Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thome
veterán
válasz
Kornel #19997 üzenetére
Ha odafigyelek, akkor tud 4-4,5l-t tartósan jelezni a bcm.
Ami a váltást illeti, általában gyorsan felváltogatok, ahogy írod is, a plafon szabályos tempóig felgyorsítok és beállok arra a tempóra, nem ritka az 50-nél 5-ös. Műszakilag rendben van az autó, ez user error lesz valszeg.
-
Kornel
veterán
motorfék, motorfék, motorfék...
intenzíven gyorsítás, sok kapcsolgatással, amivel dinamikusan lehet haladni, viszont hamar a kívánt sebességen vagy, ahol a legnagyobb sebességbe már minden keveset fogyaszt, persze amit elbír a gép.
ezen kívül nem árt a jó műszaki állapot se. -
Kornel
veterán
ez nullás volt... végig 100-al... mondjuk érkezéskor már 5 felé közelített a BC
3000 rpm-nél 5,5 most, de a régi 1,6-os swift 5. fokozatával fél literrel kevesebb lesz az átlag, szerintem úgy nagyátlagba kihozható a 6,5 liter majd, így inkább a 7 az, ami reális, vegyesbe.a mostani fogyasztás nem lett rossz, és ez auchan 98-al volt, ráadásul volt benne kis racsing is miskolcon, meg végig toltam neki a pályán, mert siettem haza, meg eger felé is toltam neki a hegyen.
viszont ettől megint dobta a check engine-t, a MM100-tól meg nem...
most MM100 ment bele megint, kíváncsi leszek, hogy mit mutat, lesz-e MIL.mondjuk ezzel az átlaggal máris az 5. helyre vagyok jó a sportok közül
-
Kornel
veterán
akkor viszont változtassuk meg vasárnapra az időpontot, van olyan akinek nem jó?
viszont jobb lenne minél korábban, ha megoldható, 13 órához mit szóltok?
legkésőbb 14mod: nem racsingolok most, 5.5-en áll a BC, ma tankoltam, és nulláztam, 40 km oda vissza melóba
-
roberto211
őstag
válasz
Kornel #19984 üzenetére
Amúgy meg nem mindegy hányan lesznek a parkolóba ?
Kihivod őket a sportoddal dragracingre odacsapod a formákat 3 .tiltassal azt elmennek.
Te bevallalod passatokat, 320akat , stb
Én 1.2es -1.4es corsakat/fastrakat, 3as benzines golfokat
Krisztian meg 1.4 szivikeket, 316 compactokat,1.6os tyuning gastrakat,stb es mar nyertünk is.Jooo lesz ez.
-
dnelb
veterán
Köszi srácok
-
Kornel
veterán
Szombattal van egy kis gond, Krisztiannak nem jo, illetve kerdes, hogy mennyien lesznek a hiper parkoloban, a vasarnapi zarvatartas miatt.
Tobbiek, mi legyen? -
Kornel
veterán
válasz
roberto211 #19980 üzenetére
Jo lesz neked is, az ezres utan
En meg majd jobbrol korbeautozlak a sporttalMod: mar kezdem szokni, kanyarban kis csusztatas, kis padlo itt-ott, stb.
Hetvegen elvittem az igazi terepere, kis hegyi kanyargos utakra. (Belapatfalva-Eger-Kerecsend)
Szerintem meg tel elott megyek a Bukkbe, egy Miskolc-Eger korre -
roberto211
őstag
-
Kornel
veterán
-
Tigi
őstag
válasz
bacsis #19976 üzenetére
Asszony Swift-jébe is érdekesen működik a szintjelző, de működik.
Most, hogy nem tudok robogózni mert szereznem kell egy új önindító relét, tesztelem kicsit a Swift-et.
Tankoltam bele kemény 5 ropiért és kíváncsi vagyok, hogy hányszor tudok bemenni vele melózni, napi 50 km. -
bacsis
Közösségépítő
Holnap indulunk a tengerpartra, az cirka 350km még, az uccsó tankolás óta pont 200km ment bele ismét... most legutóbb az osztrák 98asból raktam bele... most igy 200km után még 3/4 felett van, persze piszok sokat csal fent és lent is a mutató, de szerintem most 5l köré lenyomom
-
dnelb
veterán
válasz
roberto211 #19973 üzenetére
Igazából az a fehér furgon az enyém, nem tudom az a k*cs*g fekete swift minek állt oda ...
-
roberto211
őstag
Figyelek en csak nem eléggé
Meg egyre több mar itt a suzukis aztan keverem
Bal oldali kornelkae akkor gondolom tied a mellette levő
Nekem ugye a régi van még. Szeretem meg jó meg minden de kezdem megunni szegényt ,kene mar egy újabb Swift
Ha az ember sokat megy vele meg sokat feszegeti határait akkor szerintem gyorsabban meglehet unni
Minden esetre sajnálni fogom nagyon mikor gurul majd el az új gazdája. De hat.. Változtatni mindig kell
-
lacy027
tag
Sziasztok!
Vettünk egy használt Swift-et (1.3, 2000, ötajtós). Lenne néhány kérdésem, illetve egy kérésem.
Valakinek meglenne a kezelési útmutató? A szerelési útmutatót megtaláltam a neten, a kezelési is van linkelve néhány helyen, de az összes link halott.
Volt benne egy autórádió, ami nem működött, túl nagy áramot kapott és meghalt a processzora, ezt mondta akihez vittem. A gyári óra pedig furán működik. Mutatja az időt, gyujtásnál megjön a háttérvilágítás, ami azonnal elmegy az idővel együtt, ha bekapcsolom a világítást, vagy akár csak a helyzetjelzőt. Emiatt rendszeresen elfelejti az időt. Az óra csatlakozóján a fekete kábel el van vágva és össze van forrasztva a rádió csatlakozóján lévő föld kábellel. Ennyi módosítást látok, ami fontos lehet. Elviszem, ha tudom egy villamosságishoz, rádiót sem merek így nyudot szívvel újat venni. Mi lehet a baj az óra körül?
A hátsó ablakfűtés nem műküdik, bár remélem, hogy csak a meleg miatt. A kapcsolót kiszedtem, szétszedtem, megtisztítottam az érintkezést, visszaraktam, semmi, nem világít, nem fűt. A vásárlás után másnap bedöglő ablakemelő kapcsolójával ugyanez sikerült. -
dnelb
veterán
válasz
roberto211 #19970 üzenetére
Látszik hogy nem figyelsz papa...
[link]
-
dnelb
veterán
válasz
roberto211 #19968 üzenetére
Nyilván én is csak akkor megyek így ha ráérek..
De egyébként 130nál meg 6.5-7l körül jár, 150 már 8.6... Ez van, túl magas a kocsi
Egy dízeles változat valós fogyasztására azért kíváncsi lennék, kár hogy itt senkinek sincs.
-
roberto211
őstag
-
dnelb
veterán
Ez a jó az autópályában
Beállok 90-100 közé, átlag 4.5
Ezért szeretem ezt a kocsit, ha akarom akkor Pest-Borsod (200km) távot megjárom 4.8l-ből, de ha kell akkor megy is
-
bacsis
Közösségépítő
sziasztok!
Kijöttünk Olaszországba az én drágámmalaz osztrákokon keresztül jöttünk, Itthon az E66-os gyorsforgalmi úton, kint az A2-es autópályán....
na most ez az A2-es autópálya itt-ott elég meredek... és biza csak lestem hogy 4-esben 80-90-el padlógázzaljóóó.. ment a klíma... az mondjuk végig... átlag 100-110-es tempóval jöttünk (persze volt ahol lehetett, ott 130-al, de sok helyen meg 90 körül)
550km után tankoltam, 29,5 liter üzemanyag ment bele, azaz klímával!!!! cirka 5,3literes fogyasztás jött ki? -
domojko
senior tag
válasz
Kornel #19960 üzenetére
Nekem 2006-os 1.3 swift akkor dobálta a check engine lámpát mikor direkt szűrőt raktam fel. Esztétikus króm cső konzollal szépen felfogatva légtömegmérőnek kialakítva a hely sportszűrő a végén. Fasza szívós hangja volt csak mindig kigyulladt a lámpa. Olyankor indításnál egy pillanatra felpörgött 2200-ra az alapjárat de abban a pillanatban már esett is vissza. Persze hibakód nem volt egy darab sem. Visszaraktam a gyári szűrőt, azóta nincs ilyen probléma.
-
roti86
őstag
Használ közületek valaki fedélzeti kamerát? Gondolkoztam rajta mostanában, annyi hülye van az úton...
-
roberto211
őstag
válasz
Kornel #19953 üzenetére
Nálam 2be 95 körül van a vége 7500nal tehát tiltasnal. Akkor hallom azt hogy ridididi..
Majd talin kiprobalhatod
Akár tiltásig is
1.-be meg 45-50
Valamelyik nap verettem vele olyat a pályán
olajcsere után hogy meg en is néztem.
Belsőbe nem volt senki csak 2km múlva kb egy Skoda kombi,110el kb. De rendes volt lehuzodott mikor látta h jön a hülye suzukis háta mögött
Aztan martonvasaron fordultam vissza. Néha durrogott 1-2t mikor ment vissza fordulat de mondom ez meg belefér
-
Kornel
veterán
válasz
roberto211 #19952 üzenetére
2-nek pont vege van 100 elott...
Viszont en 7000 rpm-nel jartam, es nem nagyon dadogott le, pedig elvileg 2008 elottieknel 6950 a tiltas...
Remelem nem piszkaltak meg -
Kornel
veterán
Sajnos ugy nez ki kicsit tobbet eszik belole, olyan 3-5 deci kozott lehet a plusz, de majd a vegen kiderul.
Miskolcon ma megneztem mit tud a gep, jo, hogy nem volt rendor a.kozelbe, remelem trafi se -
Kornel
veterán
Auchanos benya vizsgálati eredménye.
Nincs ezzel semmi baj. -
Kornel
veterán
(#19940) roberto211 : letesztelem ezt is. ha ár/érték arányban jó lesz, akkor azért nem mindegy, hogy 370 vagy 420
-
Kornel
veterán
Na, tankoltam auchan 98-ast, 370 volt Fóton, az azért nem rossz. Kíváncsi vagyok, ebből mennyit kér majd. Ami eddig feltűnt, hogy alul jobban húz, viszont felül elfogy. Valószínű sok benne a bioetanol.
Viszont a legutóbbi fogyasztásom nem lett rossz, pedig egyszer kétszer megküldöm azért, próbálgatom az ASR-t és az ESP-t
-
roberto211
őstag
válasz
Motion_Blur #19937 üzenetére
Fhuu attól aztan lenne durrogási
-
roberto211
őstag
Régi swiftnel a hátsó lökhárítót mi tartja ? Mennyire macera leszedni?
-
Kornel
veterán
gyertyákra ránéztél már?
más:
az autóm előző tulajnál egyszer gyulladt ki a check lámpa, amikor 95-öst tankolt bele.
a kereskedő azt mondja ő is azt tankolt.
mondjuk most teli tanknál egyszer sem gyulladt ki azóta, hogy fullra van nyomva MM100-al.na kíváncsi vagyok, hogy tényleg ennyire kényes-e a kicsike
-
apollo12
veterán
válasz
roberto211 #19928 üzenetére
Teker rendesen az önindító és nem indul, törve nem volt
-
apollo12
veterán
Heló van egy 1.3 8v Suzuki, pár nap ja minden reggel be kell tolni hogy be induljon akkor aznap nincs gond, akkor normálisan indul, de következő reggel újra be kell tolni, mi lehet a gond?
-
pjen
félisten
válasz
roberto211 #19918 üzenetére
A röhej az hogy én sem,viszont ebben ültem,sôt vezettem is.Kolléganôm használtan vette kereskedôtôl,friss vzsgával.1,5 évet ki volt vonva a forgalomból.Nekem ami furcsa a fogyi mérô.Az enyém 2006 os és meg pill.fogy mérôs.Mintha 2007 elejétôl váltották volna a fogy mérôt.
-
Mercutio_
félisten
válasz
roberto211 #19919 üzenetére
Mit néz a tulaj a Suzukin olajcsere után?
Csak a nézését, meg a járását -
dnelb
veterán
válasz
roberto211 #19922 üzenetére
Az uj swiftben meg csak 7 van, raadasul a 7. csak egy kis terdlegzsak..
