-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
virtualdog
csendes tag
válasz
trance89 #10502 üzenetére
Hali! Én is hasonló felhasználásra keresek megoldást. A Raspberry Pi 2-ről mi a véleményetek? (B+) Ez már elég erős lehet, és olcsóbb, mint a WeTek vagy a többi megoldás.
Nekem a netem sebessége (eleve WiFi-s) és a kevés nagyméretű fájlmozgatási igényem miatt nem húsbavágó az USB2.0 és az eSATA hiány, tényleg csak az a kérdés, hogy bírja-e egyszerre a torrentet és a HD videó lejátszást. Lehet, hogy enélkül is belevágok és megírom majd a tapasztalataimat, de ha valaki próbálta már, érdekel.
-
válasz
trance89 #9920 üzenetére
Az a gond, hogy Yatse-val is csak tallózható, de nem katalogizált.
De a lényeg, hogy megoldódott a probléma: az lett a megoldás, hogy nem UPNP-n, hanem SMB-n csatlakoztam, a becsült 10 nap helyett így a bitkolbász sebessége alapján pár óra alatt meglesz az indexelés, és máris lejátszhatóak a már elkészült részek, ráadásul albumképpel!
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Boldog karácsonyt: MaCS
-
válasz
trance89 #9917 üzenetére
Nem az a baj, hogy lassan fut végig a médiatár indexelése, hanem az, hogy miután végigfutott, nem engedi lejátszani a felvett dalokat.
A médiatárra pedig azért van szükségem, mert a mobiltelefonos "távirányítók" a médiatárból engednek válogatni -- márpedig éppen ezért vettem, hogy tévé nélkül, telefonról irányítható zenéje legyen a családnak, ami elvben simán megy neki.
Egyébként fel nem foghatom, hogy hol a hiba, vélhetően én csinálok valamit rosszul, mert kismillió helyen olvasom, hogy az enyémnél jóval nagyobb zenetárak is kiválóan működnek.
Mindegy, most nézhetek másik karácsonyi ajándékot, mert ezt a jelek szerint elbuktam, nem lesz működő zenejátszó a fa alá.
MaCS
-
-
zzola
titán
válasz
trance89 #9734 üzenetére
Nem akarok DVD-t nézni, viszont ezt írja : "MPEG-2, VC-1 decode, H.264 encode, CEC support", ez van a kodek csomagban. A TV-n van USB port, de gőzöm sincsen, hogy hány ampert ad ki...
Akkor ezeket rendelem:
Raspberry PI Model B+
1 db. ház
1 db. tápegység
1 db. távirányító
1 db. hűtőborda készlet -
zzola
titán
válasz
trance89 #9732 üzenetére
Köszi, ez meggyőzött! Akkor veszek egy Pi-t inkább! A UK verziót válasszam (B+), vagy a simát (B)? Ha OpenELEC-et javasolsz, akkor nem is kel a gyári Pi szoftver SD-vel, tehát akkor azt sem kell megvennem!
Ha hálózatról játszanák le, akkor elég a 2A-es táp, vagy javasolt a 3A-es?OpenELEC-hez kell a MPEG2 és VC-1 média licensz?
-
Kroni1
veterán
válasz
trance89 #9660 üzenetére
Igen, tényleg drága és vszleg nem is fog ezen az áron befutni nagyon, de ezzel együtt érthető, hogy szeretne némi profitot, ha már ennyit hozzátett ehhez az opensource dologhoz. De az én véleményem is az, hogy ha olcsobban adná többen támogatnák azzal h tőle vesznek. Amig viszont egy 4 magos CuBox-i4 60$-al olcsóbb mint ez a 2magos Vero addig nem hiszem hogy sokan vennék meg.
-
lolka1980
aktív tag
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
trance89 #9103 üzenetére
En mondjuk napi hasznalatra hasznalom. Szerintem alpha 4-hez kepest eleg stabil, pedig baratnom eleg magas elvarasokat tamaszt a lejtszo rendelkezesreallasaval szemben
Mondjuk teny, hogyha nem tudsz barmikor raszanni 30-40 percet hogy ujrahuzd, akkor nem erdemes ilyen nem vegleges szoftverekkel kiserletezni, mert attol fuggetlenul, hogy most stabil, barmikor elojohet egy bug. -
Rambovits
senior tag
válasz
trance89 #8976 üzenetére
Jogos, ezt nem néztem.
Erre is van egy B tervem, vennék egy PI-t, és arra raknék egy Linux distrot.
IDS-t / IDPS-t szeretnék csinálni, jó lett volna, ha speckó MikroTik-es cuccal, viszont nem látom értelmét arra kiadni a pénzt, ha kaphatok érte egy olyan eszközt is, amit később tudok használni (és szeretnék is használni).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Fujifilm X
- Nintendo Switch 2
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung LCD és LED TV-k
- Iqos cigaretta
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- HP Omen i7-8700K, GTX 1050Ti 4Gb, WiFi, Bluetooth
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Garis Komplett PC eladó!/4060Ti/5600G/16GB/500GB/ Ertekelesre var
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Crucial 240GB SSD eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest