Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
roberto211
őstag
Ha kicsit megmozgatom erőteljesebben a swiften , motor beindítása nélkül a kormányt jobbra balra gyorsan nagyívben, akkor mi "kotyoghat"? Vagy ez természetes?
Mert hallom h kotyog valami de egyszerűen nem tudok rájönni.. Kormányösszekötő gömbfej lehetséges? Leginkább jobb oldalról jön..
Ha beindítom a motort akkor hiába rángatom ritkábban jön elő gondolom a szervo rásegítés miatt nehezebb előhozni..
Ötlet?
bacsis: aluból több a választék és szebb. Könnyebbnek nem mindig könnyebb...
-
bacsis
Közösségépítő
skaccok! Mi a különbség az alu és az acél felni között?
Jóó oké tudom.. az egyik vas a másik alu
de miért jobb az egyik a másiknál? -
Kornel
veterán
Igaz igaz, de minel nagyobb szivobenya a legjobb.
Kizashi 2,5 v6, az pont eleg lesz kovetkezonek.
Ugy otthagyott kigyorsitasnal, mint a sicc. -
Thome
veterán
válasz
roberto211 #20886 üzenetére
Aki SUV-ot vesz, az biztos a fogyasztást fogja figyelni.
-
roberto211
őstag
válasz
Kornel #20884 üzenetére
Szerintem is.. Nem versenyautónak gyártótták hanem városi terepjárónak..
Elég bele az 1.6,és jól is viszi ahogy tapasztaltam.. Jó lett szvsz a váltó áttételezése..
2literes szívóval már nem tudtak volna 6,2 es fogyasztási adatokat produkálni..
Bár valakinek a 2.5 se elég.
Mint osztálytársam , nagy bmw fan "csak az e30, m3 motorral" ... AZt mondja milyen szép.. Lehet én vagyok az elvakult de mai szemmel nézve nem tudok nagyon szépnek tekinteni egy 85-95 ös autót.. Lehet h jó meg teszi a dolgát meg megy lásd stift (mondjuk 96utáni szerintem egész elfogadható) de mai szemmel nézve látni rajta a "régiséget"...
(#20887) Thome: Vitaranal? Igen. És szerintem egy réteg ezért is veszi mert nagy de mégis jól fogyaszt
-
válasz
bajnokpityu #20883 üzenetére
Egy két literes szívó benzin elfért volna benne, előzőbe is szereltek. Családban akad egy 00'-ás 1.6-os JLX Vitara, és még az 1.3-as Wagonka is lekörözi.
Ugye a 88'-05' között gyártott: 1195 kg / 1650 kg - 1589 cm3 - 127Nm / 132 Nm.
A jelenlegi (2015): 1075 kg / 1730 kg - 1586 cm3 - 156 Nm. -
Kornel
veterán
válasz
bajnokpityu #20883 üzenetére
Vicc...
1.6 is eleg bele valoban, remelem meghagyjak meg. -
bajnokpityu
félisten
autószerelő haveromnak egyetlen baja van a mostani vitarával, hogy miért nincs egy erős motor benne.
no, nem kisturbósra gondolt, hanem a 2 literes szivóbenyára, nagy tádére.nem tetszik ez az új vonal, már elméleti szinten se. egyébként tök normálisan viszi a kasztnit az 1.6 szivó is, nem is illik hozzá az 1.4 turbo. vitya város környékére való, oda nem jó a benzin turbo.
-
Hego
tag
Az előbb ránéztem a suzuki árlistára és megláttam, hogy a vitarának már van ára 1,4T motorral. 6,21M. hát ööö.
fog ilyet valaki venni?
-
Tarill
őstag
válasz
roberto211 #20879 üzenetére
Dehogy fog...
-
Harkovz
aktív tag
válasz
Kornel #20867 üzenetére
Engem az info gomb kormányra rakasán való spórolás zavar több ilyen is van még sajnos pl az ablak gombjai csak a vezetőnél kaptak megvilágítást, csak egy ablak automata felhuzó modul nem tudom van-e. Szerintem ezek az apróságok többet érnének mint a felesleges két zónás klíma ami szerintem parasztvakítás. Egymás mellett egy légtérben nem hiszem, hogy nagy hőmérséklet különbség lehet!
-
Bandus99
őstag
Sziasztok!
Tul vagyok az 1 eves szervizen 0w20 olajat raktak bele.
Igaz az anyagkoltseg +13k ehhez kepest, ha itt megvasaroltam volna.
Szoval ugy dupla aron szamol a szalon. -
Tigi
őstag
Az új Swift-ben tudtommal nincs pótkerék, de vajon a kerékcseréhez szükséges eszközök sem?
-
Kornel
veterán
válasz
roberto211 #20870 üzenetére
persze biztos már.
de az alapok ugyanazok.
egy 2001-ben kijött motorral egy kis kompresszióemeléssel és dual vvt-vel 136 pacit tudnak, és 6 literes fogyasztást.
kell a fsznak kis turbo -
Kornel
veterán
válasz
roberto211 #20868 üzenetére
bocs, korábban volt az, 2001-ben is volt már a liana, ha jól emlékszem, ugyanezzel az m16 motorral, amin azóta csak reszelgettek, de alapjaiban ugyanaz a motor.
azért ez nem semmi szerintem -
-
Kornel
veterán
válasz
Harkovz #20866 üzenetére
eleje olyan lesz, mint a vitara, ha az összkép jó lesz, akkor nálam nyerő lehet
eddig is befutó lett volna, ha lett volna ennyi rá...
felszereltségben egy ülésfűtés és egy navi kell még a gl+ba, szerintem meg is fogja kapni.
illetve remélem marad az 1.6-os motor is, köszönöm, én nem kérek a turbobol, amikor ez a kis 1.6 ilyen zseniálisra sikeredett anno 2003-ban -
Harkovz
aktív tag
Szerintem rendben van a Baleno csak tényleg kicsi. Hallottátok, hogy kap frissítést az S-Cross? Kíváncsi vagyok, hogy kimerül-e csupán a Turbó motorban és optikai változásokban vagy műszaki és felszereltségi változás is lesz?
-
Tigi
őstag
válasz
roberto211 #20863 üzenetére
Igazából pozitív csalódás a felszereltsége, nagyon sok minden van benne a GL-ben is.
Tarill:
HaliÖrülünk, hogy idetaláltál.
-
Tarill
őstag
jéé itt még ilyen topic is van
amúgy sziasztok
-
Tigi
őstag
Bátyám volt kedden márkaszervizben vizsgáztatni a Swift-et, közben míg várakozott megnézte az autókat és nem bírt magával.
Eddig azt mondta nem vesz fel többet hitelt, ennek ellenére megrendelt egy új GL Swift-et amit a hónap végén gyártanak le.
A régit 800-ért számítják be, ahhoz képest, hogy nincs klíma benne és sérült is volt az eleje szerintem nem rossz pénzt adnak érte. -
Motion_Blur
félisten
válasz
Kornel #20855 üzenetére
szegény kizashi mit kaphat hogy ennyi nyál kell neki....
az átlag eljár 8-9 liter között, szerintem te 7,5ből is megoldanád
-
Studi
veterán
srácok, melyik online olajshop a gyors és megbízható és még olcsó is?
-
Kornel
veterán
válasz
roberto211 #20857 üzenetére
Iden biztos nem...
1-2 evet szerintem meglesz. -
roberto211
őstag
válasz
Kornel #20855 üzenetére
Hát ha nem idén adod el hanem jövőre akkor majd én veszem meg.
zedok: "Szóval maradt a spirálház leszedés majd vissza." Amúgy is így mondják meg így az egyszerűbb betölteni az újat(olajat).. Tehát jó megoldás
(#20858) kornelka : Akkor lesz rá vevőd.
Addig meg elgurulgatok a stifttel.
-
zedok
őstag
Sziasztok!
Ma volt motor-, váltóolaj csere. Plusz szűrők a swiftben. Sajnos a váltóolaj betöltőcsavar iszonyat megvolt húzva - nem bírtam sem én, sem a szerelő kiszedni. Szóval maradt a spirálház leszedés majd vissza.
Az operáció sikeres volt.
-
Kornel
veterán
Azert valaki majd vegye meg a sss-om
De ezek a kizashik nagyon kemenyek, bordoban lattam egy ujat, hat le is gyorsult, meg kvaaa jol nezett ki. Meretre szerintem boven eleg, csaladinak is, megy is, remelhetoleg megbizhato is, eszik vagy 8 litert oszt szeva, de inkabb tankolom, mint szervizbe hordjam. -
Kornel
veterán
válasz
roberto211 #20851 üzenetére
Inkabb egy par eves (3-4) kizashi, mint egy uj baleno.
Ez is lesz vagy 3+M, de inkabb 3,5.[link] (szep kizashi a barcikai lidl parkoloban
)
Szerintem 1-2 ev mulva 3,5 korul fognak menni...
Erre megeri majd lecserelni a sss-t -
dudika10
veterán
Hazafele jövet arra lettem figyelmes, hogy terhelésen, nagy gázon olyan hangja lett hirtelen az autónak, mintha lyukas kipufogó lenne alatta.
Aztán motorféknél elkezdett világítani a check engine, majd elaludt gázadásra.
Aztán a check engine úgy maradt.Gyanítottam, hogy nem a kipufognál van a hiba, mert nemrég volt szerelőnél, rendesen alá néztünk, megrángattuk, minden a helyén volt, de azért most is alánéztem jó alaposan, és minden a helyén van.
Holnap reggel leadom szerelőnél.
ui.: 1.3-as, 3 ajtós, régi swift
-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur #20846 üzenetére
ez messze van a széptől és a jótól...
szerintem én ezután veszek egy kizashit -
Hego
tag
válasz
Motion_Blur #20846 üzenetére
Szerintem az eleje csúnya, meg a műszerfal is szebb a swiftben.
-
Motion_Blur
félisten
Itt az új Baleno: [link]
Nekem nagyon bejön
-
Kornel
veterán
válasz
roberto211 #20843 üzenetére
Az en meretembe brutal draga ez az oldal...
Szerintem arukereson kivalasztja a legolcsobb ertelmes gumit, aztan jonapot.Barum polaris3 9300-ert hazhoz szallitva.
[link]Ez jobb, mint a falken
-
roberto211
őstag
válasz
bacsis #20839 üzenetére
gumi.hu... AKH kereskedőház oldala..
Én itt vettem a 4db falkent... Akcióba volt valami 9800ft/db ... Télit ha most veszed akkor 40ből megúszod kb ha nem valami f*st veszel...
Felni az kb 4/db.. Ha kell akkor szólj és adok kontaktot felnihez..
MOndjuk egy helyen van gumival de ezek használt gumik és majdnem annyi mint az új..
-
Kornel
veterán
válasz
bacsis #20839 üzenetére
Boltbol...
Ne 20 meg ne 30 ezerert akarj szarokat venni hasznaltan.
Van jo is biztos, de azert altalaban annyit kernek, mint egy ujert...
Gyari r13 meretben 8k-ert is kapsz rendes uj gumit, ahhoz max.nezel egy jo allapotu hasznalt acelt, de ujan se hiszem, hogy tobb, mint 7-8 ezer, szet kell nezni. -
válasz
Tothgera30 #20809 üzenetére
Senki nem jött rá a 3. féklámpa/pórféklámpa izzójának cserélési metódusára? Illetve hogy milyen izzók/égők vannak benne? Fontos lenne.
-
Ace Ventura
addikt
Mert sajnos tudatlan voltam, és a biztosítónál jelentettem be előbb.
Gondoltam, hogy régebben csaltak a kötelező biztosításokkal, mert elvittem szervizbe, és csak annyit kértem, hogy az évekkel ezelőtt ellopott Suzuki emblémát pótolják, bár a kár nem arra szólt. Arra is azt mondták, hogy nem áll módjukban, mert mindennel el kell számolni, nem lehet már úgy simlizni mint 2-3 évvel ezelőtt. Volt olyan, aki mindent megcsináltatott a kocsiján, ha kár érte. Ez már más világ. Még az a nyamvadt embléma is 3000 Ft-ba kerül.... -
bacsis
Közösségépítő
Köszi srácok a segítséget, ma még lefotózom a másik oldalát jobb minőségben, de szerintem ez nem túl sokat fog már befolyásolni
akkor szerintem nem veszem meg
-
Thome
veterán
válasz
roberto211 #20835 üzenetére
A jó istenke tudja, de én már a jó részét elhasználtam annak a típusnak, talán van még 1-2.
-
Thome
veterán
válasz
roberto211 #20832 üzenetére
Annyi sajnos nincs abból a típusból, hogy elég legyen az egész lökösre.
-
Thome
veterán
válasz
roberto211 #20829 üzenetére
Bolha?
-
pjen
félisten
válasz
Ace Ventura #20828 üzenetére
Mért nem viszed egybôl a szervízbe,a biztosítos ki jár hozzájuk,majd megegyeznek.
-
roberto211
őstag
Ezt a szart,hogy a közelben nem találok kib@szott első lökhárító tartó patenteket
Ilyen apró dolgokért kell felkutatni az embernek egész netet..
-
pjen
félisten
válasz
Ace Ventura #20825 üzenetére
A kárfelmérôknek általában van szerelôjük is.Le adod és aláiród,hogy ô intézzen mindent.Általában a többi apró hibát is megcsinálja a biztosítóval ô számol el.
-
Studi
veterán
válasz
Ace Ventura #20822 üzenetére
Kárfelmérő mit mondott? Kisebb kárnál az alap az, hogy hazamegy, számol neked egyet, és felajánlják azt az összeget, átutalják számlára. Utána ott javíthatod, ahol akarod. Amikor az enyémbe tolattak, akkor a bal első sárvédő sérült, picit horpadt, picit hátracsúszott, picit lejött a festék, erre kaptam ~40e Ft-ot. Azóta is úgy járok vele.
-
Ace Ventura
addikt
20808-ra valaki?
-
Studi
veterán
válasz
bacsis #20818 üzenetére
A DOT szám az első kép jobb alsó sarkában van. DOT DLEY 0AAR és utána négy szám. Az a négy szám határozza meg, hogy mikor gyártották, első kettő elvileg a hét száma, a második kettő az év. Én 8807-nek látom, ami kizárt, mert 88 hét nincs egy évben.
De jó eséllyel 2007-es gumik, tehát öregek.
pjen:
-
Studi
veterán
válasz
bacsis #20813 üzenetére
Szép a körmöd!
A harmadik kép jobb felső sarkán az a pici pukli a résben a gyári kopásjelző, elméletileg addig engedhetnéd a gumit lekopni. Gyakorlatilag azért jobb, ha már a kétszeresénél cseréled, főleg a télit. Ellenben ezek a felnik nincsenek top állapotban, a gumik pedig szerintem igen öregek lesznek, inkább amiatt kukáznám. Én nem venném meg.
-
bacsis
Közösségépítő
helló URakok! Kérlek segítsetek megint!
Haver hozott a Suzuki swiftünkhöz gumikat mer az jó lenne...
25ezer Ft-ért adná felnikkel együtt...
Nekem aggályaim vannak a gumival kapcsolatban.. oké, Dunlop az jó márka hallottam róla
de a recék mintha túl "kicsik" lennének, vagy én nem tudom.. annyit már tudok hogy a gumikon fel van tűntetve a gyártási dátum de ezen azt sem találtam...
NA de a léyneg, szerintetek 1: felnikkel megér 25ezret, 2: fel merjem én ezt rakni, és ha igen kihúzna egy 3 szezont?
Köszi a választ előre is -
Kornel
veterán
válasz
roberto211 #20810 üzenetére
csakis R17, ha felni
még a bimmerek is csak néznek, hogy miafsz van a suzuki alatt -
roberto211
őstag
Na végre elhúzták ma a karosszériások suzit.
Csütörtökre elvileg kész lesz , utána meg fényezés..
Jött az x5 ugye kiálltak telepről a suzival, rákötötték x5re..
3ezres dízel ezt tudni kell róla.. Elindult bimmer, akkora koromfelhőt kiokádott magából mikor nyomta a gázt,hogy aki kormányozta swiftem kicsit nyomta a féket láttam a lámpán mert nem láttam semmit..
Mondom ez szép.. De csak erre használja amúgy a karosszériás.. Autómentés, húzás, stb stb erre kellett gondolom a 3literes dízel... Legtöbbnyire az mk4 1.5 ös swiftjével jár.
3 ajtós manua,l szép 17-es krómozott felnik,felpolírozott swift ott áll a garázsban azt szokták használni.
-
Segítséget szeretnék kérni. Tehát 2003-as GLX felsz. Wagon R+-nál a a pótféklámpát hogy lehet szétszedni hogy izzót cseréljek benne? Nem égett ki, csak ledeket tennék bele.
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Múlt héten belém tolattak, töltöttünk ki betétlapot. Perceken belül érkezik a kárszakártő is.
Sajnos nem tudom a biztosítás menetét. Ha a kárfelmérés megvan, gondolom el kell vinnem a kocsit megjavíttatni. Érdemes márkaszervizbe mennem? Bal ajtó kalapálás, és fényezés lesz, valamint bal tükör teljes csere.. Záram is megsérült. -
HUNPSP
aktív tag
Én múlthét pénteken vettem 1 pár sima Tungsram H4-est, hétvégén be is lett szerelve (egyébként meglepően egyszerű volt a csere, ez volt az első
), rendben van, nekem több nem is kell egyelőre. Esetleg egy 30%-kal megtoldottat a későbbiekben majd kipróbálok.
Nálam 10W-s Castrol van, javasoljátok mihamarabb az 5W-re való cserét? Pár oldallal ezelőtt írtatok erről, de azok alapján úgy érzem hogy ez rossz választás volt, pedig nem a pénz volt az oka a 10-esnek.
-
Studi
veterán
válasz
Motion_Blur #20800 üzenetére
Nálunk szerencsére van automata kút, mindig ott töltök.
Mercutio_: remélem mondtad neki, hogy ha kell egy kis segítség a rutinszerzéshez akkor engem kereshet nyugodtan!
szerk: amúgy vilagitas.eu-n rendeltem +120%-os Tungi H4-eseket, kíváncsi vagyok milyenek lesznek.
-
karlkani
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!