- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Philips LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- 3D nyomtatás
- Apple asztali gépek
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- Hivatalosan is elkezd védekezni az Intel csodafegyvere ellen az új Geekbench
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Den
veterán
Még egy kérdés. Vettem egy ilyet: [link] Ezzel szabályosan lehet leállítani a raspit gombnyomásra. Elég egyértelmű a bekötése, és működése. Csakhogy... Én a 3d nyomtató mellé használom a pi-t octopi-al. Most javítom fel a nyomtatót egy atx táppal, és mivel sz ad 5 voltot, arról akarom mehajtani a raspit is. De... Úgy szeretném megoldani, hogy az atxraspi a táp standby 5 voltjáról menjen, és bekapcsoláskor a táp bekapcsoló ágát zárja. Az atx táp viszont úgy kapcsol be, hogy az egyik vezetékét testre kell kötni, az atx raspi viszont bekapcsoláskor a kimenetén 5 voltot ad. Tehát valami relét kéne rákötni ami mikor megkapja az öt voltot, zárja a táp bekapcsoló áramkörét.
Viszont azt olcastam hogy a relé nem túl jó megoldás mert kikapcsoláskor a tekercse ad egy elektromos impulzust, ami tönkreteheti az elektronikus komponenseket, valami félvezető kapcsolót kéne használni. Viszont én egyáltalán nem értek az ilyesmihez. Tudna valaki segíteni, hogy mivel oldjam meg?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Linux kezdőknek
- Kikapcsolható lesz a PWM az iPhone 17 modelleken
- Philips LCD és LED TV-k
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- További aktív témák...
- DELL OPTIPLEX 7010 SFF PC, I5-3570 CPU, 2 GB R5 430 VGA, Windows 10
- Mini-ITX Beast: i7-14700F / RTX 4070 Super / 64GB RAM
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650E R9 7900X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB NZXT H9 Flow White Corsair 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI X570 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Kolink Unity Lateral ARG 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R5 9600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB Lian Li LANCOOL II Mesh C RGB 750W
- Mobiltelefon szerviz Apple & Android készülékek gyors javítása!
- Akció! Acer Nitro 5 AN515-55! I7 10750H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- Csere-Beszámítás! Apple Macbook Pro 2013 vége! 512GB SSD, I7, 16GB DDR3, Intel Iris Pro! Olvass!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÚJ 27% - Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple (CO-9050109-WW) ARGB ventillátor szett!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann