- Vezetékes FEJhallgatók
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Léghűtés topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyber_Bird
senior tag
Esetleg ha a c:\log helyett a c:\Users\usernev\AppData\Local\Temp\log -ba probalnal irni?
Vagy megprobalhatsz a c:\--ben egy log mappat letrehozni, es ott csinalni filet. -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Megane2000 #12248 üzenetére
Jogos, ebben a felallasban nem talalkoztam meg vele, altalaban egyszerubb volt wifin megosztani, en meg lusta vagyok
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Megane2000 #12244 üzenetére
Google : iphone usb tethering linux.
Pl.: https://wiki.archlinux.org/index.php/IPhone_Tethering -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Mr Dini #11950 üzenetére
Openelec alatt tudsz filet kuldeni, illetve egeret/billt hasznalni vele.
A2DP-t nem tud es nem is fog soha*. Mas distro alatt mukodhet, de OE alatt nem.
En egy osregi gagyi bluetooth adaptert hasznaltam, aminek a tipusat sem tudom, de legalabb 4-5 eves.*Belathato idon belul, mivel a fejlesztok nem fognak foglalkozni vele.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
lord.lakli #11920 üzenetére
@Dave567: Igy mar vilagos, en ertettem felre.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
LLKobe #11125 üzenetére
Openelecet pont nincs ertelme pendriverol futtatni, mert bootkor betolti az sd kartyarol, aztan az ramban van, es csak a konfig beallitasokat irja ki sd-re. Mivel ez always on gepnek van tervezve, ez a gyakorlatban nagyon ritka sd kartya hasznalatot jelent.
-CEC hibatlan( avagy, meg anyukam is tudja hasznalni, es hasznalja is lelkesen)
-Erosito: passz, atadom a terepet masnak.@MaCS: Szerintem ez segithet. http://kodi.wiki/view/Updating_or_removing_videos
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
CharlieDrop #10546 üzenetére
Az usbjevel volt gond, az elvileg nem valtozott tul sokat, szoval elvileg igen, gyakorlatilag pedig amint az elso mintadarabok megerkeznek a forumozokhoz, kiderul.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
wassermann #9879 üzenetére
Nekem bluetooth billentyuvel van hasznalva.(igaz mostmar nem a pi hanem a cubox-i, de a pi is azzal volt) Nagyon kenyelmes az egesz, baratnom is szereti igy hasznalni, ugyhogy en is csak ajanlani tudom ezt a megoldast.
-
Cyber_Bird
senior tag
Nekem tobb mint egy eve fut openelec egy raspin anyukamnal. Egyszer egyszer kellett kihuznia a tapot ez ido alatt, es mas gondja nem volt. Tehat medialejatszasra szerintem teljesen alkalmas neki, cec-nek koszonhetoen meg egyszeru is kezelnie, sokkal jobban szereti, mint regen amikor asztali geprol nezte.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
trance89 #9103 üzenetére
En mondjuk napi hasznalatra hasznalom. Szerintem alpha 4-hez kepest eleg stabil, pedig baratnom eleg magas elvarasokat tamaszt a lejtszo rendelkezesreallasaval szemben
Mondjuk teny, hogyha nem tudsz barmikor raszanni 30-40 percet hogy ujrahuzd, akkor nem erdemes ilyen nem vegleges szoftverekkel kiserletezni, mert attol fuggetlenul, hogy most stabil, barmikor elojohet egy bug. -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
wassermann #8671 üzenetére
Igazabol azt mar 1-2 honappal kesobb megirtak hozza, ez "csak" annak a tokeletesitett + rds-el kibovitett verzioja.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
V.Stryker #8314 üzenetére
A film velhetoen DTS hanggal van, es nem passthroughban adod ki a hangot, hanem a pi dekodolja.
Ha igazam van, akkor ennyit tud a pi. Ha passthroughban adod at, vagy nem halozaton nezed a filmet, akkor nem kellene neki akadni. Ebben az esetben probalj regebbi openelecet vagy xbiant.