En jobban orulok inkabb az oldallegzsakoknak..
-
roberto211
őstag
Motorolajra gondolok.. De gondolom ha motorolaj márkát is váltott a suzuki akkor váltóolajat is.
De mondom .. Nem lesz semmi baj ha más jóminőségű olajat töltesz bele..
Én speciel azt se tudom mi a régi swifteknek a gyári olaja.
(#19921) Krisztián: Akkor muternek azért van benne 8 mert 1.5ös.. Bár az összefüggést nem értem de mindegy.
-
dnelb
veterán
válasz
roberto211 #19918 üzenetére
En se
Viszont 6 legzsakos GS-t en is lattam mar hirdetve 1.3asbol.. 1.5osben viszont csak 8ast..
-
Traxx
őstag
válasz
roberto211 #19919 üzenetére
"Régebbi suziknak volt a gyári a shell.. Most már azt hiszem az eneos ... Igazából szerintem ha jó minőségű olajat töltesz bele tökmindegy,hogy most shell vagy castrol vagy eneos vagy motul,etc.... Egyik sem gagyi tehát baj nem lesz tőle.."
Itt a motor- vagy a váltóolajra gondolsz? Egyébként ha jól rémlik, a motorháztetőn belül van egy Shell matricám, tehát a gyári motorolaj tényleg az lehetett, de most nem caplatok ki megnézni, tényleg van-e matrica, vagy csak beképzelem
Amit a váltóolajról olvastam, hogy 75W-90-es legyen, és a GL4-es szabványt tudja (bár arról lövésem sincs, micsoda
). A Shell nehezebb elérhetősége miatt nézegettem más márkát is, így lehet Castrol lesz a végső megoldás.
A szerelő egyébként a legutolsó motorolaj cserémnél megjegyezte, hogy ez tök jó még, szép színe volt.
Köszönöm a tapasztalat megosztást, adok én is egy esélyt az eneosnak
-
roberto211
őstag
Lecseréltem délután..
Szegény mociból jó fekete olaj jött ki pedig 12ezret mentem vele csak.. Légszűrő is jó piszkos volt..
Amit észrevettem.. Mintha szebb lenne a járása, egyenletesebb, illetve kicsivel mintha jobban egyenletesebben ,hosszabban pörögne, gondolom azért mert könnyűfolyású olaj.. Tehát nem bántam meg,hogy ezt vettem
Autópályán megkergettem. Végsebességre is mintha jobb lenne kicsit most az lényegtelen mennyi.
Amúgy sem itt volt hanem elzárt szakaszon.Szerintem ignised mégjobban kihasználná mint az enyém tehát abba én tuti ilyen olajat raknék..
Régebbi suziknak volt a gyári a shell.. Most már azt hiszem az eneos ... Igazából szerintem ha jó minőségű olajat töltesz bele tökmindegy,hogy most shell vagy castrol vagy eneos vagy motul,etc.... Egyik sem gagyi tehát baj nem lesz tőle..
Mod: Szegény suzka
Embernek nem lett semmi komolyabb baja szerencsére... Bár nem tudom,hogy hogy hisz azért fejre állt rendesen..
-
roberto211
őstag
Érdekes eléggé, mert én még nem hallottam ilyen funkcióról 2005ös swiftnél.. Amúgy ha kulcs nélküli és gs akkor 8légzsák..
#19915) Mercutio: Nem ismerem annyira a riasztókat. Én majd egy alap tízezer forintost fogok beszereltetni mert sokat járok majd szeptembertől 13 ba aztán ha elakarják vinni alkatrésznek bontani akkor csipogjon..
Van amúgy gps es is meg olyan is ami sms re letilt de ez ilyen 60+ k..
-
Tigi
őstag
Nem a risztó húzza fel hanem egy kis külön modul és az is csak akkor ha gyárilag be van építve.
Azt ha kell plusz pénzért rákötik a riasztóra.Más:
Megvettem ma és be is szereltem az ablaktörlő mechanikát, kicsit szoptam vele, de kész van és így elsőre nagyon fasza lett, jöhet az eső.Az ablakemelős témához annyit csak, hogy mivel fejlődünk előbb utóbb ott fogunk kikötni mint a Wall-E ban az emberek.
-
mirci18
addikt
Kikérem magamnak hogy valaki trollnak nevezzen azért mert nekem más a véleményem mint a fórum többi tagjának.
Senkit nem ordítottam vagy hülyéztem le pusztán csak a véleményem írtam le amit illik elfogadni.Számomra felesleges jelenleg a klíma a kocsiban és az elektromos ablak.
Ezek kényelmi extrák a legtöbb embernek fontos nekem nem.Én ezzel nem akartam vitát indítani csak a véleményem leírni.
-
Mercutio_
félisten
válasz
roberto211 #19913 üzenetére
Tényleg van valami ajánlott típus riasztóból ami nem horribilis tud mondjuk ha belerakok sim-et küldeni sms-t, meg mittomén, még mik a filléres, de hasznos opciók?
-
pjen
félisten
válasz
roberto211 #19913 üzenetére
Ez nekem nem vigasz.Egyébként kolléganőm 2005 ös swift jében gyárilag benne van+kulcs nélküli indítás+6 légzsák+ülés fűtés+átlag fogyit mér+gyári beépített rádió.
-
roberto211
őstag
Akkoriban nem sok autó tudta ezt a funkciót de meg azt se hogy ha mélyebben megnyomod a vezetőoldali ablakgombot akkor elsőre lemegy az ablak koppra(pedig régi suzikban ez van).
Amúgy ja. Akkoriban riasztoval oldottak ezt meg. 10k egy alap riasztó. En id akarok majd beletetetni
-
pjen
félisten
válasz
roberto211 #19905 üzenetére
Azt azért megoldhatták volna ha bezárom az autót felhúzza az ablakot.Jobb oldalt hajlamos vagyok úgy hagyni.
-
Traxx
őstag
válasz
A véleményedre kíváncsi lennék, én is ezt néztem ki a Kauffertől
Váltóolajat viszont máshol fogok szerintem, mert úgy olvastam, hogy a Shell a gyárija a Suzukiknak, olyat viszont ők nem forgalmaznak.
-
gerii
addikt
válasz
Én egyszer rendeltem valami nagyon tuti olajat Samuba, aztán néztem hogy 2 éves olaj volt
-
roberto211
őstag
válasz
mirci18 #19895 üzenetére
Ne kezdjük mar a Lada korszakot hogy az a jó amiben semmi nincs mert az nem romlik el.
Nekem nagyon is hasznos , kényelmes , es praktikus.Pld este sötétben mikor vagy visszatukrozodik az üvegem vagy foltos es atakarok sorolni sokat segít hogy lássam tisztán a visszapillantot. Es en nem csak a vezetooldalit szoktam leengedni . Hogy oldanam meg máshogy ? Átnyulok belvárosban a tekerokarhoz kocsi meg megy amerre megy gondolom.
Amugy régi swifthez kb 6e Ft egy motor. De meg a volt renaultunkban is 17 lett volna a javítás. Tehát nem valami nagy érvágás.
Mod: 2all.
Végre ma kivaltottam az olajat.
Kiváncsi leszek szebb lesz e a hangja stb
Tescóban 4200 ért levolt arazva total 10w40 de mondom nem sporolok rajta ,kiszolgál rendesen a suzi. Ez 8700 volt plusz egy jakoparts szűrő ,illetve egy mann oilfiltert vettem hozza. Vagy ma vagy holnap lecserelem.
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Az USB csatlakozó kompatibilis lehet iPhone-al is? Tehát nem pendriveot dugnék bele hanem a telefont és arról menne a zene. Az új swiftre gondolok.
-
Mercutio_
félisten
válasz
mirci18 #19898 üzenetére
Ja, ilyen logikával bármi jó, ami elvisz A-ból B-be...
Fogadd el, hogy a technika fejlődik, az emberek pedig ezeket a kényelmi funkciókat megszokják / megszeretik. Ebédet is lehet enni egy kifőzdében és étteremben, ízre lehet mindkettő nagyon jó, mindenki eldöntheti épp melyekhez van kedve, de utóbbi sem felesleges úrizálás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvodások homokozója
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Battlefield 6
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Autós topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest