- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen házat vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geripapa
aktív tag
válasz
Cyber_Bird #14170 üzenetére
itt ezt irja:
Video output: HDMI(rev 1.3 & 1.4) -
Ultrazord
tag
válasz
Cyber_Bird #13904 üzenetére
de, szinte biztos! Viszont mondom, a korábbi openelecnek nem okozott gondot.
Le kéne formáznom ext3-ra? -
Megane2000
aktív tag
válasz
Cyber_Bird #12251 üzenetére
Olyan helyen használnám ahol a wifiket ellenőrzik, tehát sugározni nem szeretnék. De kábelen meg tök jól működne a dolog..
-
Megane2000
aktív tag
válasz
Cyber_Bird #12247 üzenetére
Ezt megtaláltam, de arra lettem volna kíváncsi higy van-e itt valaki aki élsevem használja.
-
Dave567
addikt
válasz
Cyber_Bird #11936 üzenetére
Nem nem, én hibáztam Bocsi
-
Dave567
addikt
válasz
Cyber_Bird #11918 üzenetére
Persze, mert HD hang akart lenni, csak ki hagytam pár betűt.
-
válasz
Cyber_Bird #11127 üzenetére
Köszönöm!
Magyarán töröljem és építsem újra. Igen elegáns megoldás!
Még egy kérdés: Elég sok számnak van több előadója. Az ID-tagben hogyan választom el a neveket úgy, hogy mindegyik önálló előadóként szerepeljen a médiatárban? Tehát van van egy duettem, amiben Pavarotti és Uhrin Benedek énekel együtt, hogyan érem el, hogy az mindkettőjük neve alól elérhető legyen? Eddig a következőkkel próbálkoztam: / \ \\ ; Lettek is olyan előadóim, mint pl. "Pavarotti\\Uhrin Benedek".
Köszönettel: MaCS
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Cyber_Bird #11000 üzenetére
Hát kb. ezzel kezdtem, csak a részleteket meghagytam volna PM-be.
-
válasz
Cyber_Bird #10963 üzenetére
64. Ha ez egy bogár, akkor várok!
-
lehella
senior tag
válasz
Cyber_Bird #10721 üzenetére
Azért ébreszteném mert ugye be lehet állítani, hogy bizonyos perc tétlenség után elmenjen aludni. Ilyenkor az usb kibedugásával tudom csak ébreszteni, ezért lenne jó a wol.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Cyber_Bird #10548 üzenetére
értem
akkor ezen sincs semmilyen dedikált port jól láttam? -
erikke17
őstag
válasz
Cyber_Bird #10175 üzenetére
Ó meg van a baki, Unoficial Openelec Mediacenter OS Add-onst telepítettem onnan elértem már transmissiont, működik is!
Webes felület is bejön. FajinLenn egy kérdésem még, mennyit fogyaszt ez pluszban Pi erőforrásából ha semmi torrent nem fut? Tehát csak maga a service megy?
-
tvamos
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #9704 üzenetére
Ertem. Nincs Raspberry PI kameram, Sony PLAYSTATION Eye-t akarok hasznalni hozza.
(#9705) moli.hu válasza tvamos (#9703) üzenetére
Igen, az valoszinuleg jobb lenne! -
golya87
őstag
válasz
Cyber_Bird #9102 üzenetére
Én a Milhouse verzióval szemezek egy ideje, pár percet használtam is, de még nem volt lelkierőm átállni arra.
De fentebb inkább a stabil kiadásra gondoltam. -
trance89
őstag
válasz
Cyber_Bird #9102 üzenetére
ami tegyük hozzá nagyon kezdetleges státuszban van, mindennapi használatra nem ajánlott
-
tvamos
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #8516 üzenetére
320x240 10fps
(#8517) peter9228 válasza tvamos (#8515)
Peppermint OS, az majdnem ubuntu. -
g0dl
addikt
válasz
Cyber_Bird #8298 üzenetére
Köszi az infót. Gondolom a vám-on kívül áfát-t is kell, és az a fájóbb. Engem a hummingboard érdekelne, de csak nem akar megjelenni.
Ha jól tudom ezen van spdif kimenet is. Tud olyat, hogy a hang (passthrough) kimegy hdmi-n és spdif-en is? pl zene lejátszáshoz ne kelljen a tv-t is bekapcsolni, ha az erősítő nem hdmi-s -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Cyber_Bird #8175 üzenetére
Szoval megerkezett nemreg a kutyu.(izraelbol erkezik es vamot kell ra fizetni, szoval ha valaki a honlapjukrol rendeli, ezt kalkulalja bele)
Feltoltam ra egy openelec nightly image-et amiben XBMC Helix (14.x szeria erosen alpha) talalhato. Erdekes modon meglepoen stabilnak tunik a napi hasznalatban.
A tapasztalatok alapjan, veszett gyors a raspberryhez kepest. FTP-rol nezek filmeket, pillanatok alatt betolti, nem pufferel annyit mint a raspberry. A menu nagyon porgos, es a 1080p DTS-el(dekodolva, nem passthroughval) sem okoz neki problemat halozatrol lejatszva. Eddig megneztem rajta 6-7 sorozatreszt(720p), plusz kb fel oranyi 1080p filmet DTS hanggal. Latszik, hogy ezt azert elsosorban medialejatszasra talaltak ki. Jol is megy vele.
-
lord.lakli
őstag
válasz
Cyber_Bird #8271 üzenetére
téves
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Cyber_Bird #8271 üzenetére
Duplazok egyet:
Arrol nem is beszelve, hogy van 256 mega ramos B modell is, a rev 1 -
DrojDtroll
veterán
válasz
Cyber_Bird #8232 üzenetére
Köszi
-
Cinibn
csendes tag
válasz
Cyber_Bird #8175 üzenetére
Várjuk a fejleményeket!
Gondolkoztam jómagam is egy CuBox-i4Pro vásárlásán, de ma megérkezett az RPI-m.
Kíváncsi vagyok, hogy az OPENElec fut-e rajta zökkenőmentesen. -
stanazol
csendes tag
válasz
Cyber_Bird #7872 üzenetére
Ezt hogy csinálod?
mount -o remount,rw /flash ? -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #7760 üzenetére
Érdekes,hogy a raspbmc-t te sem mondod ajánlottnak.
Nálam is pl. csak az fost a össze magát állandóan.
Egyébként nálam úgy van,hogy van három sd kártya, rajta a három fajta rendszer. Ha valamelyik lefosná magát, csak bedugom a másikat és megy tovább.
-
golya87
őstag
válasz
Cyber_Bird #7683 üzenetére
Ha XBMC mellé még linux funkciókat is szeretnék akkor Raspbmc, ha csak multimédiát, akkor OE, így nem igazán értem, hogy van-e létjogosultsága az Xbian-nak.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Cyber_Bird #7663 üzenetére
Egy ilyen autós dolgon én is agyaltam már, ahol elbuktam:
Fm rádió
Érintőképernyő (vagy bazi drága, vagy kicsi felbontás)De még nem adtam fel
-
Peter789
senior tag
válasz
Cyber_Bird #7663 üzenetére
Ilyen célra nem a legjobb választás egy RPi a relatív magas fogyasztása miatt - amennyiben 24/7-ben üzemel leállított motor mellett is... Zabál az RPi, a HUB, a külön eszközök is - akár fél amper is lecsúszhat a torkán, de 3-400mA biztosan...
Én egy ilyen összeállítást használok:
- Carambola2 AR9331 SoC OpenWrt-vel
- SIM5320E 3G modem + GPS vevőÍgy nem kell HUB (önmagában 50-150mA minusz) mert a WiFi benne van a SoC-ban, a 3G és a GPS pedig egy USB eszköz. Mellette van még egy PIC24 a CAN, speciális soros bemenetek, RTC, digit és analóg bemenetek stb eszközökhöz, valamint alvó módban csak ez megy, így egészen elhanyagolható a rendszer standby áramfelvétele de ha esemény van akkor hamar éleszt mindent maga körül. A standby árama alig pár mA, és full üzemben is megáll 50-200mA között attól függően hogy mennyire teker a proci, WiFi, 3G...
Házilag egyszerűbben kezelhető de hasonló összeállítást lehet építeni egy MR3020-as mini routerből, a modem mehet az USB-jére, a külön GPS a sorosportjára...
-
slapec
tag
válasz
Cyber_Bird #7661 üzenetére
Ennek nagyon örülök, köszi! Kell hozzá aktív usb hub?
-
Kroni1
veterán
válasz
Cyber_Bird #7656 üzenetére
Igen, a dts filmek kozul a 720p meg elmegy de az fhd-sekkel mar tenyleg nem boldogul nagyon nalam sem..
-
bigdee888
tag
válasz
Cyber_Bird #7594 üzenetére
Ha 720p-re rakod a Megjelenites menuben, akkor az 1080p-s filmeket nem fogja 720p-re skalazni?
-
WolfLenny
senior tag
válasz
Cyber_Bird #7586 üzenetére
Nálad milyen felbontáson van?
FULLHD vagy minimális 640x480?
Nálam olyan 25-35%-ra esik le ha 640x480-ra veszem, bár így eléggé darabos.. -
WolfLenny
senior tag
válasz
Cyber_Bird #7584 üzenetére
Filmek scrollozását hol tudom kikapcsolni?
-
WolfLenny
senior tag
válasz
Cyber_Bird #7584 üzenetére
TOP-pal szoktam nézni.
-
WolfLenny
senior tag
válasz
Cyber_Bird #7580 üzenetére
Show RSS nesw feeds ki van kapcsolva. Ennek ellenére magas a CPU terhelés..
-
Hyperion
senior tag
válasz
Cyber_Bird #7580 üzenetére
+1!
Kapcsold ki a scrollt alul.. Openelec alatt kb 5-10% a proc terhelés menüben.
-
vargalex
félisten
válasz
Cyber_Bird #7568 üzenetére
Szia!
Tudom, van rrd-s statisztikám is máshol. Ezt viszont azért tárolom mysql-ben, hogy bármikor vissza tudjam nézni teljes részletességgel az adatokat bármelyik időintervallumra. Az összegző táblák töltése pedig nem igényel nagy erőforrást megfelelő indexelések mellett.
-
válasz
Cyber_Bird #7568 üzenetére
Én RPI-Monitor-t használok erre a célra, ez is rrd-ben tárolja az adatokat.
-
Kroni1
veterán
válasz
Cyber_Bird #7532 üzenetére
ezt akartam mondani én is, openelecet használok és semmi gond a menü sebességével még 700MHzen sem!
-
Kroni1
veterán
válasz
Cyber_Bird #7377 üzenetére
Ez nagyon jól hangzik, köszi! Samba másolásnál mekorra sebességekre lehet számítani?! A CPU gondolom rendesen visszafog, de azért a 10-15MB/s-et eléri?
-
Root Banane
tag
válasz
Cyber_Bird #7377 üzenetére
Köszönöm!
-
Kroni1
veterán
válasz
Cyber_Bird #7374 üzenetére
Hát ezt nem is tudtam, hogy ennyi mindent tud ez a kis okosság, eddig csak HTPC volt nálam, de akkor lehet h én is innen fogom futtatni a torrenteket is..
Lehet hülyes kérdés, de a rákötött USB HDD-t gondolom akkor windows alatt is elérhetem hálózatból ugy mint egy NAS-t, ugye?
-
Root Banane
tag
válasz
Cyber_Bird #7374 üzenetére
Köszi!
És a lehet olyan renszert rárakni amivel tudok torrentezni és filmet lejátszani is? Természetesen nem egyszerre.És még valami: Tabletről is el tudom érni a PI-n tárolt fájlokat?
És a letöltött torrenteket hálózaton itt is át tudom másolni? -
Kroni1
veterán
válasz
Cyber_Bird #7318 üzenetére
Nálam a hangsáv 2.0-ra van állítva, (5.1nél nem voltak center hangok a TV-n) és így TV-n is tökéletes a hang, pedig az elvileg nem tud DTS-t.. és be van kapcsolva passtrough is, azon meg megy át az erősítőbe.
-
Kroni1
veterán
válasz
Cyber_Bird #7316 üzenetére
Hogy érted h nem szereti?! Nekem van pár DTS hangú mkv filmem, azokkal eddig tökéletes volt..
Amugy a főmenüben ha a Filmek gombra kattintok nem lehet beállítani, hogy ne a cím szerinti filmlistát hozza be? jobb lenne, ha a Hálózaton megosztott filmek mappám jönne be egyből és nem kéne visszalépegetni.
-
footy
addikt
válasz
Cyber_Bird #7084 üzenetére
PCM 2704 USB DAC
Az erosito dekodolna a DTS-t, a DD-t es az AC3-at is, a hangkartya feladata annyi lenne csak hogy tovabbpasszolja. Kozben megvettem, mert talaltam egy forumot ahol sikerult mukodesre birni raspbmc alatt. -
feco93
tag
válasz
Cyber_Bird #6840 üzenetére
Két tápegységgel is próbáltam az egyik 5V 2A Pontos típusa GM_050200
[Ilyen csak 5V 2A-es kivitelben ]
A másik amivel próbáltam az egy Samsung Tab Töltője az is 5V 2A -
válasz
Cyber_Bird #6798 üzenetére
Nem tudom, 1000 éve használok apache-ot, azert raktam azt fel. lighttpd-t mar lattam talán kétszer, az nginx-rol pedig nem is hallottam. Hát ezért
-
válasz
Cyber_Bird #6423 üzenetére
köszönöm, ez hasznosnak tűnik
-
vargalex
félisten
válasz
Cyber_Bird #6421 üzenetére
Legalábbis a wget szerint. Azaz lokálisan nincsenek telepítve, amit használni tudna.
-
csimpas
tag
válasz
Cyber_Bird #6340 üzenetére
-
vitezfeher
tag
válasz
Cyber_Bird #6071 üzenetére
A táp volt a ludas, másikkal simán működött. Pedig mindegyikre 5V 2A van írva és mindegyik kínai. Kösz a tippet.
-
Lin3Lord
tag
válasz
Cyber_Bird #5969 üzenetére
igen, vizsgalja, azzal nincs is problema az a room1 es a outside sensor (perl script egyebkent). a dht22-n vannak szakadasok, neha ertek nelkul ter vissza, erre egy sleep3 majd ismet olvas workaround megoldast csinaltam gyorsan de emiatt a grafikon elobb keszul el, mint lenne friss ertek
(ez meg c-ben irt tool, meg finomitanom kell).
-
vzoltan
aktív tag
válasz
Cyber_Bird #5969 üzenetére
amit en hasznalok az egy meresnel tobbszor keri le az erteket, atlagol es azt kuldi ki adatbazisba/grafikonra, par napja linkeltem a srac oldalat aki irta.
amugy itt nezhetitek meg, majd csinalok egy magyar leirast is mert azota par modositason atesett, es meg mindig van egy ket dolog a todo listemen
itt pedig a regi verzio amit fape irt. (a ket verzio mas mas megoldast hasznal az adatok feltotoltesere es parhuzamosan fut a feltolto script a pin)[ Módosította: Kalandor ]
-
g0dl
addikt
válasz
Cyber_Bird #5493 üzenetére
Igen, erre gondoltam, de az erősítőm nem tud fogadni HDMI-t, és ezért most nem vennék új erősítőt.
Azt gondolnám egy sima passthrough egy USB hangkártyára nem jelentene túl nagy erőforrás igényt. Eddig sehol nem találtam rá megoldást -
McSzaby
őstag
válasz
Cyber_Bird #5489 üzenetére
Nagyon rendesek vagytok, de melyik lehetne a legjobb számomra azokra a feladatokra, amiket írtam?
-
vzoltan
aktív tag
válasz
Cyber_Bird #5493 üzenetére
na akkor en is bekerdezek.
raspbmcrol ki tud jonni az 5.1 dts hang erintetlenul hdmin es ha a tvm/erositom tud 5.1et kezelni akkor valos 5.1ben tudom elvezni a filmet?ha igen, akkor mit es holl kell be/ki kapcsolni raspbmcn?
-
sztanozs
veterán
válasz
Cyber_Bird #5489 üzenetére
Nekem az XBMC is vitte a full HD-t ftp-n kersztül. Egyedül a 10bit-es videókat nem vitte (pontosabban vitte, de nem jól dekódolta így tele volt a kép artifactokkal), de ez hardveres támogatottság hiányában nem meglepő...
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #5373 üzenetére
Ez a rádió-adó (FM-transmitter) funkció korábban engem is foglalkoztatott. A baj az, hogy alapból csak egy csatornát visz át (mono). Lehetne sztereo is, csak ahhoz kéne írni egy kis szoftvert a szabványos két-csatornás stereo jel kikeverésére. Bővebben itt: [link]
-
peter9228
aktív tag
válasz
Cyber_Bird #5373 üzenetére
Éppen néhány napja olvastam: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- Yettel topik
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux haladóknak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Robogó, kismotor
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest