- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Fujifilm X
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hyperion
senior tag
válasz
sanchomuzax #9119 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy a touch screen-el gyűlt meg a baja.(Device 8)
szvsz valamiért leszakadt...
Az működik?Elég friss dolog a FIQ megszakítás kezelés a raspinál, szóval lehet hogy nem tökéletes még.
De ha ritkán jön elő a hiba, szerintem ne foglalkozz vele... -
sztanozs
veterán
válasz
sanchomuzax #9119 üzenetére
FIQ reported NYET. Szerintem az oroszok próbáltak betörni a rendszeredbe, de nem sikerült...
-
moli.hu
őstag
válasz
sanchomuzax #9006 üzenetére
azt tudod, hogy az rpi-monitor rrd-adatbazisokat hasznal, es ezeket a problemakat vegtelenul egyszeruen, csupan az rrd adatbazis atdefinialasaval megoldhattad volna 23 masodperc alatt? mind a hibas ertek rogziteset, mind a regi ertek rogziteset.
-
hódmaci
senior tag
válasz
sanchomuzax #8961 üzenetére
Ne azt nézzük már hogyan ne hanem azt hogy hogyan igen.
Optimizmustvamos:
Már efelé irányolok én is.Keresgélek kapcsolási rajz után
-
wassermann
Topikgazda
válasz
sanchomuzax #8961 üzenetére
Ez tényleg igaz, Jobb lenne, vmi olyan jószág ami felforrasztott fix cuccból tölti be a programját!
-
tvamos
nagyúr
válasz
sanchomuzax #8941 üzenetére
-
stopperos
senior tag
válasz
sanchomuzax #8939 üzenetére
Igen, de két külön adat lábat kell használni. Nem fűzhetőek fel, mint a one wire dolgok.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
sanchomuzax #7941 üzenetére
Köszi
-
válasz
sanchomuzax #7897 üzenetére
nem tudom. Elvileg van minden féle streem cucc hozzá. Valóban?
-
stopperos
senior tag
válasz
sanchomuzax #7881 üzenetére
+3.3 V és a jel vezeték között kell az ellenállás.
-
stopperos
senior tag
válasz
sanchomuzax #7879 üzenetére
Mekkora ellenállást használsz felhúzásra?
-
stopperos
senior tag
válasz
sanchomuzax #7868 üzenetére
Ez egy érdekes kérdés. Mekkora a vezeték hosszúsága? Mekkora ellenállást használsz, ugye nem valahol 5 kOhm környékén?
Mivel a digitális jelen nem változtat, valószínűleg azt befolyásolja a bekötés helye, hogy mennyire esik le a tápnak a feszültsége és ez befolyásolja az AD konverziót a szenzorban.
-
stanazol
csendes tag
válasz
sanchomuzax #7867 üzenetére
Openelec - ben az fstab read only, így nekem az autostart.sh - ban van a parancs.
-
stopperos
senior tag
válasz
sanchomuzax #7861 üzenetére
Igazából az ötlet miatt mellékeltem, hogy egy while ciklusba raktam, nem gonfoltam volna hogy használni is fogod
Lehet másmilyen a kimenet nálad, nekem 2302 -es szenzorom van, arra ellenőriztem, hogy az utolsó visszaadott sor Data-e, mert akkor az hiba lenne.
Jó mérést. -
moli.hu
őstag
válasz
sanchomuzax #7857 üzenetére
csak annyit kell megoldanod, hogy a 0 visszateresi erteket nem logolod le, igy a 0 helyett null lesz az adatbazisban, amitol mar egybol nem fesus lesz a diagram.
"Gyakran nem ad vissza értéket."
pont az a baj forrasa, hogy, de igen, visszaad: 0-at. szarul van megirva, errort kene visszaadnia. -
stopperos
senior tag
válasz
sanchomuzax #7857 üzenetére
Én egy Bash scriptbe foglaltam munin-hoz. Egy while cikluson belül hívom meg, és ha rossz a kimenet (nem ad vissza hőmérséklet sort), akkor pár másodperc után újra fut a lekérés. Általában 3 lekérésből 2 szokott sikerülni.