Sajnos nincs DTS licensz a hardware dekodolashoz benne, pedig a raspberry-s sracok nagyon dolgoznak rajta(es a hardware tudna), hogy egyedileg is lehessen venni licenszet hozza, de...Itt erdemes elolvasni a peticiot es a beszelgetest.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Cyber_Bird #8175 üzenetére
Szoval megerkezett nemreg a kutyu.(izraelbol erkezik es vamot kell ra fizetni, szoval ha valaki a honlapjukrol rendeli, ezt kalkulalja bele)
Feltoltam ra egy openelec nightly image-et amiben XBMC Helix (14.x szeria erosen alpha) talalhato. Erdekes modon meglepoen stabilnak tunik a napi hasznalatban.
A tapasztalatok alapjan, veszett gyors a raspberryhez kepest. FTP-rol nezek filmeket, pillanatok alatt betolti, nem pufferel annyit mint a raspberry. A menu nagyon porgos, es a 1080p DTS-el(dekodolva, nem passthroughval) sem okoz neki problemat halozatrol lejatszva. Eddig megneztem rajta 6-7 sorozatreszt(720p), plusz kb fel oranyi 1080p filmet DTS hanggal. Latszik, hogy ezt azert elsosorban medialejatszasra talaltak ki. Jol is megy vele.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Cyber_Bird #8271 üzenetére
Duplazok egyet:
Arrol nem is beszelve, hogy van 256 mega ramos B modell is, a rev 1 -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
DrojDtroll #8270 üzenetére
B modell a tied, es a linux ami rajta van attol fuggoen irja a ram mennyiseget, hogy hogyan osztottad meg. (egy resze a vga-hoz megy, egy resze a rendszerhez.) tehat esetben 256 Mega ramot kap a vga, es 256-ot a rendszer.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
DrojDtroll #8229 üzenetére
rtorrent + rutorrent frontend lighttpd-vel meghajtva.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Honkydoo #8174 üzenetére
Igen, alapvetoen minden ilyen kutyunel a tamogatottsagon mulik a sikere. A raspberry-nel szerencse volt, mert ugyesen reklamoztak, jol araztak be, es igy konnyen felkapta a blogoszfera, es onnantol ongerjeszto volt a tamogatottsag, es az ismertseg novekedese.
En most ezt rendeltem meg CuBox-i2eX
Elegge elterjedt, es kimondottan az rpi mint mediacenter kivaltasara fogom hasznalni, az rpi-t meg hasznalhatom mas projectekben, amire ki lett talalva
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
V.Stryker #7759 üzenetére
nalam az xbian bugosabb, es kicsit lassabb is mint a legutobbi stable openelec. (persze az xbian mentsegere szoljon, hogy azalatt egy full linux fut, es hogy bevallottan beta
Egyebkent sokaig xbiant hasznaltam, es nem bantam meg, de ha csak xbmc-re kell, akkor jobb az openelec talan. Ha masra is szeretned hasznalni, akkor xbian.(pl munin)
-
Cyber_Bird
senior tag
Fajdalmas angolsagu weboldala miatt nem szivesen probalnam be, valahogy alapbol bizalmatlan vagyok minden olyan termekkel szemben aminek ennyi nyelvtani hiba/eliras van a honlapjan(meg akkor is, ha kinai).
Plane, ha egyertelmu koppintas a nev, hogy meglovagoljak az rpi sikeret. -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Peter789 #7664 üzenetére
nem 24/7-ben uzemelne, motor leallitas utan par perccel szabalyosan leallitja magat(kiveve, ha felul van biralva kezzel).
Egyebkent tenyleg nem idealis hardware erre a celra. Nem is emiatt vettem, csak utana jott az otlet, es ha mar megvolt az alkatreszek tobbsege, es igy az osszeszereles oreme miatt csinalom inkabbfm radio nekem nem kell, ugyse megy benne szinte semmi ertelmes, ha meg nagyon akarok hallgatni, akkor hallgatom az online streamet a telefon mobilnetet megosztva.(ugyis van a ceges elofizuban 7 gb adatforgalom)
-
Cyber_Bird
senior tag
Az e220-hoz nem, nekem passziv hubbal hasznalva egy 1.5A 5.25V-os tappal elvisz
-egy gps vevot,
-az e220-at valamint
-egy pici edimax wifi kartyat
(mindegyiket a HCL listarol valasztottam direkt)En sajat kocsiba tervezek egy hobbi nyomkoveto/auto szorakoztato center projectet vele.
-
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
itanczos #7531 üzenetére
nyilvan nem erre lett kitalalva eredetileg.
Egyebkent milyen distro alatt hasznaltad xbmc-t? Openelecet kiprobalva szerintem kellemes elmenyben lesz reszed. porgosebb gyorsabb mint a tobbi amit probaltam. (csak a legujabb betat keruld el, amiben mar 13.-as xbmc beta van. tobbeknek is bugos volt) -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Root Banane #7375 üzenetére
Openelec pl ilyen rendszer. XBMC-be pluginkent fel lehet ra tenni a transmissiont, ami bar nem tokeletes teljesitmeny, de a fentebb irt kovetelmenyekett tudja.
Mindkettotoknek. Tud Samba megosztast, amit a windows gond nelkul lat, igy azt tudod masolni. Tabletek kozul androidosak kezelni szoktak a sambat, igy szerintem azzal sincs gond.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Root Banane #7373 üzenetére
1. Igen
2. Igen
3. Igen, van hozza tutorial, hogy mivel lehet megoldani
4. Igen, vannak. -
Cyber_Bird
senior tag
Nekem ftp share-en hasznalva (masoknak samban es nfsen is volt ilyen gondja) meg meg akad neha fullhd film, ha dts hangja van. A problema ugy az, hogy szoftverbol tortenik a dts dekodolasa. Nyilvan, ez csak akkor gond, ha dekodolni kell a hangot, ha passthroughban atadod az erositonek, vagy a tv-nek, es az dekodolja, akkor nalad nem lesz ilyen gond.
-
Cyber_Bird
senior tag
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
sanchomuzax #6549 üzenetére
Jo cucc, iosere a pushover ugyanigy mukodik, en azt hasznalom. Szoval, ha valakinek arra kellene, akkor igy keresgeljen.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
vitezfeher #6070 üzenetére
Próbáld ki egy másik táppal.
esetleg először csak a billentyűzetet rádugva. -
Cyber_Bird
senior tag
-
Cyber_Bird
senior tag
Erősítőd nem tud direktben hdmi-t fogadni? mert akkor azzal tovább lehetne küldeni passhtroughn amikor kell a tv-re, aztán legrosszabb esetben menüből váltogatod a dts-t meg a 2.0-ra lekevert hangot filmenkét. vagypedig ha az erősítő le tudja keverni és azt visszaküldeni a tv-nek hdmi-n az mégjobb lenne. Szerintem ez lehet a megoldás.
-
Cyber_Bird
senior tag
Sziaztok!
Van már egy ideje raspberry pi-m de most kezdtem el érdemben is foglakozni vele.
Feltettem rá egy xbiant és elsődleges medialejátszónak használom ftp-n keresztül távoli storageről.
Emellett fut rajta munin-node monitorozom az értékeit illetve rákötöttem egy hőmérő-t is ami szintén muninba grafikonoz.Viszont utánaolvastam pár dolognak és egy egész vicces kis apróságot találtam, mégpedig, hogy lehet fm transmitter ként is használni a kis pi-t
Milyen hasznos lenne kocsiban végigzongorázni a frekiket és kiküldeni hangként, hogy "indexről hallottál már?" vagy hasonló
Vagy a másik project ami nagyon foglalkoztat, hogy CarPC-ként használjam, beépíteném a kocsiba és rákötném a rádióra, raknék hozzá egy usb-s wifit is ami csinál egy hotspotot, ezzel az iphoneről airplay keresztül simán játszhatnék le zenét, illetve a gps is a rádión keresztül szólna innentől.
Hirtelen annyi ötletem lett amit megcsinálhatnék a pi-al csak az időm kevés. De azthiszem pont ilyesmire (is) lett kitalálva a kütyü, hogy lelkes hobbiisták jobbnál jobb dolgokat csináljanak belőle
Másnak van esetleg hasonló ötlete, esetleg csinált már valaki autóba épített media központot, vagy wardriving eszközt esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lian Li ITX Gamer PC - AMD R5 5600, RX 6700 XT, 16GB, 1TB, Win11 Pro - ELADÓ!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest