin
tag
Sziasztok, most lesz nálam 2 hónapja ez a "kis öreg" és sajnos jön elő 1-1 probléma, köztük ez is: videó. Valakinek van valami ötlete hogy mi lehet? Alá feküdtem, szétnéztem, semmi rendellenest nem látok.
-
roberto211
őstag
válasz
Kornel #19367 üzenetére
Hat ha minél előbb akarsz akkor szerintem nagy valószínűséggel limeot kapsz ha nem akarsz várni mert azt gyártják "tömegesen " tehat a lime az scrossnak a "típusszíne" vagy nem tudom h mondjam.
Amúgy ja rengeteget visznek ki nemetbe. Valamelyik heten felmentem nemet Suzuki oldalra. Vitara valami 6,5m Ft volt ha jol emlékszem. Sokkal drágábban adjak ott a suzikat mint itt. De mondjuk nincs is gl+ ott
Meg valami felszereltségbeli különbség tuti van hiába h ua a "csomag ". -
Kornel
veterán
válasz
roberto211 #19366 üzenetére
Szint majd akkor mondok, ha mar le van foglalozva.
De nem nagyon van valasztek, ha valaki most rendel, szeptemberre veheti at, addig az osszes el van adva.
Persze tobbsege exportra, a fritzekhez.
De egy ket helyen meg lehet szerezni. -
Thome
veterán
válasz
roberto211 #19362 üzenetére
Tippre S cross.
De nem tartom kizártnak hogy swift legyen az.
-
-
Kornel
veterán
Hetfore eldontom mit veszek
De 90%-ban megszuletett a dontes. -
Thome
veterán
Na egy kérdés. Rendszámtábla izzócsere miképp történik? A magyar szervizkönyv erre nem tér ki, csak komplett panel kiszerelésre, s egy izzócseréhez kötve hiszem hogy kompletten a hátsó lökhárítót le kell építeni (Aztán lehet tévedek).
Elvileg csavarni kell a búráját, de ez az istenért nem akar lejönni, nekiesni meg addig nem akarok, míg nem erősít meg valaki.
-
-
Thome
veterán
Köszi az ajánlásokat, vettem rá gyárikat, kapja meg a törődést a kisautó.
-
Thome
veterán
Suzuki Swiften milyen gyártmányúak a gyári ablaktörlő lapátok? 2006-osra gondoltam.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Kornel #19340 üzenetére
Ha marad olyan mint a tanulmány autó, akkor az első fele + oldalról elég Mazda 2 zoom-zoom feeling.
-
gerii
addikt
válasz
roberto211 #19341 üzenetére
Jó a francot. Eddig azért voltak jók a Suzuki motorok, mert egyszerűek voltak mint a faék. Turbóval úgy fognak dögleni hogy ihaj.
-
tamas01234
csendes tag
Sziasztok!
Gyári IGNIS hangszórók hány wattosak?
-
dudika10
veterán
válasz
LuckyL #19335 üzenetére
Mekkora egy nagy város? Budapest annak számít? Csak mert szinte kizárólag itt közlekedek és parkolni is szoktam a a kiskörúton belül is.
Ahonnan az autó saját lábán fizikailag kifér, ott gurulni is lehet, még ha marha lassan is, de ha vezettél már szervó nélküli autót, akkor tudod, hogy az álló helyzet és a legesleglassabb gurulás között is óriási a különbség.
(#19336) Thome: definiáld a szűk helyet.
Ha tippelnem kéne, a sofőrök 100-ból 99-szer teljesen feleslegesen tekerik álló helyzetben a kormányt. -
Kornel
veterán
válasz
roberto211 #19332 üzenetére
Baratom, ez nem opcio, ezek a tenyek.
Jovore be fogjak vezetni.
Lehet sirni, ez van. -
roberto211
őstag
válasz
Kornel #19328 üzenetére
Hát járjál Te busszal meg metróval. Én biztos nem. Nem azert vettem kocsit.
Gondolhatod hany autós fog átülni buszra meg metróra.De amúgy Teged se tudlak elképzelni se buszon se metrón se semmin aki a nappali méretű autókat nézegeti,fűthető ülésekkel kiváncsi leszek mikor ülsz fel a buszok metrók műanyag deszkaüleseire..
Én buszoztam fél napokat több évig napi 50-60km eket amig nem volt kocsim tehat tudom milyen.
-
Kornel
veterán
válasz
roberto211 #19327 üzenetére
Azert, hogy a belvarosba jarj busszal meg metroval.
Hungarian belulre gondoltam. -
Siriusb
veterán
Örömmel olvasom, hogy a legtöbben csak falun, a városszélén, no meg a garázs és a legközelebbi bevásárlóközpont parkolója felé közlekednek.
Amikor be kell menni Pesten a belvárosba, akkor nincs olyan, hogy keresek majd egy kényelmes parkolóhelyet. Örülsz, ha egyáltalán találsz egyet. Azért ne hülyézzük már le azokat, akik rá vannak kényszerülve például egy ilyen manőverre. -
roberto211
őstag
válasz
Kornel #19323 üzenetére
"de sokaknál ez ilyen alap, hogy mielőtt indulna, derékszögbe kitekeri a kormányt"
Ezt megértem. Ez megint más ügy.
De mondjuk en egyszer próbáltam mikor megvettem a suzit. Szerintem nem is "kézenfekvő " meg nem kenyelmes ez a "elore kitekerem a kormányt fullra" dolog ,mert mindig szinte mas szögben/ívben kanyarodsz utana meg ugy is korrigálni kell. -
Kornel
veterán
válasz
roberto211 #19321 üzenetére
sarkítás.
attól nem lesz baja, hogy parkolásnál kicsit még korrigálsz alig gurulva, vagy már állva.
de sokaknál ez ilyen alap, hogy mielőtt indulna, derékszögbe kitekeri a kormányt.
végül is nyugodtan, a szerelőknek is meg kell valamiből élniük -
Doze
aktív tag
válasz
Mercutio_ #19319 üzenetére
Sehogy.... te bejelented az adásvételivel hogy nincs a neveden már az autó (önkormányzat, biztosító). Ha a másik fél meg 15 napon belül nem íratja át, akkor megkúrják.
De közvetlen ráhatásod nincs a másik félre... de ha úgy veszem "függetlenek" vagytok egymástól, mert ha az adásvételi megköttetett, akkor onnantól nincs más dolgod, csak bejelenteni.
Ha másik fél nem teszi, attól még nem marad a neveden az autó.
-
Mercutio_
félisten
Skacok!
Hasznaltauto.hu-s adásvételi minta korrekt?
Mire kell figyelni eladáskor, hogy lehet biztosítani, hogy mielőbb atirjak a kocsit az új tulaj nevére? -
C^^
őstag
Sziasztok!
2000-es régiswifttel fogtam egy kátyút (nem volt nehéz találni
), és azóta álló helyzetben ha jobbra tekerem a kormányt, kb negyed fordulat előtt valamivel hallatszódik egy koppanás. Nem akad el, fordítja a kerekeket, de határozottan kopog (és mintha azóta érzékenyebb is lenne a kormány egy kicsit). Nem tudom egyértelműen a kátyúhoz kötni a dolgot, de esélyesnek tartom, hogy azóta van.
Volt már valakinek hasonló? Nagyjából mi mehet ilyenkor tönkre, és nagyságrendileg mennyire fáj a pénztárcának?
Köszi. -
Thome
veterán
válasz
Motion_Blur #19310 üzenetére
Na nálam megint bevillant a hiba. B1170. Mondom ez nem lehet, OBD rádug. Checkolom, P0420, kiütöm, hiba megszűnik, ne lepődj meg, ha újra előjön!
Krisztián: Még nem kaptam választ hogy miképp lehet véglegesre kiütni, ha meglesz, lököm is a választ, mert nekem is esedékessé vált.
-
Tigi
őstag
Sziasztok
A 2001-es Swift-en valami elkezdett kopogni, én a bal első ajtóból hallom a párom meg a bal futómű felől.
A bal oldalon volt nem rég lengőkar csere alig van benne pár km.
Az az érdekes, hogy csak menet közben hallom, ha kiszállok és mindenhol megrángatom az autót akkor nem csinálja.
WTF?roberto211: Mi van az alufelnieiddel?
-
roberto211
őstag
válasz
tboy93 #19308 üzenetére
Nem fog lekopni sztem. . Az alufelnin is hasonlo festék van és semmi baja nem kopott le pedig lassan egy éve rajta van.
Sima acélhoz jó szerintem bármilyen festékspray nem Vmi különleges anyagról beszelunk
Azert nem hagytam meg ezustnek mert gyari felni sztem nagyon csúnya ezüstbe.
Feketébe meg nagy nehezen elviselemAmúgy valóban megy az ezüst szín csak nem ilyen felninél.
-
válasz
roberto211 #19307 üzenetére
Obazzeg, a gyári karcmentes felnit összemókoltad egy ezer forintos vacakkal?
Szerintem le fog kopni, randa lesz, egyébként nem értem miért nem hagytad meg ezüstnek, a te autódhoz simán megy az ezüst szín...
-
roberto211
őstag
Na végül nem szórakoztam az alufelnikkel, nem találtam jót hanem vettem 4db szinte új (kinti suziknak volt a potkereke ) lemezfelnit. Egy karc nincs rajta. Egy baj volt hogy az embernek nem volt fekete csak ezüst így vettem ezer forintért hőálló ,fekete festéksprayt ilyen anyagra aztán átfújom
. Második réteg most ment ra.
Fél4 fele meg jön a gumis átszereli. Aztan ha lesz kedvem felmegyek a pályára kiprobalom.
-
PRDZsolesz
aktív tag
válasz
tamas01234 #19304 üzenetére
A kérdés jó, én laikusként mentem beköttetni, mondták, hogy kelleni fog egy ilyen átalakító is mert nincs rca a fejegységen.
-
tamas01234
csendes tag
válasz
PRDZsolesz #19301 üzenetére
És milyen átalakító kellene?
Miről alakít RCA-ra? Esetleg hol lehet kapni? -
PRDZsolesz
aktív tag
válasz
tamas01234 #19297 üzenetére
Szia! Tudtommal nincs, de filléres dolog azt hiszem az átalakító, nekem is úgy van megcsinálva, bár az enyém nem gyári.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone topik
- Háztartási gépek
- Battlefield 6
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- E-roller topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest