Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz Flowtation #16554 üzenetére

Múltkor úgy tűnt, hogy kevés volt hozzá a táp és ahogy olvasom az meg is oldotta az akkori problémádat, hogy eldobálta a hangkártyát.

Ha mpeg2-es videót játszol, ahhoz a régi pi proci ereje kevés. De lehet hozzá venni licenszet, hogy a hardveres gyorsítás mpeg2-re is aktív legyen (vc1re is van). Mpeg4 / h264-hez nem kell, mert azt alapból engedélyezték, benne van az árában. Egyedi, csak adott pi-hez jó kulcsot adnak, amit a config.txt-be kell beírni. Nehogy félreértés legyen, ez mpeg2-höz (dvd iso, sd kábletévé jellemzően) való, néha br iso-hoz is. A vc1 talán még ritkább. A manapság elterjedt videók általában mpeg4-esek.

Ha viszont a hang codec az adott videóban valamelyik hd formátumú, akkor ahhoz a pi prociereje szintén kevés, nem tudja dekódolni, legfeljebb erős tuninggal, de az is necces. Ezt az adott videóknál kell ellenőrizni, leírásukat elolvasni. A pi2 procija már erősebb, annál ez sem gond. Én csak stereoban használom és pi2-vel.
    Sajnos hardveres hang codec-et nem lehet venni a pihez, mert annó kb válaszra sem méltatták az alapítványosokat a licensz tulajdonosai, pedig a soc képes lenne rá (pontosan nem tudom melyik fajtákra). De persze, ha a külső hangkártya támogatna ilyesmit, akkor lehet az is segítene.

Na, szóval ha dts hd vagy dolby truehd a problémás videó hangja, akkor keress olyan változatot, ami sima dts vagy dolby.

Egyébként karácsonykor belefutottam egy-két videóba, ami pécén jól ment, de a pi2 openelec 6-tal egyiknél nem adott képet, csak hangot, a másiknál meg időnként beakadt. De ez valszínűleg valami elcseszett tömörítési beállítás miatt lehetett.

Új hozzászólás Aktív témák