- OLED monitor topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Home server / házi szerver építése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Den
veterán
Köszi a magyarázatot. Ha nem feltétlenül szükségesek az ellenállások asszem elhagyom őket, az ugyanis nagyon leegyszerüsítené a dolgomat mert mint az gondolom mostanra egyértelmű, nagyon nem vagyok otthon az elektronikában
. Ellenálások nélkül a g és s láb pont bemenne a raspiatx kimenő furataira, a d-re meg ráforrasztom a bekapcs ágat és kész, nem kell nyák, meg ilyenek.
Viszont kulturáltan akarom megoldani, tehát nem forrasztgatbám a táp vezetékeit a nyákra, hanem egy csatlakozóval csatlakoznék a táp atx csatlakozójához, A kérdés. hogy lehet-e venni olyan csatlakozót ami ahhoz illeszkedik? Nem kell hogy pont olyan hoSszú legyen csak a lábai legyenek megfelelőek. Vagy van-e olyan tűkiosztású darabolható "tűsor" mint pl a raspi gpio tűsora, ami köré nyomtathatnék egy megfelelő csatlakozót.
-
Den
veterán
Pont eltaláltam a lábkiosztást?
Akkor már csak be kell szereznem a hozzávalókat. A lábak a lapos, vagy a hengeres rész felől nézve vannak így? Illetve mit jelentenek a betűk? (tippem: Drive, Source, Gate)
Még két kérdés. Az ellenállások mire szolgálnak? A 10k gondolom az áramot korlátozza, de a 100k-sra nincs tippem.
-
Den
veterán
Lerajzoltam amit írtál, ahogy én értelmeztem. A lábakhoz a betűket találomra írtam, lövésem sincs, hogy a valódi tokon melyik melyik.
Tehát ha jól értem, akkor így a raspiatx kapja a kikapcsolt tápról a standby 5 voltot, és rá van még kötve a táp egyik testkábelére. Mikor megnyomom a bekapcsoló gombot akkor az atxraspi mikrokontrollere az 5 voltot kiadja azon a kimenetén amire eredetileg a raspi lenne kötve. Most viszont ez az 5 volt bemegy a mosfet-be ami összekapcsolja a táp (zöld) bekapcsoló kábelét egy testkábellel, és elindul a táp. Az jutott most hogy így írom eszembe, hogy a bekapcsolt táp is ad-e ki standby 5 voltot, mert az továbbra is kell az atxraspi-nak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED monitor topic
- Battlefield 6 - Indul a második nyílt béta hétvége
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Home server / házi szerver építése
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Asztali PC , i5 7400 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 480GB SSD
- Gamer Intel Core i5 12400 / 16GB DDR4 / GTX 1660 SUPER 6GB / 256GB NVME SSD / 1TB HDD /
- ÚJ DLSS4 Gamer PC 14Gen i5 14400 / 16GB DDR4 / RTX 5060 8GB / 512GB NVME SSD
- 3070 TI, Ryzen 9 5900X, 32GB RAM - Gamer PC
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Zalman M4 Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest