- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Videós, mozgóképes topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blaise
veterán
válasz
djherby #19431 üzenetére
+asysoft
Igen, konkrétan vállalhatatlan az az oldal, cikkszám alapján kellett keresni
2525225 RASPBERRY-PI - RASPBERRYPI-MODB-1GB - RASPBERRY PI 3 MODEL B
2519567 RASPBERRY-PI - RASPBERRY-PI3-CASE - ENCLOSURE, RASPBERRY PI 3, WHITE / RED
2520785 STONTRONICS - T5875DV - PSU, RASPBERRY PI, 5V, 2.5A, MULTI PLUGEzt a pakkot rendeltem a megjelenés napján (feb 29) aztán telefonon szóltak hogy március második hetében jön majd meg, ~18.600 Ft volt a teljes csomag, Bp-n ingyen házhoz hozták.
Figyelem! A weboldalukon nettó árak vannak, szóval 1,27-el kell majd szorozni hogy megkapjátok a végösszeget.
-
Blaise
veterán
Megjött tegnap az FDH-tól az rPI 3 + gyári táp + ház kombó, a hosszú hétvégén nekiugrok tesztelni
-
Blaise
veterán
Én a Transcendre esküszöm memória kártya oldalról.
-
Blaise
veterán
válasz
cinemazealot #17545 üzenetére
Őszintén szólva nem tudom milyen telefonjaid voltak illetve van most, de inkább nem mondok semmit...
-
Blaise
veterán
válasz
Tangerine #17498 üzenetére
Akkor ezt passzolom...
Én még nem találkoztam akadással, mindent vitt szépen, kipróbáltam a PH-s Médialejátszók tesztmódszere demóanyagokat is, a híres killa_sample is akadás nélkül ment.
-
Blaise
veterán
pl ssh-n keresztül.
-
Blaise
veterán
Passz, én nem tudom milyen KIT-ek vannak, általában nem a legjobb dolgokat pakolják egybe a kereskedők, én mindent külön vettem. A lényeg, hogy legyen benne egy normális és gyors sd kártya.
Letöltöd a pi2-höz készült openELEC 6.0 stabil verziót.
Kiírod az SD kártyára az image fájlt.
Ha ez megvolt, elindítod, beállítod, majd távolról felmásolod az update mappába a testbuild tar fájlt, majd újraindítod és szépen feltelepíti. -
Blaise
veterán
Igen, használom, szépen müködik, egy Synology NAS-ról játszik le filmet kábelen.
Gyári openELEC rendszerre kell felrakni a tesztverziót, ez fogja csak vinni a 3D BD ISO-t:
[link]Kb 20 ezerből kihozható a teljes KIT, annyiért a legjobb választás, persze valakinek hiányozhat, hogy nem tudja a DTS HD Master Audio és Dolby True HD átengedést, vagy mondjuk nincs HEVC támogatás.
-
Blaise
veterán
válasz
Gabesz87 #16710 üzenetére
Szerintem nem éri meg Kínából rendelni, lehet, hogy minimálisan olcsóbb, de heteket várhatsz rá, és ha nincs szerencséd, akkor megfogják a vámon és fizetheted az áfát is.
Egyszerűbb besétálni egy itthoni üzletben, vagy akár másnap kihozzák házhoz bárhova.
Én a "gyári" 2A tápot használom, nincs vele gond.
-
Blaise
veterán
Ilyen WiFi adapter szerintetek jó lehet a pi2 és pi zero-hoz is?
-
Blaise
veterán
Én a "gyári" tápegységet használom, eddig nem volt vele gond:
-
Blaise
veterán
Felraktam az openELEC-et rpi2-re, egyelőre nagyon tetszik, visz szépen minden a Synology NAS-ról. Pár kérdés:
1, Hogyan tudom megoldani, hogy a TV Sorozatoknak is legyen a főképernyőn menüje?
2, Ahhoz, hogy a 24p lejátszást használjam elég csak a TV-n (Sony) beállítani, vagy az openELEC-en belül is kell valamit?