Ellenállás probléma lehet vagy az rpi cpuja le van terhelve, és nem jön ki az időzítés. -
moli.hu
őstag
válasz
sanchomuzax #6572 üzenetére
-az, hogy a mehet gombra nem csinal semmit, nem koncepciobeli hiba (azert leteszteltem most, nekem csinal)
-az mar reg nem 60 perc, csak akkor meg illedelmes voltam, hatha felnyitom a ph-sok szemet. hat nem. es gondolom nalad is van valami kesleltetes, es az nem masodpercenkenti.
-manualis, de ehhez nem kell jelszo, amit ellophatsz.
-ha beallitod kovetesre, akkor mit csinalsz az emailekkel? egybol megy a spambe? feleslegesen terheli a ph-t.
tovabbiakat inkabb itt -
moli.hu
őstag
válasz
sanchomuzax #6569 üzenetére
en rss-t keszitek a hozzaszolasokbol nehany eve, utana azt mar barmivel fel lehet dolgozni, mert szabvanyos. kar, hogy a ph stabja nem teszi ezt meg egy 5 soros scripttel mikor a hozzaszolas erkezik hozzajuk, hanem nekem kell scrapeelni a webszervert percenkent......
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
sanchomuzax #6549 üzenetére
Jo cucc, iosere a pushover ugyanigy mukodik, en azt hasznalom. Szoval, ha valakinek arra kellene, akkor igy keresgeljen.
-
balaaa88
aktív tag
válasz
sanchomuzax #6551 üzenetére
Meg van egy RasPi Check nevezetű alkalmazás is. Én azt használom. Egész jó.
-
vkp
aktív tag
válasz
Én google cloude message-t használok, valaki becsönget, akkor a regisztrált telefonokra jön üzenet, hogy csengettek, meg feldobja popup-ba a kameraképet. (Meg rögzít 3 képet, amit naplóz, ez visszakereshető, meg lejátszik beállított zenét)
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Hú ez tök jó, hogy ilyet is lehet a Pi-vel csinálni! Nagyon komoly ipari rendszereknél van vmi ilyesmi, amikor egy intelligens eszköz csak "szívdobbanás" jelet küld időnként a felügyeleti rendszernek, hogy épp nem végez semmit, de minden rendben van vele...
-
vitezfeher
tag
válasz
sanchomuzax #6521 üzenetére
Nem, a ES file explorer és MX player. A probléma egyébként közben megoldódott. Kicsit átírtam az smb.conf-ot és működik windowson, androidon egyaránt. Mint az alábbiakban az látható, elsősorban nem a biztonságra törekedtem, aki filmet akar lopni tőlem, kedves egészségére.
Még egyszer boldog Új Évet mindenkinek! Irány pezsgőzni![global]
workgroup = WORKGROUP
#usershare allow guests = yes
security=share
#security=user
follow symlinks = yes
wide links = no
unix extensions = no
lock directory = /var/cache/samba
[pi]
browsable = yes
read only = no
#guest ok = yes
valid users = pi
path = /home/pi
#force user = pi (no longer needed)
[devices]
browsable = yes
read only = no
guest ok = yes
#valid users = pi
path = /media
force user = root -
Jim-Y
veterán
válasz
sanchomuzax #6512 üzenetére
nem lehet,hogy az rpi-n nincs fent a mount.cifs?
"The nfs, nfs4, cifs, smbfs, and ncpfs filesystems have a separate mount program. In order to make it possible to treat all types in a uniform way, mount will execute the program /sbin/mount.TYPE (if that exists) when called with type TYPE."
-
csimpas
tag
válasz
sanchomuzax #6399 üzenetére
nekem az egyik masina nem lesz netre kötve, ezért kell, csak még mindig nem tudom mit hova kell forrasztani
-
vargalex
félisten
válasz
sanchomuzax #6399 üzenetére
Szia!
Mondjuk akkor, ha nincs net.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
sanchomuzax #6337 üzenetére
Kössssz gondoltam erre is, de ez is pont megoldható jobb antennával. Most szétkaptam a dolgokat és a korábbi felállás szerint, konyhai szerver-notebook visszakapta a második DVB-T vevőjét is, mert ott jó a vétel. Így a TV helyett most a számítógépeken lehet csak TV-t nézni, ez a régi TV rövid időre még visszafokozva médialejátszónak és Youtube-kliensnek : )
-
vargalex
félisten
válasz
sanchomuzax #6311 üzenetére
Szia!
Bocs, ezt elnéztem. Valóban configure kellene neked.
-
moli.hu
őstag
válasz
sanchomuzax #6301 üzenetére
te most komolyan kitakartad a privat halozati ipcimed?
-
vargalex
félisten
válasz
sanchomuzax #6300 üzenetére
Szia!
ls -la
paranccsal nézd, mert az összes.-al kezdődő file hidden.
-
azbest
félisten
válasz
sanchomuzax #6298 üzenetére
"Erre kerestem step-by-step útmutatót, de nem leltem."
Ott van a tar.gz fájlban egy INSTALL nevű fájl. Azt olvasd el.
./configure
make
make install
ha nincs komplikáció -
azbest
félisten
válasz
sanchomuzax #6296 üzenetére
Jó nyomon jársz, de olvasd el az install fájlt. configure is kell és több lépést is ír. Ha valamit hiányol, akkor keres rá, hogy melyik csomagot kell feltelepíteni hozzá pluszban. Például ez a valac is valami plusz csomag, amit apt-get installal előtte fel kéne tenni ezek szerint.
-
Honkydoo
őstag
válasz
sanchomuzax #6294 üzenetére
[link]
A "You can also compiling Conky from source code" résztől. -
azbest
félisten
válasz
sanchomuzax #6292 üzenetére
nem túl meglepő, hogy az i386-os, tehát pormál pécés csomag nem megy fel az armv6 eszköz rendszerére
A forrást töltsd le és fordítsd le a pi-n, majd azt telepítsd
-
azbest
félisten
válasz
sanchomuzax #6289 üzenetére
A netszolgáltatótól kapott routeren is cups van, nem tudom ez mennyire tipikus az ilyen eszközöknél
-
cellpeti
nagyúr
válasz
sanchomuzax #6286 üzenetére
a helyzet, hogy én most ebből semmit nem értettem. életembe nem volt ilyen gépem, fogalmam sincs hogyan kell összerakni, illetve milyen uton módon telepíthető rá bármi is. Illetve nem tudok angolul
-
elmouse
aktív tag
válasz
sanchomuzax #6247 üzenetére
alma?!
-
lord.lakli
őstag
válasz
sanchomuzax #6225 üzenetére
Én a win32diskimager-t használom windows alatt. Lementi mind a kettő partíciót és egy az egyben vissza is tudja írni. Erre gondoltál?
-
800.henrik
senior tag
válasz
sanchomuzax #6114 üzenetére
Ok, win xp-t lehet rá telepíteni? Netezős gép lesz, de még nem vettem meg.
-
azbest
félisten
válasz
sanchomuzax #6080 üzenetére
Tegnap én is megjártam vele. raspi-update közben megállt a /boot -ba másoláskor és közben a mmcqd/0 pörgött. Hamar kiderült, hogy meghalt alatta az sd kártya. Úgy értem, hogy újrahúztam az egészet mentésből és pár módosítás után i/o hibával kezdtek elszálni a programok, sőt el sem indultak már mert sérültek. Utána vettem észre, hogy a régi lestrapáltabb kártyát használtam és nem az újat
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
sanchomuzax #5839 üzenetére
(#5838) batabe
Köszönöm, viszont ftp tárhelyet akarok róla futtatni, nem lesz kevés ahhoz az SD kártya?
-
wassermann
Topikgazda
válasz
sanchomuzax #5814 üzenetére
Hú de jó! Mennyit vacakoltam még a legelején a config.txt szerkesztgetésével, amig kisakkoztam a legjobb stabil tuning beállításaim (1000/500/500 : )
-
Proci85
senior tag
válasz
sanchomuzax #5811 üzenetére
2x10W, +2 még itt van lent a műhelyben. (+ 100W-osat is beszereztem, de idén már nem igen kerül fel).
Egy esetleges tolvajok által generált "áramszünet" idejére segédtápnak gondoltam a biztech rendszer alá (riasztó, kamera rögzítő). Meg néha tényleg áramszünet van és ez nem tesz jót a DVR-ben lévő vinyónak.
A DVR 2.5"-os vinyóval 12V-on 400mA-t eszik, tehát 5W körül. Kamerákkal együtt nincs 10W összesen.
A riasztó is kb 5-10W-ot fogyaszthat max. az érzékelőkkel együtt.
Zselés akkuk helyben + autós ólom akku van bekötve kicsit távolabb.vzoltan: ez nagyon komoly! Köszönöm!
-
UsagiYojimbo
tag
válasz
sanchomuzax #5803 üzenetére
Ez nem webes, hanem androidos... Azon felül pont I2C nincs benne. (Fel van sorolva az I2C is, mint támogatott, de máshol nem említi, csak a felsorolásban...)
-
UsagiYojimbo
tag
válasz
sanchomuzax #5799 üzenetére
Mire gondoltál webes alkalmazások alatt?
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
sanchomuzax #5784 üzenetére
Közben kiszereltem a PC-ből, és sikerült enélkül elindítani az alaplapot.
A PC felöli oldalon megvan a lábkiosztás: http://notepad.cc/share/iV7BrGGuE8
Az AVD9 VFD panel felől nem teljesen ugyanaz a bekötés (a hozzá vezető kábelen van pár kábelcsere).
Van két másik kép is a panelről: front, rear
Jó lenne használni a Pi-hez, mivel multimédiás vezérlőgombok és egy vákuum fluornesz kijelző van benne 8 karakterrel, és egy halom is ikonnal.
Van valakinek tapasztalata ilyennel vagy hasonlóval?
-
UsagiYojimbo
tag
válasz
sanchomuzax #5586 üzenetére
Ez se rossz: Internet of Things Printer egy Pi-vel...
-
McSzaby
őstag
válasz
sanchomuzax #5586 üzenetére
Respect!!
(#5587) xAttilax:
Ezen én is gondolkoztam erősen.
Még nem döntöttem el, hogy pénz kidobás-e
Raspbmc-re végképp nem tudom..
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
sanchomuzax #5311 üzenetére
Ez a helyes link szerintem: https://secure.logmein.com/labs/logmein-hamachi_2.1.0.86-1_armel.deb
-
válasz
sanchomuzax #5267 üzenetére
A másik irányból (Hongkong) nagyon sokat rendelek, és igen, minden átmegy a vámon, csak mindig "bontják fel" így nem kell vámot fizetni.
-
dabadab
titán
válasz
sanchomuzax #5229 üzenetére
Az attól függ, hogy mit akarsz
Az autoremove leszedi azokat a csomagokat, amik már nem kellenek, mert csak azért kerültek fel a rendszerre, mert valamelyik - már eltávolított - csomag azoktól fügött.
Az autoclean meg a cache-t tartja rendben, hogy eltávolítja onnan azokat a letöltött .deb-eket, amik már nincsenek meg a repositoryban, de ennek csak akkor van értelme, ha több gép közösen használ egy cache-t, egyébként csak sima clean kell neked, az teljesen kipucolja a cache-t.
-
Proci85
senior tag
válasz
sanchomuzax #5229 üzenetére
autoclean a letöltött .deb csomag fájlokat törli, amikből feltelepültek. Mivel már feltelepültek a .deb feleslegesen foglalja a helyet -> autoclean paranccsal törölheted.
az autoremove helyett jobb a --purge autoremove pedig a feltelepült, de függőségek nélkül maradt csomagokat törli.
Pl. egy program telepítéséhez kellett x csomag is. A programot később uninstalláltad, de a miatta feltelepült x csomag fent maradt. Nem kell már semmihez. Az autoremove ezeket nézi át és törli le.Ergó, mindkettőnek van haszna.
-
vzoltan
aktív tag
válasz
sanchomuzax #5218 üzenetére
En nem ertek hozza csak hasznalom
-
vzoltan
aktív tag
válasz
sanchomuzax #5212 üzenetére
Vedd ki a diszdobozbol
-
vargalex
félisten
válasz
sanchomuzax #5209 üzenetére
Szia!
Nincs futtatási jog a scripten.
chmod +x index.cgi
-
dabadab
titán
válasz
sanchomuzax #5207 üzenetére
Akkor a ket sorbol csak a masodikat ird bele
-
vargalex
félisten
válasz
sanchomuzax #5188 üzenetére
Szia!
A mod_cgi modult is töltsd be, és assign-olhatod is kiterjesztéshez (persze, nálad nem sh a kiterjesztése, de ha a script-ben definiálva van a futtató shell, akkor nem lesz gond):
server.modules += ( "mod_cgi" )
cgi.assign = ( ".sh" => "/bin/sh" ) -
ivjoe
tag
válasz
sanchomuzax #5202 üzenetére
sudo apt-get install cpufrequtils
-
vzoltan
aktív tag
válasz
sanchomuzax #5200 üzenetére
pi@raspbmc:~$ cat /boot/config.txt
force_turbo=0
arm_freq=950
core_freq=450
isp_freq=450
sdram_freq=450
over_voltage=6
disable_overscan=1
decode_MPG2=xxxxxx
decode_WVC1=xxxxxx
gpu_mem=256
start_file=start_x.elf
fixup_file=fixup_x.datpi@raspbmc:~$ temp
Governor: ondemand
Min Freq: 700Mhz
Max Freq: 950Mhz10:57:56: 700Mhz, 38.47C
10:57:58: 700Mhz, 37.93C
10:58:00: 700Mhz, 37.93C
10:58:02: 700Mhz, 37.93C -
vzoltan
aktív tag
válasz
sanchomuzax #5198 üzenetére
na de folyamatosan miert jo felhuzni? most pl eppen otthon van egyedul
nem hasznalom, seedelget, oda minek tobb mint 700? most leptem ra es 38fokos.
mikor hasznalom akkor automatikusan felugrik 950re (de meg ugy is 50 a max)
-
vzoltan
aktív tag
válasz
sanchomuzax #5196 üzenetére
22-23
nincs dobozban, hulyesegnek tartom, szekreny mogott log hdmi kabelen
hutoborda van -
vzoltan
aktív tag
válasz
sanchomuzax #5179 üzenetére
nekem stabilan 50 alatt van ha xbmcn filmet nezek, ekkor 950 Mhzen uzemel
ha pedig nem nezek filmet de az xbmc fut, mogotte pedig torrent seedel akkor 40 a max, ekkor 700Mhzen uzemel -
azbest
félisten
válasz
sanchomuzax #5186 üzenetére
cgi-bin mappába tedd, ha jól láttam, akkor alapértelmezésként a /var/www/cgi-bin lesz az. gondolom bekapcsoltad, hogy cgi futtatás engedélyezett legyen
-
balco
aktív tag
válasz
sanchomuzax #5179 üzenetére
Jó hogy írtad, nekem most 66-67 fokig is felmegy dobozban csak zenelejátszással.
Kell a borda, láttatok valami olcsót neki mostanában? (akár itthon, akár bárhonnan) -
wassermann
Topikgazda
válasz
sanchomuzax #5177 üzenetére
Igen, igen! Oktatási szempontból ezt az egész Rpi-dolgot baromi jó ötletnek tartom. Egy 32db Rpi-ből álló rendszernek pedig bizony már "van agya"!
-
GyéBen
tag
válasz
sanchomuzax #5082 üzenetére
Próbáld ki ezt:
sudo dphys-swapfile swapoff
sudo dpkg --purge dphys-swapfile
sudo rm -rf /var/swap -
azbest
félisten
válasz
sanchomuzax #5076 üzenetére
azt hiszem virtuális felbontás lehet, pl linuxra ezt láttam [link]
-
Proci85
senior tag
válasz
Linuxon a xrandr-t nézd meg. Azzal szoktak képernyőt több monitor stb témát piszkálni.
Talán ezt segít
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Nem vagyok benne biztos, mert a Win95-ös időkben volt, de talán "extended desktop"
-
wassermann
Topikgazda
válasz
sanchomuzax #5068 üzenetére
Jó ötlet, réges rég én is dolgoztam így egy Windows-os gépen. Szerintem tisztán szoftver kérdése, mert a hardver biztos bírja.
-
Drótszamár
őstag
válasz
sanchomuzax #5050 üzenetére
Észak felé bemelyik újabb webcam tud ennyit. Ja és tudhatna hosszú záridőt, hogy éjszaka is legyen képe.
Annyival persze jobb mint az usb-s kamerák, hogy működik
Ez is valami
-
azbest
félisten
válasz
sanchomuzax #5048 üzenetére
Kíváncsi leszek rá, hogy nekem sikerült -e tényleg. Már írják az oldalon, hogy ahol túlrendelés volt ott majd refundolnak
ja de hogy on is legyek: sajna 20adika után jön csak a kamera modulom a pi-hez, legalábbis ezt mondták. Gondolom kézzel dolgozzák fel a rendelést itt, így munkaidő után már nem ment át a nagykerhez. Viszont érdekes hogy a farnelnél megint készleten írják (700+), na majd kiderül.
-
GyéBen
tag
válasz
sanchomuzax #5033 üzenetére
Elméletileg meg lehet toldani, ha van az embernek megfelelő kábele, viszont JamesH szerint úgyis max. 30cm-et lehet elérni.
-
tamas1985
tag
válasz
sanchomuzax #5033 üzenetére
Laikusként nekem is ez jutott eszembe vagy lehet ezt valahogy toldni?
-
Honkydoo
őstag
válasz
sanchomuzax #5035 üzenetére
Rendben, akkor csak VIDEO RCA porttal is megelégszem.
-
Proci85
senior tag
válasz
sanchomuzax #5028 üzenetére
Ez mit frissít? A sima linux kernelt amit az apt-gettel is simán frissíthetek vagy az Rpi-ben van egy alacsonyabb szintű rendszer, nevezzük "BIOS"-nak amit ezzel frissíteni lehet?
-
GyéBen
tag
válasz
sanchomuzax #5009 üzenetére
Hiába részletes, ha egyszer semmit sem ér...
Pl.: a Bodhi-t meg a RaspBMC-t ki sem próbálták, de a normális driverekkel nem rendelkező Androidot bezzeg igen. Risc OS-nál belekeverték (de minek?) a closed-source, fizetős 6-os verziót, mikor a Pi-re csak az ingyenes 5.19 érhető el. A gyerekekről szóló rész nem a programozásról, meg az oktató szoftverekről szólt, nem is Minecraft: Pi editionből tettek be képet... soroljam még?
-
azbest
félisten
válasz
sanchomuzax #5006 üzenetére
A hivatalos, linkelt oldalon ki van emelve hogy a normál Raspbian “wheezy” (ez a hard-fp) az ajánlott.
-
szepi70
csendes tag
válasz
sanchomuzax #4988 üzenetére
haaat kihivas
egyebkent az rpivel csak egy csatornaba probalom terelni az 'input' streameket : tobb hdd , mindigtv, upc , stb+ igen, a fizetosek is elerhetok
-
válasz
sanchomuzax #4988 üzenetére
olcsóbb, mint egy settopbox, de egyébként lehet kapni már usb-s conax olvasót is.
-
dash17291
tag
válasz
sanchomuzax #4944 üzenetére
OK., inkább csinálok fotót. De csak holnap.
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
sanchomuzax #4937 üzenetére
Úgy néz ki, sikerült kikapcsolnom (remélem, restart után sem kapcsol vissza a lentiekkel):
-
Proci85
senior tag
válasz
sanchomuzax #4935 üzenetére
Akkor lődd le a swapot, felesleges. Évekig 256MB-s webszerverrel nyomtam a lapjaimat, apache, php, mysql trióval. Nem volt sosem gond.
-
Proci85
senior tag
válasz
sanchomuzax #4933 üzenetére
Lehetőségek: swap off (ha van szabad ram, átnyomja a tartalmát oda)
swap on (üresen létrejön és talán egy darabig nem nyúl hozzá)Ilyen kis eszközre érdemes pehelysúlyú cuccokat használni, így MySQL helyett SQLite -t. Mp3 lejátszókon is használják
-
Honkydoo
őstag
válasz
sanchomuzax #4929 üzenetére
A top szerint a mysql használja a legtöbb memóriát. Minden processnél ott van százalékosan, hogy mennyi memóriát eszik.
-
Honkydoo
őstag
válasz
sanchomuzax #4928 üzenetére
Lehet ez fapados megoldás, de írj egy scriptet, ami az összes /dev/tty-re meghívja a te scriptedet.
Valamelyikre csak elindul.
Lehet van más módja is az ellenőrzésnek, de nekem ez jutott eszembe így hirtelen. -
peter9228
aktív tag
válasz
sanchomuzax #4918 üzenetére
Az időzónát nem állítottam át, szóval UTC-ben van. De helyesen jár, nem gyorsabb mint kéne.
-
azbest
félisten
válasz
sanchomuzax #4893 üzenetére
Jó drága... ennyiért komplett tabletet kapni hasonló kijelzővel.
Nemrég olvastam hogy edisplayport-os az ipad retina kijelzője, kár hogy a raspi nem tudná kihajtani valószínűleg [link], bár azt sem tudom, hogy hdmi->dp átalakítón át meghajtható lenne-e
-
Hyperion
senior tag
válasz
sanchomuzax #4895 üzenetére
-
Hyperion
senior tag
válasz
sanchomuzax #4893 üzenetére
140$!!!!??? Jesszus.. Nem lenne olcsóbb egy használt monitor? Touch-ot meg felhasználod máshová..
-
válasz
sanchomuzax #4862 üzenetére
mert ezt a hibát kapom:
-
ivjoe
tag
válasz
sanchomuzax #4879 üzenetére
Jut eszembe, itt a saját RPi projektem: [link]
Én pont ezt csináltam:
idő, dátum
belső hőmérséklet, cpu terheltség, SoC hőmérséklet
aktuális időjárás
holnapi előrejelzésFelülről lefelé a szekrény oldalán pedig:
hőmérő szenzor
van-e net statusled
megy-e a transmision statusled
infra vevő a távirányítóhozraspbian-on megy xbmc, smaba, transmission
-
Hyperion
senior tag
válasz
sanchomuzax #4886 üzenetére
Hmmm érdekes gondolatok... Hétvégén, ha lesz időm elmatekozok vele.
Köszi! -
Hyperion
senior tag
válasz
sanchomuzax #4879 üzenetére
Simán megéri! Viszont ne 16x2-est vegyél. Én is azzal kezdtem, és hamar kinőttem
Drágább a 20x4, de megéri.
-
Hyperion
senior tag
válasz
sanchomuzax #4880 üzenetére
NM
-
Hyperion
senior tag
válasz
sanchomuzax #4874 üzenetére
-
ivjoe
tag
válasz
sanchomuzax #4850 üzenetére
Grafikonokat nem csináltam, de monit-tal monitorozok pár dolgot a Pi-n:
Alap system infok: load, cpu, memory, (swap)
Futnak-e bizonyos service-ek: ssh, smb, transmission, stb.
Filesystem: rootfs, usb drive
Elér-e bizonyos gépeket/siteokat, pl. vanenet.hu
stb. -
Hyperion
senior tag
válasz
sanchomuzax #4850 üzenetére
Nem ismerem, de ha túl bonyis szerintem ne szenvedj vele. Munin első blikkre profibbnak tűnik, és pofon egyszerű a telepítése. Több szerveremen is ez fut, gond nélkül. Igaz raspi gyengébb, de egy próbát megérne..
-
wassermann
Topikgazda
válasz
sanchomuzax #4838 üzenetére
-
Proci85
senior tag
válasz
sanchomuzax #4838 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Ryzen 7 9800x3d RTX 4070 ti
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest