Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • atomanti19

    aktív tag

    Sziasztok!

    Egy B Corsa 1.7D(1996) büszke tulajdonosa vagyok. Első autóm, 2010-óta használom, lassan beketyeg a 230000km is :) Télen volt rá példa, hogy nehezebben indult ezért izzítógyertyák lettek rajta cserélve. Az első henger gyertyája sajnos úgy belegyógyult, hogy bent is maradt. Érezhető hibát 4-5 hónap alatt nem produkált. Viszont idén január óta kicsit "röfögősen" indul, olyan mint amikor egy V motornál nem indul be minden henger, eddig soha nem tapasztaltam ilyet vagy hasonlót. Gyakorlatilag 5 celsius alatt a reggeli indítások így zajlanak.
    Elképzelhető hogy nem megfelelően vagy pedig egyáltalán nem izzít az egyes gyertya? Van rá mód hogy valahogy kiszedjem roncsolás mentesen? Melegítés?

    A másik jelenség, ami ezzel egyidejűleg jelent meg az az, hogy melegen nem indul az autó. Üzemi hőfokon a viz, az olaj és ha megállok mondjuk tankolni utána nem indul a kocsi, Az önindító nem tekeri meg a motort, olyan mintha gyenge lenne az akkumulátor. Fel van töltve, teszterrel meg is vizsgálták, minden fasza elméletben. De mégsem forgatja meg a motort indításnál. Pl reggel autózok városban 15 percet, megállok egy pékségben, de elindítani már nem birom vagy éppen hogy csak betekeri a motort. Hideg motorral szépen azonnal indul, kivéve hidegben mert akkor meg a fentebb leírtak történnek.

    Mi lehet a probléma? Új akkumulátor segíthet? Generátor jó, töltés van. Az autón igazából soha semmi nem romlott el, így szerelési tapasztalatom zérus. Volt ilyen típusú motorral több corsánk, ilyet nem produkált még egyik sem.

    Mi lehet a gond? Hol kezdjem a hibakeresést?

    Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!

Új hozzászólás Aktív témák