Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur #35372 üzenetére
Hajrá, vegyél kettőt.
-
Kornel
veterán
Nem vitatkozok, érveket hoztam fel, ami felett mindenki nagyvonalúan átsiklik.
Ha ez elmegy 1,3-ba, akkor megeszem a kalapom.
Ennyi.De van elő példa is, Krisztián ehhez képest patika 1.5!!!! GS-e nem ment el ennyiért, sőt...
-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur #35365 üzenetére
Mondtam már példát, hogy milyen alternatívák vannak azonos vagy jobb felszereltséggel, olcsóbban.
-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur #35362 üzenetére
-
Kornel
veterán
Ennél megbízhatóbb egy ugyanilyen korú Suzuki Liana, ami japán, nincs típushibája(ellenben a Magyar Suzuki Zrt. termékeivel), és mégis megáll 1M körül még az 1.6 GS is.
De ennél olcsóbb egy ugyanilyen megbízható Grande Punto, ennél olcsóbb egy Renault Mégane is, és ne gyertek azzal, hogy ez megbízhatóbb, mert nem igaz.
Egyszerűen túl van árazva, nem kicsit.Krisztián: így van. Ennyi a történet, nem több.
-
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
válasz
Balázs1621 #35320 üzenetére
Szerintem drága egy 13 éves autóért.
-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur #35300 üzenetére
Krach előtt a GLX végső ára volt 2,6M.
-
-
Kornel
veterán
válasz
Magnum_ #35266 üzenetére
BF-kor és utána ~2000 volt egy lap.
Igen, sokkal halkabb.
Eddig csak a hátulról jövő zajt lehetett hallani, konkrétan a láthatóan nulla zajcsillapítás miatt a hátsó futómű dobogott az úthibákon, illetve a sebesség növekedésével arányosan nőtt a hátsó irányból jövő gördülési zaj.
Na most előlről lehet csak ilyet hallani, de ez alapból kevesebb volt, mivel előre nyilvánvalóan jutott zajszigetelés, mert a motorból pl. alig hallani valamit.Egy első rész padlólemez érné még meg komfortban, de munkában nem hiszem
-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur #35263 üzenetére
~17 kg a csomag.
Saint: netről rendeltem, akciós volt, elég durván, így megérte.
~30k / csomag. -
Kornel
veterán
válasz
bigdigit #35252 üzenetére
Jó lesz az, Swift-nel én sem vennék mást.
Nálam a drágamunkáltatómmunkaügyes telefonon elküldte a francba a hitelügyintézőt, hogy telefonon semmilyen adatot nem ad ki, pedig ugye már minden adat náluk volt, csak arra voltsk kíváncsiak, hogy ott dolgozok-e még, nem állok-e felmondás alatt.
Ennek ellenére a 18 éves OTP-s múltom miatt csont nélküli megadták a zsetont (merkantil is az OTP csoport tagja).Yaneez: nálam ezek nem gondok, megoldom magamnak.
Civic esetén már a fél műszerfalat szétszedtem, és úgy is zörgött. Az mindenhol zörgött, ez nem szerencsére, ahogy Te is és én is mondtam, pár apró helyen van csak gond. -
Kornel
veterán
válasz
Magnum_ #35247 üzenetére
Meglesz majd fényképekkel együtt.
Igazából meglepően kevés helyen kell hozzányúlni, gyakorlatilag 5 helyről jön a zörgések 99%-a, ami számomra felveti a szándékosság gyanúját is.A zajcsillapítás már más tészta, ott már költeni kellene pluszban, azt már linkeltem is ha jól emlékszem.
Yaneez: a két biztonsági öv állítót is kiékelték egy rugalmas anyaggal? (Radír gumi, vagy egyéb rugalmas de mozgó dolggal).
-
Kornel
veterán
válasz
Magnum_ #35244 üzenetére
Ez így van.
Tisztában vagyok vele.
Lehet hogy az 1000 Ft-os önköltséggel sokat mondtam, szerintem nagy tételben maximum 100 Ft lenne, de akár bele is tudnák alkudni a beszállítói árakba, olyan nevetséges dolgokról beszélünk.
Készíteni fogok másoknak segítségként egy fényképes dokumentációt, amivel megoldhatóak ezek a tervezési trehányságok, mert ezek nem mások, sok helyen nem is pénz spórolás, mint hogy belül nincs kifújva a végső réteggel, hanem nem foglalkoztak vele egyszerűen.
Egy példa: a swift-ben ugyanazon az anyósoldali biztonsági öv anya részén nincs oldalt egy 1 Ft-os filc, amíg az enyémen már van, ha nem ülnek benne, és esetleg megmozdul, nem ad hangot, amíg az igen. Ilyenekre gondolj alap helyzetben, illetve olyanra, hogy egy gumi pöcköt nagyobbra csinálnak, stb.A másik amit írtam, hogy hátul nulla, azaz nulla hangszigetelés van, a lemezen van rajta a műanyag borítás.
Autós szakmában dolgozó luxemburgi ismerősöm szerint az ottani példányoknál van zajcsillapító anyag mindenhol, bár ugye eleve +1M Ft az ára a nyugati piacra készült példányoknak, így ez hihető verzió is.Az én módosításomsat meg már linkeltem, elég jó lett a végeredmény
Ezen kívül érdekesség gyanánt a motortér és a tűzfal része elég jól el van szigetelve az utastértől, így valószínű az autóknál és hátul fogyott el a tudás és a keret erre, de igazából ez tényleg nem hiba, hanem a kategória adottsága, de simán lehetne GLX kiváltság a normális zajcsillapítás.
Szerintem. -
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur #35242 üzenetére
Szervizben 10 perc alatt be kell tudniuk állítani az ajtókat.
A zörgés megszüntetést sem otthon kellene megoldani.
A probléma az, hogy a Suzuki kommunikálni sem hajlandó a fogyasztói visszajelzésekről, nem hogy figyelembe venni azokat. -
Kornel
veterán
válasz
tboldi #35240 üzenetére
Mondjuk az komoly, hogy egy jobb oldali biztonsági öv állítón kívül már nincs semmi hang az autóban akár egy földúton sem.
Kb. 1000 Ft önköltségből csinálnék egy zörgés nélküli verziót a Suzuki-nak...
+50.000-ert pedig egy VAG szintű zajcsillapítású verziót.
Nem hiszem el hogy nem éri meg nekik... -
Kornel
veterán
válasz
tboldi #35218 üzenetére
A civic rosszabb mint ez.
Hidd el, az úgy zörög mindenütt, hogy meg se tudod csinálni.
Én már az elejétől utáltam, nekem is estek a Honda funok, hogy hogy mentek a kedvenc márkájukba belekötni.Motion blur: erőben közel sincs, még az 1.0T-hez sem, ahogy fogyasztásban sem.
-
Kornel
veterán
válasz
apaszka #35201 üzenetére
Ugyanilyen ABS kockát használ pl. A VAG a kisautóinál, ugyanígy tönkremegy ha nincs cserélve 2 évente a fékfolyadék.
Amennyiben ilyen az adott szerviz hozzáállása, akkor máshova kell vinni, ahol értenek is hozzá.
Ezen kívül megérne egy panaszt a gyár felé, illetve a fogyasztóvédelem felé is.Hozzátéve hogy a szerviznek kellene ajánlania a fekolaj cserét, az ügyfél maximum elutasíthatja azt.
-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur #35178 üzenetére
Én is szívtam, de autóban nem.
Meg lakásban sem. -
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur #35175 üzenetére
Miért büntetné?
Akár ihatsz is, igaz akkor nem vezethetsz, de a tulajdonodban azt csinálsz amit akarsz.Dohányzás esetén feltéve ha egyedül vagy, másokat nem mérgezhetsz vele talán.
-
Kornel
veterán
válasz
bigdigit #35168 üzenetére
Nincs benne kamera, az ahhoz tartozó funkciók nincsenek benne.
Ennyivel fogva a GLX itt.
Automata fényszóró kapcsolás és automata ablaktörlő is része a GL+ felszereltségnek, minden nap használom, ezek teljesen jók működnek. (Automata ablaktörlő és automata világításvezérlés néven keresd)Ahogy Krisztián segített kikeresni, az 1.0T Sccross 6,3 liter körül fogyaszt: [link]
-
Kornel
veterán
válasz
bigdigit #35165 üzenetére
GL+ban nincs automata vészfék asszisztens és távolságtartó tempomat, ennyi.
Mondjuk ez van akinek előny, van akinek hátrány.
LED fényszóró a GL+ felszereltség része.1.0T minden fordulatszám tartományban nagyobb teljesítményt ad le, mint az 1.6 szívó, tehát ha az elég volt az Scross-ba és elég a Viatara-ba, akkor az 1.0T is elég az Scross-ba.
Vezettem, néha bánom hogy nem azt vettem, azzal átlag 5,5-el járnék, nem 7 literrel -
Kornel
veterán
válasz
Napfénysüti #35086 üzenetére
Pesten átadják az autót 3+ barra fújt kerékkel.
-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur #35071 üzenetére
Ok, sorry.
Köszi. -
Kornel
veterán
válasz
Kakaduku #35066 üzenetére
Miskolcon most (és régen voltam Kazincbarcikan is) a Szabónál korrektek voltak.
Nyilván ez nem Pest.Ennek ellenére egy dobozból beletöltött olajcserét bárhol meg lehet csinálni, ha ott állsz felettük.
Én következő alkalommal - ami nincs is messze, ~2000 km - Székesfehérvárra megyek, róluk sok jót hallottam, és beszéltem ott dolgozóval is, így ide ütemezek mindent, amit meg akarok nézetni.
-
Kornel
veterán
válasz
Magnum_ #35064 üzenetére
Nem lett semmi baja, ez egy suzuki
Nyilván ha éppen egy Boosterjet-el történik ugyanez, annak már régen vége lenne.
Az 1.6 szívó M16 meg ahogy mindig is mondtam a világ egyik legjobb konstrukciója, de euro6-al végleg megölték a szívó motorokat, megyeget, de nem az igazi.
Egy ugyanilyen blokkal szerelt Liana-val összehasonlítva ég és föld, ahol még nem volt agyonfolytva.Ui: most mit fogok itt kapni a Vitara tulajoktol
-
Kornel
veterán
válasz
Magnum_ #35061 üzenetére
Újan nem voltam a turbó ellen.
Használtan nem merném megvenni, mert nem tudom az állapotát (és a befecskendezését sem) ellenőrizni.Konkrétan nem tudom mi volt benne, ezért nem állítok semmit, de ismersz, hogy nem tegnap óta vagyok autóbzi, így láttam már pár dolgot...
Mondjuk maga a tény, hogy az eső is beleesett, magában elég lenne a kételkedésre. Ha nem a saját szememmel látom, talán el se hiszem.A túltöltés szinte rendszeres ezeknél, mert kisebb az olajtöltetük, mint az 1.6-nak, és ahhoz vannak szokva, abba belemegy 4 liter, ebbe bőven nem.
Zárt csoportban még most is elérhető a Vitara-s bejegyzés:
Sziasztok!
Ma délután a Suzuki Gusztáv óriásit hibazott!
Feleségem Vitarája 15 ezres szervizét végezték el. Amíg dolgoztak rajta, mentünk egy kört egy Ignissel. Visszaérve már engedték le az emelőt, majd a pollen szűrőt kicserélte a szerelő. Ezután kiállt vele, mi fizettünk és irány haza. Megyek 100 métert mire világit a piros olajos kanna. Mint tudjuk ez nem jó jel! Fordulok vissza , be a műhely elé. Ott volt a munkafelvevő, még 2 szerelő. Mutatom hogy valami nem stimmel így olajcsere után. Kiderült hogy csak 4 liter olaj hiányzik. Tehát a leeresztés sikerült, csak a beletöltés valahol elakadt. Nem kicsit volt ideges a 2 kolléga! Meg a feleségem! -
Kornel
veterán
válasz
Magnum_ #35059 üzenetére
Vitarat csak 1.4T-vel.
Szóval abba a Viataraba nem töltöttek olajat, olaj nélkül engedték ki a szervizbol.
Én 4000-nel elvittem olajcserére, már ott kezdődött, hogy győzködött, hogy minek.
Oké akkor bemegyek végignézem, olaj és szűrő cserét kértem.
Jött ment, aztán a másik műhelyéből kancsóban hozott valami olajnak nevezett trutyit, esőben, fedetlen tetővel, az biztos hogy habzott, és arany színű sem volt.
Ekkor mondtam, hogy alapból dobozos ecstar olajat kértem bele, aztán még egy kis szájhúzogatás, és kaptam 4 1 literes ecstar 5w30-at, amit előttem bontott ki, meg a szöveg, hogy így drágább lesz...Garancia bármelyik magyarországi márkaszervizbe érvényes, szóval mindegy hol veszik.
Mod: természetesen szokás szerint túl is töltötték, nem én vagyok az egyetlen.
-
-
Kornel
veterán
Tud ez keveset is enni: [link]
-
Kornel
veterán
Nem rossz tippek.
Viszont kicsivel többért van már Swift Sport, az meg többfunkciós lenne -
Kornel
veterán
válasz
tboldi #35030 üzenetére
Gombóc Swiftben ott a váltó hiba lehetősége, illetve kb. 0,5-1 literrel többet eszik, és kevésbé praktikus.
Bár kicsivel többért már van SSMás:
Suzuki SX4 Sccross alternatíva, igaz kicsit drágábban: 6,2M-ert hirdetik akciósan a Kia Sportage winter edition-t: [link]
Mod: ahogy látom már 1,4-tol van SS, szóval az se vészesen drága, ellenben +2-3 liter fogyasztásban.
-
Kornel
veterán
Körkérdés, mert van itt pár ember, akinek adok a véleményére:
Ha asszonynak autót néznék, van jobb vétel 1M környékén egy 1.2 Splash-nel?
10 évesek, 2008 környékik, megbízható, keveset eszik, biztonságos, van benne minden ami a napi használathoz szükséges (GLX, GS). -
Kornel
veterán
válasz
Gergőke88 #35027 üzenetére
Igen.
Plusz egy jó kipufogó rendszerrel 7 alatt lesz az új SS, és akkor még chip se kell, meg semmi nagy okosság.
A G7 GTI gyárilag 6,5 sec, és legalább kétszer annyiba kerül.
Igaz nagyobb is és igényesebb is, de a Swift biztosan játékosabb, akinek volt, az tudja miről beszélek. -
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur #35025 üzenetére
Még mindig nem új.
És nem is egy kategória lesz a 250 pacis. -
Kornel
veterán
válasz
Harkovz #35019 üzenetére
Dízel, de a Volvo dízelei elvileg az egyik legjobb konstrukciók, bár ugye árban újan közel sem alternatívái a Suzukinak.
Igazából a Boosterjet-ek is egy nagy kérdőjelek, amint hallunk majd esetlegesen az első 2-3 egymással összefüggő üzemanyagrendszer meghibásodásról, lehet érdemes lesz eladni.
Bízzunk benne hogy nem lesz ilyen
-
Kornel
veterán
válasz
Tom1939 #35009 üzenetére
Igen, így lehet több anyag van egy tucson-ban, mint egy Sccross-ban, viszont nem is egy kategória a kettő, maximum méretben vannak közel egymáshoz, mert nincs egy egész szám előnye a tucson-nak.
Viszont a kisebb Hyundai-ok ugyanúgy puritánabbak, mint a Suzukik, engem egy most kifutott i30 sem győzött meg, az i20 meg egyesen Swift szint, szerintem.
-
-
Kornel
veterán
Szegény Krisztiánt kiútáltuk
-
Kornel
veterán
válasz
Tom1939 #34976 üzenetére
Szerintem szét kell nézni, egy hozzáértő emberrel (nem velem), és nem lehet nagy gond, bármilyen sérülést könnyű kiszúrni egy hozzáértőnek.
Egy sima szívó benzin hybrid páros nem egy ördöglakat, kevésbé veszélyes használtan, mint egy közvetlen befecskendezéses turbós, ami sokkal érzékenyebb a felhasználás módjára.Mod: egyébként egy 1.2-es Baleno vagy Rio is elvan 4,5-5,5 liter között bárhol, gyakorlatilag alig van 0,5 liter előnye a hybridnek ezekkel szemben. Én ezt a vonalat sem engednem el így elsőre.
-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur #34971 üzenetére
Télen saccra plusz fél litert kér...
És nem csak nekem.
Átlagban szerintem be fog ez állni a 6,75 körüli értékre, ami kis odafigyeléssel akár 6,5 is lehetne.
Ezzel a kasznival (nagyság és doboz forma, magas építés, rossz cv érték) szerintem egy dízel sem enne több literrel kevesebbet, maximum 1 liter ami differencia lenne.
Tisztán látszik hogy 100 km/h felett a rossz cv érték miatt kezd el zabalni, 7 liter körül.
Város meg város, nincs mit magyarázni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest