Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz Ventur@ #2250 üzenetére

"gy bill.-esnek képtelenség olyan fékutat venni és/vagy olyan íven venni egy kanyart ami egy kormányosnak természetes"

Ez szerintem nem igazán kapcsolódik a szabályokhoz. Ha hoszabb a fékutad, előbb fékezel, ez elég logikusnak tűnik nekem. Nyilván aki gyakorolt eleget, az tisztában van a saját fékútjaival és nem fog amiatt folyamatosan szabálytalankodni, hogy bénázik. Ez szerintem ennyire egyszerű - már csak azért is, mert ha kicsúszol magaddal szúrsz ki, ha meg vágsz, akkor... nos azt már párszor leírtam. Ha levágtad a kanyart, fékezz egy kicsit, és el van intézve. Ez kormánytól, billentyűzettől teljesen független, és rögtön tudok rá egy példát is mondani:
    Nézd meg a 10. körömet 0:43-nál a verseny visszajátszásban (a szerver által felvettet, mert az a mérvadó). Vágtam, de cserébe sokkal jobban visszafékeztem magam, mint normálisan, ez egyértelműen látszik is, így kompenzáltam a hibámat. Teljesen mindegy, hogy semmi előnyöm nem származott volna belőle, a vágás szabálytalan.
    Csak úgy megjegyzem, hogy tudok mondani legalább 8 esetet, amikor más ezt nem tette meg a futamon (egytől egyig kormányos). :U

Annak nem látom értelmét, hogy a büntetések kiszabásakor úgy megkülönböztessük a játékosokat, hogy mivel játszik. A hiba hiába nem szándékos, ha közben szabálytalan vagy. De a kezedben ott van a lehetőség, hogy ezt azonnal korrigáld. :U

Ez az én magánvéleményem (de ha lejön az ideje, ezt fogom támogatni "hivatalosan"), kéretik nem megkövezni érte.

Dani:

Az első szerintem tárgytalan (2. kör), ott nagyon elmértem a féktávot, de nem is padlógázon gyorsítottam ki,

De nem is fékeztél. :U

ez tipikusan az olyan kategória, ami a valóságban is belefér 1-2 szer egy versenyen, rögtön nem adnak érte büntetést.

Na de mi az, hogy "1-2 szer"?

Pl. ha a hátrébb levők közül valaki egyáltalán nem vágott (kizártnak tartom) adott esetben emiatt nyerne, mikor ~10mp-vel lassabb volt az élbolytól

Pedig van olyan, aki nem vágott, vagy láthatóan korrigálta azt. És igen, a pontos versenyzés valóban lassabb, még ha nem is sokkal.

"valaki hajt, 1-2 apró hiba óhatatlanul bekövetkezik"

De honnantól számít valami nem apró hibának? Ezt ki mondja meg.

Teljesen értem, amit mondasz, és többnyire igazat is adnék, csak látom előre, hogy miből lesz vita. Abból, hogy egyik helyzetet így ítéljük meg, a másikat meg úgy, mert akkor épp esett kint az eső, és a játékos hőbörögni fog, hogy "de hát szinte ugyanaz" és mégis miért pikkelünk rá.

Nyilván ki kell találni valami megfelelő megoldást, azt én is látom, hogy minden vágásért 5mp sok, nálad helyből 20mp jönne ki ebből, ez nyilvánvalóan elfogadhatatlan.

Új hozzászólás Aktív témák