-
Blaise
veterán
Szerintetek melyik lenne a jobb médiacenter pi2-re? openELEC vagy OSMC?
-
Blaise
veterán
-
Blaise
veterán
OpenELEC Jarvis build-et hogy tudok feltelepiteni, ha nincs belőle IMG fájl?
-
Blaise
veterán
válasz
Blaise #10849 üzenetére
Megjött a ház amiről a korábbi hsz-ben írtam, 4 nap alatt ideért UK-ból.
Pont olyan mint a képen, tökéletesen passzol bele a Pi 2, egyszerü belepattintós, de csavarozni is lehet. Ha valaki ráér, akkor kínából kicsit olcsóbban meg tudja rendelni, de szerintem az a pár száz ft nem tétel, inkább érjen ide hamar.
Most pedig megpróbálok újra életet lehelni a Pi-be
-
Blaise
veterán
Megjött a memóriakártyám is, úgyhogy üzembe helyeztem végre a Pi2-t. Felraktam az sd kártyára a NOOBS-ot, majd feltelepítettem a Raspbiant. Első indításnál ez fogadott:
Újraindításnál pedig ez:
Szerintetek mi lehet a probléma?
A tápellátás egy iPad töltő + USB kábel kombinációval van megoldva, a mem.kártya pedig Transcend.
-
Blaise
veterán
válasz
DarkByte #10848 üzenetére
B+ ház a kompatibilis, de nagyon apró miliméteres eltérések lehetnek, egy gyors guglizást megér előtte.
Én ezt a házat vettem eBay-en, neten írták, hogy tuti működik a Pi2-vel is, de ha megjön beszámolok róla.
-
Blaise
veterán
válasz
vzoltan #10764 üzenetére
A memóriakártya pedig ez lesz, már egy hete megrendeltem, 2 héten belül meg szokott jönni:
TRANSCEND MICRO SDHC 45MB 16GB UHS-I U1azbest:
Nem akartam, hogy több hét alatt jöjjön meg Kínából, úgyhogy mindenképpen UK eladóknál nézegettem, a héten ha minden jól megy megjön, és még igy is olcsóbban jön ki, mintha valamelyik itthoni boltból venném postán vagy futárral.
-
Blaise
veterán
Tudtok ajánlani olyan eBayről rendelhető USB-s Wifi illetve Bluetooth modult, amik Pi kompatibilisek?
-
Blaise
veterán
válasz
DonThomasino #10678 üzenetére
Rakd fel a Noobs-ot:
-
Blaise
veterán
RPIboltból megrendelt példányt megkapta már valaki?
Elsők között rendeltem hétfőn, azóta elfogyott, majd most újra raktárról hirdetik, de még mindig nem kerestek az átvétellel kapcsolatban...
-
Blaise
veterán
válasz
virtualdog #10564 üzenetére
Pi 2 még szerintem senkinek nincs, ma jöttek az országba az első darabok, én is csak legkorábban holnap tudom átvenni
-
Blaise
veterán
Rendeltem egy Pi2-t az egyik itthoni boltból, állításuk szerint már holnap meg is érkezik.
-
Blaise
veterán
válasz
Ereshkigal #9542 üzenetére
Köszi!
eBay-ről rendelt már valaki?
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
Raspberry Pi-t vagy Banana Pi-t érdemes inkább vásárolni? Mennyivel ér többet az erősebb hardver a gyengébb community támogatásnál? Van itt olyan, aki esetleg használta mindkettőt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Videós, mozgóképes topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Sorozatok
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Bundle topik
- További aktív témák...
- ASUS ROG GAMER PC: i7 9700K / 32GB DDR4 / 256GB SSD+1TB HDD / RTX 2080 SUPER 8GB / Win 11 !!
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- 27% számlával! Ryzen 5900X / RTX 3080 / B550i / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- 27% számlával! i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 3TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- HP t630 Thin Client 256GB SSDvel - leírást olvasd
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Fekete
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest